|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Doradźcie którą prostownicę.
Ja mam tą pierwszą, czyli Shine Therapy i jestem mega zadowolona. Najlepsze jest to, że kręci przepiękne loki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Przyczajenie
|
Dot.: Doradźcie którą prostownicę.
ja też mam z remingtona, ale tą SLEEK & CURL, dostałam ją na gwiazdkę od chłopaka i jestem strasznie zadowolona!
Miałam w życiu ok 5 prostownic, a ta jest numerem 1 ![]() W dodatku ma bardzo dobre opinie na forach. Mam bardzo długie i gęste włosy i sprawdza się doskonale, efekt prostych włosów jak drut utrzymuje się 3dni! Co w moim przypadku wyjście na dwór w czasie deszczu było katastrofą, bo miałam włosy powykręcane w każdą stronę, tak samo położenie się spać - na drugi dzień musiałam znowu prostować. Dlatego polecam ją ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
czesc Dziewczyny!
Mam problem ![]() ![]() czy mozecie mi doradzic, ktora z nich jest najlepsza i namniej zniszczy mi wlosy? A moze doradzacie jakas inna? |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Przyczajenie
|
Podbijam watek
![]() Przepraszam za zasmiecanie, ale naprawde potrzebuje pomocy, a czasu coraz mniej!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem prostownice z philipsa są złe. przynajmniej dla moich włosów, doradzalabym Ci jakąś bardziej profesjonalną prostownicę...nie mam konretnego typu bo sama poszukuję, ale philipsa odradzam gdyż koleżanka ma tą ostatnią ze zdjęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Przyczajenie
|
kurcze, szkoda, ze zadnej nie mozesz mi polecic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
PIP.
|
ja tez odradzam philipsa, najlepsze sa prostownice farouk
![]() jesli chcesz cos tanszego - do max 150 zl polecam prostownice remington ![]()
![]() |
#3698 |
Przyczajenie
|
a z remingtona jaka? bo tak myslalam zeby kolo 250zl dac.. nie chce jakos bardzo tych wlosow niszczyc :/ fajnie by bylo gdyby miala jonizacje. Te plytki keratynowe tez sa zachecajace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
PIP.
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Przyczajenie
|
to ja juz nie wiem co mam robic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Przyczajenie
|
w poprzednim poscie mialo byc ze ze wzgledu na opisane funkcje to philips jest lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Raczkowanie
|
ja mam FHI Platform, wydatek 450 zł jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
szopwell
|
Też mam problem między:
-Remington Shine Therapy - Philips ProCare Keratin. Bo w sumie cenowo jak się dobrze poszuka to różnica 40zł jest. Tu Philips na ceneo i sklepach internetowych oceniany jest bardzo dobrze przez kupujących no i ma jonizacje (choć nie wiem czy ona coś tak na prawdę daje) z drugiej strony remington shine jest bardzo długo chwalony pełno super opinii. Niby philips nie specjalizuje się tylko w jednej dziedzinie (drobne agd) ale z tego co szukałam to te nowsze prostownice są dobrze oceniane. Szkoda, że nie da się dostać kilku modeli na próbę na parę dni i wybrać wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Co do produktow, na poczatku uzywalam serum na zniszczone koncowki z avonu jednak teraz moje wlosy sa jakies tępe, wole jedwab, zdecydowanie. Wczoraj uzylam tez fajnego szamponu z gliss kur z plynnym jedwabiem [taki rozowy] i musze przyznac ze bardzo fajny . odradzalabym tez taki spray fioletowy z got2be |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
A moze ta: http://www.hairstore.pl/Tondeo_Cerio...nizacja-5.html ??;D jest lepsza? |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Przyczajenie
|
a czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat prostownicy z efalocka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Przyczajenie
|
tak się zaczytałam w ten cały temat temat i przejrzałam prawie wszsytkie strony ;d sporo zapytań jest do philipsa hp 8361 ja kupiłam tą prostownice w środe (19.01) jednak jutro ide na poczte ją odesłać spowrotem bo naszczescie byla mozliwość zwrotu w ciagu 10dni, mianowicie prostownica spełnia niby swoją fukcję, i jest śliczna, oraz ta keratyna chyba nawet działa, ALE, największa minus to to ze płytki do siebie nie przylęgają i w ogole nie czuć miedzy nimi włosow, jedynie jak złapiesz całą kępę, a wtedy efekt znow jest marny.. więc ja sie poddałam i oddsyłam ją
dobra, a teraz ja potrzebuje pomocy, znów przywracając temat prostownic profesjonalnych, a mianowicie, myślę nad platform fhi heat lub ghd IV Styler, gdyż z tego co czytam są to najlpesze prostownice świata, a że jestem w chwili obecnej przy kasie, to co mi tam, jak odeślą kase za philipsa to się szarpnę, tylko pytanie.. NA KTÓRĄ? może jakiś fryzjer profesjonalista by mi odpowiedział czy ktoś ![]() bo chcialam jeszcze tą babyliss pro parową, ale jakos po lekturze forum w końcu zrezygnowałam, te gabaryty mnie odrzucają ;/ POMÓŻCIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Przyczajenie
|
dobra, mniejsza, kupiłam fhi ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Przyczajenie
|
kto pomoże mi wybrać prostownię taką do 300 zł??
zastanawiam się nad; http://www.kalamis.pl/product-pol-35...a-torebka.html http://hairpro.pl/Tondeo_Cerion_Acti...wnica-159.html Bardzo proszę o pomoc!!! Ewentualnie możecie mi zaproponować jakieś inne. Bo nie wiem czy nie przepłacam i czy opłaca się którąś z nich kupić ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Raczkowanie
|
do 300zł to polecam GA-MA CP 3 digital albo CREATE
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Sysiol, gdzie kupiłaś FHI? Bo też mam i jestem z niej zadowolona, ale nie dostałam ani opakowania termicznego, ani klipsów, ani żadnych bajeranckich dodatków. Ja u meblefryzjerskie. Ps. co używasz do włosów z kosmetykow? |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Przyczajenie
|
ja również kupiłam na meblefryzjerskie
![]() ![]() Wszystko zgadza się z tym co napisała moniawroclove, Pan mi fachowo wszystko wytłumaczył i powiedział że te bajery dodają po to żeby sie pozbyć starszych modeli. a pod prostownice uzywam w tym momencie gamy dove heat defence therapy, w szczegolnosci jestem zadowolona z maski ![]() I co do kupna, naprawde polecam meblefryzjerskie, fachowe doradztwo przez kupnem, rewelacja ogólnie, i róznie to co wspomniala moniawroclove.. nigdzie nie kupisz taniej FHI, bo w USA kosztuje 200$, a meblefryzjerskie maja prosto od producenta, który wyznaczyl takie ceny prosto na europejski (a moze i specjalnie nawet polski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Przyczajenie
|
no i stało się, pierwszy raz wyprostowałam włosy moją FHI
![]() cóż by powiedzieć? różnica jest i to znaczna (wcześniej używałam philipsa, remingtona, babylissa po 200-300zł, więc również porządnych). włosy prostujesz szybciej, za jednym pociągnięciem, prostownica sunie po włosach, nie wyrywając ich, nie ma zadnych guziczków na obudowie, które mozna nacsnąć przypadkiem podczas użytkowania, a to (przynajmniej dla mnie) bardzo wielki plus ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | |
BAN stały
|
Cytat:
A tak ogólnie dla innych forumowiczek, jak im dać znać, że ta firma maprawdę daje radę? Bo ja czytam forum, to kupują Remingtony, itp to nie są profesjonalne firmy, a póżniej i tak kończą albo na Fhi albo Ghd, moze zrobić jakiś wątek z naprawdę profesjonalnymi prostownicami, bo przecież szkoda pieniędzy, żeby wydawać 2 razy... Co myślisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Przyczajenie
|
racja, racja, ale w sumie mało kto wyda takie pieniądze na prostownice, nie oszukujmy się ^^ ja też miałam duży dylemat, bo kupilam wpierw philipsa a potem siedziałam i czytałam te fora i czytałam, wkońcu własnie doszłam dokładnie do takiego wniosku, że po co kupowac za 200-300, skoro moge dolozyc 200zł i mieć najlepszy produkt na rynku i mieć do na 10lat (go gość z meblifryzjerskich powiedzial że oni w salonie uzywają od 3 lat, bezawaryjnie jak narazie, więc w domowych warunkach min. czas ten x3)
ale jedyne co mnie wkurza w FHI że podczas gotowości lampa miga. zazwyczaj miga podczas nagrzewania a potem się pali jednostajnie ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
BAN stały
|
przyzwyczaisz się, jak na razie to ta prostownica ma, jak mówisz, ten jeden minus
![]() oby wszystkie taki miały, Dla mnie, prostowanie Fhi jest bezcenne Wszystko inne kupisz kartą mastercard ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Przyczajenie
|
a powiedz mi proszę jak z trwałoscią fryzury po fhi? bo ja mam przy normalnej prostownicy że wyjde na wilgoć to chwila i sie wywijają we wszystkie strony
|
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
BAN stały
|
To zależy oczywiście od włosów a nie od prostownicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Przyczajenie
|
Ja również zdecydowałam się na zakup FHI Platform (kupiłam ją na amazon.uk - wyszło 341zł., znajomi przywieźli mi ją do PL). Dość długo zastanawiałam się nad wyborem. Przewertowałam setki stron, forów, opinii na temat prostownic, aż trafiłam tutaj i...dzięki Wam prostownica FHI została zakupiona. Jestem z niej bardzo zadowolona, wręcz zakochana
![]()
![]() |
#3720 |
BAN stały
|
Ja też sie zastanawiałam nad kupnem z zagranicy, tylko widzisz, jak pomyślę o tych przejściówkach z wtyczką, kosztach transportu i braku gwarancji, to wolę wydać 80 zł więcej i mieć to wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.