|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Czy któraś z was ma nową prostownicę Remingtona s 1031? Bardzo proszę o wasze opinie na jej temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1203 | ||
Rozeznanie
|
Powiem wam szczerze, mam zwyklą prostownice bez jakiejkolwiek wkładki ceramicznej,termoregulacj i,parywodnej etc..one wszystkie niszczą włosy.Fryzjerka prostowała mi włosy taką profesionalną prostownicą..i niezauważyłam żadnej róznicy niż tą co ja prostuje na codzień.Jakość prostowania droga koleżanko zależy od rodzaju włosów.Ja mam włosy słabe i zniszczone..ale opracowałam dobry patent na fajne włoski..proste
![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
sweetes_things - piszesz ze masz wlosy slabe i zniszczone
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Powiem, że juz wypróbowałam wiele nieprofesjonalnych prostownic, tych za 40 zł, oraz nieco droższą Philipsa półceramiczną za 150 i super efaktu nie widzę. efakt prostych włosków utrzymuje sie ok godziny, pozniej zaczynają się wywijać koncówki. Już nie wspomnę co się z nimi dzieje jak pada deszcz .Ja chcę mieć idealnie proste włosy, więc prostuje je codziennie a nawet częściej!! Po fryzjerze efakt trzyma sie do nastepnego mycia włosów, wiec nikt mi nie wmówi, ze nie ma róznicy miedzy prostownicą profesjonalną a zwykłą z marketu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Sweetes_things namów fryzjerkę by zmieniła prostownice;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
jak w końcu po długim okresie zastanawiania się wybrałam Tondeo z aktywną jonizacją, ponieważ uznałam że jeśli jest choć cień szansy, że włosy niszczą się po prostowaniu nieco mniej (producent twierdzi że łuski się regenerują) to trzeba z niej skorzystać, a nie później martwić się o stan włosów i wydawać kasę na mało skuteczną regenerację w przypadku ich popalenia.
#1210 |
Zakorzenienie
|
Milkawawa i jak się sprawuje TONDEO??Napisz mi prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
dość przyzwoicie. Fajnie ślizga się po włosach, nie ma co prawda możliwości regulacji temperatury, ale w jej przypadku nie jest to konieczne, fabryczne ustawienie jest dość optymalne. Tak więc prostuje dobrze, nie narzekam. Choć to zależy od dnia, czasem jestem bardzo zadowolona z efektu, a innym razem choć robię wszystko jak zawsze, efekt wychodzi gorszy. Pewnie jest to związane z cyklem miesięcznym. Wychodzi lepiej gdy dam więcej mleczka do stylizacji (l'oreal do prostownic). A więc generalnie polecam, jeśli możesz przeznaczyć na nią 300 zł.
#1212 |
Zadomowienie
|
A jak sie sprawuje ta aktywna jonizacja? Jak to dziala?
#1213 |
Raczkowanie
|
przy domykaniu prostownicy włącza się takie czerwone światełko, jakby wiązka laserowa skierowana w pasmo prostowanych włosów. Prostownica nie wydaje przy tym żadnych dźwięków. Ponieważ mam tą prostownicę od niedawna ciężko mi jest się wypowiedzieć w kwestii niszczenia czy też regeneracji włosów.
#1214 |
Raczkowanie
|
![]()
osobiście używam BaByliss-ceramic
jestem z niej zadowolona włosy wyglądaja jak po wyjsciu od fryzjera a po za tym mam grzywke wiec ta prostownica jest dla mnie swietna bo jest wąska!! po za ty mam jeszcze Philipsa Duometriks czy jakos tak sie to pisze prostownica i karbownica w jednym!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
milkawawa - a jaki masz gatunek włosów? Są podatne na modelowanie?
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
mam w końcu swoją tondeo (bez regulacji) przyszła w sobote, wieczorem wyprobowalam i efekt trzyma sie w zasadzie do dzis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Angelika (Dżelka)
#1218 |
Raczkowanie
|
mam włosy długie i pocieniowane na całej długości. Niby cienkie ale mało podatne na modelowanie. Dzisiaj wyszły mi prawdziwe druty. A jak nałoże dużo środków do stylizacji to nie ma mowy o podwiniętych końcówkach. Niestety muszę często myć głowę więc efekt utrzymuje się dwa dni u mnie. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić Tondeo z aktywną jonizacją, chociaż nie neguję, że i prostownice innych marek są dobre.
#1219 |
Zakorzenienie
|
Ja też myję co drugi dzień, więc chyba zdam się na ciebie i kupie Tondeo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Ja tez postanowiłam się wypowiedzieć na temat prostownic.
Obecnie w domu posiadam 2. Jedna to eurolux ( bez regulacji temperatury), a druga Tondeo (bez regulacji temperatury , eco- cerion ). Jeżeli chodzi o samą czynność- prostowanie.Przy obydwu prostownicach muszę jedno pasmo włosów przelecieć ze 3 razy, (jeśli tego nie zrobię nie jest wyprostowane). Tondeo bardziej ślizga się na włosach ( nie szarpie ich). Jak wyglądają włosy po prostowaniu - tutaj już jest znaczna różnica między eurolux a tondeo . Musze przyznać ze używając eurolux nigdy nie osiągnęłam takiego efektu jak po prostowaniu Tondeo . Niestety eurolux bardzo wysuszał moje włosy - palił je. Robiły się suche strąki. Po prostowaniu Tondeo włosy absolutnie nie są suche- moim zdaniem robią się mięciutkie i nie tracą wilgoci. Stają się sprężyste. Duży plus dla Tondeo również za to, że efekt prostych włosów trzyma się znacznie dłużej niż po euroluxie . Ale moim zdaniem Tondeo posiada jedna wadę- nagrzewanie się obudowy pomimo dodatkowych osłonek, które dostaje się w komplecie (eurolux tez się nagrzewała, ale wydaje mi się, że mniej). Czy warto wydać pieniądze na Tondeo – moim zdaniem tak (efekt jest naprawdę fajny). Starałam się być sprawiedliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
no tak zgadza się, dość mocno się nagrzewa obudowa w Tondeo, chociaż radzę sobie bez nakładek, bo jeszcze nie doszłam jak je założyć
![]()
#1222 |
Raczkowanie
|
A jakich środków używacie do stylizacji włosów przy prostowaniu? Ja, jak pisałam wyżej używam kremu L'oreal do prostownic, ale gdy dam zbyt dużo to przy moich przetłuszczających się włosach, efekt jest zbyt ciężki, natomiast jak mniej, to nie wiem czy nie szkodzę nagrzewającym się włosom.
#1223 |
Raczkowanie
|
do swojej prostownicy dostałam możliwość zakupu osis za połowe ceny (mała buteleczka 50 ml), używałam raz ale w sumie dokładnie nie wiem jak tego używać
![]() ![]() pozdrawiam Angelika acha, jak będę miała możliwość zamieszczę zdjątka przed i po prostowaniu ![]()
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja natomiast polecam dwufazowy Wella High Hear, nie powoduje przetłuszczenia włosów i ładnie pachnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
nie omieszkam wypróbować tego specyfiku
![]() dziękuję za dobrą radę, dostosuję się przy następnym prostowaniu, czyli już jutro ![]() pozdrawiam Angelika
#1226 |
Przyczajenie
|
![]()
bardzo sie ciesze z tej dyskusji na temat prostownic
![]() ![]() pozdrawiam, carolins ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam w internetowym sklepie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl
z prostej przyczyny, nie znalazłam nigdzie taniej. Miła właścicielka nawet opuściła lekko cenę, towar przyszedł za parę dni po dokonaniu wpłaty, porządnie zapakowany, z polską instrukcją użytkowania i z gwarancją.
#1228 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam na allegro w sklepie tics (mieści się w gdańsku), cena przystępna - zapłaciłam 235 zł, gwarancja jest, obecnie na allegro widziałam tondeo w cenie 220 zł, wiec chyba możliwie najtaniej.pozdrawiamAngel ika
#1229 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was ma Ga.Mę ??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74847887 Czy Ga.Ma i Tondeo to faktycznie te same prostownice, rózniące się jedynie ceną?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74831840 Juz nie wiem sama co mam o tym myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Tondeo ma płytki ceramiczne pokryte powłoką diamentowo- krystaliczną, a GAMA ma tylko powłokę krystaliczną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.