Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-05, 18:20   #1441
tessalia
Raczkowanie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez Chomiczka
-jest z aktywna jonizacja, czyli zamyka luski wlosa i sprawia ze sie nie elektryzuja. w instrukcji napisane jest tez ze odmladza wlos
Pierwsze słyszę o Ga.mie z aktywną jonizacją... możesz podać link do aukcji z której kupiłaś swoją prostownicę?
Stary 2006-01-05, 18:31   #1442
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Smile Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez tessalia
Pierwsze słyszę o Ga.mie z aktywną jonizacją... możesz podać link do aukcji z której kupiłaś swoją prostownicę?
Tessalio, znalazlam i wklejam opis mojej prostownicy GA.MA:

GA.MA Professional Ceramic Ion Technology Iron Ultra Fast 170 W.
Superszybko nagrzewająca się prostownica o szerokości płytek 2.5cm. z jonizacją - ochrania włos przed nadmiernym wysuszeniem (nie niszczy włosów).
Jest już gorąca po 2 sekundach, a swoją maksymalną temperaturę osiąga po 10 sekundach.
Jest pokryta specjalną ceramiczną powłoką utrzymującą na powierzchi ładunek ujemny, który bardzo korzystnie wpływa na zdrowie włosów.
Dodatkowo dostajemy w zestawie dwie nakładki zabezpieczające przed oparzeniem się.
Wymiary płytki wynoszą 25 mm x 90 mm.
Może pracować przy napięciach od 100 V do 240 V.
Używając prostownicy Ga.ma Ceramic Ion Ultra Fast Technology twoje włosy staną się elastyczne, proste i jedwabiste.
Gwarancja: 12 miesięcy

Tu jest napisane, ze jest to prostownica z systemem jonizacji (fakt - nie "aktywnej jonizacji" - zagalopowalam sie, to chyba przez to, ze tyle sie naczytalam o tych prostownicach TONDEO z aktywna jonizacja) - a tak na marginesie jaka jest roznica miedzy jonizacja a aktywna jonizacja?

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-05, 20:08   #1443
KatarzynaM11
Raczkowanie

Czesc dziewczyny,
mam pytanie odnośnie prostownic Ktora wybrac, czy Remintona S1002 2 x protection czy tej samej firmy s 1031 do prostowania i krecenia;/ Bardzo proszę o rade,
KatarzynaM11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-05, 21:09   #1444
bethi
Raczkowanie

Witam Chcialabym sie zapytac o jedna rzecz.Piszecie ze jakos prostowania waszych wloskow zalezy od "wattow",im wiecej tym lepszy efekt prostowania.Wlasnie sie tak zastanawiam jak to jest naprawde??Ja mam tondeo z aktywna jonizacja,ktorej moc wynosi 25 watt i prostuje extra,nagrzewa sie w kilka sekund.Ale to znaczy ze nie prostuje az tak mocno??
bethi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-05, 21:47   #1445
agatka-a
Zakorzenienie

Chomiczko bardzo dziekuje za odpowiedź. A czy jak uzywasz tej prostownicy to idzie para? Bo fryzjerka mi powiedziała, że powinna iśc, gdyż wtedy włosy się mniej niszczą

A jeszcze jedno ile ona ci trzyma? tzn. ile włoski są w miarę wyprostowane
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-05, 22:10   #1446
M@RT@
Raczkowanie

NO własnie jaki wpływ maja te Watt-y . Bo ja myślałam ze to ma wpływ na jakość wyprostowania włosów. A teraz to juz wogóle nie wiem .
M@RT@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-05, 22:29   #1447
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka

Cytat:
Napisane przez M@RT@
NO własnie jaki wpływ maja te Watt-y . Bo ja myślałam ze to ma wpływ na jakość wyprostowania włosów. A teraz to juz wogóle nie wiem .
M@RT@, ja do niedawna myslalam ze watty wplywaja na szybsze nagrzewanie sie prostownicy, ale po zakupie ga.my (170W) przekonalam sie,ze watty wplywaja tez na jakosc wyprostowanych wlosow, prostownica szybko sie nagrzewa i wystarczy 1-2 razy przejechac po wloskach i sa idealnie prosciutkie
choc z 2giej strony na innym watku ktoras z dziewczyn wspominala ze ma prost.tondeo (25W) i tez szybko i super prostuje,wiec nie wiem.

Stary 2006-01-05, 23:18   #1448
tessalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chomiczka
a tak na marginesie jaka jest roznica miedzy jonizacja a aktywna jonizacja? [/B][/COLOR][/FONT]
Tak najprościej mówiąc - jonizacja "zapobiega" a aktywna jonizacja "leczy" czyli ta druga ponoć naprawia uszkodzone partie włosa, ale jak to jest w praktyce to nie mam pojęcia.
Stary 2006-01-06, 19:40   #1449
martinako
Przyczajenie

A ja mam kompletny mentlik w głowie, a wybór między gamą a babylissem nadal nierozstrzygnięty. Mam jeszcze jedno pytanie nt babylissa, pro new tech 24 ma moc 50 czy 80 W? pytam, bo znalazłam sprzeczne info, no i poza szerokością i mocą coś jeszcze różni 24 od 35?
martinako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-06, 20:16   #1450
Loquilla
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Loquilla

Cytat:
Napisane przez martinako
A ja mam kompletny mentlik w głowie, a wybór między gamą a babylissem nadal nierozstrzygnięty. Mam jeszcze jedno pytanie nt babylissa, pro new tech 24 ma moc 50 czy 80 W? pytam, bo znalazłam sprzeczne info, no i poza szerokością i mocą coś jeszcze różni 24 od 35?
Mogę Ci szczerze polecić Babylissa Pro New Tech 35 mm. Właśnie go dziś testowałam i jestem zachwycona. Włoski momentalnie były proste i się nie elektryzują. Co do różnicy między 24 a 35 mm to one różnią się tylko i wyłącznie szerokością płytek (w tych watach nie wiem o co biega, mój ma 150Kompletnie nie wiem z czym to się je i w czym pomaga ale tak mam ).
Pozdrawiam i mam nadzieję, że się w końcu zdecydujesz
Loquilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-06, 20:21   #1451
agatka-a
Zakorzenienie

ja też już zgłupiałam Jutro ide do mojej fryzjerki, spytam się jaka ona ma w swoim salonie, bo jak mi nią ostatnio protowała to efekt utrzymywał sie do następnego mycia
Stary 2006-01-06, 22:44   #1452
mp2088
Raczkowanie

Babyliss pro 24 a 35 różnią się szerokościami płytek a co do mocy.. to.. hmm.. z punktu widzenia fizyki moc jest to ilość pracy wykonana w danym czasie.. i im większa moc tym większa praca.. więc zapewne w jakimś sensie moc na wpływ na szybkość i "wygodę" prostowania.

Ja dziś drugi raz z rzędu zdołalam wyprostowac wloski w ciagu 10min (ehh.. znowu zaspałam:P) i jak poprzednio jest super i tak jak wcześniej będzie się efekt trzymał pewnie do następnego mycia
Babyliss PRO Net Tech 35 jest SUPER!!!!
mp2088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-06, 23:05   #1453
M@RT@
Raczkowanie

Ja musze sobie wreszcie sprawić tego Babylissa . Bo mi fryzjerka polecała tą aktywną jonizację, ale cosik mi sie nie chce wierzyć w tą jej leczniczą moc, a różnica między np. babylissem a czymś tam z tą jonizacją aktywną wynosi ok 100 zł. Ale z drugiej strony wole zainwestowac raz a dobrze. mp2088 te Twoje 10 minut berdzo mnie przekonuje do tego Babylissa. Tylko ze ja mam kręciołki. I jeszcze nie wiem jak jest z tymi Watami ale babyliss new tech 35 ma ich dość dużo .
Stary 2006-01-06, 23:27   #1454
agatka-a
Zakorzenienie

podsumowując z tego co wyczytałam:
- płytki mają być ceramiczne
- lepiej jak są szersze
- podczas prostowania ma iśc para
- lepsza z aktywną jonizacją

ale co z tymi watami? pomocy
Stary 2006-01-06, 23:28   #1455
mp2088
Raczkowanie

Cudowne 10 minut, ktore ratuja mnie z porannego 'dola' kiedy rano wstaje i widze to COS na mojej glowie.. ja mam wloski bardzo podatne na dzialanie wilgoci a ze mam je wycieniowane to mnie denerwuje jak kazdy w inna strone sie podkreca.. jeszcze zazwyczaj chodze spac z mokrymi wlosami to oprcz popodkrecanych w rozne strone koncowek mam jeszcze "nocne ubytki we fryzurze" czyli niekontrolowane sterczace kosmyki do tego podkrecone i wygladajace malo ciekawie.. a do tego mam dosyc geste wlosy.. fryzjerka jak mi je cieniowala to trwalo to bardzo dluuugo i w pewnym momencie zwatpila czy to sie kiedys skonczy, chociaz nie sa zbyt dlugie
ale sie rozpisalam.. ale chodzi mi o zalety tego babylissa bo mimo tego co tu wyzej napisalam to tylko raz kosmyk przejade i juz sa idealnie proste i juz poprawiac tego nie musze
Stary 2006-01-06, 23:35   #1456
agatka-a
Zakorzenienie

mp2088 a czy mogłabym cie prosic o znalezienie tej Twojej prostownicy w necie, szukałam na allegro ale tam jest tego tyle że sie pogubiłam, wszystkie mają w nazwie PRO a róznią się opcjami
proszę
Stary 2006-01-06, 23:41   #1457
mp2088
Raczkowanie

agatka-a: proszę bardzo:
tutaj stronka z allegro użytkowanika DARIOSS ktory rowniez tutaj na wizaz'u jest zarejestrowany http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78825126
i tutaj jeszcze strona gdzie jest opis tej prostownicy http://www.tics.pl/sklep/product_inf...products_id=15
Stary 2006-01-06, 23:50   #1458
agatka-a
Zakorzenienie

i mówisz że trzyma ci do następnego mycia? a co ile myjesz włoski?
a idzie z niej para (jeju jakie prymitywne pytanie, takie śmieszne ), a ma tą jonizację?
Stary 2006-01-06, 23:57   #1459
mp2088
Raczkowanie

Włoski myje zazwyczaj co 3 dni.. co do pary to "idzie z niej" a o jonizacji nic nie wiem.. nigdzie o niej nie było napisane.. w sumie i tak zbytnio uwagi na to nie zwracalam przy zakupie..
Stary 2006-01-07, 00:21   #1460
agatka-a
Zakorzenienie

dzięki jak bede miała jeszcze jakieś pytania to się odezwe
Stary 2006-01-07, 00:24   #1461
mp2088
Raczkowanie

ok, cieszę się że mogłam w jakiś sposób pomóc
idę już spać, dobranoc wszystkim!
Stary 2006-01-07, 09:00   #1462
Loquilla
Zadomowienie

Agatka-a Babyliss Pro New Tech 35mm jest naprawdę super. I tak jak napisała mp2088 włoski prostują się w 10 min. To nie przesada. Moje włoski, jak ich nie uczeszę po myciu są bardzo kręcone i podatne na wszelkiego rodzaju modelowanie. Jak wyprostowałam sobie to mam je proste nadal i tak się trzymają do następnego mycia (a myję tak co 3 dni). I końcówki mi się nie wywijają. Normanie super. Wreszcie mam na głowie to, czego chciałam I jestem baaardzo zadowolona!!!!
Stary 2006-01-07, 09:31   #1463
dziewoja
Raczkowanie

to ktora prostownica jest wkoncu najlepsza babyliss czy tondeo? bo juz sama nie wiem :P
dziewoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-07, 09:47   #1464
Loquilla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziewoja
to ktora prostownica jest wkoncu najlepsza babyliss czy tondeo? bo juz sama nie wiem :P
Babyliss (chociaż wiem, że zaraz zwolenniczki Tondeo mnie tu zdegradują )
Stary 2006-01-07, 09:59   #1465
berata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loquilla
Babyliss (chociaż wiem, że zaraz zwolenniczki Tondeo mnie tu zdegradują )
A używałaś tondeo? Jeżeli nie, to sorry, ale za lekką głupotę uważam mówienie co jest lepsze, podczas, gdy miało się okazję sprawdzić tylko jeden produkt.
Ja ze swojej strony Tondeo mogę polecić. Co jest lepsze pojęcia nie mam, bo tej drugiej nawet na oczy nie widziałam. :P Nie widziałam w realu rzecz jasna, bo w necie i owszem.

berata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-07, 12:01   #1466
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez dziewoja
No wiec ja uzywalam :
* taniej prostownicy z Rossmanna ale to sie nie liczy ,bo tostraszny bubel
* prostownicy BABYLISS (ale nie PRO) wet n'dry i nie jestem zadowolona nie wiem czym sie rozni od profesjonalnego Babylissa,czytajac ten watek doszlam do wniosku ze chyba tylko tym ze te nieprofesjonalne maja plytki tylko pokryte ceramika a nie w pelni ceramiczne. reszta jest podobna, moj Babyliss mial: 75W, regulacje temp. od 120-200st. (BABYLISS PRO ma dokladnie to samo-tzn temp.taka sama, a z Wattami jest roznie, niektore modele maja mniej a niktore wiecej Wattow) i byl do wlosow mokrych i suchych ( tez istnieje Babyliss Pro do wlosow mokrych i suchych)- no wiec jesli roznica miedzy BABYLISS a BABYLISS PRO tkwi tylko w tym ze PRO ma w pelni ceramiczne plytki a zwykly babyliss tylko pokrywane ceramika(mi w trakcie uzywania nie zaczela odchodzic), to wolalam nie ryzykowac (coz, moj Babyliss nie prostowal wlosow, tylko je podprostowywal, czyli po ok 3 godzinach wlosy zaczynaly sie odksztalcac )i...
*kupilam prostownice profesjonalna GA.MA i nareszcie jestem w pelni zadowolona GA.MA jest suuuper wloski sypkie,gladkie, prostownica po nich sie slizga i co najwazniejsze- prostowanie wlosow zajmuje mi ok.10 (!!!)minut a mam wlosy do lopatek. babylissem prostowalam ok25min i efekty byly i tak nie takie o jakich marzylam...
a teraz dlaczego zdecydowalam sie wlasnie na GA.ME:
*przeczytalam caly ten dlugasny watek i fakt- GA.MA miala mniej komentarzy od wizazanek(wiekszosc uzywa albo efalock albo Babyliss PRO),ale za to wszystkie komentarze byly pozytywne
*ga.ma jest prostownica profesjonalna
*ma w pelni ceramiczne plytki (z krystaliczna powloka)
*ma jonizacje (ktorej BABYLISS PRO zdaje sie nie ma )- dziala dobrze na wlosy nie elektryzuja sie
tak wiec baaardzo polecam wszystkim prostownice GA.MA, kupowalam ja od allegrowicza ktory ma sklep z art.fryzjerskimi i mowil,ze dotychczas nie mial reklamacji na prostownice GA.MA, a np na Wigo, Babyliss (w tym PRO) zdarzaly mu sie juz.

Stary 2006-01-07, 12:02   #1467
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

aha i GA.MA to ten sam producent co TONDEO

Stary 2006-01-07, 12:59   #1468
Loquilla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berata
A używałaś tondeo? Jeżeli nie, to sorry, ale za lekką głupotę uważam mówienie co jest lepsze, podczas, gdy miało się okazję sprawdzić tylko jeden produkt.
Ja ze swojej strony Tondeo mogę polecić. Co jest lepsze pojęcia nie mam, bo tej drugiej nawet na oczy nie widziałam. :P Nie widziałam w realu rzecz jasna, bo w necie i owszem.
Akurat miałam okazję parę razy użyć prostownicy Tondeo mojej koleżanki aczkolwiek nie była to napewno ta z aktywną jonizacją tylko jakaś wcześniejsza wersja (nie wiem dokładnie która). Moja fryzjerka zawsze prostowała mi włoski babylissem i muszę powiedzieć, że efekt prostych włosów utrzymywał mi się znacznie dłużej niż jak prostowałam Tondeo no i już po pierwszym przeciągnięciu po włosach były one niesamowicie proste. Są to oczywiście tylko i wyłącznie moje spostrzeżenia i wiem, że zaraz znowu ktoś będzie sie sprzeciwiał . Ja po prostu mówię jakie jest moje doświadczenie z tymi prostownicami. Aktualnie mam właśnie Babyliss Pro New Tech 35mm i uważam, że jest świetna.
Chyba obowiązuje w Polsce wolność słowa, prawda
Stary 2006-01-07, 13:11   #1469
M@RT@
Raczkowanie

Loquilla a mocno masz kręcone włoski?? Bo ja własnie zastanawiam sie nad tym Babylissem New Tech 35 mm bo wiele osób mi ją polecało. A boje sie że nie poradzi sobie z moimi mocno kręconymi włoskami. Po umyciu mam burze loków na głowie. Mam zykła prostownice, a raczej niszczyciela włosów, z metalowymi płytkami. Wyprostowanie moich kręciołków po umyciu (oczywiście nie ma mowy o pójściu spać z mokrymi, bo potem nie dałabym rady wogóle) Zajmuje mi ok . 30 minut. No i oczywiście efekt utrzymuje sie kilka godzin. Rano musze powtarzać cały rytuał od nowa. Dodam ze moja prostownica ma moc 35 Wat
Stary 2006-01-07, 13:31   #1470
Loquilla
Zadomowienie

No po myciu to mam straszne loki, bo moje włoski są podatne na kręcenie -tym bardziej gdy na dworze wilgoć - mam szope na głowie
Babyliss naprawdę prostuje mi włosy w 10 min i nie muszę wcale przy tym specjalnie męczyć - po prostu przejeżdżam po pasmach i już są prościutkie. No i efekt do następnego mycia (pod warunkiem że nie ma dużej wilgoci na zewnątrz, bo wtedy znowu robią się puszyste - ale pracuję nad tym i szukam dobrego środka na włoski).
Ostatecznie decyzja i tak należy do Ciebie, ale z Babylissa Pro New Tech 35mm będziesz zadowolona (acha, on ma 150W - szybko się nagrzewa i szybko prostuje).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości