![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
mój sekret :]
hmm, no tak, trudno się nie pogubić
![]() a co do pieknych fal (dziekuje za uznanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Re: mój sekret :]
Średnio inteligentny Gusiak zrozumiał
![]() Buźka |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Beautysleep a czy używasz do robienia tych fal dodatkowo jakichś środków do stylizacji?
A zeby się upewnić czy ja dobrze zrozumiałam to robisz to tak, że przekręcasz prostownice jednorazowo za każdym razem jak schodzisz w dół wlosa tak ? ![]() troche namotałam chyba hehe, ale mam nadzieje, że zrozumialaś mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
GA.MA
A ja planuję kupic prostownicę GA.MA. Może wiecie coś ja jej temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Re: GA.MA
to znacy "na" jej temat oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
czy ją obracasz w ten sposób jak się obraca lokówkę przy nawijaniu włosów. Czy jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
Koleżanka ma czarną ceramiczną prostownice GA.MA z grzebykiem. Szybko się nagrzewa i bardzo dobrze prostuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
gama jest calkiem fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Przyczajenie
|
niby blondi już nie jestem a nadal mądrością nie grzeszę ;P(nie obrażajcie się blondynki)... jakby to inaczej powiedzieć Aniu... ja to robię bardzo podobnie jak lokówką, tylko że zakręcając włosy na lokówce trzyma się je tak ileś tam sekund, a ja na prostownicy je przeciągam... tzn. obracam prostownicę przeciągając przez nią pasmo włosów... jezu, czy ktoś to zrozumiał?! najlepisj jest zrobić to na drobnych pasmach, bo grube się plączą...
Gusiak - ja mam prostownice z płytkami o szerokości 3cm, a z tego co zrozumiałam, Ty też masz z płytkami ceramicznymi, więc nie powinnaś mieć problemu. co do pytania moni84, to nie używam zadnych środków, sama się dziwię, że efekty trzymają się tak długo. ale bardzo możliwe, że zależy to od prostownicy. oj coś czuję, że namieszałam jeszcze bardziej ;( buziaki :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
jeszcze tak w ramach uzupełnienia, najłatwiej jest zrobić takie fale jak na poniższych zdjęciach (mi zajmuje to już tylko 5-10 min). popróbujcie, zobaczymy co Wam wyjdzie, jestem ciekawa jak spodoba się Wam mój pomysł. pozdrawiam i życzę cirepliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
No to już wiem jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Kurcze a ja nadal nie wiem jak...jakaś niekumata jestem, a tez chciałabym wypróbowac i zobaczyc jakie fale wyjdą. Czy możecie jeszcze raz spróbowac mi wytłumaczyć krok po kroku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
a ja chciałam zostac nauczycielką, ufff, moja klasa matury by nie zdała... hehe. postaram się to wytłumaczyc jak najlepiej, choć mój mały rozumek nie funkcjonuje najlepiej (sesja;(). tak więc to jest baaardzo podobne do krecenia włosów na lokówce. łapiesz pasemko włosów przy nasadzie, zaciskasz prostownice i obracasz ja o 180stopni, przesuwasz w dól o dosłownie milimetr i znowu obracasz o 180 (nie puszczając pasemka oczywiście), i tak dalej i tak dalej, aż w ten sposób przeciągniesz całe pasemko... powinnam napisać książkę z cyklu diy... haha... pozdrawiam... całuski
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Spoko spoko - ja dziś rano próbowałam i działa, tylko niestety nie mam wprawy i zostawały załamania na fali.
Za to musze powiedzieć, że końcówki podkręca się rewelacyjnie, lepiej niż na szczotce, bo włosy sa gładkie, a końce ładnie podkreślone (widać pazyrki). Ciekawe - jedna prostownica a tyle możliwości. ![]() Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Ooo i teraz pieknie zrozumialam, czyli to jest tak jak pisałam jak się domyślałam. To teraz tylko zostało kupić mi prostownice. Fajnie bo przyda się też do krecenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Ja jednak zamowilam na Allegro ta prostownice, ktorej zdjecie wkejalam (ceramiczna Babyliss) i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolona! Prostuje bardzo dobrze, nawet moje grube, twarde i raczej niesforne wlosy. Poki co nie zauwazylam ich zniszczenia, prostuje baaardzo czesto(mowiono mi, ze to ma tylko powloke ceramiczna, a nie plytki, ale ja i tak jestem zadowolona :P)
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
Prostownica: jak zmienia życie w bajke :)
Dziewczyny ja wam dobrze radze- nie szczędźcie kasy na dobrą prostownice! Możecie mi wierzyć albo nie, ale mnie moja życie wywraca do góry nogami ( w pozytywnym znaczeniu tego słowa oczywiście)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Re: PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
CZy możesz mi napisać czy maż EFALOCk Flat Finger czy Flat MAster podobno różnią się watami. Pierwsza ma 36W druga 120W
Ines1985 napisał(a): > A ja dostalam od mojego chlopaka efalocka i jestem zachwycona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
Cześć. Czy możesz mi powiedzieć czy masz Efalock Flack Finger czy Flat Master . Pododno ta pierwsza ma 36 W a druga 120 W ?
Remika2 napisał(a): > Moje drogie kobitki! > Dużo piszecie na temat prostownic, a ponieważ od jakiegoś czasu jestem posiadaczką prostownicy mogę sobie z wami porozmawiać. Moją pierwszą prostownicą do włosów była prostowniczka Babyliss PRO. Grubość płytki ceramicznej 25mm > z długim kabelkiem, bardzo lekka itd. Cena ?. 280 zł:-( I chociaż wydawało się, że będzie niesamowita, to niestety nie dla mnie! Być może zależy to od włosów, ja mam średniej długości, dosyć gęste i chociaż nie kręcone to niesforne. Rano spędzałam na prostowaniu jakąś godzinę i w rezultacie upinałam włosy w koczka. Włosy się elektryzowały i były dosyć ciężkie. U fryzjera zawsze prostowano mi włosy prostownicą EFALOCK. Bardzo długo jej szukałam, (niestety w żadnej hurtowni fryzjerskiej w Krakowie jej nie dostałam), aż w końcu ją znalazłam. Szybciutko sprzedałam Babylissa pro i zakupiłam Efalocka. Jest najlepsza!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli naprawdę chcecie mieć piękne prościutkie włoski proponuję prostownicę EFALKOCK oraz płyn Goldwell do prostowania, a na co dzień odżywki do włosów po każdym myciu. Oczywiście nie jest to tania prostownica ale warto odlożyć sobie pieniążki i ją zakupić. Gorąco polecam>>> |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Betti napisał(a):
> CZy możesz mi napisać czy maż EFALOCk Flat Finger czy Flat MAster podobno różnią się watami. Pierwsza ma 36W druga 120W > Flat master ![]()
#351 |
Raczkowanie
|
Siemka, jeśli pytasz tak generalnie którego Efalocka chwalą dziewczyny to na 100% chodzi o flat mastera czyli o tą z szerokimi białymi płytkami... chyba jeszcze nie ma w tym wątku opini o tej drugiej prostownicy, bo tamta jest od niedawna dostępna w sprzedaży i za pewne jeszcze żadna z wizażanek z niej nie korzysta na tyle długo, aby móc ją wychwalać pod niebiosa... A co do flat mastera to pochlebne opinie o nim są jak najbardziej uzasadnione, naprawdę dobrze prostuje a moja dziewczyna wygląda w prostych włosach by efalock po prostu ślicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
musze tu sie wtracic: plytki ceramiczne, a takie sa miedzy innymi w Babilssie PRO i kilku innych prostownicach, wlasnie sa po to ,aby zapobiegac elektryzowaniu sie wlosow, bo taka jest istota tego produktu, wiec nie bardzo moge sie zgodzic z tym ze wlosy sie elektryzowaly po jej uzyciu, a juz wogole nie rozumiem jaki wlyw mialo prostownie włosow na ich ciezkosc?
ale to tylko moje spostrzezenia..
#353 |
Raczkowanie
|
Re: do summer18
witaj summer 18 a mozesz podac jaki na fotce.pl mialas pseudo zprostymi wlosami i wczesniej bez prostowania-chcialam tak poprostu porównac
dziekuje z góry |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
tezzzzz jestem ciekawa bardzo
![]() summer18 a jakiej prostowniczki uzywasz??? |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
po przeczytaniu Waszych uwag kupiłam na allegro prostownicę Efalock, jest po prostu super!!!! Nawet w salonie fryzjerskim kobeta powiedziała, że mam świetną prostownice i pięknie wyprostowane włoski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
To ja w wyprostowanych wloskach:
www.Czekolada1986.fotka.pl Stare konto juz zlikwidowałam, a zadnych fotek nie moge tu załaczyć więc możecie sobie tylko wyobrazić jak wyglądały moje włosy przed prostowaniem- po prostu SIANO miałam na głowie! Uzywam Babylissa Pro z płytkami New Tech i do tego Hot Style L'Oreala + nabłyszczacz Welli. Jak mi sie uda kiedys załączyc tu jakieś zdjęcie to wkleje zdjęcie swoich włosków- "przed" i "po" - pospadacie z krzeseł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
Cześć Olimpia. Cieszę się że jesteś zadowolona, bo również chcę zamówić Eflalocka na allegro zastanawiam się tylko którego tego Master czy Finger? A Ty którego kupiłaś i od jakiego sprzedawcy na allegro ? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
Cześć. Czy dalej potwierdzasz swoje zadowolnenie z prostownicy Eflalock. Właśnie staję przed wyborem zakupu Wigo czy Eflalock i nie wiem co wybrać. Podobno jest nowy model Eflalocka zdaje się że Flat Finger. A Ty który model masz ? Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
szczerze mówiąc nie wiem jaki typ mam prostownicy, sprawdze w domu i napisze jutro
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
ee wloski masz fajne kolorek tez super
ale ciekwaosc mnie zżera jak wygladałas przed.....jakos nie moge Cie sobie wyobrazic z ""siankiem na głowie" Naturalne wlosy masz falujace czy proste? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.