Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-09-07, 20:22   #811
justyna77
Przyczajenie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

ok, senkju
justyna77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-07, 21:13   #812
margo313
Przyczajenie

Witam wszystkich!!!
Jeszcze nie dawno marzyłam o prostych, sypkich włosach. Teraz moje marzenie się spełniło i to po części dzięki Wam. Po kilkakrotnym przeczytaniu tego fascynujacego wątku zdecydowałam się kupić prostownice efalock flat master. Nie żałuje swojego wyboru. Uważam, że jest na prawdę rewelacyjna. W kilkanaście minut mam idealnie proste wlosy (naturalne są falowane i puszą się). Mam ją 3 tygodnie i nic złego się z nią nie dzieje. Kupiłam ją u Grabci i pytałam o odpadającą powłokę. Allegrowiczka ta miała tylko jedną reklamację z tego powodu - na początku urzytkowania prostownicy - była to wada fabryczna. Z resztą tak też pisała inna osoba kilka postów wyżej. Ja jestem bardzo zadowolona z tego urządzenia i polecam go wszystkim.
Chciałabym kupić sobie jeszcze jakis preparat chroniacy włosy przed wysoką temperaturą. Do tej pory nic nie urzywałam i nie zauważyłam żadnego negatywnego wpływu prostownicy. Ale nie chciałabym go też zobaczyć w przyszłości. Prawie zdecydowalam się na wella high hair flat iron spray.
Ale proszę spójrzcie tylko na to:
http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...516&cat=0&page=
i na to:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=62553831
Czy te preparaty czymś się różnią, jeśli chodzi o ich właściwości? Jeśli nie, to będę kierować się ceną przy wyborze.
Z góry dzięki za wszystkie rady!!!
Pozdrawiam!!!
margo313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-07, 21:54   #813
iff
Rozeznanie

Justynko ja sie do Grażynki zdania przyłączam. Mam BabylissPRO 35mm i jestem nią zafascynowana.
iff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-07, 21:58   #814
iff
Rozeznanie

Margo ja miałam tą Wellę co jest na allegro i z tego co się orintuję, to jest to samo, tylko opakowanie inne.
Stary 2005-09-08, 10:01   #815
justyna77
Przyczajenie

Bardzo dziekuje iff za Twoją opinię. Czyli gdzie mam kupić tego Babylissa - szukać w sklepie czy przez sieć? Jeszcze nic w necie nie kupowałam, wiec nie wiem nawet jak sie "to" robi
A co do tego płynu welli, to chyba jest OK, bo ostatnio polecała mi go fryzjerka, ten w nowszej butli, za jedyne .... 57 zeta a ten na allegro 34 + koszty wysyłki.
Stary 2005-09-08, 12:38   #816
iff
Rozeznanie

No ja kupowałam w hurtowni mojego BabylissaPRO ale przepłaciłam troche. Może spróbuj na Allegro. Grażynka polecała ostatnio użytkownika "darioss" i znalazłam jego obecne aukcje:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1707383
ale nie ma teraz BabylissPRO 35mm.

Na allegro można znaleźć ją za 209 zł ale u innych użytkowników w tej chwili.
Stary 2005-09-08, 13:41   #817
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nierika
Widze, ze Cham w przeciwienstwie do chwalonego Mastera zbiera sporo niepochlebnych opinii... Czyzby byl gorszy? Ma ktos porownanie? Czy ktos uzywal ich obu?
Wiec chyba ja moge sie wypowiedziec... Teraz mam Champa,kupilam go gdy wyslalam do reklamacji Flat mastera...
Wiec moim zdaniem Flat Master jest lepszy,Champ bardzo slizga sie po wlosach przez co musze wiecej razy prostowac jedno pasmo.Przeszkadza mi to ciaqgle burczenie dysz jonowych,a tez nie zauwazylam zeby jakos korzystnie wplywaly na moje wlosy wiec jak dla mnie sa zbedne.No i ciagnie wlosy gdy dostana sie pomiedzy plastikowe czesci.Ogolnie mnie nie zachwycil i prostuje dalej wlosy Flat Masterem,ktorego mi wymienili na nowego w ramach reklamacji .
To tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Stary 2005-09-08, 16:13   #818
scayla
Raczkowanie

Dziewczyny posiadam teraz prostownicę Wigo 25 mm jest ok ale z tego z tu widze prostownice takie jak efalock czy babyliss sama sie zastanawiam nad tym czy czasem sobie nie kupić nowej... moje włosy są mocno kręcone i sie puszą wiec jaką byście mi doradziły?

pozdrawiam
scayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-08, 16:39   #819
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scayla
Dziewczyny posiadam teraz prostownicę Wigo 25 mm jest ok ale z tego z tu widze prostownice takie jak efalock czy babyliss sama sie zastanawiam nad tym czy czasem sobie nie kupić nowej... moje włosy są mocno kręcone i sie puszą wiec jaką byście mi doradziły?

pozdrawiam
Podobno Wigo to dobra prostownica, ktora dorownuje poziomem tym, o ktorych wspomnialas, wiec po co mialabys zmieniac?

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-09, 09:52   #820
justyna77
Przyczajenie

Czym rózni sie Babyliss pro 24 mm i 35 mm? Oczywiście oprócz gabarytów płytek
Stary 2005-09-09, 11:30   #821
Kaska007
Raczkowanie

Różnią się także mocą, jeden ma 150 Watt, a drugi 80 Watt, a poza tym to chyba niczym więcej.
Kaska007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-09, 18:59   #822
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

dokladnie niczym wiecej , no moze cena... ta ciensza jest drozsza , ale nie wiem czemu...
no i nie wiem czy mowisz o tej waskiej ,ktorz jest podobna do tej szerszej
ja chyba zreszta w tym watku ja tez opisywalam
gaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-09, 20:28   #823
fistaszek
Raczkowanie

Witam!mam pytanie do posiadaczek BaBylissa PRO new tech (35 mm), dziś robiłam próbę nowego sprzętu i nie wiem, czy z moją prostownicą wszystko ok, temperaturę nastawiłam na 1, bardzo szybko się nagrzała do bardzooo dużej temp. włosy aż parzyły jak po nich przejechałam! to ciekawe co by było gdybym ustawiła na najwyższy poziom! czy z nią wszystko dobrze??? jak sądzicie?? Pozdrawiam wszystkie kobietki
fistaszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-09, 21:48   #824
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

prostownica dziaal ja "żelazko" wiec musi byc goraca, ale nei matrw pzreciez ma ceramike i jej temperatura jest dostosowana tak aby nie spalic włosa janswoje prostuje na 25 i mam wloski, oczywiscie srodek chroniacy jest wskazany
ale jezeli Tobie wlosy sie wyprostuja i beda sie trzymały wyprostowane na 1 to oki , to nie musisz uzywac wyzszej temp, poprostu to wyczuj
innie boj sie
Stary 2005-09-10, 00:33   #825
justyna77
Przyczajenie

Dziewczyny kurcze gdzie moge kupic jak najszybciej tego Babylissa, jeszcze nie zdecydowałam czy 24 czy 35 mm, bo narazie wczoraj widziałam na żywo 24 i .... jestem pod wrażeniem .... normalnie XXII wiek i jesli 35 jest takiej samej klasy, a tańszy to biorę w ciemno. Czy 35 tez ma takie pokrętło do ustawiania temperatury?
Stary 2005-09-10, 03:53   #826
iff
Rozeznanie

Nie znam tej 24ki ale mam 35mm. I ma pokrętło temperatury...
Stary 2005-09-10, 08:22   #827
xg0siax
Przyczajenie

Czesc mam pytanie czy mozna uzywać prostownicy babyliss 35 mm do włosów sianowatych, delikatnych troszke zniszczonych, rozjaśnianych ,chodzi mi głównie czy nie spali i nie zniszczy bardziej włosów (do prostowania bym uzywała olejku z RB) Pozdrawiam
xg0siax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-10, 08:30   #828
kumiko
Raczkowanie

Z mojego doświadczenia wynika, że prostownica zawsze trochę zniszczy włoski. U mnie zniszczyła trochę, a u niektórych moich koleżanek więcej niż trochę. Czy ten olejek chroni przed wysoką temperaturką?
kumiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-10, 13:08   #829
xg0siax
Przyczajenie

Olejek z RB chroni przed temperaturą. A ma moze ktoś lub używał prostownice z lustrzanymi wkładami??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-10, 13:33   #830
scayla
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie jesczez jedno chodzi o moją prostownice wigo dzis zauwazylam że lekko schodzi powloka ceramiczna... nie wiem czy mam ja oddać do gwaracji ponieważ kupowałam ją na allegro mam adres ale boję sie wyslać ponieważ moze być taka sytuacja że mi jej nie zwrócą czy ktoraś z was miala podobny problem?
Stary 2005-09-10, 13:52   #831
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scayla
dziewczyny mam pytanie jesczez jedno chodzi o moją prostownice wigo dzis zauwazylam że lekko schodzi powloka ceramiczna... nie wiem czy mam ja oddać do gwaracji ponieważ kupowałam ją na allegro mam adres ale boję sie wyslać ponieważ moze być taka sytuacja że mi jej nie zwrócą czy ktoraś z was miala podobny problem?
A masz gwarancje i dowod zakupu? Skontaktuj sie z osoba, ktora Ci ja sprzedala na allegro i poradz sie jej.

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-10, 13:55   #832
scayla
Raczkowanie

mam gwarancję ale chodzi o to że ten sprzedawca nie sprzedaje już na allgero..dlatego się boje
Stary 2005-09-11, 14:11   #833
renjaa
Przyczajenie

Do xgosiax -> moja kolezanka ma prostownice babyliss z lustrzanymi wkladami i jest baardzo zadowolona! Swego czasu, gdy jeszcze nie posiadalam wlasnej, czesto prostowala mi wlosy swoja prostownica i efekt byl swietny - prostowala chyba nawet lepiej niz flat master..... nie wiem, moze ma wieksza moc? W kazdym razie kolezanka nie skarzy sie w ogole, nie ma problemow ze zniszczonymi wloskami )
renjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-11, 15:17   #834
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

justyna jak chcesz napisz emaila
xg0siax mozna prostowac kazde wloski, tylko nalezy uzyc srodka wspomagajacego prostowanie odpowiedniego do rodzaju wlosa
Stary 2005-09-11, 17:41   #835
2-B
Rozeznanie

no więc gaga jaki preparat polecasz, chroniącego i wspomagającego prostowanie, mam włosy raczej kręcone i po wyprostowaniu włosów zawijają mi się końcówki i nie są idealnie gładkie, raczej takie naelektryzowane, co radzisz?
Stary 2005-09-11, 18:14   #836
scayla
Raczkowanie

dziewczyny powiedzcie czy nie balybyscie sie przeslac prostownicy do serwisu? bo sama nie wiem co robic (
Stary 2005-09-12, 10:15   #837
justyna77
Przyczajenie

Najlepiej tam poprostu zadzwoń ( do serwisu), powiedz im co jest nie tak i spytaj jakie są procedury postepowania w przypadku reklamacji. Jesli chodzi o serwis, to chyba nie powinnaś obawiać sie że ci "rąbną" prostownice ... Ja przynajmniej o takim przypadku nie słyszałam
Stary 2005-09-12, 17:03   #838
xg0siax
Przyczajenie

Pani Grażynko mogłabyś mi polecic preparat dobrze chroniący włosy przed zniszczeniem i temperaturą przy prostownicy babyliss pro 35 mm, mam juz niestety troszke zniszczone włosy i nie chce ich bardziej zniszczyc a tym bardziej że prostownica tania nie jest.Pozdrawiam
Stary 2005-09-12, 18:44   #839
nataliagg
Przyczajenie

poradzcie mi prosze ktora prostownica bedzie lepsza:

http://allegro.pl/show_item.php?item=63677430

http://allegro.pl/show_item.php?item=63677430

PROSZE O POMOC!!!!!
nataliagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-09-12, 18:46   #840
nataliagg
Przyczajenie

OJJJ 2 TAKIE SAME LINKI

druga prostownica- http://allegro.pl/show_item.php?item=63205097

z gory dziekuje z apomoc
nataliagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości