|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak bylam z TZ w sklepie gdzie maja rzeczy fryzjerskie na obydwie Tondeo czyli Eco-ceramik i Activ jest 2 lata gwarancji nawet jest napisane w tych ksiazeczkach dolonczonych do prostownic.I cena tez sie nie roznily obydwie kosztowaly po 85€
![]() |
#3392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja stara rowenta tez byla ciezka mosialam zawsze sie nameczyc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie kupowalam ani na allegro ani na ebay nie spotkalam sie zeby na eco ktos powiedzial ze jest 2 lata gwarancji... przeciez wiadomo ze to producent daje gwarancje a nie sprzedawca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3395 |
Zadomowienie
|
Gdyby to byl powod ze daja tylko rok to by na activ tez dawali rok a nie dwa... zupelnie bezsensu. Jak zawsze w Polsce jest cos na odwrot.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mnie to dziwi ze w polsce daja tylko rok ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Na dole zalanczam linka na niemiecki ebay gdzie jest na samym dole napisane ze Tondeo Eco-cerion tez ma 2 lata gwarancji.Jest jeszcze na czerwono napisane 2 jahre garantie!!!!!!!!!Zajrzyjc ie pozdrawiam!!!! http://cgi.ebay.de/Tondeo-Eco-Cerion...QQcmdZViewItem
Silly ![]() ![]() Edytowane przez Silly Czas edycji: 2006-11-30 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Czy któraś z was próbowała wyjaśnić sprawę z płytkami tondeo u grabci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,zgadza sie,Tondeo ma plytki pokryte ceramika i powloka krystaliczna
![]() Nie chce sie wymadrzac,ale juz to pisalam na wizazu,na samym poczatku,kiedy Tondeo pojawilo sie na rynku i nikt mi nie wierzyl ![]() Tak samo bylo z Efalockiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tondeo to musiałam to przeoczyć ![]() Zastanawia mnie, dlaczego wszyscy sprzedawcy wprowadzją swoich klientów w błąd, z tego co mi wiadomo, to jest to karalne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Przyczajenie
|
No to ja juz nic nie rozumiem....
![]() wychodzi na to ze taka sama powłoke ma Tondeo i Efaloc, czy w koncu jest miedzy nimi róznica???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zadomowienie
|
No to ladnie wszyscy sprzedawcy z allegro ale i co gorsza wlasciciele sklepow z artykulami fryzjerskimi oszukuja swoich klientow.... wmawiajac ze Tondeo ma plytki pelnoceramiczne...
Gdyby moja Activ tak idealnie nie prostowala wlosow to bym starala sie ja zwrocic bo zostalam oszukana... ale nie potrafie sie z nia rozstac ![]() Kania jest miedzy nimi taka sama roznica jak pomiedzy wszystkimi innymi prostownicami z powloka ceramiczna.... zawsze jakas jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Ja ostatnio zakupilam prostownice firmy Vidal Sassoon ultimate jest to prostownica z mikrokrysztalkami jonizujacymi, efekt jest rewelacyjny goraco polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Wtajemniczenie
|
a tak wracając do tematu gwarancji- zdaje sie, że wg przepisów unijnych na każdy sprzęt agd powinny być 2 lata gwarancji. Nawet na tanią suszarkę za 12pln.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Rozeznanie
|
dokładnie, jesli po roku sprzedawca nie uzna gwarancji, to mozna isc do sądu, sprawa jest z góry wygrana, bo gwarancja mniejsza niz 24 miesiace jest niezgodna z przepisami unijnymi:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
|
Czyli właściwie z każdej strony zostałyśmy oszukane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Zadomowienie
|
bedziesz sie kontaktowac ze swoim sprzedawca dlaczego ponformowal Cie ze to sa plytki ceramiczne albo chociaz o to czemu dostalas rok gwarancji???
Ja napisalam do sklepu gdzie kupilam prostownice ale cos odpowiedzi nie dostaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kochane chciałabym kupic dobra prostownice tak do 220zl
co mzoecie mi zparoponowac?? bylam w hurtowni jest pelno modeli ale ja totalnie nie wiem jaka wybrac ![]() dodam ze mam duzo bardzo włosow sa geste i grube lekko krecone. Przymierzam sie na firme BaByliss ![]()
#3408 |
Raczkowanie
|
misia podpinam się pod ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Raczkowanie
|
z tymi płytkami rzekomo pełnoceramicznymi to jakiś przekręt- mnie tez sprzedawca wmawiał,że w tondeo sa pełnoceramiczne! I dlatego nie kupie tondeo- juz postanowiłam- bez przesady! Zastanawiam się nad vidal sassoonem i wahl cutkiem. Kto użytkuje, niech się wypowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Pelnoceramiczne plytki ma tez Babyliss,oczywiscie nie wszytskie modele
![]() Dziewczyny,najleiej zawsze przeczytac,co jest napisane na opakowaniach,bo sprzeawcy na allegro,czesto pomijaja najwazniejsze szczegoly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze pierwszy raz mnei ktos tak oszukal... wydawalo mi sie ze instrukcja po polsku dolaczona do prostownicy jest wiarygodna a nie ulepszona przez sprzedawce... nie przyszlo mi do glowy zeby przeczytac neimiecka wersje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Jezeli byloby napisane vollkeramik,to wtedy nie ma watpliwosci,ale na opakowaniu Tondeo jest Keramik-Kristallbeschichtung czyli ceramiczno-krystaliczna powloka
![]() Moim zdaniem,gdyby rzeczywiscie Tondeo byla pelnoceramiczna,to na pewno bylo by to wyraznie napisane ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
ok.
Wlasnie bylamna allegro i polecany przez wiele wizazanek sprzedawca,ciagle oferuje na aukcji Efalocka Flat Mastera jako prostownice ceramiczna ![]() ![]() ************************* ************************ Dziewczyny dzwonilam wlasnie do sprzedawcy z allegro (pozdrawiam,pewnie tu zaglada) i pani zapewniala,ze Tondeo to prostownica z plytkami pelnoceramicznymi plus do tego powloka ceramiczno-krystaliczna... wiec chyba nie musicie sie martwic pozdrawiam ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2006-12-02 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zadomowienie
|
co do plytek Tondeo to taka informacje otrzymalam ze roznica pomiedzy pelnoceramicznymi plytkami, a plytkami pokrytymi ceramika jest grubosc tej powloki. Kazda prostownica pelnoceramiczna czy tez powlekana wartswa ceramiki ma w sobie metalowy rdzen poniewaz jest to jedyna metoda aby rozgrzac plytki. Powloka ceramiczna potrafi po dlugim lub niewlasciwym uzytkowaniu zejsc natomiast plytki pelnoceramiczne maja gruba powloke ceramiki moga sie najwyzej po upadku ukruszyc lub mozliwe nawet zlamac. W tondeo na ceramike jest nanoszona specjalna powloka
A co do tej rocznej gwarancji to wlascicielka sklepu tez byla zaskoczona czemu producent daje na activ 2 lata a na eco rok. |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Rozeznanie
|
To jak to w końcu jest z tymi płytkami? Pełnoceramiczne czy pokryte ceramiką? Widzę, że jak na razie to zagadka nie do rozwiązania...:P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Zadomowienie
|
jesli wierzyc ze odpowiedz ktora dostalam jest prawdziwa to zagadka zostala rozwiazana... Topndeo nei ma plytek calych z ceramiki od poczatku do konca
![]() podobno nie ma czegoas takiego jak plytka cala z ceramiki tylko sa plytki pelnoceramiczne ktore maja grubsza warste i w srodku metolowy rdzen i plytki z powloka ceramiczna ktore maja cieniutka warste ceramiki na rdzeniu metalowym... i stad w niemieckiej instrukcji Tondeo jest o powloce ceramiczno krystaliczneja nie o plytce w calosci z ceramiki... sama nie wiem czy to logiczne czy nie ![]() nie znam sie czy to prawda czy nie... a moglam dostac taka odpowiedz np zeby nie dokonac zwrotu |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
![]()
przypominam sie;p
Co mi polecicie z BaByliss???do 220zl
#3420 |
|
No niby tak...
Ale w Efalocku Flat Masterze, który ma płytki pokryte ceramiką, już po miesiącu zaczęła mi schodzić. Natomista champa (ma pełnoceramiczne) miałam rok i nic mi nie schodziło! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.