|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
BAN stały
|
Witam drogie forum ,
piszę w sprawie prostownicy Remingtona. Więcej już nigdy nie kupię nie profesjonalnej prostownicy! Na początku jest ok, bo każda nowa działa w miarę poprawnie. Ale z czasem płytki się ścierają, nie mówiąc o tym, że po pół roku jedna płytka odpadła! Serwis powiedział, że to uszkodzenie mechaniczne i oddali mi ją z powrotem!!! Dodam, ze prostownice wcale mi nie spadła, itd. Po tych przejściach postanowiłam kupić polecaną na różnych forach Fhi Heat Platform. I to był strzał w 10. Używam ją już pół roku, prostuje niesamowicie szybko , a włosy są po niej tak idealnie błyszczące, że po raz pierwszy wierzę w opis produktu. JA odradzam kupowanie w Media Markt prostownic za 200-300 zł, bo to jawne naciąganie. Warto dodać trochę więcej i mieć spokój na lata, no i przede wszystkim ładną fryzurkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ktoś jeszcze odradza Remingtona? (np. model Wet2Straight S8002)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zadomowienie
|
ok, dam znać napewno.
Cytat:
Długo wertowałam internet przed kupnem prostownicy i nie natknęłam się na ani jedną negatywną opinię o remingtonie. Twoja jest pierwsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Rozeznanie
|
Moja dzisiaj juz powinna przyjsc wiec od razu dam pierwsze wrazenie (wlasnie czekam na kuriera
![]() mysle ze w sumie to zalezy od wlosow czy prostownica prostuje dobrze, czy nie. Dla przykladu: kolezanka prostownica za 30 zl uzyskuje idealnie proste wlosy przez caly dzien, a naturalne ma lekkie fale. Mi ta prostownica nawet jednego kosmyka nie moze dobrze wyprostowac ![]() Mam nadzieje, ze mi plytka w moim cudenku nie odpadnie, bo chyba by mnie szlag trafil *.* jak ta prostownica okaze sie niewypalem.. zbieram na GHD. Oryginalna. Za 500 zl z zagranicy. ^^ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Mam włosy blond, dość gęste, cienkie... Zdecydowana jestem na BaByliss jednak waham się pomiędzy dwoma modelami 1. http://allegro.pl/item1185902886_cer...210_od_ss.html 2. http://allegro.pl/item1183456054_pro...ytan_nowa.html Proszę o wskazówki i w miarę zdecydowane opinie co do wyboru ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
a jednak chyba zdecyduję się na tą
http://www.euro.com.pl/prostownice/babyliss-st26e.bhtml możecie coś o niej powiedzieć? Ma same pozytywne opinie więc nie powinna być zła... łoj.. przepraszam za brak Editu poprzedniego postu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Raczkowanie
|
A konkretnie jaki zarzut do rzetelności recenzji? dałam tylko sygnał, że może warto się zainteresować tym modelem w przypadku bardzo trudnych do wyprostowania włosów. Chyba (?) nie jest to karalne
![]() ![]() Rozumiem, że mam do czynienia z profesjonalnym doradcą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
Jak ja kocham porównania do wielu
![]() ![]() A tak btw - Prostownica, którą wspominałam, ma niezwykle szerokie i długie płytki, to ją wyróżnia na tle reszty. Można stosować zarówno na sucho, jak i mokro. Nagrzewa się do maksymalnie 230 stopni ( przy takiej właśnie temperaturze koleżanka prostuje swoje skręty). Nikt, kto krócej ją zna, nie wierzy, że ma naturalnie kręcone włoski. Ponadto, nie widać negatywnego wpływu prostowania na jej włosy (przynajmniej na razie, a stosuje ją jakieś 3 miesiące). |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Rozeznanie
|
krecone wlosy, ktore tydzien sie trzymaja proste po jednym prostowaniu tez do mnie nie przemawia to zbytnio. Chociaz mam kolezanke z barankiem ktora nabyla prostownice za 250zl i trzymaly jej sie dwa dni (potem musiala poprawiac). Jak sie tej kobiecie wlosy czysciutkie trzymaja caly tydzien to podziwiam
![]() ![]() ale nie o tym przyszlam. Dzisiaj rowniutko 11:30 przyjechal bialy samochod, z niego wysiadl pan z moja prostownica *_____*, mily dostawca, paczuszka tez jak ladnie zapakowana, tyle babelkowej folii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i zycze udanych zakupow, no i przede wszystkim dziekuje za doradzenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam wierze, że włosy mogą być proste przez kilka dni. Mam koleżankę która ma bardzo kręcone włosy i czasami prostuje u fryzjerki, to ma prościutkie bez poprawiania, aż do nastepnego mycia. Kiedyś też raz wyprostowałam u fryzjerki i też efekt super. Ale myślę, że to nie zasługa samej prostownicy, ale też kosmetyków znanych dobrych firm przeciw puszeniu się włosów, czy jakies prostujące. Także oprócz dobrej prostownicy warto zainwestować też w dobre kosmetyki i będzie ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prostownica Bosch PHS 2105
Mam wieeeeeeeeeeeeeeeeelki dylemat, a mianowicie zastanawiam się nad wymianą prostownicy. Ostatnio upatrzyłam fajny sprzęt u fryzjera-WAHL CUTEK 4416, ale czytając opinie podobno ma słabą konstrukcję. Z kolei znalazłam także PHILIPSA HP 4666. Niby full wypas, ale boje się, że nie spełni moich oczekiwań... Zależy mi głównie, aby po wyprostowaniu fryzura była dość trwała, a także aby włosy się tak bardzo nie niszczyły. Jeśli ktoś posiada takowy sprzęt byłabym bardzo zadowolona, gdyby podzielił się 'doświadczeniem'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zadomowienie
|
Arku a co myślisz o Babyliss SPA - BAB2075, noszę sie z zamiarem jej kupna ale ciągle nie jestem pewna. Mam cienkie włosy, długie i po ostatniej wizycie w salonie fryzjerskim, skąd wyszłam z pięknymi prostymi i lśniącymi włosami zapragnęłam mieć prostownice
![]() http://szalonenozyczki.com.pl/index....product_id=626 |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |
Rozeznanie
|
Dot.: jaka prostownica?
Cytat:
Ja się właśnie nad tym modele zastanawiam, bo jest na niego promocja w angielskim Bootsie. Nie mogę znaleźć jak wyglądają ceny tej prostownicy w Polsce, czy ktoś się orientuje? Ja mam dość grube włosy, trochę mi się kręcą i są puszyste, myślisz że ta prostownica się sprawdzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez sunderin13 Czas edycji: 2010-08-22 o 15:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie!
Planuje zakup prostownicy, bo moja stara należy do tej najniższej półki ![]() Mam ją parę ładnych lat i już nie prostuje tak jak powinna. Zastanawiam się nad dwoma różnymi modelami z Remingtona. 1. Remington S1051 Sleek&Curl - cena ok. 110zł --> LINK 2. Remington S9950 Shine Therapy - cena ok. 155zł --> LINK Która byście poleciły.
#3383 |
Zadomowienie
|
Dostałam zamówionego remingtona s8002. Jeszcze nie prostowałam włosów, tylko narazie przejechałam pare kosmyków. Zdam relację po umyciu i wyprostowaniu wszystkich włosów. Narazie mogę powiedzieć, że nagrzewa się szybko i dobrze. Płytki też całkowicie się stykają. Zapowiada się ok.
Ostatnio prostowałam włosy u fryzjera. Drugi dzień i włosy prościutkie. Tylko podczas prostowania strasznie ciągnęło mi włosy. Więc chyba fryzjerka nie miała profesjonalnego sprzetu? A mimo to włosy dalej proste, a rano cały czas padało. Więc dalej uważam, że dużą rolę odgrywają też kosmetyki. Edytowane przez patbar Czas edycji: 2010-08-23 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Wtajemniczenie
|
Lokówko-prostownica
Witajcie
![]() Zastanawiam się nad kupnem lokówko-prostownicy. Znalazłam między innymi model Zelmera Linea Bianca 33Z031. Czy któraś z Was posiada ten sprzęt i może powiedzieć czy warto? A może macie sprzęt innej firmy? Czy taki zakup ma sens? Bo z jednej strony, jak coś jest to wszystkiego, to jest do niczego... Dzięki za wszystkie wypowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Lokówko-prostownica
Cytat:
![]() to moim zdaniem lepsze rozwiązanie ![]()
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3387 |
PIP.
|
dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#3388 |
Przyczajenie
|
czy znacie jakaś dobra prostownice firmy ga.ma/wahl? szukam raczej sprzetu używanego przez fryzjerów. wiekszość prostownic wyrzuciłam już ze swojej listy czytajac opinie. zostały już tylko te 2 marki. mam kompletny metlik w głowie. mam nadzieje, że ktoś pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
PIP.
|
ja wlasnie chce kupic lokowko - prostownice -> chi volumizer http://www.youtube.com/watch?v=A2Q6byzS3_8 tu masz pokazane jak mozna ja uzywac
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- aaa kolezanka polecala mi tez ta http://www.skapiec.pl/site/cat/350/c...FcqQ3wodoFMSuQ ale jej nie uzywalam to nie wiem. powiem tylko, ze mam prostownice, calkiem waska i niby z zaokraglonymi brzegami, ale loki sie tym kiepsko robi. dlatego kusi mnie ta chi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.