Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-29, 22:44   #1411
jazzinho
Raczkowanie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

sluchajcie! kupiłam wreszcie prostownicę!
Tondeo od Gabci z regulowaną temperaturą, jest świetna!
Polecam wszystkim!
Slizga sie po wlosach cudnie, nic nie haczy, mocno i w mgnieniu oka sie rozgrzewa, ma mieciutki, bardzo dlugi kabel, wszystko bardzo ok
jazzinho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 22:51   #1412
jazzinho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewa-k1984
Czesc dziewczny Mam pare pytan dotyczących prostownicy Tondeo. Czy któraś z was jest szczęśliwą posiadaczką tej prostownicy? Jakie są efekty, czy możecie ją porównać do Efalock Flat Master? Mam Efalocka a teraz moja siostra chce kupić taką samą prostownicę bo są dobre efekty, ale moim zdaniem jednak nie idealne Czy w takim razie Tondeo może okazać się lepsza? Znalazłam 2 oferty na allegro, sporo różnią się ceną i na zdjęciach kolor powłok też się różni.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79068847
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79042555
Doradźcie, którą wybrać?
napisalam wyzej nie wiedzac ze zapytalas bo nie przeczytalam,
sluchaj, mam tą Tondeo, z reg. temp. i jest cudowna, polecam Ci ja bez dwoch zdań
kupilam ja doslownie pare dni temu po przejrzeniu tego wątka i nie zaluje, a nie powiem, bylo kilka do wyboru i nie moglam sie zdecydowac
pozdroffki
jazzinho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-29, 23:24   #1413
Lady_sza
Raczkowanie

Pani Grazynko!!!!co sadzi Pani o takiej prostownicy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77728753 ?? Czy ona tez jest dobra?jest tez ceramiczna wiec moze...Generalnie chodzi mi o to, ze jest duuuuzo tansza..Baardzo prosze o odpowiedz, dziekuje
Lady_sza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 12:31   #1414
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

Cytat:
Napisane przez M@RT@
A tak właściwie to jak to jest z tym Babylissem. Niby jedna firma a podobno gdy jest napis PRO to juz całkiem inny sprzęt. Po co Babyliss wypuszcza tandete na rynek,skoro produkuje profesjonalny sprzet. Czy naprawde jest taka wielka róznica pomiędzy Babyliss,a babyliss PRO? Czy różnią sie one tylko napisem ,,PRO" na pudełku??
Witam BABYLISSA PRO pani nie kupi w sklepie to jest tak samo jak z kosmetykami WELLI czy innymi produktami profesjonalne kosmetyki i prostownice sa dostepne tylko w hurtowniach fryzjerskich gdzie maja dostęp tylko salony fryzjerskie
A z tego, co wiem to prostownice BABYLISS w sklepie to jakaś firma podszywająca się pod BABYLISS PRO dla tego nie mogą dodać PRO
DARIOSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 12:41   #1415
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS
Smile Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez Lady_sza
Pani Grazynko!!!!co sadzi Pani o takiej prostownicy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77728753 ?? Czy ona tez jest dobra?jest tez ceramiczna wiec moze...Generalnie chodzi mi o to, ze jest duuuuzo tansza..Baardzo prosze o odpowiedz, dziekuje

Witam wypowiem się za żonę my raczej nie wypowiadamy się na temat innych prostownic a szczególnie tych ze sklepów możemy doradzić tylko w sprawach prostownic BABYLISS PRO, bo na tym sprzęcie pracujemy w naszych salonach, ale powiem pani ze nie warto kupować tak tanich prostownic na pewno nie są to płytki ceramiczne tylko powlekane ceramika, co pewnie pani zobaczy po kilku miesiącach jej użytkowania a już nie wspomnę o awarii sprzętu
Stary 2005-12-30, 13:26   #1416
czarnulaaa24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Wigo nie ma zbyt pochlebnych komentarzy... Używałam jej przez krótki okres i uważam że jest dobra. Jeden i to znaczący mankament: odpada ceramika z płytek, które niestety są tylko powleczone ceramiką, tzn nie są pełnoceramiczne. I nie jest to jakiś odosobniony przypadek tylko chyba każdemu to odpada.
witamjestem posiadaczka Wigo25(od miesiaca) i jestem z niej bardzo zadowolona, wloski prostuje co 3 dni,fruzurka trzyma sie od mycia do mycia,a prostuje zazwyczaj na 9-11 stopniu(na 25); naczytalam sie tu sporo na temat odpryskiwania powloki ceramicznej;po jakim czasie zauwazylyscie owe odpryski?bo zaczynam sie martwic..cale szczescie,ze gwarancja jest na 12 miesiecy p.s. czy ktoras z Was wie moze jaka max temperaturke osiaga ta prostownica?(wigo25 - WG5306E2)bo nigdzie nie moge uzyskac informacji na ten temat..
czarnulaaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 14:14   #1417
czarnulaaa24
Przyczajenie

mam jeszcze pytanie dotyczace srodkow do pielegnacji i prostowania wlosow; jaki preparat byscie polecily Drogie Wizazanki - welle dwufazowa czy osisa?a moze cos jeszcze innego..?jaka konsystencje maja te preparaty? mam wlosy do ramion, raczej cienkie i bardzo delikatne i nie chcialabym ich obciazac zbytnio..;czy sadzicie,ze fluid Osis nie bylby za ciezki?kiedys fryzjerka mi doradzala,by do ceinkich wloskow stosowac delikatnych spray'ow.Co o tym sadzicie?obecnie przed prostowaniem uzywam albo jedwabiu Biosilk albo preparatu Silk Strate Biosilk firmy Farouk,ale z tego drugiego nie jestem szczegolnie zadowolona mimo,iz kosztowal ok 40zl;poradzcie prosze jaki preperat nadawalby sie do moich delikatnych, cienkich wloskow i by efekt lsniacych, sprezystych i sypkich wloskow zostal zachowany? po uzyciu prostownicy Wigo25 i jedwabiu mam prosciutkie, lsniace, gladkie wlosy,ale obawiam sie,ze sam jedwab jest niewystarczajaca ochrona przy czestym prostowaniu,szczegolnie delikatnych wlosow..Moze tez ktoras z Was moze polecic jakis dobry szampon i odzywke,ktora regeneruje zmeczone prostowaniem wlosy i sprawia,ze sa one gladziutkie, lsniace i zdrowe? serdecznie dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-30, 14:20   #1418
beoneself
Zakorzenienie

Poczytaj coś na temat Loreal Hot Liss (na KWC szukaj pod hasłem "Studio Line") oraz olejku do prostownic Renee Blanche. Może coś Ci podpasuje Osobiście uzywałam tego pierwszego, na drugi mam "ochotę" i wkrótce zamierzam kupić
Pozdr
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 14:28   #1419
czarnulaaa24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beoneself
Poczytaj coś na temat Loreal Hot Liss (na KWC szukaj pod hasłem "Studio Line") oraz olejku do prostownic Renee Blanche. Może coś Ci podpasuje Osobiście uzywałam tego pierwszego, na drugi mam "ochotę" i wkrótce zamierzam kupić
Pozdr
serdecznie dziekuje za rade beoneself, poczytam i moze cos wybiore a jakiej prostownicy uzywasz i jakie masz wloski?
Stary 2005-12-30, 18:09   #1420
brain
Przyczajenie

GG do brain

yesss, at last!

Witam Drogie Panie ,
w końcu po wielu godzinach czytania dobrnąłem do dnia dzisiejszego .
Jakże wielu ciekawych i mądrych rzeczy sie dowiedziałem, nie jestem w stanie ocenić. Z setek wypowiedzi tego wątku wnioskuję, iż najlepsze obecnie (grudzień 05' ) dostępne w Polsce prostownice produkuje firma Tondeo.

Taki też zakup na ten czas planuje, jednak nie omieszkam sprawdzic co dobrego przyniesie ze sobą nowy 2006 rok.
BTW - wszystkiego najlepszego z tej okazji!
brain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 22:00   #1421
barbapapa
Przyczajenie

Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

kupiłam sobie prostownice,ale nie wiem czy wyłanczać ją z prądu jak sie nagrzeje,czy cały czas ma być właczona.
barbapapa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-30, 22:26   #1422
Lady_sza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DARIOSS
Witam wypowiem się za żonę my raczej nie wypowiadamy się na temat innych prostownic a szczególnie tych ze sklepów możemy doradzić tylko w sprawach prostownic BABYLISS PRO, bo na tym sprzęcie pracujemy w naszych salonach, ale powiem pani ze nie warto kupować tak tanich prostownic na pewno nie są to płytki ceramiczne tylko powlekane ceramika, co pewnie pani zobaczy po kilku miesiącach jej użytkowania a już nie wspomnę o awarii sprzętu
Acha...rozumiem...Czyli lepiej uzbierac i zakupic te, o ktorej Pan mowi.Dziekuje ua odpowiedz
Lady_sza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-30, 22:28   #1423
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

Cytat:
Napisane przez barbapapa
kupiłam sobie prostownice,ale nie wiem czy wyłanczać ją z prądu jak sie nagrzeje,czy cały czas ma być właczona.
Witam nie ma takiej potrzeby żeby ja wyłączać pewnie ma termostat co pilnuje stalej temperatury i zeby sie nie przegrzala zreszta powinno pisac w instukcji
Stary 2005-12-30, 22:33   #1424
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

Cytat:
Napisane przez Lady_sza
Acha...rozumiem...Czyli lepiej uzbierac i zakupic te, o ktorej Pan mowi.Dziekuje ua odpowiedz
Witam wcale nie musza być takie jak moje na allegro, ale najlepiej kupić profesjonalna prostownice pozdrawiam
Stary 2005-12-31, 03:16   #1425
totty
SPAMER
Nieopłacona reklama

POLECAM: prostownice ETI superszeroka 58mm ceramiczna. cena 300zl. droga ale warto! Uzywana w salonach fryzjerskich.W sklepach rtv i agd nie ma jej,ale mozna zamowic w internecie poprzez firme posredniczaca z hurtownia fryzjerska polwell. na stronce: fryz kom pe el
Uzywam jej i jest super zwlaszcza do dlugich wlosow.polecam!
totty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-31, 09:39   #1426
Qbalka...
Raczkowanie

Siemka ja ostatnio zakupilam prostownice BaBylis highTech... ( ceramiczna)jestem zadowolona i polecam....=* buska..=*
Qbalka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-02, 15:00   #1427
M@RT@
Raczkowanie

Czy mam kupić tego Babylissa New Tech 35 mm?????????????
M@RT@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 07:57   #1428
Loquilla
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Loquilla

Mam do wyboru jedną z dwóch prostownic. Obie firmy Babyliss, obie są PROfesjonalne i ceramiczne. Różnią się jedynie modelem. Jedna to model 2556 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=784420 36 a druga to model 2025 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=799000 26 Ta pierwsza ma dodatkowo wygięte płytki(nie są płaskie tylko półokrągłe). Która według was jest lepsza i którą warto kupić??
Loquilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 12:44   #1429
pulinab6
Przyczajenie

witajcie, mam problem z podjęciem decjzy:jaka protownica mniej zniszczy moje włosy, VIDAL SASSOON (płytki z mikro kryształu), czy REMNGTON sleek and curl(S1031). Sugerując się reklamą katalogową Argosu, bardziej jestem przekonana do REMINGTON, bo posiada również właściwości przeciwdz. elektryzowaniu się włosów. Natomiast nowością jest powierzchnia kryształowa prostownicy VIDAL SASSOON, proszę nie zostwiajcie mnie samą z wyborem
pulinab6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-03, 14:55   #1430
mp2088
Raczkowanie

M@RT@: kupuj Babylissa;] nie będziesz raczej żalowac ja dzis zaspalam rano i w 10!! min udalo mi sie wyprostowac szybko wloski (musialam to zrobic bo spalam z makrymi wlosami i mialam dzis rano szope na glowie)
mp2088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 18:00   #1431
Przyczajenie

Witam wszystkie laseczki
Mam zwykłą metalową karbownicę, ostatnio jednak prostowałam profesjonalną ceramiczną i efekt zarąbisty. Mam pytanko:
- jaka jest różnica po między zwykłą karbownicą a ceramiczną oprócz powłoki
-do ilu stopni podgrzewają się karbownice ceramiczne
-czy mocno niszczą włosy czy w pewnym stopniu

Pozdrawiam wszystkich...
Stary 2006-01-03, 18:21   #1432
M@RT@
Raczkowanie

mp2088 bardzo ładny czas. Ja nie jestem w stanie wyprostować moich włosów idealnie jeżeli przespie sie z mokrymi > A powiedz mi co z mocą Babylissa?? Bo z tego co wiem to ma 150 W. A mój metalowy ,,niszczyciel włosków" ma tylko 35 W, i sobie radzi, wiec babyliss sobie tez powinien poradzić? Jejku jestem strasznie niezdecydowana. Byłam nastawiona na jakąś prostownice z aktywną jonizacja, potem na tego babylissa wet & dry. Ale pani Grażyna poleciła mi tego babylissa 35 mm . I juz byłam do niego przekonana, gdy znowu nie zaczełam przeglądać akcji na allegro, i sklepów internetowych z prostownicami. I ostatnio zauważyłam Tondeo,z jonizacja, z mocą z tego co pamiętam 170 W. I teraz nie wiem. Chyba musze przejzeć to forum od początku i zobaczyć jak oceniają ta tondeo. Ale ciesze sie że wystawiasz taką pozytywną opinię temu Babylisowi bo jestem do niej najbardziej przekonana. Jej cena jest niewielka w porównaniu do innych prostownic co też skłania mnie ku niej. No i opinia pani Grażyny. Jest to jedyna osoba która poleciła mi sprzęt , który był tańszy od innych. Wiele osób które prowadzi tego typu aukcje poleca mi te najdroższe. NIe wiem czy są najlepsze, czy poprostu próbują mnie naciągnać.
M@RT@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 19:09   #1433
DARIOSS
Raczkowanie

GG do DARIOSS

Witam proszę się nie zastanawiać i kupić BABYLISSA PRO 35mm jak już żona ja pani poleciła to jest na pewno dobra zresztą żona już pracowała na wszystkich prostownicach firmy BABYLISS PRO i zna się na nich najlepiej pozdrawiam
Stary 2006-01-03, 20:59   #1434
just75
Zadomowienie

M@rt@, ja też miałam ten sam problem co ty. Też ciągle w głowie miałam te przeklęte prostownice . A może ta, a może inna, już mi się po nocach śniły. Wybierałam między Efalockiem Champem, Babylissem pro 35 i tondeo. Wybrałam Babylissa pro 35 mm i jestem naprawde zadowolona . A mam grube włosy i uwierz mi, byle jaka prostownica nie dałaby im rady .
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-03, 21:05   #1435
Loquilla
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Loquilla

No ja też się wreszcie zdecydowałam na Babylissa 35mm. Już się nie mogę jej doczekać a dopiero dzisiaj zamówiłam I wiem, że będe z niej zadowolona (oby tylko za duża wilgoć na dworze nie panowała, bo inaczej moje starania na marne - szopa jak nic!!)
Loquilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-04, 12:59   #1436
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Dziewczeta,zaufalam swojej intuicji i...kupilam prostownice GA.MA (swoja droga nie za bardzo rozumiem-ga.ma wyglada identycznie jak TONDEO,na aukcjach na allegro doszukalam sie informacji,ze prostownice ga.ma sa produkowane wlasnie przez TONDEO wiec ciekawe jaka jest roznica...)ale do rzeczy...
- mam prostownice GA.MA bez regulacji temp.(ale moim babylissem i tak prostowalam na naij.temp-180-200stm,poza tym mam wlosy lekko przetluszczajace sie i dosyc trudne do wyprostowania,wiec nizsze temp.niewiele by pomogly)

-jest z aktywna jonizacja, czyli zamyka luski wlosa i sprawia ze sie nie elektryzuja. w instrukcji napisane jest tez ze odmladza wlos
-wrazenia po 1szym uzyciu: wloski SUPER GLADZIUTKIE ,hmm...az zdrowiej wygladaja,ale to moze zasluga olejku i serum kryst.Renee Blanche nie moge sie napatrzyc na moje wlosy,az chce sie ich dotykac
-prostownica niewiarygodnie szybko sie nagrzewa ,w instr.napisane jest,ze ciepla jest juz w 2sek,a swoja max.temp.(200st.) osiaga po 10sek.-to zasluga tego,ze ma 170W (moj wczesniejszy Babyliss mial tylko 75W i mimo,ze osiagal tez temp. 200st. to GA.MA jest o wiele cieplejsza, naprawde goraca
-naprawde jestem zadowolona z zakupu, goraco polecam prostownice GA.MA wszystkim-jest profesjonalna, ma w pelni ceramiczne plytki z dodatkowa powloka krystaliczna (efalock,wigo i nieprofesjonalne prostownice maja tylko pokryte ceramika), dzieki temu wrecz slizga sie po wloskach i tak mila sie nia prostuje
-naprawde doplacic troszke wiecej i miec dobra, profesjonalna prostownice
-aha, moja GA.ME gupilam na allegro od zaufanego allegrowicza,sprowadza z hurtowni
pouzywam jej i pozniej dodam recenzje w KWC
pozdrawiam wszystkie Wizazanki

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-04, 17:59   #1437
mp2088
Raczkowanie

M@RT@: tak, moc wynosi 150W.. szybko się nagrzewa Mi jeszcze dziś się trzymają włoski odkąd je wtedy w te 10 min wyprostowałam.. Ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawiala juz.. wiem, ze chcesz podjac dobra decyzje ale zapewniam cie (i nie tylko ja) ze to bedzie bardzo dobra decyzja kupujac tego babylissa pro 35mm;] nic dodac nic ujac i na az tak dobra prostowanice cena jest ok;]
mp2088 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-05, 12:07   #1438
agatka-a
Zakorzenienie

Dziewczyny nie zabijajcie za to pytanie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nie w tym wielgachnym wątku
Chodzi mi mianowicie o moc prostownicy. Wiele dobrego naczytałam się o prostownicy EFALOCK CHAMP http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79939836 ,
ale ona mam moc tylko 35W.
Porównując z BABYLISS PRO 35mm, która ma moc 150 W, człowiek może zgłupieć.
Na co wpływa moc? Na jakość prostowania, na szybkosć, czy tylko na szybkosć nagrzewania się a potem już niczym te prostownice nie różnią się.
Czy tak duża moc nie niszczy włosów *wiem prostownice ogólnie niszczą, ale czy ta nie niszczy bardziej)?
Bede wdzieczna za pomoc
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-05, 12:22   #1439
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez agatka-a
Dziewczyny nie zabijajcie za to pytanie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nie w tym wielgachnym wątku
Chodzi mi mianowicie o moc prostownicy. Wiele dobrego naczytałam się o prostownicy EFALOCK CHAMP http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79939836 ,
ale ona mam moc tylko 35W.
Porównując z BABYLISS PRO 35mm, która ma moc 150 W, człowiek może zgłupieć.
Na co wpływa moc? Na jakość prostowania, na szybkosć, czy tylko na szybkosć nagrzewania się a potem już niczym te prostownice nie różnią się.
Czy tak duża moc nie niszczy włosów *wiem prostownice ogólnie niszczą, ale czy ta nie niszczy bardziej)?
Bede wdzieczna za pomoc
Agatko, powiem Ci tak: mam porownanie kilku prostownic, 1sza, z rossmanna( NIE polecam )miala moc chyba 25W-nagrzewala sie baaardzo dlugo i nie prostowala wlosow, 2ga Babyliss Wet n'Dry miala juz 75W, nagrzewala sie co prawde szybciej, ale nie bylam zadowolona z efektow,wlosy i tak zaczynaly falowac po ok.2-3godz i dopiero teraz mam prostownice 170 W, nagrzewa sie w tempie expresowym szybciutko i naprawde doprze prostuje wlosy (a nie tylko podprostowuje je tak ja to robily 2 poprzednie), na razie uzywam jej 2dzien wiec nie wiem jak ze zniszczeniem wlosow,ale biorac pod uwage ze ma ona aktywna jonizacje-czyli zamyka i wygladza luski wlosa, nie powinna ich niczszyc tak jak pozostale prostownice.
moc prostownicy wplywa generalnie na szybkosc nagrzewania sie jej,ale moim zdaniem (niektorzy moga sie nie zgodzic) im wyzsza moc, tym szybciej i lepiej i na dluzej wyprostowane wloski-choc to moze tez zalezec od temp.na ktorej prostujemy ja prostuje na 200st.

Stary 2006-01-05, 12:23   #1440
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka

aha i ta ostatnia prostownica to GA.MA, bez regul. temp.ale jest BOSSSKA polecam!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości