|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Cytat:
|
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GA.MA Professional Ceramic Ion Technology Iron Ultra Fast 170 W. Superszybko nagrzewająca się prostownica o szerokości płytek 2.5cm. z jonizacją - ochrania włos przed nadmiernym wysuszeniem (nie niszczy włosów). Jest już gorąca po 2 sekundach, a swoją maksymalną temperaturę osiąga po 10 sekundach. Jest pokryta specjalną ceramiczną powłoką utrzymującą na powierzchi ładunek ujemny, który bardzo korzystnie wpływa na zdrowie włosów. Dodatkowo dostajemy w zestawie dwie nakładki zabezpieczające przed oparzeniem się. Wymiary płytki wynoszą 25 mm x 90 mm. Może pracować przy napięciach od 100 V do 240 V. Używając prostownicy Ga.ma Ceramic Ion Ultra Fast Technology twoje włosy staną się elastyczne, proste i jedwabiste. Gwarancja: 12 miesięcy Tu jest napisane, ze jest to prostownica z systemem jonizacji (fakt - nie "aktywnej jonizacji" - zagalopowalam sie, to chyba przez to, ze tyle sie naczytalam o tych prostownicach TONDEO z aktywna jonizacja) - a tak na marginesie jaka jest roznica miedzy jonizacja a aktywna jonizacja?
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
mam pytanie odnośnie prostownic Ktora wybrac, czy Remintona S1002 2 x protection czy tej samej firmy s 1031 do prostowania i krecenia;/ Bardzo proszę o rade,
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Chcialabym sie zapytac o jedna rzecz.Piszecie ze jakos prostowania waszych wloskow zalezy od "wattow",im wiecej tym lepszy efekt prostowania.Wlasnie sie tak zastanawiam jak to jest naprawde??Ja mam tondeo z aktywna jonizacja,ktorej moc wynosi 25 watt i prostuje extra,nagrzewa sie w kilka sekund.Ale to znaczy ze nie prostuje az tak mocno??
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Chomiczko bardzo dziekuje za odpowiedź. A czy jak uzywasz tej prostownicy to idzie para? Bo fryzjerka mi powiedziała, że powinna iśc, gdyż wtedy włosy się mniej niszczą
A jeszcze jedno ile ona ci trzyma? tzn. ile włoski są w miarę wyprostowane |
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
NO własnie jaki wpływ maja te Watt-y . Bo ja myślałam ze to ma wpływ na jakość wyprostowania włosów. A teraz to juz wogóle nie wiem
.
|
|
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choc z 2giej strony na innym watku ktoras z dziewczyn wspominala ze ma prost.tondeo (25W) i tez szybko i super prostuje,wiec nie wiem.
|
|
#1448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli ta druga ponoć naprawia uszkodzone partie włosa, ale jak to jest w praktyce to nie mam pojęcia.
|
|
#1449 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam kompletny mentlik w głowie, a wybór między gamą a babylissem nadal nierozstrzygnięty. Mam jeszcze jedno pytanie nt babylissa, pro new tech 24 ma moc 50 czy 80 W? pytam, bo znalazłam sprzeczne info, no i poza szerokością i mocą coś jeszcze różni 24 od 35?
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Pozdrawiam i mam nadzieję, że się w końcu zdecydujesz |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już zgłupiałam
Jutro ide do mojej fryzjerki, spytam się jaka ona ma w swoim salonie, bo jak mi nią ostatnio protowała to efekt utrzymywał sie do następnego mycia
|
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Babyliss pro 24 a 35 różnią się szerokościami płytek a co do mocy.. to.. hmm.. z punktu widzenia fizyki moc jest to ilość pracy wykonana w danym czasie.. i im większa moc tym większa praca.. więc zapewne w jakimś sensie moc na wpływ na szybkość i "wygodę" prostowania.
Ja dziś drugi raz z rzędu zdołalam wyprostowac wloski w ciagu 10min (ehh.. znowu zaspałam:P) i jak poprzednio jest super i tak jak wcześniej będzie się efekt trzymał pewnie do następnego mycia![]() Babyliss PRO Net Tech 35 jest SUPER!!!!
|
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
Ja musze sobie wreszcie sprawić tego Babylissa
. Bo mi fryzjerka polecała tą aktywną jonizację, ale cosik mi sie nie chce wierzyć w tą jej leczniczą moc, a różnica między np. babylissem a czymś tam z tą jonizacją aktywną wynosi ok 100 zł. Ale z drugiej strony wole zainwestowac raz a dobrze. mp2088 te Twoje 10 minut berdzo mnie przekonuje do tego Babylissa. Tylko ze ja mam kręciołki. I jeszcze nie wiem jak jest z tymi Watami ale babyliss new tech 35 ma ich dość dużo .
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
podsumowując z tego co wyczytałam:
- płytki mają być ceramiczne - lepiej jak są szersze - podczas prostowania ma iśc para - lepsza z aktywną jonizacją ale co z tymi watami? pomocy |
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Cudowne 10 minut, ktore ratuja mnie z porannego 'dola' kiedy rano wstaje i widze to COS na mojej glowie.. ja mam wloski bardzo podatne na dzialanie wilgoci a ze mam je wycieniowane to mnie denerwuje jak kazdy w inna strone sie podkreca.. jeszcze zazwyczaj chodze spac z mokrymi wlosami to oprcz popodkrecanych w rozne strone koncowek mam jeszcze "nocne ubytki we fryzurze"
![]() ale sie rozpisalam.. ale chodzi mi o zalety tego babylissa bo mimo tego co tu wyzej napisalam to tylko raz kosmyk przejade i juz sa idealnie proste i juz poprawiac tego nie musze
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
mp2088 a czy mogłabym cie prosic o znalezienie tej Twojej prostownicy w necie, szukałam na allegro ale tam jest tego tyle że sie pogubiłam, wszystkie mają w nazwie PRO a róznią się opcjami
![]() proszę |
|
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
agatka-a: proszę bardzo:
tutaj stronka z allegro użytkowanika DARIOSS ktory rowniez tutaj na wizaz'u jest zarejestrowany http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78825126 i tutaj jeszcze strona gdzie jest opis tej prostownicy http://www.tics.pl/sklep/product_inf...products_id=15
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
i mówisz że trzyma ci do następnego mycia? a co ile myjesz włoski?
a idzie z niej para (jeju jakie prymitywne pytanie, takie śmieszne ), a ma tą jonizację?
|
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Włoski myje zazwyczaj co 3 dni.. co do pary to "idzie z niej"
a o jonizacji nic nie wiem.. nigdzie o niej nie było napisane.. w sumie i tak zbytnio uwagi na to nie zwracalam przy zakupie..
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki jak bede miała jeszcze jakieś pytania to się odezwe
|
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
ok, cieszę się że mogłam w jakiś sposób pomóc
![]() idę już spać, dobranoc wszystkim! |
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Agatka-a Babyliss Pro New Tech 35mm jest naprawdę super. I tak jak napisała mp2088 włoski prostują się w 10 min. To nie przesada. Moje włoski, jak ich nie uczeszę po myciu są bardzo kręcone i podatne na wszelkiego rodzaju modelowanie. Jak wyprostowałam sobie to mam je proste nadal i tak się trzymają do następnego mycia (a myję tak co 3 dni). I końcówki mi się nie wywijają. Normanie super. Wreszcie mam na głowie to, czego chciałam
|
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
to ktora prostownica jest wkoncu najlepsza babyliss czy tondeo? bo juz sama nie wiem :P
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ze swojej strony Tondeo mogę polecić. Co jest lepsze pojęcia nie mam, bo tej drugiej nawet na oczy nie widziałam. :P Nie widziałam w realu rzecz jasna, bo w necie i owszem.
|
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
* taniej prostownicy z Rossmanna ale to sie nie liczy ,bo tostraszny bubel * prostownicy BABYLISS (ale nie PRO) wet n'dry i nie jestem zadowolona )i...*kupilam prostownice profesjonalna GA.MA i nareszcie jestem w pelni zadowolona a teraz dlaczego zdecydowalam sie wlasnie na GA.ME: *przeczytalam caly ten dlugasny watek i fakt- GA.MA miala mniej komentarzy od wizazanek(wiekszosc uzywa albo efalock albo Babyliss PRO),ale za to wszystkie komentarze byly pozytywne *ga.ma jest prostownica profesjonalna *ma w pelni ceramiczne plytki (z krystaliczna powloka) *ma jonizacje (ktorej BABYLISS PRO zdaje sie nie ma tak wiec baaardzo polecam wszystkim prostownice GA.MA, kupowalam ja od allegrowicza ktory ma sklep z art.fryzjerskimi i mowil,ze dotychczas nie mial reklamacji na prostownice GA.MA, a np na Wigo, Babyliss (w tym PRO) zdarzaly mu sie juz.
|
|
#1467 |
|
Rozeznanie
|
aha i GA.MA to ten sam producent co TONDEO
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja po prostu mówię jakie jest moje doświadczenie z tymi prostownicami. Aktualnie mam właśnie Babyliss Pro New Tech 35mm i uważam, że jest świetna.Chyba obowiązuje w Polsce wolność słowa, prawda
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
Loquilla a mocno masz kręcone włoski?? Bo ja własnie zastanawiam sie nad tym Babylissem New Tech 35 mm bo wiele osób mi ją polecało. A boje sie że nie poradzi sobie z moimi mocno kręconymi włoskami. Po umyciu mam burze loków na głowie. Mam zykła prostownice, a raczej niszczyciela włosów, z metalowymi płytkami. Wyprostowanie moich kręciołków po umyciu (oczywiście nie ma mowy o pójściu spać z mokrymi, bo potem nie dałabym rady wogóle) Zajmuje mi ok . 30 minut. No i oczywiście efekt utrzymuje sie kilka godzin. Rano musze powtarzać cały rytuał od nowa. Dodam ze moja prostownica ma moc 35 Wat
|
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
No po myciu to mam straszne loki, bo moje włoski są podatne na kręcenie -tym bardziej gdy na dworze wilgoć - mam szope na głowie
Babyliss naprawdę prostuje mi włosy w 10 min i nie muszę wcale przy tym specjalnie męczyć - po prostu przejeżdżam po pasmach i już są prościutkie. No i efekt do następnego mycia (pod warunkiem że nie ma dużej wilgoci na zewnątrz, bo wtedy znowu robią się puszyste - ale pracuję nad tym i szukam dobrego środka na włoski). Ostatecznie decyzja i tak należy do Ciebie, ale z Babylissa Pro New Tech 35mm będziesz zadowolona (acha, on ma 150W - szybko się nagrzewa i szybko prostuje). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Ktora wybrac, czy Remintona S1002 2 x protection czy tej samej firmy s 1031 do prostowania i krecenia;/ Bardzo proszę o rade,
.

). 

)i...