|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów
co prawda sama takiej nie mam ale radziłabym Ci tą z aktywną jonizacją
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
Wg mnie warto kupic tę z jonizacją- ponieważ sprawia,że włosy mniej się elektryzuja i sa gładsze. Co do regulacji, nie mam osobiście przekonania- miałąm taka i tak prostowałam na najwyższej temperaturze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zadomowienie
|
Sama musisz ocenic swoje wlosy czy potrzebna Ci temperatura 220 stopni czy wystarczy 190. Ja mam activ cerion ktora idealnie prostuje moje wlosy a tez sie balam ze ma za niska temperature i moze nie dac rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Rozeznanie
|
Ja własnie nie wiem jaka temperaturę osiąga Cerion Active, gdyby to było 180-190 st to w porządku ale 220 na moje włosy to za dużo, dlatego pytam się Was o radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zadomowienie
|
Cerion activ nagrzewa sie do 190 stopni. Jest na nia 2 lata gwarancji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Dotychczas się nie uaktywniałam, miło mi się czytało Wasze opinie i wypowiedzi. Teraz proszę o profesjonalną poradę, najlepiej od osób, które znają tajniki prostowania włosów ![]() Otóż miałam zamiar kupić Siostrze prostownicę BaByliss Pro New Tech 35mm, ale w ostatniej chwili zobaczyłam na allegro taką nowość http://www.allegro.pl/item142727121_...se_nowosc.html Moja Siostra ma włosy grube, gęste, lekko falujące, do ramion i po każdym myciu i ewentualnym wysuszeniu robią jej się fale, które doprowadzają ją do czystego szału ![]() a) którą z dwóch wykienionych prostownic wybrać dla niej, jeśli jest jeszcze dość młoda - ma 16 lat, aby nie zniszczyć włosów; b) jaki kosmetyk pielęgnacyjno - utrwalający polecacie do młodych, grubych włosów; Jeśli jakaś Ekspertka miałaby propozycję innej prostownicy, bardziej adekwatnej do tego typu włosów, bardzo proszę o informację. Serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
oto ten olejek dowiedziałam sie o nim na wizażu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
Kupiłam jednak na allegro Eco Cerion, regulacja temp. jednak sie przydaje, moja kolezanka ma eco cerion, jej siostra cerion active i kumpela stwierdziła, ze te prostownice sie niczym szczegolnie nie roznia. Teraz czekam na przesylke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
Witam Szanowne Koleżanki
Przeleciałem całą masę postów, ale wszystkich się nie da. Mam zamiar kupić żonie porządną prostownicę, żeby nie niszczyć jej ślicznych ciągle włosów. Stukałem też na GG z 2 sprzedawczyniami z Allegro. Wiem już w zasadzie gdzie kupię, bo odpowiedzi były bardziej szczere. Po zapoznaniu się z wątkiem wiem jedno: będzie to Tondeo. Lekkie wahania czy zwykła, czy z regulacją, czy z aktywną jonizacją mam, ale ... jakąś decyzję trzeba podjąć. Tondeo Eco-Cerion z regulacją temperatury Pani która poświęciła mi więcej czasu objaśniła mi, że przy prostych, średniej grubości włosach nie potrzebna jest wysoka temperatura. Odpadła więc z regulacją temperatury. Tondeo Active-Cerion W wątku ze 100 razy padało pytanie o aktywną jonizację. Odpowiedzi były w stylu "Nie wiem jaka jest różnica, ale powinna być lepsza" ![]() Zwykle staram się oddzielić prawdę od chwytów marketingowych (sam pracuję w sprzedaży ![]() ![]() Wracając do "chwytów" - słówko "aktywny" należy do grupy tych wiele obiecujących a niewiele dających. Od razu mi się przypomina reklama "inteligentnego proszku". Skoro jest to "inteligentny", to już oczyma wyobraźni widzę, jak w każdym jego ziarenku jest specjalizowany mikroprocesor do wykrywania brudu w materiale ![]() ![]() Jeżeli aktywna jonizacja byłaby jakąś superastą funkcją, to chyba dano by ją także osobom o grubych i kręconych włosach, czyli pojawiłaby się Actice-Cerion z regulacją temperatury. Jednak nie ma jej. Czy nie zastanawiało Was, czemu nikt nie udzielił bardzo precyzyjnej odpowiedzi? Przecież jest tutaj co najmniej 1 osoba, która sprzedaje te produkty, więc powinna wiedzieć ![]() Sprzedawczyni przyciśnięta do muru wyznała że: skoro mojej żonie nie elektryzowały się włosy przy użyciu zwykłej prostownicy to nie potrzebuje Active. Ta zwykła to Vidal Sasoon za <100zł. Tondeo Eco-Cerion Ta ostatecznie wygrywa. Spośród profesjonalnych o których tutaj pisałyście miała najwięcej pozytywów. Gdyby budżet był mniejszy, to widziałem, że WIGO nieźle są oceniane. ----------------- Chciałem zobaczyć opis różnic na stronie producenta i ... TAM NIE MA PRAWIE NIC O PROSTOWNICACH!!! O nożyczkach, maszynkach, suszarkach, kufrach itp. jest. Nie tylko nie ma działu o prostownicach. Zapuściłem google na "Cerion" tylko na tej stronie i znalazło ... jedną wiadomość i to tylko po niemiecku ![]() ![]() ![]() ----------------- Dodatkowo będą małe opakowania: Osis+ Flatliner i Silk Infusion Chi Farouk Później jeszcze porówna się z innymi środkami, w tym z super polecanym RB, ale najpierw muszę zrozumieć o które RB (Renee Blanche) chodzi, bo doszedłem do wniosku, że nie wszyscy mieli na myśli to samo RB ![]() Tylko czy żona doceni trud włożony w zrozumienie zawiłości prostownic, czy znowu usłyszę: "siedzisz i siedzisz przy tej kaście" (kasta=komputer) ![]() A może którejś z Was pomogę tym dłuuuuugim podsumowaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
To chyba jasne ze prostownica nie moze odmladzac leczyc wlosow... w takie zapewnienie producenta raczej nikt nie werzy bo jak moze leczyc cos co tak naprawde "pali wlosy". Widze ze Twoj wybor padl na tondeo bez regulacji. ja bym jej nie kupila... moze na codzien 190 stopni wystarczy(bo do tej temperatury tylko sie nagrzewa) ale na specjalne okazje po wiekszej temperaturze wlosy sa dluzej proste sa mniejsze szanse na "zadziorki"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Rozeznanie
|
Mnie sie też troche wydaje, ze ta aktywna jonizacja to pic na wodę. Wybrałam Eco Cerion, bo jest tansza i ma regulacje temp., a ja nie chce prostowac wlosów na 190 tylko na 160-170. Powinna dojsc we wtorek, juz sie nie moge doczekac
![]() Co do strony producenta, to moim zdaniem, tez jest marna, zeby nie bylo zadnej wzmianki o prostownicach? Skandal! ![]() p.s. Dałam za nia 260 zł (przesyłka wliczona w cenę), udało mi się co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki poradzcie,bo ja dopiero zaczynam sie przyglądac prostownicom....Czy mam wybrac coś z ceramicznych,a moze z tytanową powloką lub ceramiczno-grafitowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
Drogie posiadaczki prostownicy Tondeo!!!!
Czy z waszą prostownica jest wszystko ok.? Ja swoja kupilam pod koniec sierpnia i zauwazyłam ostatnio srebrne plamki na obrzezach płytek? Czyżby z tak rewelacyjnej, niezawodnej i wprost niezniszczalnej( zdaniem sprzedawcy) prostownicy za prawie 300 zł po 2, 5 miesiącach schodziła powłoka???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
|
Cytat:
Jak miałam mastera to jak zaczęła mi schodzic powłoka to widac było metal koloru srebrnego. Natomiast jak miałam champa, to mial on pelnoceramiczne płytki i były one koloru czarnego i zadnego problemu z nim nie miałam. Dziwna sprawa z tymi płytkami! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
To ja juz nic niewiem
![]() ![]() ![]() ![]()
#3351 |
Raczkowanie
|
Dziewczny błagam napiszcie, bo nie przebrne przez cały temat a moja prostownica sie właścnie rozwaliła ( kabelek pękł,była to prostownica WAHL CUTEK i byłam super zadowolona)......
Jaka mam prostownice kupić jaka jest najlepsza??? Błagam napiszcie szybko, bo jutro już musze, musze mieć nową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z moja tondeo nic sie nie dzieje. A teraz takie mgly panuja calymi dniami a moje wlosy ciagle prosciutkie ![]() Iwonka a Tobie z tego co pamietam to tata jakims pilnikiem pilowal ta prostownice moze te uszkodzenia rozchodza sie dalej... Jesli naprawde cos jest nie tak to reklamujcie po to jest gwarancja dadza Wam nowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci ze wlosy nawet przy mgle utrzymują się proste. Moje nawet przy tondeo, suchym powietrzu i bez wiatru po paru godzinach juz sie wywijają także musze poprawiać w ciągu dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() ![]() ![]() Tondeo Cerion Active Czy, Tondeo Eco Cerion?? Dziekuje za odpowiedz ![]()
![]() |
#3355 |
Przyczajenie
|
Otrzymałam dziś Tondeo Eco cerion z regulacją temperatury. już przy włączeniu do kontaktu a także przy każdej z temperatur ta prostownica nieciekawie "bzyczy". Powiedzcie mi czy wasze prostownice tondeo też wydają z siebie jakieś dzwięki??????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
Moja activ cerion nie wydaje najmniejszego dzwieku... moze eco maja inaczej...
Iwonka przy duzej mgle moze nie sa jak druciki zaraz po prostowaniu ale sa proste i nie pusza sie... moze powinnas bardziej utrwalac. Ja to duzo wale lakieru szczegolnie na taka brzydka pogode (uzywam taftu). Ja przestalam zakladac nakladki ktore to maja chronic przed oparzeniem bo balam sie ze od ich zakladania porysuje sobie plytki po bokach... jakies takie bez pomyslu zupelnie te nakladki sa... moze od tego tak sie Wam zrobilo... tyle kasy a powloka po bokach schodzi... az sie obawiam o swoja prostownice... |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Rozeznanie
|
A ja nie zdążyłam sie zastanowic jaką prostownice kupic,chyba TZ zobaczył ze sie przyglądam prostownicom na allegro i wczoraj mi sprezentował BRAUN ES-1 .Oczywiscie wczoraj ja musiałam sprawdzic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż co do tanich prostownic,to moja koleżanka ma Holden bez regulacji za 40zł i efekt tez był super,tyle ze jak juz wspomniałam nie mam kręconych włosów i prostownica mi słuzy głównie do ułożenia końcówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
gonia83 ja też mam tondeo eco od jakiś 2mies i żadnego dzwięku mi nie wydaje ... a od kogo ją kupowałaś?? lepiej ją zareklamuj skoro tak jest pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
PROSTOWNICA PHILIPS HP 4643 <-- kobietki, a co o tej prostownicy sądzicie? nie żałujcie palców- piszcie jak najwięcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.