Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-11-27, 17:24   #1201
patricja
Zadomowienie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Czy któraś z was ma nową prostownicę Remingtona s 1031? Bardzo proszę o wasze opinie na jej temat
patricja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-27, 18:15   #1202
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olgusia1980
chyba nie musisz się juz zastanawiać, która wybrać. Popatrz na te aukcje :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73122015
lub na ta bez regulacji
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73377022
wynika z nich jasno, że to te same prostownice. Mi się już one ze zdjęć wydawały bardzo podobne - a tu proszę...... w zasadzie różnią sie tylko ceną
To naprawde takie akcje sie odstawiaja?

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-27, 18:29   #1203
sweetes_things
Rozeznanie

Powiem wam szczerze, mam zwyklą prostownice bez jakiejkolwiek wkładki ceramicznej,termoregulacj i,parywodnej etc..one wszystkie niszczą włosy.Fryzjerka prostowała mi włosy taką profesionalną prostownicą..i niezauważyłam żadnej róznicy niż tą co ja prostuje na codzień.Jakość prostowania droga koleżanko zależy od rodzaju włosów.Ja mam włosy słabe i zniszczone..ale opracowałam dobry patent na fajne włoski..proste Po umyciu susze włosy na okrągłą szczotkę..podkręcam lekko końcówki,nakłądam niewielką ilość pianki a potem prostuje je prostownicą..a efekt? Jak dla mnie rewelacyjny Polecam..warto spróbować ;]
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-27, 19:06   #1204
Nelllcia
Raczkowanie

sweetes_things - piszesz ze masz wlosy slabe i zniszczone ....ciekawa tylko dlaczego ... - skoro używasz takiej wspanialej zwyklej nie-professionalnej prostownicy która ponoc jest lepsza od wszystkich tych professionalnych ...
Stary 2005-11-27, 19:15   #1205
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetes_things
Jakość prostowania droga koleżanko zależy od rodzaju włosów.
Tylko?

Stary 2005-11-27, 21:08   #1206
ona1981
Zakorzenienie

Powiem, że juz wypróbowałam wiele nieprofesjonalnych prostownic, tych za 40 zł, oraz nieco droższą Philipsa półceramiczną za 150 i super efaktu nie widzę. efakt prostych włosków utrzymuje sie ok godziny, pozniej zaczynają się wywijać koncówki. Już nie wspomnę co się z nimi dzieje jak pada deszcz .Ja chcę mieć idealnie proste włosy, więc prostuje je codziennie a nawet częściej!! Po fryzjerze efakt trzyma sie do nastepnego mycia włosów, wiec nikt mi nie wmówi, ze nie ma róznicy miedzy prostownicą profesjonalną a zwykłą z marketu A tak w ogóle czy ktoś mi wreszcie doradzi Tondeo czy Ga.Ma Czy faktycznie nie ma różnicy między nimi, poza różnicą cenową. Chodzi mi oczywiscie o modele pełnoceramiczne z regulacją temperatury. Gwiazdka tuż tuż a ja nadal sie nie mogę zdecydować
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-27, 21:13   #1207
ona1981
Zakorzenienie

Sweetes_things namów fryzjerkę by zmieniła prostownice;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-27, 22:09   #1208
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Zdecydowanie lepiej mieć z pełnomceramicznymi płytkami. Z Wigo bywa różnie - 2 moje koleżanki maja Wigo i każdej ta powłoka ceramiczna po jakimś czasie po prostu 'zeszła'. A regulacja temperatury nie jest tak istotna - i tak tego się z reguły nie używa, bo masz cały czas ustawione na jednym poziomie.
Pozdrawiam .
Dzięki Ci bardzo, masz rację, pozdrawiam
mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-28, 11:00   #1209
milkawawa
Raczkowanie

jak w końcu po długim okresie zastanawiania się wybrałam Tondeo z aktywną jonizacją, ponieważ uznałam że jeśli jest choć cień szansy, że włosy niszczą się po prostowaniu nieco mniej (producent twierdzi że łuski się regenerują) to trzeba z niej skorzystać, a nie później martwić się o stan włosów i wydawać kasę na mało skuteczną regenerację w przypadku ich popalenia.
Stary 2005-11-28, 11:02   #1210
ona1981
Zakorzenienie

Milkawawa i jak się sprawuje TONDEO??Napisz mi prosze
Stary 2005-11-28, 11:19   #1211
milkawawa
Raczkowanie

dość przyzwoicie. Fajnie ślizga się po włosach, nie ma co prawda możliwości regulacji temperatury, ale w jej przypadku nie jest to konieczne, fabryczne ustawienie jest dość optymalne. Tak więc prostuje dobrze, nie narzekam. Choć to zależy od dnia, czasem jestem bardzo zadowolona z efektu, a innym razem choć robię wszystko jak zawsze, efekt wychodzi gorszy. Pewnie jest to związane z cyklem miesięcznym. Wychodzi lepiej gdy dam więcej mleczka do stylizacji (l'oreal do prostownic). A więc generalnie polecam, jeśli możesz przeznaczyć na nią 300 zł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-28, 11:44   #1212
Nierika
Zadomowienie

A jak sie sprawuje ta aktywna jonizacja? Jak to dziala?

Stary 2005-11-28, 11:58   #1213
milkawawa
Raczkowanie

przy domykaniu prostownicy włącza się takie czerwone światełko, jakby wiązka laserowa skierowana w pasmo prostowanych włosów. Prostownica nie wydaje przy tym żadnych dźwięków. Ponieważ mam tą prostownicę od niedawna ciężko mi jest się wypowiedzieć w kwestii niszczenia czy też regeneracji włosów.
Stary 2005-11-28, 15:56   #1214
angie21
Raczkowanie

GG do angie21
Smile Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

osobiście używam BaByliss-ceramic
jestem z niej zadowolona włosy wyglądaja jak po wyjsciu od fryzjera a po za tym mam grzywke wiec ta prostownica jest dla mnie swietna bo jest wąska!!
po za ty mam jeszcze Philipsa Duometriks czy jakos tak sie to pisze prostownica i karbownica w jednym!!
Stary 2005-11-28, 19:14   #1215
tessalia
Raczkowanie

milkawawa - a jaki masz gatunek włosów? Są podatne na modelowanie?
Stary 2005-11-28, 22:14   #1216
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milkawawa
przy domykaniu prostownicy włącza się takie czerwone światełko, jakby wiązka laserowa skierowana w pasmo prostowanych włosów. Prostownica nie wydaje przy tym żadnych dźwięków. Ponieważ mam tą prostownicę od niedawna ciężko mi jest się wypowiedzieć w kwestii niszczenia czy też regeneracji włosów.
a jak prostuje?? Jak długo trzyma się efekt prostych włosów i czy nie zakrecają się końcówki pod wpływem wilgoci??
Stary 2005-11-28, 23:37   #1217
Dżelka
Raczkowanie

mam w końcu swoją tondeo (bez regulacji) przyszła w sobote, wieczorem wyprobowalam i efekt trzyma sie w zasadzie do dzis ale to dopiero dwa dni. Troche ciezko mi sie przyzwyczaic (po jednym razie kazdemu by bylo ciezko ze nie ma w niej grzebyka moja ostatnia prostownica miała i jakoś ułatwiała moim zdaniem prostowanie ale poza tym to naprawde po jednym razie trudno cos stwierdzic, poza tym, że prostuje i to mocno wlosy proste jak druty))) oczywiscie w dobrym tego słowa znaczeniu ;]

pozdrawiam
Angelika (Dżelka)
Stary 2005-11-29, 07:09   #1218
milkawawa
Raczkowanie

mam włosy długie i pocieniowane na całej długości. Niby cienkie ale mało podatne na modelowanie. Dzisiaj wyszły mi prawdziwe druty. A jak nałoże dużo środków do stylizacji to nie ma mowy o podwiniętych końcówkach. Niestety muszę często myć głowę więc efekt utrzymuje się dwa dni u mnie. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić Tondeo z aktywną jonizacją, chociaż nie neguję, że i prostownice innych marek są dobre.
Stary 2005-11-29, 09:37   #1219
ona1981
Zakorzenienie

Ja też myję co drugi dzień, więc chyba zdam się na ciebie i kupie Tondeo Po 24.12 napisze jak sprawdza się prostownica na moich włoskach
Stary 2005-11-29, 13:08   #1220
Agaaa-a
Rozeznanie

Ja tez postanowiłam się wypowiedzieć na temat prostownic.
Obecnie w domu posiadam 2. Jedna to eurolux ( bez regulacji temperatury), a druga Tondeo (bez regulacji temperatury , eco- cerion ). Jeżeli chodzi o samą czynność- prostowanie.Przy obydwu prostownicach muszę jedno pasmo włosów przelecieć ze 3 razy, (jeśli tego nie zrobię nie jest wyprostowane). Tondeo bardziej ślizga się na włosach ( nie szarpie ich).
Jak wyglądają włosy po prostowaniu - tutaj już jest znaczna różnica między eurolux a tondeo . Musze przyznać ze używając eurolux nigdy nie osiągnęłam takiego efektu jak po prostowaniu Tondeo . Niestety eurolux bardzo wysuszał moje włosy - palił je. Robiły się suche strąki. Po prostowaniu Tondeo włosy absolutnie nie są suche- moim zdaniem robią się mięciutkie i nie tracą wilgoci. Stają się sprężyste.
Duży plus dla Tondeo również za to, że efekt prostych włosów trzyma się znacznie dłużej niż po euroluxie .
Ale moim zdaniem Tondeo posiada jedna wadę- nagrzewanie się obudowy pomimo dodatkowych osłonek, które dostaje się w komplecie (eurolux tez się nagrzewała, ale wydaje mi się, że mniej). Czy warto wydać pieniądze na Tondeo – moim zdaniem tak (efekt jest naprawdę fajny). Starałam się być sprawiedliwa.
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-29, 13:15   #1221
milkawawa
Raczkowanie

no tak zgadza się, dość mocno się nagrzewa obudowa w Tondeo, chociaż radzę sobie bez nakładek, bo jeszcze nie doszłam jak je założyć . Wydaje mi się że to kwestia ceramicznych płytek, bo posiadam też zwykłą prostownicę z aluminiowymi płytkami, która nie parzy, no ale mogę się mylić.
Stary 2005-11-29, 20:02   #1222
milkawawa
Raczkowanie

A jakich środków używacie do stylizacji włosów przy prostowaniu? Ja, jak pisałam wyżej używam kremu L'oreal do prostownic, ale gdy dam zbyt dużo to przy moich przetłuszczających się włosach, efekt jest zbyt ciężki, natomiast jak mniej, to nie wiem czy nie szkodzę nagrzewającym się włosom.
Stary 2005-11-29, 21:39   #1223
Dżelka
Raczkowanie

do swojej prostownicy dostałam możliwość zakupu osis za połowe ceny (mała buteleczka 50 ml), używałam raz ale w sumie dokładnie nie wiem jak tego używać spryskałam całe włosy i zabrałam się do prostowania ale efektu spodziewałam się lepszego, nie wiem może za mało tego dałam czy co...

pozdrawiam
Angelika

acha, jak będę miała możliwość zamieszczę zdjątka przed i po prostowaniu
Stary 2005-11-29, 22:07   #1224
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dżelka
do swojej prostownicy dostałam możliwość zakupu osis za połowe ceny (mała buteleczka 50 ml), używałam raz ale w sumie dokładnie nie wiem jak tego używać spryskałam całe włosy i zabrałam się do prostowania ale efektu spodziewałam się lepszego, nie wiem może za mało tego dałam czy co...

pozdrawiam
Angelika

acha, jak będę miała możliwość zamieszczę zdjątka przed i po prostowaniu
włoski nalerzy podzielić na pojedyncze pasma i psikać besposrednio przed prostowaniem. Tak przynajmiej robi moja fryzjerka
Ja natomiast polecam dwufazowy Wella High Hear, nie powoduje przetłuszczenia włosów i ładnie pachnie
Stary 2005-11-29, 22:53   #1225
Dżelka
Raczkowanie

nie omieszkam wypróbować tego specyfiku

dziękuję za dobrą radę, dostosuję się przy następnym prostowaniu, czyli już jutro

pozdrawiam
Angelika
Stary 2005-11-30, 13:28   #1226
carolins
Przyczajenie

Question Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

bardzo sie ciesze z tej dyskusji na temat prostownic w najblizsza srode czyli za tydzien mamy z mezem 3 rocznice slubu, wiec namawiam go na prostownice, chyba zdecyduje sie na Tondeo, tylko moje pytanko: gdzie kupic na Allegro czy gdzies indziej, gdzie bedzie najpewniej

pozdrawiam,

carolins
carolins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-30, 14:07   #1227
milkawawa
Raczkowanie

ja kupiłam w internetowym sklepie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl
z prostej przyczyny, nie znalazłam nigdzie taniej. Miła właścicielka nawet opuściła lekko cenę, towar przyszedł za parę dni po dokonaniu wpłaty, porządnie zapakowany, z polską instrukcją użytkowania i z gwarancją.
Stary 2005-11-30, 14:20   #1228
Dżelka
Raczkowanie

ja kupiłam na allegro w sklepie tics (mieści się w gdańsku), cena przystępna - zapłaciłam 235 zł, gwarancja jest, obecnie na allegro widziałam tondeo w cenie 220 zł, wiec chyba możliwie najtaniej.pozdrawiamAngel ika
Stary 2005-12-02, 00:08   #1229
ona1981
Zakorzenienie

Czy któraś z was ma Ga.Mę ??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74847887
Czy Ga.Ma i Tondeo to faktycznie te same prostownice, rózniące się jedynie ceną??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74831840
Juz nie wiem sama co mam o tym myśleć
Stary 2005-12-02, 08:30   #1230
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Tondeo ma płytki ceramiczne pokryte powłoką diamentowo- krystaliczną, a GAMA ma tylko powłokę krystaliczną
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości