|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wätek zbiorczy.
Witam Wszystkich!
Przeczytałam sobie cały ten wątek i po długim namyśle zdecydowałam się na Vidal Sassoon VS 0048E, którą tak polecacie. Pytania mam trzy ( na które nie znalazłam tu jednoznacznej odpowiedzi): 1. Czy włosy przesuwają się po płytkach bardzo łatwo i gładziutko, czy z lekkim oporem? 2. Czy któraś z Was próbowała kiedykolwiek podwijać końce włosów tą prostownicą? Moim poprzednim ceramicznym Babylissem (który psuł się non stop, a kosztował jakieś chore pieniądze... ![]() 3. Czy macie już jakieś oznaki zużycia się tych płytek - np. powłoka się ściera, łatwo się rysują...? A jeśli tak, to po jakim czasie? Z góry dzięki za informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam 1031 i uważam,ze jest okej ale z czasem używania zauważam jej wady,płytki się nie ścierają(broń Panie Boże:P) ciągnie włosy tylko gdy zachacze o obudowę jakoś przypadkiem ale jak dokładnie prostuje to jest ok. Mam tez zastrzezenia co do trwałosci wyprostowanych włosów ale niczego lepszego sie nie spodziewałam. Jest o niebo lepsza od mojej poprzedniej marketowej która paliła mi włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko zależy jakie masz włosy, czy dobrze rozczesane i jak wielkie pasma idą do prostowania. U mnie przesuwają się bezproblemowo. 2. Nie próbowałam - jak mają być proste, to niech proste będą ![]() 3. Mojego Vidala używam po każdym myciu już od miesiąca - nie widać żadnych zarysowań. To krótko, ale zawsze coś ![]() A po jakim czasie płytki schodzą i czy w ogóle schodzą, chyba nikt Ci nie odpowie, bo prostownica ta, nie jest jakoś tak długo na rynku, by móc stwierdzić jej żywotność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja właśnie przetestowałam prostownice (BaByliss PRO prostownica turmalinowo-ceramiczna 60mm) i powiem szczerze jestem rozczarowana!!! Spodziewałam sie lepszego rezultatu po prostownicy za wiecej niz 200 zł...turmalinowa z jonizacją...No niestety na moich włosach nie zdała rezultatu...tylko co z niz teraz zrobic? A wiec , moje włosy są puszące i elektryzuja sie i sa pofalowane. Po wyprostowaniu (zaraz było ok), ale juz po kilku godzinach włosy rzeczywiscie sie nie elektryzuja ale sie faluja i nie sa idealnie proste!!! Dodam że prostowałam na maxa czyli przy 200 stopniach!!!Wiec jaką ja mam kupic prostownice żeby sobie poradziła z moimi włosami? Pomóżcie- bo juz zabrakło mi opcjii!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Przyczajenie
|
Czy wiecie może, która prostownica jest najlepsza z tych trzech:
1.Remington s1031 http://www.allegro.pl/item542264530_...klep_gwar.html 2.Remington s1051 http://www.allegro.pl/item544503300_..._temp_lcd.html 3.Remington 2014 http://www.allegro.pl/item544935413_..._gw_3lata.html Bardzo proszę o pomoc!!!:--) |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Rozeznanie
|
Chyba źle się wyraziłam. 1031 podoba jest się wizualnie bardziej, ale podobnie jak ja w prostowaniu nie widzi różnic. Ciągną nawet w tym samym miejscu. Co do trwałości to ja nie narzekam. Ale ja mam włosy podatne i nawet po zwykłej marketowej prostownicy efekt długo się utrzymywał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
mialam 1031 i jesli wlosy nie wyszly poza plytki to nic nie ciagnelo
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Przy prostowaniu nie ma żadnego oporu... Przsuwa się po włosach.. zdecydowanie łatwo jak i bardzo gładziutko i dokładnie.. 2. Ja próbowałam robić falki małe.. to mi wyszły, ale nie robię ich nigdy prostownica.. to było tylko na wypróbowanie..czy się da ![]() ![]() 3. Mam ją najdłużej ze wszystkich wizażanek ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1182 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Fryzura oryginalna. ;) Żel i bedzie okej? :-p
Hmm moim zdaniem prędzej guma + całkiem sporo lakieru....
Fryzura całkiem całkiem, tylko... Tylko trochę wygląda, jakby modelka miała maksymalnie przetłuszczone włosy ![]()
#1183 |
Raczkowanie
|
Z tego co się orientuję, mozna nazwać to "zamrażaniem" włosków
![]() ps. Ważne żeby lakier nie tworzył twardej skorupy ktora wyglada na przetłuszczone włosy, wiec nie każdy lakier się nadaje :/
#1185 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi, w takim razie w poniedziałek ją zamówię - znalazłam ją za 159 pln więc taniej niż na allegro.. uffff
![]() A co do Babyliss - ja miałam prostownicę tej firmy i ciągle się psuła ( w trakcie i po gwarancji), mojej koleżance też Babyliss się psuł - co ciekawe tak samo jak mnie - światełka się świeciły (więc prąd dochodził) ale płytki nie grzały... Po takich doświadczeniach z tą marką już raczej nie kupię towaru tej firmy, choć oczywiście nie twierdzę, że wszystkie są złe i się psują - może po prostu miałyśmy pecha albo to były jakieś wadliwe serie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Ja kupowałam w BlueCity, ale nie wiem czy jeszcze są, bo ostatnio się nie rozglądałam za prostownicami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
Na pewno nie żel, bo jak wyprostujesz włosy po żelu, to je zniszczysz
![]() Trzeba najpierw włosy dobrze wysuszyć, wyprostować, jeśli jest to potrzebne, upiąć i wtedy rozdzielać na pasma, spryskiwać lakierem i prostować. Trzeba tylko uważać na jedną rzecz: włosy trzeba spryskiwać z odpowiedniej odległości, żeby lakier nie pozostawiał na włosach wilgoci. Większość lakierów ma teraz dobre końcówki z rozpylaczem, więc nie jest to taki duży problem (nie polecam Palette: lakier jest mocny, ale źle wygląda, jeśli rozpyla się go zbyt blisko głowy). Trzeba na to zwracać uwagę, żeby nie prostować włosów z mokrym kosmetykiem, bo to bardzo niszczy włosy, no i do tego spalony lakier strasznie śmierdzi ^^; Najlepiej jeszcze przed farbowaniem i suszeniem potraktować włosy jakimś kosmetykiem z ochroną przeciw wysokim temperaturom.
#1191 |
Zadomowienie
|
Dokładnie 09.01.09
![]() - ale pamiętam, że jak kupowałam to jeszcze przynajmniej takie 3 były. Myślę, że obsługa czasami ma problem z poprawnym napisaniem modelu urządzenia, więc lepiej działać samemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Przyczajenie
|
Witam
Wiec reasumujac te 40 stron To wkońcu która prostownica jest w stanie uporac sie z puszącymi i elektryzującymi włosami...bo im wiecej czytam tym wiekszy mam mętlik!!! Prosze o odpowiedz prostowniczki które uporały sie z problemem??? I mają gładkie proste włoski!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
widziałam cały stos tych prostownic w Saturnie w Blue City
![]() ![]()
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
jak dobrze pamiętam była w promocji razem z tą http://www.allegro.pl/item546511381_..._70w_gw2l.html (ale ciągneła włosy jakby nie wiem gumą przeciągał..
![]()
![]() |
#1195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście po powrocie do domu świńskim truchtem poleciałam do łazienki się "wyprostować" i jestem bardzo zadowolona - włosy sa proste jak druty i mięciusieńkie ![]() Dzięki za radę i skierowanie mnie w to miejsce - oszczędziłam (razem z przesyłką) 50 pln ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam Ciesze sie że chociaż tobie sie udało! Mam do ciebie pytanko. Jakie masz włosy? Czy sie pusza, elektryzujaitd. Ja tez poszukuje prostownicy ale jak do tej pory mi sie nie udało Pozdarwiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To juz jesteś kolejną, która posłuchała mojej rady ![]() ![]()
![]() |
#1198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I na takich włosach ta prostownica działa po prostu super - naprawdę polecam ![]() ![]() moniczqamarcineq - owszem,a dodatkowym argumentem było to zdjęcie z avatarka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja osobiście polecam prostownicę Remington Pro Slim Ceramic Straightener.Zazwyczaj musiałam prostować włosy codziennie (mam neisforne sianowate falowane włosy),a teraz po kilku miesiącach używania tej oto prostownicy prostuję raz na 2 dni.Prostuję zazwyczaj przez wyjściem do pracy około 6 rano,pracę kończę ok. 17 a efekt nadal się utrzymuje.Najlepsze jest to,że nie ma efektu ulizanych włosów.Za to włosy są błyszczące,uniesione u nasady i niesamowicie gładkie.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Przyczajenie
|
Witam, tak więc do tej pory używałam zwykłej, jednej z tańszych prostownic. Teraz postanowiłam zainwestować w coś lepszego i tu jest problem, ponieważ nie ma pojęcia, która z prostownic wybrać. Oczywiście żeby nie było czytałam poprzednie posty i głównie skupiłam się na dwóch markach GA.MA i TONDEO. Tak więc oto moje propozycje nad którymi się zastanawiam:
http://www.allegro.pl/item534152370_...grabcia78.html a może ta: http://www.allegro.pl/item545055243_...t.html#gallery no i jeszcze jedna tylko ona już nie jest turmalinowa i tak nie jestem pewna czy to dobry pomysł: http://www.allegro.pl/item547123858_...jonizacja.html Wiem że żadna nie ma regulacji temp. ale do 250 zł nie znajdę nic lepszego tych marek. Ta więc proszę o Waszą pomoc i wszelkie sugestie, a może coś innego mi polecicie w cenie do 250 zł... Edytowane przez Emma123 Czas edycji: 2009-02-09 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.