|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Hej mam pytanie odnośnie co do prostownic BaByliss Pro 230 Radiance. A mianowicie są 2 modele:
http://allegro.pl/babyliss-pro-prost...187345669.html - droższa, płytki nano-tytanowe http://allegro.pl/tytanowa-prostowni...206244195.html tańsza, ceramiczno - tytanowa. Która mogłaby być lepsza? Te prostownice parowe uważacie, że dobre są? Boję się, że ten zbiorniczek się zepsuje, prostownica wyglada na plastikową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zadomowienie
|
Więcej nie mam kaski na prostownicę właśnie. A zdecydowałam się na tą, bo ma funkcję parową, jestem ciekawa właśnie jak to działa... A zawsze można wyłączyć.
![]() A para w zasadzie na co jest? By były niby odżywione, ładniejsze? Czy na mocno kręcone włosy? Czy by były proste kiedy jest wilgoć w powietrzu.? CHoć w cuda to ja nie wierzę. ![]() W zasadzie interesuje mnie ta droższa, bo ma płytki nano-tytanowe, parę, i generator jonów ujemnych więc chyba wszystko to co mogą mieć teraz prostownice. ![]() Miałam też kiedyś prostownicę BaByliss Wet N'Dry 2170E i mi się zepsuła po 2 latach, od tak..Choć prostowałam włosy codziennie. Tak samo obawiam się, że ta po roku, czy dwóch po prostu nie zadziała. Choć prostownica była świetna. ![]() A jeszcze myślałam nad tą prostownicą - http://www.hairstore.pl/BaByliss_PRO...2072E-126.html cenę ma podobną.. co myślicie? Dziękuję za odpowiedzi. ![]() Edytowane przez patrysienka Czas edycji: 2010-09-09 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Od lat prostuje wlosy ale nigdy nie bylam posiadazka profrsjonalnej prostownicy. Kazdy moj dzien zaczyna sie tak samo :/ efekt mizerny ale w glowie przynajmniej mam zakodowane ze byly rano prostowane. Obecnie mam jakiegos zelmera koszt ok 70zl - sluzy mi juz prawie rok Postanowilam zlitowac sie nad swoimi wlosami (choc sa w dobrym stanie co mnie bardzo dziwi nawet fryzjerka potwierdzila) i chce sobie zakupic Babyliss Pro Sleek Expert. Czytalam o tej prostownicy wiele a gdzies wyczytalam ze jakas fryzjerka nawet w swoim salonie ma taka i jest z niej zadowolna. Na allegro znalazlam taka w cenie 409zł. Moze ktoras z Was miala z nia stycznosc?? domisia17 z tego co wiem jest prostownica z Babyliss Pro specjalna do prostowania na mokro. Ma ona jakas tam funkcje dodatkowa pary wodnej dzieki czemu wlosy sa bardziej nawilzone. Moge sie mylic ale chyba nazywala sie Wet and Dry ale musialabys sprawdzic Edytowane przez Savanna Czas edycji: 2010-09-09 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3426 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam w końcu tą BaByliss Spa.. W pon. pewnie dojdzie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
moje włosy nie są ani kręcone ani proste. takie zawijasy... mi sie nie trzymaja długo. myśle że to przez fryzury bo mam mocno wystopniowane włosy. jeśli zależy ci głównie na wyprostowaniu grzywki to napewno moge ci polecić. moja trzyma sie super! o parze możesz sobie gdzieś poczytać w internecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3430 |
Raczkowanie
|
Witam, planuję zakup prostownicy głównie do podkręcania okropnie puszących się włosów (naturalnie lekko kręconych), które są raczej cienkie i delikatne, ale za to bardzo gęste.
Waham się pomiędzy dwoma modelami: Valera Flexa http://www.valera.com/eng/pages/products/prod00100.php albo Ermila Magic Straight http://www.ermila.com//produkt_detai...av_id=86&id=86 Czy ktoś miał do czynienia z tymi konkretnymi modelami prostownic i może którąś polecić (albo odradzić zakup)? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez joawoj Czas edycji: 2010-09-10 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
http://www.kalamis.pl/product-pol-35...a-torebka.html
Ja też jestem zainteresowana tą prostownica. Równiez slyszalam wiele dobrego o niej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś ma może tę prostownicę i może podzielić się opinią ?http://tics.pl/Tondeo_Cerion_Premium...ratury-77.html chcę ją kupić bo jest w promocji teraz. Opinie ma bardzo dobre z tego co dotychczas przeczytałam. Mam długie, falowane włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam od jakiegoś roku prostownicy Braun Satin Hair. Jestem bardzo zadowolona. Nie niszczy moich włosów jak dotychczasowe prostownice.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
http://www.kalamis.pl/product-pol-35...a-torebka.html
Ja też jestem zainteresowana tą prostownica. Równiez slyszalam wiele dobrego o niej. Ponawiam pytanie. Znacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dużo czytałam na temat prostownic i jako następcę Babyliss wybrałam firmę Remington. Waham się pomiędzy trzema modelami : http://allegro.pl/prostownica-reming...223028893.html http://allegro.pl/prostownica-reming...224470840.html http://allegro.pl/prostownica-reming...226731966.html Nie mam pojęcia, na którą się zdecydować . Wszystkie trzy mają bardzo dobre opinie na KWC , jedynie o nr 2 doczytałam, że szarpie włosy i zdarza się wyrwać kilka podczas prostowania. Mam włosy do połowy ramion , z tendencją do wywijania się i puszenia . Są raczej cienkie, łatwo się je prostuje . W prostownicy najważniejsze jest dla mnie to ,aby tak bardzo nie niszczyła włosów (o ile w ogóle jest to możliwe ![]() ![]() Liczę na Waszą pomoc, bo od piątku przekopuję allegro i na nic nie mogę się zdecydować . |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam Remingtona Shine Therapy. Szczerze Ci ją polecam, tym bardziej, że widzę, że na Allegro kosztuje "zaledwie 155zł", ja płaciłam w Saturnie 259 ![]() Prostownica szybko się nagrzewa, prostuje bardzo ładnie, nawet grubsze pasma (czasami nie mam czasu prostować "na błysk", a chcę tylko jakoś okiełznać włosy, wtedy 4-5 przeciągnięć po cały włosach i gotowe ![]() ![]() No i wygląd! Jest taka kobieca, wygląda jak błyskotka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Przyczajenie
|
a ja mam zamiar kupić BABYLISS PRO 230 RADIANCE. Są o niej bardzo dobre komentarze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
Ja zakupiłam na allegro prostownicę parową Steam Sensation SPA BaByliss Pro. Używam jej okazjonalnie, kiedyś używałam Babyliss wet&dry codziennie i doprowadziłam włosy do okropnego stanu + rozjaśnianie = straciłam połowę włosów. Mam włosy trudne do wyprostowania (moje koleżanki w chwilę prostowały sobie włosy, a z moimi długo się męczyły). Prostownica nagrzewa się od 170 stopni, wydaje mi się, że to i tak dość dużo, mimo, że to najniższa temperatura. Minus - jest ciężka w porównaniu do innych prostownic, gdy szybko przejdzie się po włosach prostownicą z włączoną funkcją pary - z płytek, a mianowicie z dziurek leci gorąca woda, lub płyn, zależy kto co wleje do pojemniczka. Trzeba więc powoli pasmo po paśmie prostować. Gdy prostuję grzywkę wyłączam funkcję pary po prostu. Czy włosy się trzymają długo? Tego nie wiem, bo mi się po nocy falują czy w wilgoci. Przy 200 stopniach włosy się prostują w dosłownie chwilkę. Jestem zadowolona, ot taki bajer po prostu, który kosztuje dość sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Raczkowanie
|
Która prostownica najlepsza?
Prosze o usuniecie
Edytowane przez taila_s Czas edycji: 2010-10-01 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Przyczajenie
|
Witam .;]
A więc zacznę od tego, że moje włosy są takim typem pomiędzy kręconymi a prostymi i ich nienawidzę .. Używałam zwykłej prostownicy z marketu ale stwierdziłam, że dosyć tego i poszukałam prostownic .W oko wpadła mi prostownica Remington S7902 . Chciałam się zapytać czy ktoś ją posiada ? Jak się sprawdza w praktyce ?
#3443 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ładnie proszę o pomoc
![]() W końcu w moim życiu przyszedł czas na męską decyzję i po 7 latach okazjonalnego używania badziewnej prostownicy za 30zł - postanowiłam kupić sobie coś lepszego ![]() Moje typy (jak radzicie, którą kupić?) - s 2014 s1005 s1051 s7902. Z góry dziękuję za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jest szansa na kupienie jakiejś sensownej prostownicy w cenie do 100 zł?
Mam z natury proste włosy, jestem aktualnie na etapie zapuszczania i potrzebuje prostownicy, która ułatwiła by mi układanie momentami odginających się pod różnym kontem włosów póki nie minie faza tej kłopotliwej długości ![]() ![]() Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki ![]()
#3445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Przyczajenie
|
Remington Shine Therapy S9950 czy Philips HP8290
Drogie koleżanki, niedługo zbliżają się imieniny mojej dziewczyny, pragnę jej kupić prostownicę (bo ostatnio wspominała, że zamierza zmienić swoją za niecałe 50 zł), wybór padnie na którąś z podanych w temacie. Obie są w podobnej cenie, remington daje 5 lat gwarancji za to philips mi się osobiście bardziej podoba z wyglądu (ale wiadomo, kobiety mogą inaczej ją postrzegać), Pytanie którą wybrać? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam problem ze znalezieniem odpowiedniej prostownicy do moich włosów mam gęste grube do ramion zastanawiam się nad tą prostownicą http://allegro.pl/ghd-ekskluzywna-pr...253633727.html może ktoś ją posiada albo ma podobną i mógłby mi powiedzieć czy warto??? będę wdzieczna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Witam, z czystym sumieniem polecam prostownicę Remington S9500 z perłowo ceramicznymi płytkami, jest lżejsza od innych, ma długie płytki 11cm, dośc wąskie, poręczna, wielkim plusem jest bardzo długi kabel ułatwiający pracę. nagrzewa się w zakresie 150-235*C co 10*C przy czym na 235 pali końcówki, niestety tak wysokie temperatury przeznaczone są do grubych włosów, lub takich typu afro.
ładnie wygląda (załączam zdjęcie) nie pali włosów na niskiej temperaturze a mam bardzo słabe, przez rozjaśnianie, więc zalezy mi na delikatnym obchodzeniu się z włosami, efekt trzyma się długo, nagrzewa się w ciągu ok 10sek. ma ładny wygodny pokrowiec, duzy pokrowiec! plusem jest wyświetlacz LCD ukryty wewnątrz, nie widac go gdy jest wyłączona. mam porównanie z innymi profesjonalnymi i ta wypada na prawde dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
fryz5 waham sie wlasnie miedzy tą co pokazałeś, a Braunem Colour do włosow farbowanych. Wydaje mi sie ze funkcje mają podobne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.