Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-19, 20:02   #3841
monksia
Raczkowanie

GG do monksia
Dot.: Tondeo Active

no zmierzyłam tą przerwę i wynosi ona mniej niż 2 mm, a sprzedawczyni powiedziała że w tych prostownicach to normalne, więc już sama nie wiem... ehhh
monksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 20:33   #3842
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monksia Pokaż wiadomość
no zmierzyłam tą przerwę i wynosi ona mniej niż 2 mm, a sprzedawczyni powiedziała że w tych prostownicach to normalne, więc już sama nie wiem... ehhh
Jezeli CI to nie przeszkadza w prostowaniu włosów,to nie masz się czym martwić

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 21:02   #3843
patusiatko
Raczkowanie

GG do patusiatko Send a message via Skype™ to patusiatko
Smile Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów

Czesc, mam pytanie. Chciałam sobie kupic prostownice tondeo cerion eco, ale koles, ktory je sprzedaje napisal mi, zebym sie zastanowila nad efalock flat maxx. Czy ktos wie, ktora jest lepsza?? Ceny podobne, zalezy mi na trwalosci i szybkim i dokladnym prostowaniu bez zniszczonych wlosow. ODPISZCIE PROSZE!
patusiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 21:15   #3844
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Najlepsze Prostownice Do Włosów

Cytat:
Napisane przez patusiatko Pokaż wiadomość
Czesc, mam pytanie. Chciałam sobie kupic prostownice tondeo cerion eco, ale koles, ktory je sprzedaje napisal mi, zebym sie zastanowila nad efalock flat maxx. Czy ktos wie, ktora jest lepsza?? Ceny podobne, zalezy mi na trwalosci i szybkim i dokladnym prostowaniu bez zniszczonych wlosow. ODPISZCIE PROSZE!
Ja mam Tondeo eco-cerion jestem w znacznym stopniu zadowolona,nie miałam styczności z prostownicami efalocka,ale 1moja znajoma jest bardzo zadowolona,druga zaś nie.Wydaje mi się że to zależy w dużej mierze od struktury włosa również,dla jednych lepsza Tondeo dla innych Efalock

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 21:23   #3845
patusiatko
Raczkowanie

GG do patusiatko Send a message via Skype™ to patusiatko

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja mam Tondeo eco-cerion jestem w znacznym stopniu zadowolona,nie miałam styczności z prostownicami efalocka,ale 1moja znajoma jest bardzo zadowolona,druga zaś nie.Wydaje mi się że to zależy w dużej mierze od struktury włosa również,dla jednych lepsza Tondeo dla innych Efalock

Jest eco cerion z regulacja temp i bez, prawda?? ta z regulacja jest drozsza?? prosze o odpowiedz
patusiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 21:26   #3846
inukshuk
Przyczajenie

Cytat:
Witam! Ja mam Tondeo eco-cerion i jestem bardzo zadowolona, a moja szwagierka ma Efalocka flat (tylko nie jestem pewna, czy maxx...) i odstawiła go chwilowo, bo stwierdziła, że bardzo jej zniszczył włosy. Ja prostuję włosy od 4 lat (wcześniej GA.MA, teraz Tondeo) i mam w niezmienionym stanie. Jeżeli kwestia kasy nie ma dla Ciebie większego znaczenia, to polecam Ci Tondeo eco-cerion z regulacją temperatury jest naprawdę rewelacyjna! Pozdrawiam
inukshuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 21:31   #3847
inukshuk
Przyczajenie

Cytat:
Jest eco cerion z regulacja temp i bez, prawda?? ta z regulacja jest drozsza?? prosze o odpowiedz
Eco-cerion z regulacją temperatury kosztuje około 280 zł, a ta bez - 230 zł. Ta droższa ma wyższą temperaturę nagrzewania (do 220 stopni), a ta tańsza nagrzewa się "tylko" do 190 st.
inukshuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 22:27   #3848
PrOsIaCzEk90
Przyczajenie

Dużo czytam tu o tej prostownicy tondeo eco cerion i już sama nie wiem co mam robić bo byłam już prawie zdecydowana na tondeo z aktywną jonizacją i nie weim która jest lepsza. Którą bardziej polecacie?!
PrOsIaCzEk90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 22:42   #3849
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Na zdjeciu ktore dalas przerwa wyglada na wieksza niz 2mm. Jesli jest mniejsza to mysle ze nie masz sie czym martwic. Z tego co pisza dziewczyny to kazda Tondeo ma maly przeswit moja takze chyba ze ja sila scine to sie likwiduje .
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 22:57   #3850
monksia
Raczkowanie

GG do monksia

Cytat:
Napisane przez PrOsIaCzEk90 Pokaż wiadomość
Dużo czytam tu o tej prostownicy tondeo eco cerion i już sama nie wiem co mam robić bo byłam już prawie zdecydowana na tondeo z aktywną jonizacją i nie weim która jest lepsza. Którą bardziej polecacie?!
Ja miałam ten sam problem, ale kupiłam jednak tą z aktywną jonizacją, gdyż sprzedawczyni mówiła że te z regulacją temperatury się sprawdzają przy baardzo grubych włosach (wtedy temperatura ok 220oC) lub przy bardzo cienkich i delikatnych (wtedy niskie temperatury), jeśli jednak masz włoski normalne to więcej pożytku będzie z aktywnej jonizacji! Ja właśnie dzisiaj moją dostałam i nie chcę zapeszać ale jest na razie EXTRA
Stary 2007-01-19, 23:27   #3851
PrOsIaCzEk90
Przyczajenie

No to jednak chyba wezme tą z aktywacją jonową. Mam nadzieje że będzie ona warta swojej ceny i ze wyprostuje moje niesforne włosy. No to co mi innego pozostaje chyba czas zamawiać :P Ale najpierw musze sprzedać moją "starą" prostownice wigo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-20, 09:06   #3852
myszowka
Przyczajenie

Cze wszzystkim kupiłam sobie remingtona s2002 i jest super prostuje dobrze już za pierwszym razem jest ceramiczno-teflonowa, poza ty mam gwarancję na 3 lata także nie będę jej oszczędzać. w sumie miałam kupić model 3032 z funkcją kręcenia loków ale tamta kosztuje ok. 199 zł a za tą dałam 111 zł polecam
myszowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 13:28   #3853
engi2006
Przyczajenie

hej laski czy moze ktoras z Was ma prostownice tonedo eco cerion bez regulcji???no bo zastanawiam sie nad jej zakupem i wlasnie nie wiem czy ona ma ta jonizacje?? dziewczyny prosze pomozcie mi!!!!
engi2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 14:28   #3854
engi2006
Przyczajenie

a Co sadzicie o tej prostownicy
ga.ma

ITALY
PROFESJONAL
CERAMIC ION TECHNOLOGY?? czym sie rozni od tondeo bez egulacji??ta podobno ma jonizacje..pomozcie mi dziewczyny prosze!!
engi2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 14:28   #3855
monksia
Raczkowanie

GG do monksia

Cytat:
Napisane przez engi2006 Pokaż wiadomość
hej laski czy moze ktoras z Was ma prostownice tonedo eco cerion bez regulcji???no bo zastanawiam sie nad jej zakupem i wlasnie nie wiem czy ona ma ta jonizacje?? dziewczyny prosze pomozcie mi!!!!
no więc jest to tak, że eco cerion ta bez regulacji różni się od tej z regulacją tylko tym że można lub nei można regulować temperaturę, natomiast z tego co wiem obydwie mają w płytkach jonizację (jest tu wykorzystywany efekt piezoelektryczny w ceramice), więc obydwie wytwarzają jony, a ta z aktywną jonizacją posiada dodatek w postaci lasera, który aktywnie jonizuje. Więc wszsytkie trzy jonizują, tylko ta ostatnia chyba o wiele mocniej mam nadzieję że ci w czymś pomogłam ;P pozdrawiam
Stary 2007-01-20, 17:52   #3856
shapali
Raczkowanie

hej
mam prostownice tondeo active cerion. kupiłam ją 28 listopada 2006 i zaczeła schodzić z płytek ta świecąca powłoka.
prostownice będę reklamować, najlepszym rozwiązaniem byłby dla mnie zwrot gotówki...
grrry
shapali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 18:17   #3857
monksia
Raczkowanie

GG do monksia

Cytat:
Napisane przez shapali Pokaż wiadomość
hej
mam prostownice tondeo active cerion. kupiłam ją 28 listopada 2006 i zaczeła schodzić z płytek ta świecąca powłoka.
prostownice będę reklamować, najlepszym rozwiązaniem byłby dla mnie zwrot gotówki...
grrry
a dlaczego zwrot gotówki? nie służyła ci? czy chcesz jakąś inną lepszą, jeśli tak to podaj jaką byś wolała! bo też mam tą active cerion i jestem ciakawa
Stary 2007-01-20, 18:36   #3858
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

dlatego ja uwazam ze prostownica powinna miec plytki z pelnej ceramiki, ja uzywam codziennie ,do wielu glow i nie mam problemu
Stary 2007-01-20, 18:49   #3859
monksia
Raczkowanie

GG do monksia

Cytat:
Napisane przez gaga Pokaż wiadomość
dlatego ja uwazam ze prostownica powinna miec plytki z pelnej ceramiki, ja uzywam codziennie ,do wielu glow i nie mam problemu
Ale przecierz Tonde Active Cerion ma płytki pełnoceramiczne + powłoka krystaliczna na górze, więc nie rozumiem...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-20, 18:58   #3860
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

jest pokryta ceramika i powloka krystaliczna a nie ze plytki sa zpelnej ceramiki
tak pisze producent
Stary 2007-01-20, 19:06   #3861
aneczka8
Zadomowienie

czyli wychodzi na to ze wiekszosc sprzedawcow to naciagacze i oszusci.
Stary 2007-01-20, 19:07   #3862
monksia
Raczkowanie

GG do monksia

Cytat:
Napisane przez gaga Pokaż wiadomość
jest pokryta ceramika i powloka krystaliczna a nie ze plytki sa zpelnej ceramiki
tak pisze producent
proszę poczytać opis na stronie opisu tej ceramiki, cytuję:

"GWARANCJA 24 MIESIĄCE !

Z AKTYWNĄ JONIZACJĄ ODMŁADZAJĄCĄ I REGENERUJĄCĄ WŁOSY!!!

PROSTOWNICA Z PEŁNOCERAMICZNYMI PŁYTKAMI POKRYTYMI CERAMICZNO–KRYSTALICZNĄ POWŁOKĄ Z AKTYWNĄ JONIZACJĄ"

Istnieje kilka opisów na stronach zagranicznych i w instrukcji producenta do tej prostownicy...

Proponowałabym nie wprowadzać ludzi w błąd...

Pozdrawiam
Stary 2007-01-20, 19:19   #3863
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
PROSTOWNICA Z PEŁNOCERAMICZNYMI PŁYTKAMI POKRYTYMI CERAMICZNO–KRYSTALICZNĄ POWŁOKĄ Z AKTYWNĄ JONIZACJĄ"

Istnieje kilka opisów na stronach zagranicznych i w instrukcji producenta do tej prostownicy...
Taki opis jest w polskiej wersji instrukcji. W niemieckiej jest mowa tylko o powloce nie ma nic o pelnoceramicznych plytkach. Ja zwracalam sie z tym problemem do mojego sprzedawcy i uzyskalam dosyc "dziwna" odpowiedz i sama nie wiem co o tym dalej myslec...
Kilka razy zastanawialam sie czy nie zadac zwrotu pieniedzy za wprowadznie w blad ale sprzedawca jest przekonany ze ma racje.
Stary 2007-01-20, 19:47   #3864
monksia
Raczkowanie

GG do monksia

Cytat:
Napisane przez aneczka8 Pokaż wiadomość
Taki opis jest w polskiej wersji instrukcji. W niemieckiej jest mowa tylko o powloce nie ma nic o pelnoceramicznych plytkach. Ja zwracalam sie z tym problemem do mojego sprzedawcy i uzyskalam dosyc "dziwna" odpowiedz i sama nie wiem co o tym dalej myslec...
Kilka razy zastanawialam sie czy nie zadac zwrotu pieniedzy za wprowadznie w blad ale sprzedawca jest przekonany ze ma racje.
Znalazłam na tej http://www.hair-beauty-center.yatego.com/ jak i wielu niemieckich stronach opis...

"Tondeo Eco Cerion Active Ionen Glätteisen
Tondeo Cerion Active Glätteisen mit Voll - Keramik - Platten und AKTIVER Ceramic-Ionen Technologie - neustes Modell"

Wynika z tego, że jednak jest pełnoceramiczna...

Z tego co sie zdążyłam zorientować podczas kilkudniowych rozeznań to wiem że seria Eco nei posiada pełnoceramicznych płytek...
Stary 2007-01-20, 21:27   #3865
isis80
Raczkowanie

GG do isis80 Send a message via Skype™ to isis80

Witam dziewczyny! Dawno do was nie zaglądałam!

Mam pytanko, a mianowice od jakiś 2 tyg. strasznie przetłuszczają mi się włosy, jak umyje jednego dnia to na drugi mam już nieciekawe, a na trzeci to już wogóle masakra! Czy wy czyścicie swoje prostownice i czym? Podejrzewam, że być może pozostałości po odżywkach do włosów i innych specyfikach na prostownicy przyczyniają się do tego, że włosy mi się przetłuszczają Co o tym myślicie?
raz grzeszna, a raz święta ..."
isis80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 11:55   #3866
PrOsIaCzEk90
Przyczajenie

Dziś zamówiłam prostownice Tondeo z Aktywną jonizacją Już nie moge się doczekać jak za jakieś 3 dni ją wypróbuje. Mam nadzieje że da mi efekt długotrwałej gładkiej i prostej fryzurki
Stary 2007-01-21, 13:11   #3867
Babygirl83
Przyczajenie

Cytat:

Ja bym pewno poszła i powiedziała żeby mi w takim razie pokazała inne prostownice z tej samej serii Niech udowodni ze wszystkie mają taka samą przerwe, jesli mają mniejszą to reklamuj śmiało I kłóć sie tam z nimi
Babygirl83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-21, 13:16   #3868
Babygirl83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Nie przeczytałam całego wątku więc nie wykluczam, że już ktoś odpowiedział na podobne pytanie, ale proszę mimo wszytko o cierpliwość i odpowiedź w 2 zdaniach: która prostownica i choć 1 powód, czemu

EFALOCK prostownica FLAT MASTER 175 zł
http://www.allegro.pl/item156361696_...shop_hit_.html

PROSTOWNICA WIGO 57 mm 140 zł
http://www.allegro.pl/item156688436_...ln_gratis.html

- prostownica będzie używana sporadycznie (raz na tydzień / 10 dni)
- włosy nie muszą być idealnie proste
- włosy muszą być zdrowe!

Którą z nich byście wybrały?

PS: Tondeo nie kupię, dziękuję - zbyt drogie na sporadyczne okazje.

Zdecydowanie WIGO 57mm Sama mam taką
Babygirl83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 13:45   #3869
Martuska215
Raczkowanie

Witam. Czy któraś z Was używała prostownic Remington??
Mam zamiar kupić jedną z nich :
http://allegro.pl/item158642670_abso...remington.html

http://allegro.pl/item158754490_hit_...pokrowiec.html

Co o nich sądzicie??

Pozdrawiam.
Martuska215 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 14:22   #3870
myszowka
Przyczajenie

Cze wszystkim chciałabym się zapyytać was czy pod koniec prostowania tzn. już przy końcówkach też trochę ciągną wam włosy czy to normalne bo wcześniej nigdy nie używalam prostownicy dajcie znać
myszowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości