Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy. - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów?
tytanowa 0 0%
ceramiczna 15 100,00%
ceramiczno-grafitowa 0 0%
wszystkie tak samo niszczą wlosy 0 0%
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-06, 13:41   #1171
smoccos
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wätek zbiorczy.

Witam Wszystkich!
Przeczytałam sobie cały ten wątek i po długim namyśle zdecydowałam się na Vidal Sassoon VS 0048E, którą tak polecacie.
Pytania mam trzy ( na które nie znalazłam tu jednoznacznej odpowiedzi):

1. Czy włosy przesuwają się po płytkach bardzo łatwo i gładziutko, czy z lekkim oporem?

2. Czy któraś z Was próbowała kiedykolwiek podwijać końce włosów tą prostownicą?
Moim poprzednim ceramicznym Babylissem (który psuł się non stop, a kosztował jakieś chore pieniądze... ) dało się lekko podwinąć końce włosów - czy tu też się da?

3. Czy macie już jakieś oznaki zużycia się tych płytek - np. powłoka się ściera, łatwo się rysują...? A jeśli tak, to po jakim czasie?

Z góry dzięki za informacje
smoccos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 16:25   #1172
prostowniczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hlaskoida przy czystej Pokaż wiadomość
Schauma czy Gliss Kur to zdecydowanie za mało.
zacznij:
nakładac odżywkę na włosy przed myciem, myć tylko skórę głowy, piana sama spłucze odżywkę
nakładać dobrą maskę (np. Nano Effect do zniszczomnych, do zakupienia w aptece)
psikać Lilliputzem, który zawiera proteiny
ograniczyć prostowanie i suszenie A jeśli już musisz, użyj Chi z keratiną, takiego psikacza
Oki,dzieki. Zapisalam w notesiku i pokolei bede sie starala zdobywac te produkty

prostowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:24   #1173
PrincessBebe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaja_1985r Pokaż wiadomość
Tak, ja mam remingtona 1031, a moja współlokatorka ma 1051, więc mam porównanie. Gdybym miała kupować jeszcze raz to nie kupiłabym żadnej z nich, bo obie ciągną włosy. A co do wyglądu to mi wszystko jedna. A moja koleżanka żałuje zakupu 1051, bo jej właśnie bardziej podoba się 1031.

Ja tez mam 1031 i uważam,ze jest okej ale z czasem używania zauważam jej wady,płytki się nie ścierają(broń Panie Boże:P) ciągnie włosy tylko gdy zachacze o obudowę jakoś przypadkiem ale jak dokładnie prostuje to jest ok. Mam tez zastrzezenia co do trwałosci wyprostowanych włosów ale niczego lepszego sie nie spodziewałam. Jest o niebo lepsza od mojej poprzedniej marketowej która paliła mi włosy
PrincessBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:32   #1174
Hope12309
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaja_1985r Pokaż wiadomość
Tak, ja mam remingtona 1031, a moja współlokatorka ma 1051, więc mam porównanie. Gdybym miała kupować jeszcze raz to nie kupiłabym żadnej z nich, bo obie ciągną włosy. A co do wyglądu to mi wszystko jedna. A moja koleżanka żałuje zakupu 1051, bo jej właśnie bardziej podoba się 1031.
jeśli możesz to napisz mi dlaczego woli s1031 od 1051 a jaki jest efekt po wyprostowaniu nią włosów??
Hope12309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:38   #1175
Kasiarzynek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smoccos Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich!
Przeczytałam sobie cały ten wątek i po długim namyśle zdecydowałam się na Vidal Sassoon VS 0048E, którą tak polecacie.

1. Czy włosy przesuwają się po płytkach bardzo łatwo i gładziutko, czy z lekkim oporem?

2. Czy któraś z Was próbowała kiedykolwiek podwijać końce włosów tą prostownicą?
Moim poprzednim ceramicznym Babylissem (który psuł się non stop, a kosztował jakieś chore pieniądze... ) dało się lekko podwinąć końce włosów - czy tu też się da?

3. Czy macie już jakieś oznaki zużycia się tych płytek - np. powłoka się ściera, łatwo się rysują...? A jeśli tak, to po jakim czasie?

1. Z lekkim oporem to znaczy?
Wszystko zależy jakie masz włosy, czy dobrze rozczesane i jak wielkie pasma idą do prostowania. U mnie przesuwają się bezproblemowo.

2. Nie próbowałam - jak mają być proste, to niech proste będą

3. Mojego Vidala używam po każdym myciu już od miesiąca - nie widać żadnych zarysowań. To krótko, ale zawsze coś
A po jakim czasie płytki schodzą i czy w ogóle schodzą, chyba nikt Ci nie odpowie, bo prostownica ta, nie jest jakoś tak długo na rynku, by móc stwierdzić jej żywotność
Kasiarzynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 19:37   #1176
laura076
Przyczajenie

Witam
Ja właśnie przetestowałam prostownice (BaByliss PRO prostownica turmalinowo-ceramiczna 60mm) i powiem szczerze jestem rozczarowana!!! Spodziewałam sie lepszego rezultatu po prostownicy za wiecej niz 200 zł...turmalinowa z jonizacją...No niestety na moich włosach nie zdała rezultatu...tylko co z niz teraz zrobic? A wiec , moje włosy są puszące i elektryzuja sie i sa pofalowane. Po wyprostowaniu (zaraz było ok), ale juz po kilku godzinach włosy rzeczywiscie sie nie elektryzuja ale sie faluja i nie sa idealnie proste!!! Dodam że prostowałam na maxa czyli przy 200 stopniach!!!Wiec jaką ja mam kupic prostownice żeby sobie poradziła z moimi włosami? Pomóżcie- bo juz zabrakło mi opcjii!!!
laura076 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 12:11   #1177
Hope12309
Przyczajenie

Czy wiecie może, która prostownica jest najlepsza z tych trzech:
1.Remington s1031
http://www.allegro.pl/item542264530_...klep_gwar.html
2.Remington s1051
http://www.allegro.pl/item544503300_..._temp_lcd.html
3.Remington 2014 http://www.allegro.pl/item544935413_..._gw_3lata.html

Bardzo proszę o pomoc!!!:--)
Hope12309 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-07, 14:09   #1178
kaja_1985r
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hope12309 Pokaż wiadomość
jeśli możesz to napisz mi dlaczego woli s1031 od 1051 a jaki jest efekt po wyprostowaniu nią włosów??
Chyba źle się wyraziłam. 1031 podoba jest się wizualnie bardziej, ale podobnie jak ja w prostowaniu nie widzi różnic. Ciągną nawet w tym samym miejscu. Co do trwałości to ja nie narzekam. Ale ja mam włosy podatne i nawet po zwykłej marketowej prostownicy efekt długo się utrzymywał.
kaja_1985r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 14:15   #1179
GOCHA1980
Raczkowanie

mialam 1031 i jesli wlosy nie wyszly poza plytki to nic nie ciagnelo
GOCHA1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 14:29   #1180
moniczqamarcineq
Raczkowanie

Cytat:
Witam Wszystkich!

1. Przy prostowaniu nie ma żadnego oporu... Przsuwa się po włosach.. zdecydowanie łatwo jak i bardzo gładziutko i dokładnie..
2. Ja próbowałam robić falki małe.. to mi wyszły, ale nie robię ich nigdy prostownica.. to było tylko na wypróbowanie..czy się da więc się da
3. Mam ją najdłużej ze wszystkich wizażanek i nie ma żadnych oznak zniszczenia..
Pozdrawiam
Stary 2009-02-07, 14:56   #1181
ariva
Wtajemniczenie

Fryzura oryginalna. ;) Żel i bedzie okej? :-p

Jak mam wykonac ta fryzure?
Pomozcie.

jak podzieliec wlosy na takie rowne, idealnie gladkie, mocno trzymajace sie paski?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ?k=MzMwMDIwNTQsMTIxNzM5&f=5703906.jpg (61,1 KB, 158 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-07, 15:18   #1182
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Fryzura oryginalna. ;) Żel i bedzie okej? :-p

Hmm moim zdaniem prędzej guma + całkiem sporo lakieru....

Fryzura całkiem całkiem, tylko... Tylko trochę wygląda, jakby modelka miała maksymalnie przetłuszczone włosy mimo, że wiadomo, że to środki do stylizacji... ale jednak hmm...
Stary 2009-02-07, 15:28   #1183
Duniaaa
Raczkowanie

Z tego co się orientuję, mozna nazwać to "zamrażaniem" włosków Pryskasz lakierem (polecam Farouk Systems Biosilk lakier do włosów) no i pryska się pojedyńcze pasma i układa prostownicą. Kiedyś coś takiego moja fryzjerka mi robiła, efekt fajny, ale za dużo roboty ;P
ps. Ważne żeby lakier nie tworzył twardej skorupy ktora wyglada na przetłuszczone włosy, wiec nie każdy lakier się nadaje :/

Duniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 16:25   #1184
ariva
Wtajemniczenie

aha, dziekuje dziewczyny.
Stary 2009-02-07, 16:44   #1185
smoccos
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi, w takim razie w poniedziałek ją zamówię - znalazłam ją za 159 pln więc taniej niż na allegro.. uffff

A co do Babyliss - ja miałam prostownicę tej firmy i ciągle się psuła ( w trakcie i po gwarancji), mojej koleżance też Babyliss się psuł - co ciekawe tak samo jak mnie - światełka się świeciły (więc prąd dochodził) ale płytki nie grzały... Po takich doświadczeniach z tą marką już raczej nie kupię towaru tej firmy, choć oczywiście nie twierdzę, że wszystkie są złe i się psują - może po prostu miałyśmy pecha albo to były jakieś wadliwe serie....
Stary 2009-02-07, 18:15   #1186
M4DzI4L3Na
Raczkowanie

GG do M4DzI4L3Na

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi, w takim razie w poniedziałek ją zamówię - znalazłam ją za 159 pln więc taniej niż na allegro.. uffff

A co do Babyliss - ja miałam prostownicę tej firmy i ciągle się psuła ( w trakcie i po gwarancji), mojej koleżance też Babyliss się psuł - co ciekawe tak samo jak mnie - światełka się świeciły (więc prąd dochodził) ale płytki nie grzały... Po takich doświadczeniach z tą marką już raczej nie kupię towaru tej firmy, choć oczywiście nie twierdzę, że wszystkie są złe i się psują - może po prostu miałyśmy pecha albo to były jakieś wadliwe serie....
w saturnie ten vidal po 128zł - trwa promocja
Stary 2009-02-07, 19:13   #1187
smoccos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M4DzI4L3Na Pokaż wiadomość
w saturnie ten vidal po 128zł - trwa promocja

No żesz... Co Ty powiesz??? A w którym? Ja byłam w dużym warszawskim i nie było w ogóle nawet Vidala - żadnego :/
Stary 2009-02-07, 19:32   #1188
Kasiarzynek
Zadomowienie

Ja kupowałam w BlueCity, ale nie wiem czy jeszcze są, bo ostatnio się nie rozglądałam za prostownicami
Stary 2009-02-07, 19:45   #1189
smoccos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynek Pokaż wiadomość
Ja kupowałam w BlueCity, ale nie wiem czy jeszcze są, bo ostatnio się nie rozglądałam za prostownicami
A kiedy kupowałaś? Bo ja 5 minut temu zadzwoniłam do Saturna w BC a Pani mi powiedziała, że nigdy nie mieli takiego modelu - grunt to dobrze poinformowana obsługa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 00:11   #1190
Sasame
Raczkowanie

Na pewno nie żel, bo jak wyprostujesz włosy po żelu, to je zniszczysz

Trzeba najpierw włosy dobrze wysuszyć, wyprostować, jeśli jest to potrzebne, upiąć i wtedy rozdzielać na pasma, spryskiwać lakierem i prostować. Trzeba tylko uważać na jedną rzecz: włosy trzeba spryskiwać z odpowiedniej odległości, żeby lakier nie pozostawiał na włosach wilgoci. Większość lakierów ma teraz dobre końcówki z rozpylaczem, więc nie jest to taki duży problem (nie polecam Palette: lakier jest mocny, ale źle wygląda, jeśli rozpyla się go zbyt blisko głowy). Trzeba na to zwracać uwagę, żeby nie prostować włosów z mokrym kosmetykiem, bo to bardzo niszczy włosy, no i do tego spalony lakier strasznie śmierdzi ^^;

Najlepiej jeszcze przed farbowaniem i suszeniem potraktować włosy jakimś kosmetykiem z ochroną przeciw wysokim temperaturom.

- The Black Ballerina dances shaking her hips...

Sasame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 09:48   #1191
Kasiarzynek
Zadomowienie

Dokładnie 09.01.09
- ale pamiętam, że jak kupowałam to jeszcze przynajmniej takie 3 były.

Myślę, że obsługa czasami ma problem z poprawnym napisaniem modelu urządzenia, więc lepiej działać samemu
Stary 2009-02-08, 10:18   #1192
laura076
Przyczajenie

Witam
Wiec reasumujac te 40 stron To wkońcu która prostownica jest w stanie uporac sie z puszącymi i elektryzującymi włosami...bo im wiecej czytam tym wiekszy mam mętlik!!! Prosze o odpowiedz prostowniczki które uporały sie z problemem??? I mają gładkie proste włoski!!!
Stary 2009-02-08, 10:56   #1193
M4DzI4L3Na
Raczkowanie

GG do M4DzI4L3Na

widziałam cały stos tych prostownic w Saturnie w Blue City nawet można było sobie wypróbować. to było jakoś 4lutego a i w Złotych Tarasach również mieli je na stanie, niestety tylko w Arkadii nawet takiego modelu nie było ....
Stary 2009-02-08, 11:05   #1194
M4DzI4L3Na
Raczkowanie

GG do M4DzI4L3Na

jak dobrze pamiętam była w promocji razem z tą http://www.allegro.pl/item546511381_..._70w_gw2l.html (ale ciągneła włosy jakby nie wiem gumą przeciągał.. ) i taką (dobra w podróży bo jest dość mała i taka fajnie płaska, ale nigdzie wczesniej nie widziałam tego modelu więc nie wiem jakie ma właściwości) http://www.allegro.pl/item539373305_...ostownica.html
Stary 2009-02-08, 11:32   #1195
smoccos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiarzynek Pokaż wiadomość
Dokładnie 09.01.09
- ale pamiętam, że jak kupowałam to jeszcze przynajmniej takie 3 były.

Myślę, że obsługa czasami ma problem z poprawnym napisaniem modelu urządzenia, więc lepiej działać samemu
Kasiarzynek, poszłam za Twoją rada i dziś rano pojechałam do Blue City, a tak stał cały kosz tych prostownic, których podobno tam nie sprzedają i oto jestem dumną posiadaczką VS 0048 E

Oczywiście po powrocie do domu świńskim truchtem poleciałam do łazienki się "wyprostować" i jestem bardzo zadowolona - włosy sa proste jak druty i mięciusieńkie

Dzięki za radę i skierowanie mnie w to miejsce - oszczędziłam (razem z przesyłką) 50 pln
Stary 2009-02-08, 13:28   #1196
laura076
Przyczajenie

Cytat:
Kasiarzynek, poszłam za Twoją rada i dziś rano pojechałam do Blue City, a tak stał cały kosz tych prostownic, których podobno tam nie sprzedają i oto jestem dumną posiadaczką VS 0048 E

Oczywiście po powrocie do domu świńskim truchtem poleciałam do łazienki się "wyprostować" i jestem bardzo zadowolona - włosy sa proste jak druty i mięciusieńkie

Dzięki za radę i skierowanie mnie w to miejsce - oszczędziłam (razem z przesyłką) 50 pln

Witam
Ciesze sie że chociaż tobie sie udało! Mam do ciebie pytanko. Jakie masz włosy? Czy sie pusza, elektryzujaitd. Ja tez poszukuje prostownicy ale jak do tej pory mi sie nie udało

Pozdarwiam
Stary 2009-02-08, 13:52   #1197
moniczqamarcineq
Raczkowanie

Cytat:

To juz jesteś kolejną, która posłuchała mojej rady
Stary 2009-02-08, 15:35   #1198
smoccos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laura076 Pokaż wiadomość
Witam
Ciesze sie że chociaż tobie sie udało! Mam do ciebie pytanko. Jakie masz włosy? Czy sie pusza, elektryzujaitd. Ja tez poszukuje prostownicy ale jak do tej pory mi sie nie udało

Pozdarwiam
Mam włosy do ramion, cienkie, kiedyś proste jak druty, obecnie takie z tendencją do "zagniatania się". Końce jeszcze lekko sianowate po WIEEEEELU idiotycznych moich eksperymentach z kolorami i kręceniem, ale już prawie wychodzą na prostą dzięki regularnemu obcinaniu i używaniu fryzjerskich kosmetyków - odżywek, szamponów itd...

I na takich włosach ta prostownica działa po prostu super - naprawdę polecam No i ładnie się błyszczą

moniczqamarcineq - owszem,a dodatkowym argumentem było to zdjęcie z avatarka Dziękuję
Stary 2009-02-08, 15:43   #1199
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga
Thumbs up Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wätek zbiorczy.

Ja osobiście polecam prostownicę Remington Pro Slim Ceramic Straightener.Zazwyczaj musiałam prostować włosy codziennie (mam neisforne sianowate falowane włosy),a teraz po kilku miesiącach używania tej oto prostownicy prostuję raz na 2 dni.Prostuję zazwyczaj przez wyjściem do pracy około 6 rano,pracę kończę ok. 17 a efekt nadal się utrzymuje.Najlepsze jest to,że nie ma efektu ulizanych włosów.Za to włosy są błyszczące,uniesione u nasady i niesamowicie gładkie.Pozdrawiam.
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 18:45   #1200
Emma123
Przyczajenie

Witam, tak więc do tej pory używałam zwykłej, jednej z tańszych prostownic. Teraz postanowiłam zainwestować w coś lepszego i tu jest problem, ponieważ nie ma pojęcia, która z prostownic wybrać. Oczywiście żeby nie było czytałam poprzednie posty i głównie skupiłam się na dwóch markach GA.MA i TONDEO. Tak więc oto moje propozycje nad którymi się zastanawiam:

http://www.allegro.pl/item534152370_...grabcia78.html

a może ta:

http://www.allegro.pl/item545055243_...t.html#gallery

no i jeszcze jedna tylko ona już nie jest turmalinowa i tak nie jestem pewna czy to dobry pomysł:

http://www.allegro.pl/item547123858_...jonizacja.html

Wiem że żadna nie ma regulacji temp. ale do 250 zł nie znajdę nic lepszego tych marek. Ta więc proszę o Waszą pomoc i wszelkie sugestie, a może coś innego mi polecicie w cenie do 250 zł...

Edytowane przez Emma123
Czas edycji: 2009-02-09 o 07:28
Emma123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości