Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 22:31   #3751
yla
Raczkowanie

GG do yla
Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów

A skąd wiesz?Tą co ma moja bratowa ma wpisane że jest 100 vatowa.....Poco mieliby kłamać i jaki to ma sens?Przecież w sklepie też mogłabym kupić i potem dowiedzieć się że ma mniej watów!Nic nierozumiem....Zawsze mozna złozyć reklamację co nie....
Stary 2007-01-06, 13:05   #3752
aneczka_krak
Przyczajenie

Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

http://www.ghdhair.com/go/shop-uk/pr...products_id=30

ghd - jestem posiadaczką tego cuda i powiem Wam, że prostuje włosy już chyba z 3 lata i są w stanie niezmiennym. tylko troszkę dużo taki interes kosztuje bo tej prostownicy nie można dostać u nas w Polsce, ja ją kupiłam za granicą :/ ale polecam lepiej wydac więcej kasy i nie zniszczyć włosów prostownicą z Tesco za 20 zł... ale BaByliss PRO też jest super ma takie extra grzebyczki do rozczesywania. te 2 firmy polecam ale gdh najbardziej !!!
aneczka_krak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 14:47   #3753
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez yla
A skąd wiesz?Tą co ma moja bratowa ma wpisane że jest 100 vatowa.....Poco mieliby kłamać i jaki to ma sens?Przecież w sklepie też mogłabym kupić i potem dowiedzieć się że ma mniej watów!Nic nierozumiem....Zawsze mozna złozyć reklamację co nie....
kiedyś na wizażu jedna dziewczyna opisała że dzwoniła do jakiegoś
sprzedawcy ze sklepu internetowgo czy producenta i jej powiedziano, że one nie mają 100W tylko mniej (chyba 40W), i że jest błąd na stronie, bo 100W się już nie produkuje....
a prawdą jest to że watty nie mają nic do tego jak prostuje prostownica, ponieważ teraz produkuje się "energooszczędne' prostownice które już nie wymagają takiej ilości...
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-06, 16:14   #3754
yla
Raczkowanie

GG do yla

A-cha.....już wysłałam pieniądze więc poczekam i zobaczę.Na prostownicach lub na opakowaniach są takie specjalne opisy-sprawdzę to dam znać.Tylko zastanawiam się dlaczego jak chciałam kupić normalnie w sklepie coś większego niż 50 V mówiono mi że tylko w lepszych sklepach fryzjerskich lub hurtowniach....Bo niby to sprzęt profesjonalny i zbyt mocny jak na rękę w domu....Zobaczymy....
Stary 2007-01-06, 16:29   #3755
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
a prawdą jest to że watty nie mają nic do tego jak prostuje prostownica, ponieważ teraz produkuje się "energooszczędne' prostownice które już nie wymagają takiej ilości...
Podpisuje sie pod tym rekami i nogami

Cytat:
Napisane przez yla Pokaż wiadomość
Tylko zastanawiam się dlaczego jak chciałam kupić normalnie w sklepie coś większego niż 50 V mówiono mi że tylko w lepszych sklepach fryzjerskich lub hurtowniach....Bo niby to sprzęt profesjonalny i zbyt mocny jak na rękę w domu....Zobaczymy....
Chodzi Ci wkoncu o W czy o V bo to zupenie inna bajka. Jak ma 100 V to nie za dobrze.
jak dostaniesz prostownice wszystko sie wyjasni
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 09:00   #3756
ewcia_k_88
Raczkowanie

ja zastanawiam się nad prostownicą

http://www.allegro.pl/item153350736_...s_gratis_.html

proszę zobaczcie i powiedzcie co myślicie!!!!
ewcia_k_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 09:17   #3757
pAtiŚ
Zakorzenienie

A ja właśnie mam zamiar sobie kupić bardzo dobra prostownice, oczywiście ceramiczną teraz mam taką zwykłą z Eldoma RW11... I strasznie niszczy włosy a jeszcze prawie nie prostuje włosów :/

Wczoraj na KWC czytałam opinie o różnych prostownicach i wybrałam spośród nich te 8:
- Prostownica ceramiczna Cerion Eco, Tondeo, ok. 350zł - płytki pokryte diamentowo-krystaliczną powłoką. Po recencjach widzę, że warto się wykosztować na nią.
- Prostownica Pro New Tech 35mm, Babyliss, 210zł [wykonana część z zamszu]
- Prostownica Gloss Straightener, Babyliss, 250zł - lustrzane płytki
- Prostownica ceramiczna do włosów 57mm WG 5309, Wigo, 200zł
- Prostownica do włosów model BWT-B54/C MPM product, 130zł - posiada wyświetlacz
- Prostownica Wer N'Dry (do włosów sychych lub wilgotnych), Babyliss, 160zł
- Prostownica ES1, Braun, 150-180zł

A waszym zdaniem, która z tych prostownic jest najlepsza?

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-07, 11:52   #3758
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
A ...Wczoraj na KWC czytałam opinie o różnych prostownicach i wybrałam spośród nich te 8:
- Prostownica ceramiczna Cerion Eco, Tondeo, ok. 350zł - płytki pokryte diamentowo-krystaliczną powłoką. Po recencjach widzę, że warto się wykosztować na nią...
Ta prostownica tyle nie kosztuje. Eco cerion bez regulacji ok 230 zl a eco cerion z regulacja ok 270zl. Jest jeszcze z aktywna jonizacja activ cerion ok 280 zl.
Ja je polecam bo mam ostania i jestem bardzo zadowolona.
Stary 2007-01-07, 14:11   #3759
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka8 Pokaż wiadomość
Ta prostownica tyle nie kosztuje. Eco cerion bez regulacji ok 230 zl a eco cerion z regulacja ok 270zl. Jest jeszcze z aktywna jonizacja activ cerion ok 280 zl.
Ja je polecam bo mam ostania i jestem bardzo zadowolona.
ooo dzięki, a ta cena 350zł była podana na KWC heh...i własnie kupie sobie chyba to eco cerion z regulacją...

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 17:18   #3760
yla
Raczkowanie

GG do yla

Cytat:
Napisane przez ewcia_k_88 Pokaż wiadomość
ja zastanawiam się nad prostownicą

http://www.allegro.pl/item153350736_...s_gratis_.html

proszę zobaczcie i powiedzcie co myślicie!!!!
Ja też się zastanawiałam nad nią ale poszłam za namową bratowej i zamówiłam inną .....czekam na dostawę więc dużo nieporadzę.Ale wygląd ma ładny i przydatna regulacja temperatury....
Stary 2007-01-07, 17:21   #3761
yla
Raczkowanie

GG do yla

Cytat:
Podpisuje sie pod tym rekami i nogami

Chodzi Ci wkoncu o W czy o V bo to zupenie inna bajka. Jak ma 100 V to nie za dobrze.
jak dostaniesz prostownice wszystko sie wyjasni
Zacytuję co ma napisane, będzie teraz OK-być może pomyliłam się....
100 W HOLDEN PR 41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-07, 21:26   #3762
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

yla zajrzyj na tę stronę:
http://www.feni.pl/index.php?item_number=4990&c=182
wiem że na innych stronach jest napisane 100W, ale raczej bym w to nie wierzyła...
Stary 2007-01-07, 21:50   #3763
yla
Raczkowanie

GG do yla

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
yla zajrzyj na tę stronę:
http://www.feni.pl/index.php?item_number=4990&c=182
wiem że na innych stronach jest napisane 100W, ale raczej bym w to nie wierzyła...
Zajrzałam....i poczekam na paczkę.
Tylko dalej niewiem i nierozumiem jednego....Na innych prostownicach też są te waty-czy w te inne też niemam wierzyć?Już pomijając firmę itd....
Stary 2007-01-07, 22:08   #3764
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Zajrzałam....i poczekam na paczkę.
Tylko dalej niewiem i nierozumiem jednego....Na innych prostownicach też są te waty-czy w te inne też niemam wierzyć?Już pomijając firmę itd....
Ale nawet jak ma 40 W a nie 100W to sie nie przejmuj ze bedzie gorzej prostowala czy bedzie wolniej sie nagrzewac. Zwracajac uwage na W przy wyborze prostownicy i traktujac to jako glowny atut to nie najlepszy pomysl. Jesli jest to dobra i profesjonalana prostownica to i tak bedzie swietna bez wzgledu na to czy ma 100 W czy 40.
Najwyzej jak okarze sie ze jednak ma mniej tych W niz Cie poinformowano i nie bedzie dobrze prostowala bedziesz miala dobry argument do zwrotu ze zostalas wprowadzona w blad.
Stary 2007-01-07, 22:28   #3765
yla
Raczkowanie

GG do yla

Niesą to duże pieniadze ale mi chodzi o sam fakt....niejestem jedyna,bo kupujących tam dużo.Wysłałam emaila do tego Pana i poczekam na odpowiedz.Zwracałam uwagę na te Waty bo tak mnie pokierowano ze względu na jakośc moich włosów.Niedawno byłam ściąć i fryzjerka nawet powiedziała że mam zakupić większej mocy niż 50.Ta prostownica miała ten atut.Upewniłam się nawet dzwoniąc do bratowej i ona dała mi ten namiar.Jak już pisałam wcześniej mam już prostownicę 40 i niejestem zadowolona-bo nic mi nieprostuje!Więc sama już niewiem czy te Waty są mniej czy bardziej wazne....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-07, 22:31   #3766
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

yla ja nie pisałam tego żeby dać Ci do zrozumienia że Twoja prostownica będzie zła, moja koleżanka ma Holdena PR 43 i naprawdę dobrze prostuje włosy, a ma 25W.
Ja mam profesjonalną, która też ma 25W, naprawdę moc prostownicy nie jest żadną miarą jej skuteczności...
napisałam Ci to dlatego, że być może na aukcjach są podawane złe, bądź nieaktualne informacje, sama zresztą dowiedziałam się o tym na Wizażu...
Stary 2007-01-07, 22:41   #3767
yla
Raczkowanie

GG do yla

Niemam do Ciebie żalu wręcz przeciwnie-jestem wdzieczna losowi że mnie tu przygnał..Najbardziej czego nielubię to jak ktoś tak oszukuje!Zobaczymy co mi odpisze ten sprzedawca ....napiszę moje wrażenia zaraz po....
Stary 2007-01-07, 22:44   #3768
Silly
Zadomowienie

[quote=pAtiŚ;3402969]A ja właśnie mam zamiar sobie kupić bardzo dobra prostownice, oczywiście ceramiczną teraz mam taką zwykłą z Eldoma RW11... I strasznie niszczy włosy a jeszcze prawie nie prostuje włosów :/

Wczoraj na KWC czytałam opinie o różnych prostownicach i wybrałam spośród nich te 8:
- Prostownica ceramiczna Cerion Eco, Tondeo, ok. 350zł - płytki pokryte diamentowo-krystaliczną powłoką. Po recencjach widzę, że warto się wykosztować na nią.

warto bo swietnie prostuje kudelki ale odrazu pisze ze nie jest cala ceramiczna ,pisze na pudelku po niemiecku ze jest pokryta powloka ceramiczno-krystaliczna(Keramik-kristallbeschichtung)tak pisze na pudelku i tak to znaczy.Mam ja i jak do dzis jestem zadowolona

Silly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 23:00   #3769
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silly Pokaż wiadomość
warto bo swietnie prostuje kudelki ale odrazu pisze ze nie jest cala ceramiczna ,...
Jak kazda prostownice. Juz to bylo gdzies tu przerabiane.
Stary 2007-01-08, 09:32   #3770
yla
Raczkowanie

GG do yla

Zrobiłam wywiad co do tej prostownicy,napisałam emaila do tego Pana i każdy powtarza że ona ma 100W.Moja bratowa ma gwarancję i naniej też jest tak napisane...Pan z alegro też tak twierdzi i nigdy niedostał zwrotu...Tak więc jesli na gwarancji i samej prostownicy jest tak napisane to skąd mam teraz wiedzieć czy jest 40 W???
Stary 2007-01-08, 10:39   #3771
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Zrobiłam wywiad co do tej prostownicy,napisałam emaila do tego Pana i każdy powtarza że ona ma 100W.Moja bratowa ma gwarancję i naniej też jest tak napisane...Pan z alegro też tak twierdzi i nigdy niedostał zwrotu...Tak więc jesli na gwarancji i samej prostownicy jest tak napisane to skąd mam teraz wiedzieć czy jest 40 W???
Powiedz mi jakie dla ciebie ma znaczenie czy ona ma 100W czy 40W?
Równie dobrze ta która ma 40W może prostować lepiej! Przecież Watty nie maja żadnego wpływu na jakość prostowania!
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 21:17   #3772
inukshuk
Przyczajenie

A ja właśnie zakupiłam prostownice Tondeo z regulacją temperatury za Waszą namową i teraz będę czekać na nią jak na życiodajny lek . Jak ją wypróbuje to dam znać.
inukshuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 22:06   #3773
yla
Raczkowanie

GG do yla

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Powiedz mi jakie dla ciebie ma znaczenie czy ona ma 100W czy 40W?
Równie dobrze ta która ma 40W może prostować lepiej! Przecież Watty nie maja żadnego wpływu na jakość prostowania!
No to piszę ostatni już raz....mam w domu prostownicę 40 W i nic....wogle nieprostuje! Byłam u fryzjera sciąć włosy i zadałam to samo pytanie fryzjerce co Ty mi....odpowiedz była taka że mam mniej podatne włosy na układanie i potrzebuję większej niż 40.
A tak wogle na ,,chłopski rozum,, poco robili by wogle prostownice z większą ilością tych W gdyby to było bez róznicy?????Produkowali by tylko np.40 i problemu by niebyło-co nie....Jednym słowem-muszą mieć jakiś wpływ-tylko problem w tym że tu nikt niewie jaki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 22:28   #3774
aneczka8
Zadomowienie

A tak na chlopski rozum to czemu firmy(np. babyliss effalock tondeo) produkujace prostownice do uzytku profesjonalnego dla fryzjerow tworza nowe modele ktore maja coraz mneij W. Wiekszosc ma ok 50 ale sa takie co maja nawet 25W i co niby sa gorsze??
Jaka mialas wczesniej prostownice?? moze poprosty ogolnie byla nie najlepszej jakosci nieprofesjonalana i dlatego kiepsko prostowala.
Ale mam nadzieje ze jak dostaniesz swoja wymarzona prostownice 100W to bedziesz zadowolona.
Nie chce Cie martwic ale jesli na to patrzysz to wcale nie jest duzo bo sa tez takie ktore maja i 170W np Ga.Ma z regulacja.

Ale kazdy moze miec wlasne zdanie oby Towoja prostownica Ci dobrze sluzyla.

Edytowane przez aneczka8
Czas edycji: 2007-01-12 o 09:22
Stary 2007-01-09, 15:14   #3775
yla
Raczkowanie

GG do yla

Niechcesz mnie martwić i też tego niezrobiłaś....wiem że są mocniejsze prostownice od fryzjerki(piszę setny raz że popytałam się oto)
Nigdy też nienapisałam że te które posiadają mniej W są gorsze.Musiałbym wszystkie przetestować by to sprawdzić....a to raczej niemozliwe.A tak apropo-nieodpowiada się pytaniem na pytanie...Moja prostownica która ma 40 W to firma Wigo,zachwalana na tym forum jak każda.Niewiem czy jest profesjonalna ale trochę kosztowała.
Już na dzień dzisiejszy wiem że będe zadowolona bo dziś poprubowałam sobie od bratowej....
I to że więcej kosztuje bo jest profesjonalna nieznaczy że jest lepsza!To są przeważnie produkty które są wyreklamowane-a to też powoduje że cena jest wyzsza.Najlepszym przykładem są leki....jak dostaniesz receptę na drogi zagraniczny lek to możesz poprosić(jak jest taki)zamiennik.Jest z reguły dużo tańszy bo Polski i nic gorszy!
Stary 2007-01-09, 15:28   #3776
aneczka8
Zadomowienie

Tylko ze ja nigdzie nie napisalam ze drozsze jest lepsze.
Nie napisalam tez ze Twoja nowa prostownica jest zla i nie staram Ci sie tego udowodnic. Nie o to mi chodzi bo moze kosztowac 30 zl a bedzie dobrze prostowac wlosy. Ale chyba czytasz i interpretujesz wszystko jako "naskakiwanie" na Ciebie.
Stary 2007-01-09, 16:45   #3777
yla
Raczkowanie

GG do yla

Cytat:
Tylko ze ja nigdzie nie napisalam ze drozsze jest lepsze.
Nie napisalam tez ze Twoja nowa prostownica jest zla i nie staram Ci sie tego udowodnic. Nie o to mi chodzi bo moze kosztowac 30 zl a bedzie dobrze prostowac wlosy. Ale chyba czytasz i interpretujesz wszystko jako "naskakiwanie" na Ciebie.
1-Nienapisałaś ale tak jest....bo wystarczy napisać ,,profesjonalna,,albo wymienić firmę(np.bebylisa) i już wiadomo o co chodzi A po drugie ,to niemówię że Ty to napisalaś.....
2-a gdzie ja twierdzę że chcesz mi coś udowodnić....bo tego to ja nierozumiem.Zakup czegokolwiek niemoże być tylko i wyłącznie sugerowany przez forum.Wiadomo że lepiej dotknąć niż tylko poczytać Istnieją wyjątki-bo mozna trafić na kosmetyk np.koleżanki który mnie też pasuje...ale to są przypadki...
3-Czytam i interpretuję tak jak piszą-nigdy niemiałam z tym większych kłopotów
Stary 2007-01-12, 06:31   #3778
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja mam głupie pytanie
Jak prostować grzywkę,zeby nie sterczała?

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 08:36   #3779
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
No to piszę ostatni już raz....mam w domu prostownicę 40 W i nic....wogle nieprostuje! Byłam u fryzjera sciąć włosy i zadałam to samo pytanie fryzjerce co Ty mi....odpowiedz była taka że mam mniej podatne włosy na układanie i potrzebuję większej niż 40.
A tak wogle na ,,chłopski rozum,, poco robili by wogle prostownice z większą ilością tych W gdyby to było bez róznicy?????Produkowali by tylko np.40 i problemu by niebyło-co nie....Jednym słowem-muszą mieć jakiś wpływ-tylko problem w tym że tu nikt niewie jaki.
A czemu robią żarówki 60 W i 20W skoro swiecą tak samo? Po prostu jedna energoszczędna a druga nie! I nie produkują tylko i wyłącznie energooszczędnych żarówek!
Ja miałam Efalocka flat mastera który miał 120 Watt a pózniej miałam efalocka flat champa który miał 35 watt. Prostowały identycznie. Uwierz mi, na prostowanie włosów wpływa temperatura do jakiej nagrzewa się prostownica, a nie watty.
Efalock flat master ma 120 Watt, a nagrzewa się tylko do 200 stopni, a moja obecna tondeo ma 60 Watt i nagrzewa sie do 220 stopni i jest bez porównania lepsza!!!
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 09:06   #3780
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

mniej watow to oszczednosc na prądzie, i swaidzcy o nowoczesnym sprzecie, zarowka energooszczedna(jak juz ma byc takie porownanie)to tez zarowka nowej generacji, wazne jestto do jakiej temperatury sie nagzrewaja i z jakiego materialu sa zrobione
a tak na marginesie cytat podany jako moja opinia , nie jest trafionym... to raczej wycinek z pewnej , nazwijmy to dyskusji... na temat prostownic w tym watku napisalam bardzo duzo i bardzo wyraznie podawalam dokladnie i o co chodzi z watami , budowa spzretu itp..

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości