|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy mam bardzo delikatne, raczej lekko falujące i czasem sianowate ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
BAN stały
|
Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Mam prostownice Efalock FLAT CHAMP, ma ona pełnoceramiczne płytki oraz jonizację, która zapobiera elektryzowaniu się włosów. Dodatkowo stosuje jako wspomaganie prostowania i ochrone hot liss loreal krem wygładzający na gorąco. Mam włosy mocno pofalowane, bardzo gęste, puszczące się.. straszne .. Prostownica choć ciesząca się bardzo dobra opinie nie radzi sobie z moimi włosami. Są bardzo sianowate, efekt prostowania utrzymuje sie bardzo krótko, a poza tym są cieżkie, nie mają połysku. Czy poleca pani prostownice babyliss pro? czy jest ona lepsza od efalocka ? bardzo prosze o odpowiedź..
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Widze, ze Cham w przeciwienstwie do chwalonego Mastera zbiera sporo niepochlebnych opinii... Czyzby byl gorszy? Ma ktos porownanie? Czy ktos uzywal ich obu?
#785 |
Rozeznanie
|
Roksi moja siostra ma strasznie grube włosy, które się falują. Z kolei moja mama ma grube, twarde i suche. Na obu tych czuprynkach spisuje się doskonale moja psrostownica - Babyliss PRO. Jak im prostuję włosy, to raczej na wysokich temperaturach i etekt jest długi, szczególnie gdy użyje się czegoś wspomagającego prostowanie - tu była Wella dwufazowa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
beznatopie, Babyliss PRO razdzi sobie z rożnymi wlosam, oczywiscie ma plytki z pelnej ceramiki, wiec to wspomaga dodatkowo prostowanie sa tu opinie osob ,ktore maja Bbaylissa PRO wiec raczej nic nie dodam ani nie ujme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
Gaguś a więc znów wyszło że Babyliss PRO górą!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
nie, nie o to chodzi ze BabylissPRO gora, tylko ja znam ten sprzet bardzo dobzre , bo mam go i uzywam na codzien, moje klientki sa bardzo zadowolone, do tej pory osoby , ktore zakupiły rowniez, wiec wypowiadam sie o tym sprzecie, inne sosby, ktore znaja inny sprzet wypowiadaja sie o innym , dlatego mozna prownac i wybrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
Jasne Gaguś, ja ją też używam na co dzień prawie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
co tam, my mamy swoja zabawke inni swoja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
chcialabym sie was poradzic bo nie bardzo wiem co zrobic...czy dysze jonowe ktore sa przy efalocku flat champie duzo daja bo mi niestety przestaly dzialac?pani u ktorej zamawialam prostownice dala mi do wyboru dwa wyjscia.moge zwrocic jej prostownice i przysle mi nowa albo obnizy cene o 20 zloty i cena mojej prostownicy bedzie wynosic 180 niby tyle co flat master...i co mi doradzacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
sylwiaaa po czym poznałaś, że dysze jonowe przestały działać. Proszę napisz , bo jest to dla mnie bardzo ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
BAN stały
|
ja prostownice Efalock flat champ mam juz od ok tygodnia i powiem tak!! prostuje ladnie zwlaszcza po umyciu wlosy sa prosciutkie i gladziutkie trzymaja mi sie caly dzien,nie do nastepnego mycia na drugi dzien spod i dol mi sie lekko faluje.Wlosy moje z na tury sa grube ,geste i kreca sie koncowki.Posumowujac wszystko chodzi mi o prostowanie to jak na moje spisuje sie na ta 5 z duzym minusem.Ale mam znacznie wiekszy proble bo odkad zaczelam jej uzywac mam strasznie poniszczone wlosy zwlaszcza po umyciu i zaczely mi wypadac..nawet mama sie drze ,ze wszedzie leza moje wlosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
ze dysze przestaly dzialac poznalam po tym ze prostownica przestala lekko drzec(teraz wogole nie drzy) no i nie buczy a po pierwszym wlaczeniu przez chwile bylo slychac buczenie i czuc drzenie no i oczywiscie sie zapytalam osoby od ktorej kupowalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Ja osobiscie polecam Pantene Serum Termo-ochronne. Jest to wyjscie dla osób z małym budzetem. Mozna je kupic np w rosmanie, kosztyje 16 zł. Fakt uzywam od niedawna ale włosy sa mieciutkie i gładkie po zastosowaniu. Wystarczy mała porcja aby rozprowanic na całych włosach. Ja stosuje zaraz po umyciu na mokre włosy, potem suszarka i prostownica.
Swietny jest rowniez jedwab biosilk w butelkach po 15 ml, właśnie zamówiłam sobie na allegro za 4, 70 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Kicia, nie jest tak, że w Efalocku Flat Masterze po pewnym czasie schodzi powłoka ceramiczna. Na około 150 opinii o Masterze tylko jedna osoba napisała, że po 8 miesiącach schodzi jej powłoka. Grabcia mówiła mi, ze sprzedała ich około 500 i miała jedną reklamację, ale nie z powodu powłoki ceramiczne, prostownica miała jakąś wadę. Z tego co pamietam, to płytki schodziły w Wigo, ale w Masterze powłoka jest dużo, dużo grubsza.
Jeśli chodzi o twoje zniszczone włosy, po prostownicy, to troszkę nie chce mi się wierzyć. Masz profesjonalna prostownicę, z płytkami ceramicznymi które sprawiają że włosy mniej się niszczą. Może rzeczywiscie źle zrobiłaś, że nie uzywałaś żadnego preparatu do prostowania. Myślę, że warto byłoby sobie kupic jeszcze jakaś maseczke nawilązjącą do włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Rozeznanie
|
ale jedwab biosilk chyba nie jest do prostownic, on tylko regeneruje i odżywia włosy ale nie chroni przed wysoką temperaturą, a mnie chodzi o jakiś preparat którego użyję gdy już umyję i wysuszę włosy i przed samym prostowaniem, tak jak mi robiła fryzjerka, brała pasmo włosów, spryskiwała preparatem ochronnym i jednocześnie wspomagającym prostowanie i prostowała
#801 |
Zakorzenienie
|
2-B polecam dwufazowy lotion do włosów do prostowania High Hair Welli (ok. 40 zł) i mleczko prostujące L'Oreal Iron Finish (ok. 30 zł)
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
2-B ja Ci polecę olejek do prostowania z Renee Blanche jeśli zależy Ci na miekkości i sypkości, albo Wellę dwufazową, jeśli stawiasz na idealne druty dokolejnego mycia główki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
iff a czy bylabys tak dobra i moglabys podac jakis link gdzie moglabym zakupic ta welle dwufazowa?? Mam grube krecone wlosy i dosc dlugotrwalego prostowania wychodzenia na powietrze i "czucia" jak moje wlosy zaczynaja sie puszyc i falowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Aguś ja ją kupiłam w hurtowni fryzjerskiej... we Wrocławiu. Ale pewnie nie tylko tu można. A wieczorem poszukam dla Ciebie na necie... Wieczorem tzn około 22 bo teraz musze uciekac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...16&cat=0&page=
Kurcze uwielbiam estyl.pl a nawet nie wiedziałam, że tu Wellę dwufazową dostać można. Jeśli chcesz kupować internetowo, to ja Ci jak najbardziej polecam estyl.pl. Ja kupowałam w hurtowni, bo jeszcze wtedy w ogóle się nie orientowałam w cenach takich środków i w ofercie estyl.pl. Teraz nie kupiłabym nigdzie indziej. W hurtowni kosztował mnie 55zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Przyczajenie
|
witajcie,
czytam juz chyba z 5 godzin, bo chciałam wybrac głupia prostownice i z tego wszystkiego zjadłam pół kuchni, a tyłek to mało mi nie odpadnie. Sama w domu mam philipsa "geometrics" czy cos takiego - model przedwojenny ![]() Pogubiłam sie juz w tym wszystkim, mylą mi się nazwy, a mój facet który za plecami próbował wyczytać co ja tak śledźe urżał sie że to chyba o grach komputerowych - w kazdym razie mam prośbę do uzytkowniczek babyliss pro o 3 zdaniowe opisanie dostepnych modeli+ceny. Mam bowiem od wielu lat jakiąś taką a la suszarko-lokówe tej firmy i musze powiedzieć ze działa bez zarzutu, w przeciwieństwie do tego typu sprzetu kolezanek, ale innych firm MPM, Clatronic, które to biedaczyska zaraz po upływie gwarancji padły. Więc jakość Babyliss jak najbardziej mnie przekonuje. Mam włosy do brody + grzywka, suche, lekko falowane, podatne na układanie, ale po uzyciu czegos do prostowania przy wys. temp. + prostownica wygladają OK. Normalnie jak wyszłam od fryzjera to po prostownicy i tych ich specyfikach wyglądałam jak z reklamy szamponu, szaleństwo, swojemu facetowi przez dwa dni nie pozwalałam dotknąć sie do swojej super fryzury .... 2 dni bo potem .... runęła i nijak takiego efektu sposobem domowym nie mogłam osiagnąć. Zapomniałam dodać, że przed prostownicą było na szczotke. Pomóżcie w wyborze Babylissa Pro, wiem że to już nudne,ale i tak proszę. Z góry senx. Sciskam J. |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Justyno, myslę ze Babyliss PRO 35 mm bylaby dla Ciebie odpowiednia
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Przyczajenie
|
a i jeszcze jedno pytanie: gdzie mam kupic Babyliss, jak juz sie zdecyduje na konkretny model, znaczy gdzie najtaniej, bo tez mi sie pomieszało? czy dobrze zrozumiałam, że Grazyna rozprowadza? Chciałabym kupić ofkors nie używaną - tzw. nówke sztuke.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Przyczajenie
|
Dzięki Grażyna za expresowa odpowiedź. Zaraz oblukam ten model, czy pełna nazwa to: Babyliss Pro New Tech 35mm? Bo cos takiego znalazłam we wcześniejszych postach ... Mam nadzieje, że to z tych "wąskich",taka wydaje sie bardziej poręczna. Bo takiej, że tak powiem kobyły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
tak ja rowniez ale teraz nie pamietam linka , bo to mazsie tym zajmuje ale podawaalm wielokrotnie tu w watkach , wiec jak mozesz zerknij a jak nie chcesz to jutro Ci podam albo wejdz na allegro i znajdz darioss
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.