Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-28, 16:43   #3361
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów

Cytat:
Napisane przez aneczka8 Pokaż wiadomość
Moja activ cerion nie wydaje najmniejszego dzwieku... moze eco maja inaczej...

Iwonka przy duzej mgle moze nie sa jak druciki zaraz po prostowaniu ale sa proste i nie pusza sie... moze powinnas bardziej utrwalac. Ja to duzo wale lakieru szczegolnie na taka brzydka pogode (uzywam taftu).

Ja przestalam zakladac nakladki ktore to maja chronic przed oparzeniem bo balam sie ze od ich zakladania porysuje sobie plytki po bokach... jakies takie bez pomyslu zupelnie te nakladki sa... moze od tego tak sie Wam zrobilo... tyle kasy a powloka po bokach schodzi... az sie obawiam o swoja prostownice...
Ja właśnie nie lubię używać lakieru strasznie nie podobaja mi sie moje włosy po jego użyciu
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 17:16   #3362
aneczka8
Zadomowienie

Mi bez lakieru tez sie "deformuja". Taft jest fajny piskam i zaraz rozczesuje nie skleja wlosow co prawda czuje ze sa troche sztywniejsze ale na takie nie wygladaja ladnie sie posypuja... .
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 17:52   #3363
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

a co do Philipsa 4643 to ja jestem nieszczęśliwą posiadaczką tego modelu jedyne co mogę Ci powiedzieć to: nie kupuj go!!! ja kupiłam za 129zł, a dzisiaj widziałam za 149zł cena kompletnie nie adekwatna do wartości, bardzo kiepsko prostuje, brak takiego "posuwu" po włosach, strasznie szarpie, te grzebyczki w ogóle nie spełniają swojej roli... nawet się nie zastanawiaj! za bardzo żałuję tego zakupu
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 18:40   #3364
Agukly
Przyczajenie

ja ostatnio kupilam remingtona s1031 ten nowy model i jestem bardzo zadowolona(jak na razie)
Agukly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 19:46   #3365
Młoda69
Raczkowanie

GG do Młoda69

Witam was zastanawiam się właśnie nad kupnem prostownicy nie mam bardzo kreconych włosków raczej takie pofalowane, i nie chce wydawać za duzo kasy... znalazlam na allegro taką http://www.allegro.pl/item144271051_...yprzedaz_.html ciekawa jestem co o niej powiecie
Stary 2006-11-28, 21:47   #3366
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Mi bez lakieru tez sie "deformuja". Taft jest fajny piskam i zaraz rozczesuje nie skleja wlosow co prawda czuje ze sa troche sztywniejsze ale na takie nie wygladaja ladnie sie posypuja... .
A jakiego lakieru z taftu używasz? Ja mam czerwony- superpołysk, uważam że fajnie utrwala fryzurkę.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-28, 22:29   #3367
aneczka8
Zadomowienie

Mam srebrny(szary) extreme look napisane jest megamocny 5 na rysunku jest dziewczyna z irokezem. Mam dlugie wlosy i ten lakier nie skleja ani nie matowi... duzo piskam po czym roczesuje. Dla odmiany kupuje tez srebrny nablyszczajacy
Stary 2006-11-29, 09:44   #3368
madzia.a

Cytat:
Mam srebrny(szary) extreme look napisane jest megamocny 5 na rysunku jest dziewczyna z irokezem. Mam dlugie wlosy i ten lakier nie skleja ani nie matowi... duzo piskam po czym roczesuje. Dla odmiany kupuje tez srebrny nablyszczajacy
Hmm... Nie kojarze w ogóle srebrnego, musze pooglądać je w markecie.
Mój ma 4, ale nadaje połysk i robie dokładnie jak ty, czyli po wyprostowaniu włosów porządnie je spryskuje a po tym rozczesuje!
A ten srebrny nabłyszczający jaka ma moc utrwalenia?
Stary 2006-11-29, 14:13   #3369
crawik15
Raczkowanie

No to jeszcze kilka modeli prostownic :
BABYLISS 2025
REMINGTON CS5000
MPM model BWT-B54/C
BABYLISS 2045

Proszę o pare konkretnych słów na temat tych wynalazków i już siedze cicho
aha-i która z nich byłaby najlepsza dla falowanych, mających tendencje do puszenia się włosów?
crawik15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 21:04   #3370
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crawik15 Pokaż wiadomość
No to jeszcze kilka modeli prostownic :
BABYLISS 2025
REMINGTON CS5000
MPM model BWT-B54/C
BABYLISS 2045

Proszę o pare konkretnych słów na temat tych wynalazków i już siedze cicho
aha-i która z nich byłaby najlepsza dla falowanych, mających tendencje do puszenia się włosów?

Jeśli chodzi o puszące sie wlosy to odradzam Babylissa. Moje sie nie puszą i Babyliss jest dla nich ok ale moja kolezanka ma bardzo puszyste włosy i niestety te prostownice sie u niej nie sprawdzaja.
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 07:26   #3371
Nixie
Rozeznanie

Ja wypróbowałam swoją Tondeo. Włosy się pięknie błyszczą, nawet mój chłopak zauważył Wczoraj rano prostowałam, przez cały dzień była mżawka, a pofalowały sie tylko 2 pasma z przodu i to nieznacznie, wieczorem zrobiłam poprawki i mam idealnie proste do teraz

p.s. Wykonczenie sprzętu rzeczywiscie troche nieudolne, ale wczoraj delikatnie powalczyłam z pilniczkiem i jest okej, zadnych zadziorów.

Jezcze jedno, płytki na pewno są ceramiczne, a nie metalowe

w zaznaczonym miejscu u mnie wystaje plytka i widac sladowe ilosci bialego, wiec to pewnie ceramika.
Nixie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 09:41   #3372
gonia83
Przyczajenie

Nixie czy Twoja prostownica w miejscu gdzie jest regulacja temperatury jest cichutka???Moja w tym właśnie miejscu wydaje jakieś dziwne dźwięki. A jak jest z lampką w tych prostownicach. Podobno ma migać cały czas. Moja po włączeniu miga bardzo powoli a potem świeci się cały czas....
gonia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 09:50   #3373
madzia.a

Cytat:
Napisane przez Nixie Pokaż wiadomość
Ja wypróbowałam swoją Tondeo. Włosy się pięknie błyszczą, nawet mój chłopak zauważył Wczoraj rano prostowałam, przez cały dzień była mżawka, a pofalowały sie tylko 2 pasma z przodu i to nieznacznie, wieczorem zrobiłam poprawki i mam idealnie proste do teraz

p.s. Wykonczenie sprzętu rzeczywiscie troche nieudolne, ale wczoraj delikatnie powalczyłam z pilniczkiem i jest okej, zadnych zadziorów.

Jezcze jedno, płytki na pewno są ceramiczne, a nie metalowe

w zaznaczonym miejscu u mnie wystaje plytka i widac sladowe ilosci bialego, wiec to pewnie ceramika.
A u kogo kupowalas?
Stary 2006-11-30, 09:51   #3374
madzia.a

Cytat:
Napisane przez gonia83 Pokaż wiadomość
Nixie czy Twoja prostownica w miejscu gdzie jest regulacja temperatury jest cichutka???Moja w tym właśnie miejscu wydaje jakieś dziwne dźwięki. A jak jest z lampką w tych prostownicach. Podobno ma migać cały czas. Moja po włączeniu miga bardzo powoli a potem świeci się cały czas....
Prostownica nie powinna ani bzyczeć, ani lampeczka nie powinna się swiecić cały czas, tylko migać. Zareklamuj ja jak najszybciej!
Stary 2006-11-30, 09:59   #3375
Nixie
Rozeznanie

Nic mi nie bzyczy, wszystko z prostownica jest okej. Prostownice kupowałam na allegro, ale nie u grabci.

Tu jeszcze raz zobrazowałam gdzie jest to białe. Na zdjęciu nie widać, ponieważ to białe widac na plytce w srodku, w szczelinie między plytka a obudowa. Nie wiem jak to jasniej wytlumaczyc. Mam nadzieje, ze wiecie ocb.
Stary 2006-11-30, 11:03   #3376
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie sobie wczoraj kupiłam taft'a bo slyszalam ze tak nie skleja czego nie cierpiałam jeszcze nie uzylam jest taki jaśniutki różowy i ma podobano nadawać połysk zobaczymy
Stary 2006-11-30, 11:06   #3377
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nixie Pokaż wiadomość
Nic mi nie bzyczy, wszystko z prostownica jest okej. Prostownice kupowałam na allegro, ale nie u grabci.

Tu jeszcze raz zobrazowałam gdzie jest to białe. Na zdjęciu nie widać, ponieważ to białe widac na plytce w srodku, w szczelinie między plytka a obudowa. Nie wiem jak to jasniej wytlumaczyc. Mam nadzieje, ze wiecie ocb.
ja nadal nie widze chyba slepa jestem. u mnie jest pod spodem srebrne. zaraz sprobuje fotke cyknąć zeby wam udowodnic jak mi sie uda
Stary 2006-11-30, 11:10   #3378
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
ja nadal nie widze chyba slepa jestem. u mnie jest pod spodem srebrne. zaraz sprobuje fotke cyknąć zeby wam udowodnic jak mi sie uda
tak jak myslalam nie udalo sie - zbyt niewyrazne są
Stary 2006-11-30, 11:47   #3379
Nixie
Rozeznanie

Cytat:
No bo tego z wierzchu nie widac, tylko w szczelince, to jest fest małe i trzeba się przez minute przyglądać, żeby zauważyć. Pisałam, że to białe jest w sladowych ilościach
:P
Stary 2006-11-30, 12:26   #3380
marrticzka
Zadomowienie

Angry Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów

Cytat:
no tak, u mnie tez jest wyraźnie srebrne. Nie ma co , ja tam reklamuję. Nie stac mnie na drogi bubel....
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 12:58   #3381
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
no tak, u mnie tez jest wyraźnie srebrne. Nie ma co , ja tam reklamuję. Nie stac mnie na drogi bubel....
a u kogo kupowałaś? ja niestety nie u Grabci daj znac co z reklamacją
Stary 2006-11-30, 13:28   #3382
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
a u kogo kupowałaś? ja niestety nie u Grabci daj znac co z reklamacją
Ja u Grabci, więc przynajmniej mam pewnosc, ze dostane nowy sprzęt. Mam nadzieję...
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 15:15   #3383
Nixie
Rozeznanie

A co to za róznica, u grabci czy nie, przecież gwarancję daje producent, a nie sprzedawca.
Stary 2006-11-30, 15:18   #3384
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Hmm... Nie kojarze w ogóle srebrnego, musze pooglądać je w markecie.
Mój ma 4, ale nadaje połysk i robie dokładnie jak ty, czyli po wyprostowaniu włosów porządnie je spryskuje a po tym rozczesuje!
A ten srebrny nabłyszczający jaka ma moc utrwalenia?
nablyszczajacy ma tylko 3 i zmieniam zdanie to nie jest srebrny kolor a niebiesko i to taki ciemy dosc seria exteme look na kazda pogode oj moj daltonizm nie patrzylam na lakier jak pisalam wczesniej nie wiem co mi sie ubzduralo

to ta czerwona lampka ma migac???? w activ cerion tez.... u mnie swieci sie caly czas

Edytowane przez aneczka8
Czas edycji: 2006-11-30 o 15:41
Stary 2006-11-30, 15:39   #3385
Silly
Zadomowienie

Cool Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów

Moj Tz kupil mi dzis prostownice Tondeo eco-cerion po 5 tygodniowej przerwie dzis uzywal pierwszy raz prostownice i wlasnie z Tondeo jest rewelacyjna za pierwszym pociagnieciem prostuje wloski Ale musze przyznac ze ta prostownica nie jest cala z ceramiku na pudelku jest wyraznie napisane po niemiecku cyt.(Keramik-kristallbeschichtung)czyl i tlumaczac na polski jest pokryte ceramika i tym krysztalkiem) Wrazie jak by cos sie dzialo odniose ja z powrotem i tak mam 2 lata gwarancji I Tondeo to nie jest niemiecka firma Tondeo jest produkowane w Italy pisze takze na pudelku w niemczech jest tylko siedziba Tondeo w Solingen gdzie sprowadzaja towar z Wloch Ale narazie jestem zadowolona z Tondeo,dziwi mnie troche ze taka lekka a az tak prostuje wlosy jak druty Mysle ze bedzie sie dobrze sprawowac

Edytowane przez Silly
Czas edycji: 2006-12-18 o 15:09
Silly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 15:44   #3386
Nixie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silly Pokaż wiadomość
Ale narazie jestem zadowolona z Tondeo,dziwi mnie troche ze taka lekka a az tak prostuje wlosy jak druty Mysle ze bedzie sie dobrze sprawowac
Też jestem zadowolona i również się zdziwiłam, że jest taka lekka W ogóle nie czuję jej przy uzyciu, moja stara prostownice bylo czuc i w ręce i na włosach, a ta jedzie jak po maśle:P
Stary 2006-11-30, 15:58   #3387
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silly Pokaż wiadomość
Ale musze przyznac ze ta prostownica nie jest cala z ceramiku na pudelku jest wyraznie napisane po niemiecku cyt.(Keramik-kristallbeschichtung)czyl i tlumaczac na polski jest pokryte ceramika i tym krysztalkiem)
To czemu wszyscy sprzedawcy twierdza ze te plyki sa pelnoceramiczne Naprawde dostalas na eco cerion 2 lata gwaracjii??? Pytalam sie dwoch sprzedawcow i powiedzieli mi ze na obie eco jest tylko rok. Tylko na activ daja 2 lata co tez zawazylo na tym ze wzielam activ a nie eco.
Stary 2006-11-30, 16:31   #3388
olka_222
Zakorzenienie

przeszukałąm ten wątek ale nie znalazłam nic na temat prostownicy REMINGTON Super Smooth.

Ma ona powłokę teflonową, a nie ceramiczną. Czy możecie coś n atemat tych pwołok teflonowych powiedzieć???
Stary 2006-11-30, 16:34   #3389
madzia.a

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Ja u Grabci, więc przynajmniej mam pewnosc, ze dostane nowy sprzęt. Mam nadzieję...
Czy już rozmawiałaś z grabcią? Co ona na to powiedziała? Rzeczywiście płytki nie sa pełnoceramiczne?

Na eco-cerion jest tylko rok gwarancji!!!
Stary 2006-11-30, 16:38   #3390
aneczka8
Zadomowienie

Tak ja mialam remingtona z plytkami teflonowymi (w zestawie sa tez plytki do karbowania i falowani) nie nawzalabym tej prostownicy prostownica ale zabawka... po 2 godzinach wlosy sa jak przed prostowaniem... dlugo sie nagrzewa dlugo sie prostuje. To jest moj remington http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=13852 Chcialam ja oddac w prezencie kolezankom ale one tez jej nie chcialy bo po wyprobowaniu ich wlosy tez szybko sie puszyly krecily itd...
Nie kazdy model jest zly z remingtona bo inne prostownice dziewczyny chwalily z tej firmy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości