|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Raczkowanie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Czyli widze że jednak mój wybór jest trafny (Babyliss PRO 35mm). Mam tylko nadzieje że poradzi sobie ona z moimi lokami. Ale wydaje mi sie ze jeżeli moja stara zwykła prostownica za 80 zł (35W / 230V) sobie z nimi radzi to ta nie będzie miała problemu. Mam tez nadzieje ze ogranicze niszczenie włosów do minimum. Musze jeszcze wybrac odpowiedni środek do prostowania i bedzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Przyczajenie
|
Witam,
własnie wróciłam do domu z nowym nabytkiem - Philips HP 4648/00 ION. Zastanawia mnie jedna rzecz: specyfikacja tech na stronie producenta jak i opakowanie mówi że ta prostownica potrafi pracować od 80-160 stopni. Temperatura bazowa (fabryczna to 100stopni). Cały problem polega na tym że nie potrafię obiżyć temp poniżej 100stopni. Czy któraś z was też tak miała a może jest jakiś trick, coś trzeba zrobić aby prostownica działała w pełnym zakresie? Najlepsze jest to że kupiliśmy ją w Mediamarkt i tam sprawdzaliśmy kilka szt ( dokładnie 4) plus ta z ekspozycji. Wszystkie działały od 100 w wzwyż ale poniżej 100 się nie dało. Sama teraz nie wiem co o tym myśleć. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Viola 88, słyszałam ze nie warto kupowac tej prodsownicy. Sama w pewnym momencie chciałam ją kupić, ale nawet obsługa sklepu (której powinno zależeć na sprzedazy) mi ją odradzała.Podobno wiele klientek narzekało na szarpane włosów. Nie wiem również jak jest z tą płytką ceramiczna. Z tego co mi sie wydaje jest ona jednynie pokryta ceramiką,która po pewnym czasie schodzi. Sama zastanawiam sie nad kupnem prostownicy, ale jestem pewna ze zainwestuje w profesjonalny sprzęt. Szkoda włosów na inne prostownice których cena i tak jest nie mała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Raczkowanie
|
jak sadzicie czo fluid osis+ schwarzkopfa(nie wiem czy dobrze napisałam) + prostownica babyliss pro 35 mm sprosta moim kręciołkom??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Przyczajenie
|
Witam,
Czy ktoś z Was używał prostownicy EFALOCK Flat Finger - ja ją mam i mam znią pewien problem. Ta prostownica ma płytki pokryte czarną ceramiką i po jakiś 10 użyciach ceramika zaczeła schodzić. Pani ze sklepu internetowego TICS, gdzie ją kupiłam wymieniła mi ją na nową - tę samą - i niestety znowu ceramika zaczeła schodzić. Pani z TICSa twierdzi, że nigdy nie było takiego przypadku.....czy ktoś z Was miał podobone doświadczenia z tą prostownicą, z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
M@rt@, piszesz że skłaniasz się bardziej do zakupu Babylissa Pro 35, ja już ją mam parę dni i potwierdzam swoje zadowolenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Raczkowanie
|
M@RT@: Ja do prostowania używam właśnie tego osis.. hmm.. może coś tam daje.. mniej się puszą na wigoci.. oprócz tego używam L'oreala Hot liss różowy;] pięęęęknie pachnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Przyczajenie
|
Atosia,ja mam tą prostownicę.Jak na razie nie mam z nią żadnego problemu,ale używam jej od niedawna i sporadycznie.Też ją kupiłam w tym sklepie i też mi powiedziano,że nikt kto ma tą prostownicę nie złożył żadnej reklamacji.Jakby coś się działo,to na pewno ci o tym napiszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
Nie twierdzę, że Osis nic nie daje. Na pewno jest to jakaś ochrona dla włosa. Tylko nie zauważyłam jakiegoś super efektu, po jego użyciu. A chodziło mi o bardziej sypkie i błyszczące włoski. Chyba za każdym prostowaniem wymagam od moich włosów jeszcze lepszego efektu niż poprzednim razem. "Apetyt rośnie w miarę jedzenia"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
Just75 dziękuję za opinie. Ostatnio pani w sklepie fryzjerskim polecała mi jakiś specyfik ale niestety nie pamiętam nazwy.Jednak ta sama pani nie wiedziała co to jest jonizator i dlatego średnio wierzę w jej opinie. Musze jechac tam jeszcze raz i sie dokładnie dowiedzieć. Niestety wszystkie środki wspomagające prostwanie włosów sa strasznie drogie. A orientujecie sie w jakiej cenie jest ten olejek Renee blanche? I czy moża go dostać w jakimś internetowym sklepie lub na allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
Witam!
Wlasnie zamowilam Babyliss New Tech 35mm. Caly czas mialam zamiar kupic Efalock Flat Master, ale ostatnio cos sie z nimi dzieje i wszystkim schodzi powloka ceramiczna. Moja siostra ma Wahl Cutek. Sama nia prostowalam wlosy i bylo super. Mam porownanie do prostownic jak Eurolux ale tez do Goldwella. W domu jestem przejazdem wiec nie mialam zadnych wspomagaczy prostwoanie, a mimo to wlosy byly lejace i proste do nastepnego mycia. Mam wlosy blond, dlugosc za lopatki, mocno wycieniowane i widocznie podatne na ukladanie, bo efekt prostowania u mojej siostry wygladal zupelnie inaczej. Nie wiem w czym rzecz, moze powgniatala we wlosy przed prostowaniem jakies pianki...Aaaa, na allegro jest jeszcze jedna interesujaca pozycja...prostownica SCP z turmalinami. Opis ma bardzo przekonujacy. Niestety na polskich stronach nic o niej nie ma. Znalazlam natomiast wiele opinii na jej temat na jednym z anglojezycznych forow i ...powiedzmy, ze rozwialy moje watpliwosci, w rezultacie czego czekam na Babyliss New Tech 35mm ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Raczkowanie
|
zapomanialabym, link do strony z recenzjami prostownic. Niestety wiekszosc z nich jest w Polsce chyba nieosiagalna. http://www.reviewcentre.com/products551.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Mialam prostownice babyliss i stwierdzam ze jest beznadziejna.Nie dosc,ze niebardzo prostowala moje wlosy,to jeszcze strasznie je zniszczyla!!!Niedawno kupilam w markecie prostownice ceramiczna i jest 100 razy lepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
Witam to proste to nie jest ceramika tylko powłoka ceramiczna
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Raczkowanie
|
mnie tam interesuje teraz tylko prostownica z porcelanowymi plytkami, ktora podobno nie niszczy tak wlosow oraz swietnie prostuje (niestety nie wiem jaka firma, ale mialam okazje sie przekonac)
#1399 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczny
![]() ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79068847 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79042555 Doradźcie, którą wybrać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej!!!Czy ktoś posiada prostownicę REMINGTONA??? Proszę o opinie dotyczące tej prostownicy i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Przyczajenie
|
![]()
http://www.rynekagd.pl/index.php/cPath/1_8
Chyba warto zobaczyć przed zakupem prostownicy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
Ines 19 a można wiedzieć jakiego dokładnie babylissa używałaś??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
Czy te srodki babylissa do których dał mi Pan (Darioss) występują w opakowaniach w innych kolorach?? Bo własnie coś takiego widziałam w t6ym sklepie fryzjerskim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Raczkowanie
|
![]()
DZIEWCZYNY...BYLAM W MEDIAMARKT I ZA 119 ZL KUPILAM PROSTOWNICE Z CERAMICZNYMI PLYTKAMI
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2934416&order=pd <-stąd.
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
A tak właściwie to jak to jest z tym Babylissem. Niby jedna firma a podobno gdy jest napis PRO to juz całkiem inny sprzęt. Po co Babyliss wypuszcza tandete na rynek,skoro produkuje profesjonalny sprzet. Czy naprawde jest taka wielka róznica pomiędzy Babyliss,a babyliss PRO? Czy różnią sie one tylko napisem ,,PRO" na pudełku??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
Też mnie dziwi dzielenie przez firmy produktów na profesjonalne i na rynek detaliczny, szampony też "tak mają", np. Loreal lub Welli w sklepie na półkach są normalne, a do salonów fryzjerskich profesjonalne, zresztą o niebo lepsze.
Popatrz np. na allegro jak na aukcjach są opisy: "nie są dostępne w ogólnym handlu tylko w renomowanych salonach fryzjerskich". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.