|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
pisze tu bo nie mogłam znaleźć wątku o suszarkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.belisoshop.eu/p,metropoli...m,1388,53.html http://www.belisoshop.eu/p,metropoli...m,1387,53.html Możesz mi powiedzieć, którą masz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Przyczajenie
|
Witam wszytkie posiadaczki prostownic.
Mam problem i potrzebuję rady bardziej doświadczonych. Mój chłopak kupił mi w prezencie prostownicę farouk chi nano 1, o której komentarze są bardzo pozytywne. Nie szarpie włosów, są gładkie itp. Najbardziej zależało mi na tym, iż efekt ponoć utrzymuję sie do następnego mycia, miały być proste nawet po nocy. Prostownica zakupiona na allegro za dośc niską cenę jak na ten sprzęt bo 210 zł ponoć produkt tak tani bo powystawowy. Opinie allegrowicza same dobre, żadnego neutrala i negatywa. Jednak albo komentarze się nie sprawedziły albo zakupiłam podróbkę. Najbardziej zależy mi na opiniach posiadaczek prostownic farouka. Otóż moja nowa prostownica szarpie włosy, nie są wcale bardziej błyszczące , wcale tak od razu nie prostuje pasem (musiałam kilka razy przejechać) odniosłam wrażenie że płytki się równo nie stykają, a co najważniejsze włosy po nocy były poskręcane jak po mojej starej za 30 zł. ![]() ![]() Z góry dziękuję za odpowiedz! |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
Moniachrum
ja nie miałam takich problemów z moją(moja jest bardziej granatowa niż niebieska ![]() jest solidnie wykonana, wszystko dobrze styka, dostałam do niej gratis jedwab i spray do prostowania z tej firmy co do efektu to nie wytrzymyją do następnego mycia w idealnym stanie,to chyba zależy od włosa ale są bardziej błyszczące, więc to bardzo możliwe, że kupiłaś podróbkę jakbym teraz miała kupić prostownicę to wybrałabym coś tańszego-braun kreatin cośtam, ma przynajmniej futerał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo za odpowiedź!!! nie mam teraz stałego dostępu do internetu, więc piszę z lekkim opóźnieniem
![]() Tak btw to forum jest świetne! ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie i jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedz!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Raczkowanie
|
Moniachrum - ja kolejny raz polecę najlepsza wg mnie prostownicę FHI Heat Platform
![]() od tego sprzedawcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Chciałam poprosić was o pomoc w wyborze prostownicy ![]() ![]() Wcześniej nie miałam prostownicy i to będzie moja pierwsza, dlatego tez chciałam, by zakup nie był przypadkowy, podyktowany jedynie impulsem, tym, że mi się spodobała obudowa i, że prostownica ładnie wygląda ![]() Włosy miałam prostowane kilka razy (3 lub 4 ![]() ![]() Moje włosy są raczej gęste i grube, cieniowane, sięgają za łopatki, prostować je chcę od czasu do czasu, na pewno nie codziennie. Są proste (w tym sensie, że się nie kręcą w loczki), ale lubią się wykręcać każdy w inną stronę, zwłaszcza po myciu, lubią się wtedy puszyć i "sianowacić", do tego niesforna grzywka, po związaniu w kucyk zostają ślady po gumce, włosy się wtedy falują itp. Poszukuję prostownicy do 100 zł. Wstępnie wyselekcjonowałam 5 modeli, byłabym wdzięczna za uwagi i wskazówki co do tych prostownic: 1. PHILIPS HP 4686: regulacja temp., jonizacja, powłoka ceramiczno-turmalinowa (ma chyba zapobiegać elektryzowaniu i puszeniu ![]() 2. PHILIPS HP 8310: jonizacja, blokada, ceramiczna powłoka 3. PHILIPS HP 8309: ceramiczna powłoka, blokada (i cena atrakcyjna ![]() 4. REMINGTON S1001: ceramiczna powłoka, regulacja temp. 5. REMINGTON CS 5002: ceramiczna powłoka, regulacja temp. Z tego co już zdążyłam się zorientować REMINGTON CS 5002 jest bardzo polecany, ale chciałabym się jeszcze upewnić, czy nie niszczy włosów, nie pali ich? ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam za ten przydługi post, ale chcę rozwiać swoje wątpliwości... ![]()
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również gorąco polecam niebieską prostownicę CHI (Farouk USA). Używam jej od grudnia i absolutnie nic sie z nią nie dzieje. Jest genialna. Kosztowała 400 zł, ale uważam, ze nie ma co załować, bo efekty są ![]() Wcześniej korzystałam z prostownicy MPM w której popękały ceramiczne płytki. CHI podpatrzyłam w salonie fryzjerskim, gdzie fryzjer gorąco ją polecał. Głownie jestem z niej zadowolna, bo włosy trzymaja się proste aż do następnego mycia - poważnie. Wcześniej (za czasów MPM ![]() ![]() producent zapewnia, że prostownica nie niszczy włosów - bzdura - pomimo używania kosmetyków termoochronnych niszczy włosy ale robi to każda inna prostownica. Jak ta mi się zepsuje (co pewnie szybko nie nastąpi) to będę chciała kupić GHD, bo też ma świetne recenzje. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
Hermit
a można wiedzieć jakiego preparatu używasz przed prostowaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny potrzebuje pomocy
Ktora prostwonica lepsza Remington s6500 czy s1051 ?? Pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Raczkowanie
|
Witam, chcialam kupic prostownice, jednak po przejrzeniu forum i internetu, roznych opinii, wybor nie jest prosty.
Mozecie cos powiedziec o prostownicach - hair goddess salon secret ? - ermila magic straight ? - tondeo cerion premium ? jakie ogolnie polecacie prostownice, ktore ladnie wyprostuja wloski, a jednoczesnie da sie nimi zrobic ladne loczki? dobrze gdyby miala jonizacje i regul temperatury. mam dlugie wlosy, dosc cienkie, pusza sie troche. prosze o odpowiedzi i dziekuje. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
Mam gęste włosy do ramion i chcę kupić wreszcie jakąś porządną prostownice. Zastanawiam się nad kilkoma modelami Remingtona, może osoby które je mają pomogą w wyborze
![]() - sleek&curl s6500 - shine avocado s9950 którą szybko i idealnie wyprostuję włosy? zależy mi też na tym aby ten efekt trzymał się, żeby włosy się nie kręciły i nie puszyły |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Spalila mi sie dzis moja 5letnia prostownica Wigo ![]() Jak myslicie,przy takich wlosach Babyliss to nie za duzo? Mam wrazenie ze jest skierowana do wlascicielek puszacych sie, grubych i kreconych wlosow... Prosze o wypowiedzi ![]()
#3918 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
czy mogłabyś podesłać link do tej prostownicy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Przyczajenie
|
Witam i proszę o radę dot. wyboru prostownicy,
mam włosy do ramion, grube, falowane i puszące się i chciałabym zakupić prostownicę ale nie wiem którą wybrać w grę wchodzi raczej Remington, tylko czy mi ktoś może wytłumaczyć czym się różnią te modele? czy są do innych rodzajów włosów? już nic nie rozumiem, jest chyba z dziesięć rodzajów i nie wiem którą wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Raczkowanie
|
kup prostownicę z jonizacją, regulacją temperatury, fajnie gdyby max temp było 230 stopni, płytki ceramiczne lub tytanowo-ceramiczne albo jakieś podobne hym no jeszcze obrotowy przewód zasilający by się przydał żeby Ci się kabel za bardzo nie plątał przy prostowaniu... może być parowa jeśli Ci to potrzebne, a niektóre prostownice mają też wysuwane takie jakby ząbki które od razu rozczesują włosy podczas prostowania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź, zastanawiałam się nad Remingtonm Shine Therapy S9950 ale ona nie ma chyba jonizacji
![]() więc już teraz nie wiem czy warto ją kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kupowalam ją ze strony internetowej rekomendowanej przez www.farouk.pl ale teraz jak wchodzę, to nie mają jej w zakładce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Hermit;27523312]z tej samej serii CHI albo z CHI organics
![]() spray czy jedwab? |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
A mianowicie kupiłam prostownicę remington s9950 shine, tą z "olejkiem z avocado".
Warto ją kupić, szybko się nagrzewa, dobrze prostuje, włosy są lśniące i efekt jest długotrwały |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Przyczajenie
|
Kup sobie Fhi Platform - lepsza niż Chi Farouka. I do tego trwalsza
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez wiolcis69 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:41 Powód: edytowane przez Moderatora |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Ta prostownica jest straszna. Jej użycie grozi oparzeniami. Sama ją kupiłam i niestety na drugi dzień musiałam ją odesłać. Zewnętrzna część obudowy prostownicy nadmiernie nagrzewa się
w okolicy płytek grzewczych powodując, mimo szczególnej ostrożności oparzenia części głowy z którymi ma bezpośrednią styczność tj. uszy, czoło, policzki. Do tego przyciski umieszczono w miejscu, w którym w sposób niezamierzony można mimowolnie zmieniać (też zwiększać!) już ustawioną temperaturę. Osobiście nie polecam, mimo, że dobrze prostuje włosy, nie chcę się poparzyć ![]()
#3929 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, potrzebuję pomocy
![]() Ostatnio zepsuła mi się prostownica Babyliss PRO Tourmaline Pulse, więc z tego powodu muszę kupić nową ![]() Kupiłam zatem kolejną Babyliss PRO Ultra Curl Nanotitanum. No i niestety chcę zwrot bo szarpie mi włosy ![]() Otóż zastanawiam się nad: - Ermila MAGIC STRAIGHT (nie podoba mi się jedynie jej kształt) - Remington S9950 Shine Therapy (ma dobre opinie w tym wątku) - Philips ProCare Keratin HP8361 (słyszałam, że dobra - koleżanka ma) - BaByliss Pro Sleek Expert Nano Titanium BAB2072E (koleżanka ma i jak ją próbowałam to nie widziałam zbytnio różnicy od tej mojej starej, czyli Babyliss PRO Tourmaline Pulse) Proszę, pomóżcie mi w wyborze bo sama już głupieje :P nie mogę się zdecydować niestety... Także wybór oprę na waszych opiniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu wszystkich dosłownie wątków na wizazu (dot. prostownic: kupiłam FHI Heat Platform. I szybko sprzedałam na allegro.
Cena nieadekwatna do tego, co ta prostownica robi z włosami. Rozprostowuje włosy ale nie sa proste jak drut. To juz 100 razy lepsza była Efalock Flat Master z płytkami pokrytymi ceramika za 160 zł, od tej za 450 FHI. Po niej włosy były proste i gładkie, po FHI - napuszone. W zamian za pieniadze za FHI kupilam Efalock Flat Magica, efekt jest lepszy od tego który był po droższej, a w kieszeni zostało mi jeszcze ponad 200 zł. Nie polecam FHI platform, o wiele taniej mozna kupic prostownice ktore dają taki sam a nawet lepszy efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.