|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III
Cytat:
![]() Dziewczęta w końcu i mi się udało zakupić prostownice. Kliknełam bo już mam dość wybierania oraz szukania dobrej ceny. Moj nabytek to Philips TRESemme 4666- oby tylko była to dobra decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
rozumiem.. cena rzeczywiście nie jest za niska.. ![]() jeżeli są dobre prostownice o wiele tańsze to czemu by jej nie kupić..? wydaje mi się, że dziewczyny nie zwracają na nią uwagi, bo jest to nieznajoma firma i boją się, że to jakiś bubel.. ![]() prostownica ta jest nowością i ma te płytki mikrokrystaliczne..ale mniejsza o to.. ![]() ja jestem naprawdę zadowolona... ![]() ![]() pozdrawiam.. ![]()
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
O ile dobrze pamiętam pisałaś o Vidal Sasson, ta marka nie jest jeszcze tak dobrze znana w Polsce ale na forum angielskim można o nich sobie poczytać
![]() Na szczęście koniec główkowania już czekam na przesyłeczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta prostownica ma niesamowity poślizg. Nie potrzebuje aż 200 stopni by skutecznie wyprostować włosy na kilka dni. Zauważyłam, że akurat ten model powoduje, że włosy są bardzo gładkie, nic nie odstaje ani nie fruwa wokół głowy. Nie elektryzuje włosów. Ja przez to, że każdy włosek jest lekki, mam często problem z tym, że mam taki meszek wokół głowy ![]() Ja sądzę, że sprawdzi się u Ciebie. W USA ta prostownica (u nich ma kolor niebieski) ma naprawdę świetne opinie ![]() Napisz może jaką grubość mają Twoje włoski ![]() ![]() p.s. Oczywiście ważny też byłby dobry spray do prostowania ![]()
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Spray CHI i Biosilk ... !!
![]() ![]() ...ale to juz inny temat... tymczasem podsyła m delikatne aluzje rodzicom co do prezentu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny czy wiecie może coś o prostownicy Braun ES 3 - do włosów farbowanych? Byłam zdecydowana na zakup ES 2 ale tu nie ma dużej różnicy cenowej, i teraz sama nie wiem. Mam mało czasu na decyzję, tak żeby mikołaj zdążył
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
ja czekam na przesyłeczke z remingtona... a pani z allegro, którego link podałam wyżej, do zakupu prostownicy GHD do dzisiaj sie nie odezwała nawet słóweczkiem w sprawie przesłania zdjęcia kodu...
no cóz, po 1 sze wybitnie swiadczy to o lekceważeniu klienta ![]() po 2 utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłam kupując inną marke, bo brak odp świadczy, że to na 99% podróba te GHD a znacie jakis fajny wątek o prostowaniu włosów, bo ja wpisałam juz rózne kombinacje do wyszukiwarki, ale pojawiają się same watki z np. 2005, 2006 roku, a ja wolałabym coś świeższego, poproszę o jakies linki, dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Help ![]()
Edytowane przez purple Czas edycji: 2008-12-02 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
dzięki Gocha1980
![]() a może cos z wizażu i głównie chodzi mi o wątek dotyczący technik prostowania plus kosmetyki... |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile trzymaja Ci się proste włosy? Jaki masz ich gatunek? Ile razy musisz przesunąć, żeby były idealnie proste? Ile dałaś i gdzie kupiłaś?Ile czasu jej uzywasz? Nie robi się nic z płytkami?
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj! mam tę prostowniczkę od ok. 2 miesięcy, jest to model vs 0048e raz szłam na uczelnię i padał deszcz.. myślałam, że włosy będą tak jak zawsze pokręcone, ale były idealnie proste.. Włosy mam długie, do pasa, grube.. Jedno pociągniecie i sa idealnie proste.. Dałam za nią 199 a kosztowała 248.. A płytki są takie jaki były.. Pozdrawiam..
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o grubość moich włosów to trudno powiedziec, bo przy głowie są raczej grube (i często mi odstają ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o różne "specyfiki" do prostowania włosów to zauważyłam na allegro że dużo osób kupuje te z serii L`Oreal Expert ![]() Jeszcze jedno pytanko: pojawiały sie opinie na wizażu że BaByliss maja sklonnośc do częstego psucia się...A Twoja jak się sprawuje ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
A ja szukam prostownicy do 150zł z Remingtona lub Babyliss (ew. jakiejś innej), która radzi sobie z naturalnie pokręconymi włosami
![]() ![]() ![]() Znalazłam parę modeli w internecie: Remington CS5002 Remington S2013 Remington S2014 Nie wiem, czy któryś z nich by się nadawał... Pomożecie mi? Czy raczej zalecicie przekopanie całego wątku? ^^ A może doradzicie coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie zastanawiam sie nad kupnem prostownicy remingtona s1051 czy ktos z was moze wie ile utrzymuje sie efekt prostych włosów ? nie mam włosów kręconych tylko takie ze sklonnością do puszenia ?????? proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
efekt prostowania- to zalezy od wielu czynników- od tego jakie masz włosy, od ich długości i od rodzaju fryzury... od kosmetyków jakich uzywasz, od techniki prostowania (np temperatury jaka ustawiasz na prostownicy) i od samej prostownicy też... więc jednoznacznej odpowiedzi pewnie Ci nikt nie da,
mi efekt prostowania uzyskiwany u fryzjerki (nie wiem niestety jakiej marki ma ona prostownice, nastepnym razem zapytam) utrzymuje się aż do następnego mycia (sprawdziłam na razie maksymalnie wytrzymałam w nie mytych włosach 4 dni, właśnie by sprawdzić, przypuszczam, że wytrzymałyby dłużej, gdybym nie umyła)... Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2008-12-02 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
dubelek
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Wiem wiem używam kosmetyków frouk i właśnie zastanawiam się nad farouk chi albo remingtonem S1051 I SAMA JUSH NIE WIEM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
prostowanie wlosow
nie wiem czy ten temat byl juz na forum wiec napisze..
![]() jak wlasciwie dziala na wlosy efekt jonizacji w prostownicy? |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Jaka prostownica w prezencie
Chce kupić swojej dziewczynie prostownice do włosów. Jaką byście poleciły w granicach 200-250zł patrzyłem i mi się spodobała Braun ES3 ale nie wiem nie znam się na tym co polecicie. Wielkie dzięki z góry za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka prostownica w prezencie
Cytat:
poczytaj se o Vidal Sassoon vs0048e Pozdrawiam
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A porównując tą Sleek Expert ze wszystkimi innymi prostownicami które sama używałam i używano na mnie w salonach, to uważam, że jest po prostu najlepsza. No i to sunięcie po włosach ![]() ![]() Jednak nie jestem w stanie Ci napisać, że na 100% Tobie też się spodoba. Sądzę, że tak... ale ja mam inne włosy, delikatniejsze i łatwiej je wyprostować. Tych tańszych modeli nie ma w ogóle co porównywać, tych co używali na mnie w salonach również.
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2008-12-03 o 01:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że uda mi się kupic Sleek Exert - wcześniej czy pózniej ![]() Bo jeżeli ta prostownica sobie nie poradzi z moimi włosami to myślę ze to inne ani tyle ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Przyczajenie
|
Mam zamiar kupić Vidal sassoon VS 109 ale nigdzie nie moge o niej nic znaleźć, oprócz tego że jest ładna z wyglądu czy opłaca się ją kupować?
http://www.galtex.com.pl/index.php?m...3220&id_kat=26 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
moniczqamarcineq wielkie dzięki a co sądzicie o tym Braun-ie ES3 wygląda ciekawie i nie jest strasznie droga. Szczerze mówiąc ten Vidal Sassoon vs0048e wygląda trochę jak plastikowa tandeta z Chin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.