Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-02-23, 16:20   #421
asienka997
Przyczajenie

Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

A czy ilość watów ma wpływ na jakość prostowania? Bo zauwazylam ze Efalock ma 120 W a GA MA 170 W.?
asienka997 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-23, 16:24   #422
kumiko
Raczkowanie

Wydaje mi się, że nie. Trzeba patrzeć na temperaturkę. Te najnowsze prostownice nagrzewają się do około 200 stopni Może moc ma wpływ jedynie na szybkość nagrzewania...
kumiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-23, 17:15   #423
asia123
Przyczajenie

asia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-23, 18:07   #424
GO-HHA
Przyczajenie

Witam ponownie dziweczyny
Chciałabym podzielić się kilkoma refleksjami odnosnie używania prostownicy.
W listopadzie kupiałam na allegro prostownicę Wigo 25 mm. Ogólnie jestem z niej zadowolona z jednym wyjątkiem. Mianowicie w styczniu zaczęła schodzić powloka z płytek ceramicznych. Na szczęscie mieszkam w Wawie i mogłam po prostu pojechać do magazynu który jest podany na karcie gwarancyjnej. Tam bez problemu wymieniono mi prostownicę na nową (ale w ramach starej gwarancji). Mało pocieszające było wielkie pudło jakie stało w magazynie wypełnione po brzegi zareklamowanymi prostownicami
Nowa prostownica działa bez zarzutu, mam wrazenie ze nawet jest bardziej śliska. Zastanawiam się tylko co będzie jak gwarancja skończy się a ceramika zacznie ponownie schodzić. Panna, która przyjmowała ode mnie uszkodzoną prostownicę powiedziała ze koszty naprawy takich płytek są tak wysokie że im opłaci się po prostu dawać nowy egzemplarz prostownicy.
Wygląda na to więc że Wasze wczesniejsze uwagi dotyczące Wigo potwierdzają się niestety.
Pozdrawiam
GO-HHA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-23, 20:11   #425
Nati-chan
Przyczajenie

Hej! Jestem tu nowaWiec, mam zamiar kupić protownice i jescze na razie jestem w fazie zapoznawania się z wszystkim ale tak was wszystkich tu pytam , może ktoś wie coś o firmie z prostownicami EXCLUSIVA?
Nati-chan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-24, 07:56   #426
Olinka
Przyczajenie

Witaj. Miałam ten sam problem co Ty, czytałam forum i zastanawiałam sie ktora prostownice wybrać. Po przeczytaniu wszystkiego wyszło mi, że prostownice WIGO i GAMA maja po połowie pozytywnych i negatywnych opinii, tylko na prostownic Efalock nie znalazłam żadnego negatywnego komentarza. Kupiłam i jestem bardzo zadowolona. W ekspresowym tempie sie nagrzewa, osiaga temp do 200 stopni i co najważniejsze prostuje znakomicie. Wziełam ostatnio swoja prostownice na szkolenie i okazało sie, że "pobiła" ona wszystkie jakie z nia konkurowały. Włosy byly najlepiej wyprostowane, i zajeło jej to najmniej czasu. Goraco polecam
Olinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-24, 12:01   #427
asienka997
Przyczajenie

Zdecydowalam sie na Efalocka , juztro bede ja miala juz w domku.Dziekuje Olimpia za dodanie mi otuchy bo od wczoraj mysle tylko o tym zeby sie nie zawiesc jak tylko ja wyprobuja, od razu napisze swoje spostrzezenie tymczasem pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia
Stary 2005-02-25, 15:10   #428
tuzinkowa
Przyczajenie

witam wszystkie Kobietkito moj debiut,moze jakos przebrne przez to...od kilku dni mam glowe nabita prostownica...problem w tym ze jest tyle marek i rodzajow ze naprawde ciezko sie zdecydowac.przyznam ze nawet upatrzylam sobie efalocka....ale do konca nie jestem przekonana czy z plaskimi plytkami czy ta flat finger.moze ktoras z Was uzywala i moze cos podpowiedziec.a co sadzicie o firmie babyliss?blagam....musze szybko sie zdecydowac nim mezus kochany rozmysli sie i bede musiala sie obejsc smakiem
Szyszuniaa napisał(a):
> Witam dziewczyny. Oglaszam ranking na najlepsze prostownice do wlosow. Piszcie o tym jakich prostownic uzywacie i czy jescie z nich zadowolone A wiec mzoe ja zaczne... Sama uzywam prostownicy ceramicznej parowej Philips http://www.pr.philips.pl/show_note.php?id=53 o tej Hm....Efekt jest w moim mniemaniu jest SŁABY . Aby wlsoy byly W MIARE proste musze przeciagnac po nich prostownica conajmniej 3 razy ;/ A jesli chodzi o niszczenie wlosow to musze przyznac ze nie zauwazaylam u siebie wiekszych zmian na gorsze...wlosy sa blyszczace ale niestety nie idealnie proste Piszcie o swoich prostownicach..jakie poelcacie i w ogole Pozdrawiam !! ;*

Szyszuniaa napisał(a):
> Witam dziewczyny. Oglaszam ranking na najlepsze prostownice do wlosow. Piszcie o tym jakich prostownic uzywacie i czy jescie z nich zadowolone A wiec mzoe ja zaczne... Sama uzywam prostownicy ceramicznej parowej Philips http://www.pr.philips.pl/show_note.php?id=53 o tej Hm....Efekt jest w moim mniemaniu jest SŁABY . Aby wlsoy byly W MIARE proste musze przeciagnac po nich prostownica conajmniej 3 razy ;/ A jesli chodzi o niszczenie wlosow to musze przyznac ze nie zauwazaylam u siebie wiekszych zmian na gorsze...wlosy sa blyszczace ale niestety nie idealnie proste Piszcie o swoich prostownicach..jakie poelcacie i w ogole Pozdrawiam !! ;*
tuzinkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-25, 19:46   #429
greeneyes
Raczkowanie

czy wszystkie prostownice ceramiczne maja czarne plytki? bo ja mam niby profesjonalna ceramiczna-ale ma biale plytki....moze ona sa tylko pokryte ceramika?
greeneyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-25, 19:53   #430
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

NIe wiem czy wszystkie jasne są w 100% ceramiczne, ale akurat te, które widziałam, właśnie miały płytki ceramiczne, a nie tylko samą powłokę. Jak dla mnie jednak były trochę za ciężkie w porównaniu z ceramicznymi powlekanymi. Natomiast im chyba nie grozi odłupanie tej zewnętrznej warstwy.

Pozdrowionka

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-25, 20:00   #431
kumiko
Raczkowanie

Widziałam czarne, białe, złote, srebrne i nawet różowe kolory płytek. Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia. A czy płytka jest ceramiczna, czy tylko pokryta ceramiką nie wiem. Może jest napisane na pudełku. Pozdrowionka Ehhh, to już chyba najdłuższy wątek na wizażu
kumiko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-02-26, 00:48   #432
asienka997
Przyczajenie

A ja dostalam mojego Efalocka wyprostowalam sobie nim wloski i narzie jestem zadowolona.Teraz tylko musze sprawic sobie jakis spray do wloskow i zastanawiam sie czy lepszy bedzie Schwarzkopf osis czy dwufazowy płyn Welli. A co do wygladu płytek ceramicznych to slyszalam o czarnych,niby jakas nowosc ,ja mam u siebie biale i jestem pewna ze sa w calosci ceramiczne.Greeneyes jesli na pudelku nie doczytalas sie tej informacji to nie sugeruj sie wygladem plytek.Jaka masz marke?Moze wspolnymi silami ci pomozemy
Stary 2005-02-26, 00:53   #433
asienka997
Przyczajenie

Polecam efalocka ale plaskiego chyba,ze masz krociutkie wlosy.Słyszalam,ze flat finger sluzy do wykanczania fryzur oraz nadania ksztaltu wlosom krotkim. ja od parunastu godzin jestem SZCZESLIWA posiadaczl\\ka efalocka flat master i narazie moge go z czystym sumieniem polecic.W razie czeo podam Ci namiary gdzie mozna go kupic za 240 zl Mam tylko maly problem,strasznie mi sie wlosy elektryzuja ale to pewnie wina braku odpowiedniego spray'u .pozdrawiam
Stary 2005-02-26, 06:19   #434
emilka77
Przyczajenie

A jam efalocka flat fingera i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam długie włosy i ona świetnie sobie z nimi radzi. Jeśli przeciągnę nim normalnie po włosach to uzyskuję taki efekt jak po prostownicy z płaskimi płytkami, a jak na końcu lekko go obrócę to otrzymuję włosy nie zakręcone, ale lekko skierowane do środka lub na zewnątrz. jest bardzo poręczny i lekki . DLA NNIE REWELACJA!!!
emilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-26, 06:21   #435
emilka77
Przyczajenie

Aha, wiem , że super jest też prostownica TONDEO, ale to już dużo większy wydatek
emilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-26, 08:25   #436
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Re: PROSTOWNICE DO WŁOSÓW - KWC

Myślę, że to bardzo dobry pomysł, żeby wyciągnąć do KWC wasze opinie na temat poszczególnych sprzętów elektrycznych.
Rozdzielimy akcesoria kosmetyczne na Akcesoria kosmetyczne elektryczne ( prostownice, lokówki, suszarki, sprzęt do masażu itp...)

Mam nadzieję, że to wam ułatwi w późnijszym czasie wybór.

Pozdrowionka

AgaZ

PS. mam ogromną prośbę o dokładne symbole danego produktu ( jeśli takie są ) i jeśli się da to o dołączanie zdjęć;
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-26, 09:16   #437
tuzinkowa
Przyczajenie

ufff....no to mnie pocieszylas emilko bo ja wlasnie wplacilam pieniazki na efalocka fingera....tez mam dosc dlugie wlosy a po wypowiedzi asienki troche sie przestraszylam ze finger nie zda u mnie egzaminu......ale skoro twierdzisz ze jestes zadowolona....czekam z niecierpliwoscia na przesylke....pozdrawiam kobietki....buzka
Stary 2005-02-26, 11:43   #438
asienka997
Przyczajenie

tzinkowa to koniecznie podziel sie wrazeniami,tez jestem ciekawa tego fingera bo sie wahalam.Nie mialam okazji go wyprobowac a uslyszalam to co ci przekazalam.Pozdrawiam
Stary 2005-02-26, 13:24   #439
tuzinkowa
Przyczajenie

oczywiscie asienko ze napisze....jestem tak samo ciekawa efektu....i coz to bedzie za metamorfoza....odezwe sie kolo wtorku...mysle ze wtedy bede juz po wszystkim

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-02-26, 13:31   #440
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

hej ja mam pytanie odnosnie efalocka flat mastera,czy po nagrzaniu jego plytki sa bardzo gorace? ja mam game i ona po nagrzaniu czesto parzy mi palce dlatego byc moze wymienie ja na efalocka,czekam na odp pozdrawiam
baby_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-26, 13:32   #441
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

to znaczy bez tego tylko hihi
baby_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-02-26, 17:02   #442
asienka997
Przyczajenie

Płytki sa bardzo gorace ale to tez zalezy od tego jaka temperature sie ustawi,to jest wygoda w efalocku ze mozna dostosowac stopien nagrzania do rodzaju wloskow.Ale zeby zaraz mialo parzyc... nie sadze, mialam tylko sytuacje tego tepu,po przeciagnieciu prostownica po wlosach byly one tak nagrzane,ze gdy dotknelam ich lekko sie oparzylam
Stary 2005-03-04, 17:16   #443
tuzinkowa
Przyczajenie

witam kobietki....asienko...tak jak rozmawialysmy pisze o doznaniachpo efalocku fingerze.....jest rzeczywiscie wspanialy....mozna podkrecac...podnosic...wy wijac i ..prostowac....tyle tylko ze moje wlosy zle to znosza...niestety..tak jak i Tobie bardzo sie elektryzuja i jakies takie niesforne...ale to chyba kwestia doboru wlasciwego preparatu..pozdrawiam cieplo
Stary 2005-03-05, 15:09   #444
karingo
Przyczajenie

Vitam!Zdecydowałam sie na kupno prostownicy efalock,moj dylemat polega na tym czy zakupic ta klasyczna czy flat finger.Mam długie,cienkie i puszyste włosy rozjasniane blond balejazem,skrecajace sie podczas wilgoci.Zalezy mi na prostych wygładzonych włoskach tylko raczej podniesionych u nasady(w ulizanych,przy mojej pociagłej twarzy wygladam jak dziewczyna z obrazu "Krzyk"Muncha).Czy klasyczny efalock sobie z tym poradzi czy raczej powinnam siegnac po flat finger?
karingo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-03-07, 18:06   #445
asienka997
Przyczajenie

Hej , Tuzionkowa wiem co mozesz poradzic na elektryzowanie sie wloskow. Ja kupilam serum Schwarzkopf osis zabezpieczajace wosy przedz dzialaniem wysokich temperatur i naprawde dziala a co najwazniejsze nie obciaza moich wloskow. Kosztowalo mnie 43 zl w hurtowni fryzjerskiej.Teraz zdecydowanie lepiej wygladaja moje kudelki chociaz i tak nie jestem z nich do konca zadowolona tzn. caly czas dąże do wygladu jaki zafundowal mi pan fryzjer ale mysle ze to jest juz kwestia odpowiednich profesjonalnych kosmetykow.Z prostownicy jestem badzo zadowolona a najbardziej z mozliwosci regulacji temp.pozdrawiam
Stary 2005-03-15, 19:02   #446
XENA25
Przyczajenie

WITAM-Pani Grażynko chcę kupić prostownicę do włosów i to koniecznie BABYLISS PRO-ale mam problem z wyborem!!!
mam proste włosy do ramion i podatne na układanie!!!
dziękuje i pozdrawiam
XENA25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-03-15, 19:27   #447
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

najlepsza powinna byc szersz np 3.5 cm albo nawet 6 cm prosze o mailika na priva
Stary 2005-03-17, 11:40   #448
Carla_x
Raczkowanie

Asienko997 czy możesz napisać u kogo można dostać efalocka flat mastera za 240? Rozumiem że mówisz o allegro.
Pozdrowionka
Carla_x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-03-17, 17:26   #449
XENA25
Przyczajenie

cześć-zobacz tu Profesjonalna prostownica EFALOCK - OKAZJA!!! (numer 45259471)
Stary 2005-03-17, 17:38   #450
XENA25
Przyczajenie

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45183637

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=45259471
to są stronki z prostownicami EFALOCK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości