Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-01-10, 12:55   #331
beautysleep
Przyczajenie

GG do beautysleep
mój sekret :]

hmm, no tak, trudno się nie pogubić ... chodziło mi o prostownicę szyszunii (nie wiem czy tak to powinnam odmienić :/) philips duometrics.
a co do pieknych fal (dziekuje za uznanie ) ... postaram się wytłumaczyć... kurcze... to będzie trudne... hmm... po kolei: podobnie jak przy prostowaniu, łapię włosy tuż przy ich nasadzie (1-2cm), przeciągam je obracając prostownice (najlepsza jest do tego wąska i o gładkich płytkach)... nie wiem jak mogę to lepiej wytłumaczyć... pasmo trzeba przeciągnąć całe, w przeciwnym razie efekt jest niezbyt ładny... nie jestem najlepsza w tłumaczeniu i wyjaśnianiu, więc jabyś miała jakieś wątpliwości chętnie spróbuję je rozwiać buziaki
beautysleep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 14:07   #332
Gusiak
Raczkowanie

Re: mój sekret :]

Średnio inteligentny Gusiak zrozumiał Wypróbuję, tylko nie wiem, czy moja ma na tyle gładkie płytki, ale chyba tak. Pewnie im węższa tym loczki mniejsze,a moja jest dość szeroka (do długich włsoów. Ale co tam, kto nie eksperymentuje ten nie wie.

Buźka
Gusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 14:16   #333
monia84
Raczkowanie

GG do monia84

Beautysleep a czy używasz do robienia tych fal dodatkowo jakichś środków do stylizacji?
A zeby się upewnić czy ja dobrze zrozumiałam to robisz to tak, że przekręcasz prostownice jednorazowo za każdym razem jak schodzisz w dół wlosa tak ?
troche namotałam chyba hehe, ale mam nadzieje, że zrozumialaś mnie
monia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 14:36   #334
kumiko
Raczkowanie

GA.MA

A ja planuję kupic prostownicę GA.MA. Może wiecie coś ja jej temat
kumiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 14:44   #335
kumiko
Raczkowanie

Re: GA.MA

to znacy "na" jej temat oczywiście
kumiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 15:03   #336
Ania_
Raczkowanie

czy ją obracasz w ten sposób jak się obraca lokówkę przy nawijaniu włosów. Czy jak?
Ania_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 15:06   #337
Ania_
Raczkowanie

Koleżanka ma czarną ceramiczną prostownice GA.MA z grzebykiem. Szybko się nagrzewa i bardzo dobrze prostuje. Polecam, bo widziałam efekty.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-01-10, 15:16   #338
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

gama jest calkiem fajna
baby_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-10, 18:03   #339
beautysleep
Przyczajenie

GG do beautysleep

niby blondi już nie jestem a nadal mądrością nie grzeszę ;P(nie obrażajcie się blondynki)... jakby to inaczej powiedzieć Aniu... ja to robię bardzo podobnie jak lokówką, tylko że zakręcając włosy na lokówce trzyma się je tak ileś tam sekund, a ja na prostownicy je przeciągam... tzn. obracam prostownicę przeciągając przez nią pasmo włosów... jezu, czy ktoś to zrozumiał?! najlepisj jest zrobić to na drobnych pasmach, bo grube się plączą...
Gusiak - ja mam prostownice z płytkami o szerokości 3cm, a z tego co zrozumiałam, Ty też masz z płytkami ceramicznymi, więc nie powinnaś mieć problemu.
co do pytania moni84, to nie używam zadnych środków, sama się dziwię, że efekty trzymają się tak długo. ale bardzo możliwe, że zależy to od prostownicy.
oj coś czuję, że namieszałam jeszcze bardziej ;(
buziaki :-*
Stary 2005-01-10, 18:24   #340
beautysleep
Przyczajenie

GG do beautysleep

jeszcze tak w ramach uzupełnienia, najłatwiej jest zrobić takie fale jak na poniższych zdjęciach (mi zajmuje to już tylko 5-10 min). popróbujcie, zobaczymy co Wam wyjdzie, jestem ciekawa jak spodoba się Wam mój pomysł. pozdrawiam i życzę cirepliwości
Stary 2005-01-10, 20:12   #341
Ania_
Raczkowanie

No to już wiem jak przetesuje w najbliższym czasie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-01-10, 20:15   #342
monia84
Raczkowanie

GG do monia84

Kurcze a ja nadal nie wiem jak...jakaś niekumata jestem, a tez chciałabym wypróbowac i zobaczyc jakie fale wyjdą. Czy możecie jeszcze raz spróbowac mi wytłumaczyć krok po kroku?
Stary 2005-01-10, 22:02   #343
beautysleep
Przyczajenie

GG do beautysleep

a ja chciałam zostac nauczycielką, ufff, moja klasa matury by nie zdała... hehe. postaram się to wytłumaczyc jak najlepiej, choć mój mały rozumek nie funkcjonuje najlepiej (sesja;(). tak więc to jest baaardzo podobne do krecenia włosów na lokówce. łapiesz pasemko włosów przy nasadzie, zaciskasz prostownice i obracasz ja o 180stopni, przesuwasz w dól o dosłownie milimetr i znowu obracasz o 180 (nie puszczając pasemka oczywiście), i tak dalej i tak dalej, aż w ten sposób przeciągniesz całe pasemko... powinnam napisać książkę z cyklu diy... haha... pozdrawiam... całuski
Stary 2005-01-11, 08:16   #344
Gusiak
Raczkowanie

Spoko spoko - ja dziś rano próbowałam i działa, tylko niestety nie mam wprawy i zostawały załamania na fali.

Za to musze powiedzieć, że końcówki podkręca się rewelacyjnie, lepiej niż na szczotce, bo włosy sa gładkie, a końce ładnie podkreślone (widać pazyrki). Ciekawe - jedna prostownica a tyle możliwości.

Pozdrowionka
Gusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-11, 09:00   #345
monia84
Raczkowanie

GG do monia84

Ooo i teraz pieknie zrozumialam, czyli to jest tak jak pisałam jak się domyślałam. To teraz tylko zostało kupić mi prostownice. Fajnie bo przyda się też do krecenia Dziekuje bardzo
Stary 2005-02-05, 19:45   #346
gaga87
Zakorzenienie

Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Ja jednak zamowilam na Allegro ta prostownice, ktorej zdjecie wkejalam (ceramiczna Babyliss) i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolona! Prostuje bardzo dobrze, nawet moje grube, twarde i raczej niesforne wlosy. Poki co nie zauwazylam ich zniszczenia, prostuje baaardzo czesto(mowiono mi, ze to ma tylko powloke ceramiczna, a nie plytki, ale ja i tak jestem zadowolona :P)

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-05, 23:14   #347
summer18
Raczkowanie

Prostownica: jak zmienia życie w bajke :)

Dziewczyny ja wam dobrze radze- nie szczędźcie kasy na dobrą prostownice! Możecie mi wierzyć albo nie, ale mnie moja życie wywraca do góry nogami ( w pozytywnym znaczeniu tego słowa oczywiście) Najpierw poznałam super gościa- jadąc autem zauważył moje piękne, długie, PROSTE blond włosy i musiał zawrócić żeby spytać o numer telefonu a teraz moja fotka jest na 4 miejscu najpopularniejszych fotek na fotce. pl ( mam tam dwa konta i oczywiście zdjęcia na których nie mam prostych włosków nie zrobiły takij furory) A do tego wszystkiego czuje sie po prostu rewelacyjnie (czyt. pieknie) Ta prostownica to jest wogole jakaś bajka i szczerze moge powiedzieć że nie oddam jej nigdy nikomu za żadne skarby świata!
summer18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-06, 19:12   #348
Beatus
Przyczajenie

Re: PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

CZy możesz mi napisać czy maż EFALOCk Flat Finger czy Flat MAster podobno różnią się watami. Pierwsza ma 36W druga 120W
Ines1985 napisał(a):
> A ja dostalam od mojego chlopaka efalocka i jestem zachwycona . Co prawda nie uzywalam wczesniej zadnej prostownicy wiec nie mam porownania ale ta jest swietna... Jedno pociagniecie i wlosy juz prosciutenkie... Do tego sypkie i gladkie... Takie o jakich marzyłam .
Beatus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-06, 19:31   #349
Beatus
Przyczajenie

Cześć. Czy możesz mi powiedzieć czy masz Efalock Flack Finger czy Flat Master . Pododno ta pierwsza ma 36 W a druga 120 W ?
Remika2 napisał(a):
> Moje drogie kobitki!
> Dużo piszecie na temat prostownic, a ponieważ od jakiegoś czasu jestem posiadaczką prostownicy mogę sobie z wami porozmawiać. Moją pierwszą prostownicą do włosów była prostowniczka Babyliss PRO. Grubość płytki ceramicznej 25mm
> z długim kabelkiem, bardzo lekka itd. Cena ?. 280 zł:-( I chociaż wydawało się, że będzie niesamowita, to niestety nie dla mnie! Być może zależy to od włosów, ja mam średniej długości, dosyć gęste i chociaż nie kręcone to niesforne. Rano spędzałam na prostowaniu jakąś godzinę i w rezultacie upinałam włosy w koczka. Włosy się elektryzowały i były dosyć ciężkie. U fryzjera zawsze prostowano mi włosy prostownicą EFALOCK. Bardzo długo jej szukałam, (niestety w żadnej hurtowni fryzjerskiej w Krakowie jej nie dostałam), aż w końcu ją znalazłam. Szybciutko sprzedałam Babylissa pro i zakupiłam Efalocka. Jest najlepsza!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli naprawdę chcecie mieć piękne prościutkie włoski proponuję prostownicę EFALKOCK oraz płyn Goldwell do prostowania, a na co dzień odżywki do włosów po każdym myciu. Oczywiście nie jest to tania prostownica ale warto odlożyć sobie pieniążki i ją zakupić. Gorąco polecam>>>

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-02-06, 19:40   #350
Ines1985
Zakorzenienie

Betti napisał(a):
> CZy możesz mi napisać czy maż EFALOCk Flat Finger czy Flat MAster podobno różnią się watami. Pierwsza ma 36W druga 120W
>

Flat master

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-06, 19:56   #351
sphinks
Raczkowanie

Siemka, jeśli pytasz tak generalnie którego Efalocka chwalą dziewczyny to na 100% chodzi o flat mastera czyli o tą z szerokimi białymi płytkami... chyba jeszcze nie ma w tym wątku opini o tej drugiej prostownicy, bo tamta jest od niedawna dostępna w sprzedaży i za pewne jeszcze żadna z wizażanek z niej nie korzysta na tyle długo, aby móc ją wychwalać pod niebiosa... A co do flat mastera to pochlebne opinie o nim są jak najbardziej uzasadnione, naprawdę dobrze prostuje a moja dziewczyna wygląda w prostych włosach by efalock po prostu ślicznie No i właśnie flat mastera używa wielu fryzjerów, ja nawet ostatnio widziałem go u mojej fryzjerki :P Co do różnicy mocy miedzy fingerem a masterem to.. różnica jest, ale słyszałem, że to ma wpływ głównie na prędkość nagrzewania się płytek, a efekt prostowania nie zależy od mocy, czego przykładem jest prostownica wigo ze swoimi 36W robiąca ostatnio prawdziwą furorę wśród wizażanek Pozdrawiam !
sphinks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-06, 20:05   #352
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

musze tu sie wtracic: plytki ceramiczne, a takie sa miedzy innymi w Babilssie PRO i kilku innych prostownicach, wlasnie sa po to ,aby zapobiegac elektryzowaniu sie wlosow, bo taka jest istota tego produktu, wiec nie bardzo moge sie zgodzic z tym ze wlosy sie elektryzowaly po jej uzyciu, a juz wogole nie rozumiem jaki wlyw mialo prostownie włosow na ich ciezkosc?
ale to tylko moje spostrzezenia..
Stary 2005-02-07, 08:01   #353
kamila22
Raczkowanie

GG do kamila22
Re: do summer18

witaj summer 18 a mozesz podac jaki na fotce.pl mialas pseudo zprostymi wlosami i wczesniej bez prostowania-chcialam tak poprostu porównac
dziekuje z góry
kamila22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-07, 20:49   #354
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

tezzzzz jestem ciekawa bardzo
summer18 a jakiej prostowniczki uzywasz???
baby_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-08, 11:44   #355
Olinka
Przyczajenie

cześć dziewczyny
po przeczytaniu Waszych uwag kupiłam na allegro prostownicę Efalock, jest po prostu super!!!! Nawet w salonie fryzjerskim kobeta powiedziała, że mam świetną prostownice i pięknie wyprostowane włoski Polecam
Olinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-08, 19:48   #356
summer18
Raczkowanie

To ja w wyprostowanych wloskach:
www.Czekolada1986.fotka.pl

Stare konto juz zlikwidowałam, a zadnych fotek nie moge tu załaczyć więc możecie sobie tylko wyobrazić jak wyglądały moje włosy przed prostowaniem- po prostu SIANO miałam na głowie!
Uzywam Babylissa Pro z płytkami New Tech i do tego Hot Style L'Oreala + nabłyszczacz Welli.
Jak mi sie uda kiedys załączyc tu jakieś zdjęcie to wkleje zdjęcie swoich włosków- "przed" i "po" - pospadacie z krzeseł
summer18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-08, 20:33   #357
Beatus
Przyczajenie

Cześć Olimpia. Cieszę się że jesteś zadowolona, bo również chcę zamówić Eflalocka na allegro zastanawiam się tylko którego tego Master czy Finger? A Ty którego kupiłaś i od jakiego sprzedawcy na allegro ? Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-02-08, 20:40   #358
Beatus
Przyczajenie

Cześć. Czy dalej potwierdzasz swoje zadowolnenie z prostownicy Eflalock. Właśnie staję przed wyborem zakupu Wigo czy Eflalock i nie wiem co wybrać. Podobno jest nowy model Eflalocka zdaje się że Flat Finger. A Ty który model masz ? Pozdrawiam.
Stary 2005-02-09, 08:14   #359
Olinka
Przyczajenie

szczerze mówiąc nie wiem jaki typ mam prostownicy, sprawdze w domu i napisze jutro
Olinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-09, 12:51   #360
kamila22
Raczkowanie

GG do kamila22

ee wloski masz fajne kolorek tez super
ale ciekwaosc mnie zżera jak wygladałas przed.....jakos nie moge Cie sobie wyobrazic z ""siankiem na głowie"
Naturalne wlosy masz falujace czy proste?
kamila22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości