Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-07, 12:56   #1471
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka
Exclamation Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Moja GA.MA ma moc 170 W ,ciepla jest juz w 2sek a max. temp osiaga w 10sek. w prostowanie wloskow zajmuje mi 10 minutek

Chomiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-07, 13:18   #1472
berata
Raczkowanie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez Loquilla
Akurat miałam okazję parę razy użyć prostownicy Tondeo mojej koleżanki aczkolwiek nie była to napewno ta z aktywną jonizacją tylko jakaś wcześniejsza wersja (nie wiem dokładnie która). Moja fryzjerka zawsze prostowała mi włoski babylissem i muszę powiedzieć, że efekt prostych włosów utrzymywał mi się znacznie dłużej niż jak prostowałam Tondeo no i już po pierwszym przeciągnięciu po włosach były one niesamowicie proste. Są to oczywiście tylko i wyłącznie moje spostrzeżenia i wiem, że zaraz znowu ktoś będzie sie sprzeciwiał . Ja po prostu mówię jakie jest moje doświadczenie z tymi prostownicami. Aktualnie mam właśnie Babyliss Pro New Tech 35mm i uważam, że jest świetna.
W takim razie zwracam honor. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że w końcu dodałam '[...]Jeżeli nie[...]'. Skoro jednak okazuje się, że używałaś, to wybacz moją napaść.

Cytat:
Napisane przez Loquilla
Chyba obowiązuje w Polsce wolność słowa, prawda
A jasne, że obowiązuje. Zresztą nie zabroniłam Ci mówić co Twoim zdaniem jest lepsze, tylko napisałam co sądzę odnośnie tego. Pozwolę sobie zacytować... 'Chyba obowiązuje w Polsce wolność słowa, prawda?'

Buziaki

berata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-07, 13:30   #1473
Loquilla
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Loquilla

Ok. To teraz wszystko jasne. Cieszę się, że się zrozumiałyśmy.
Pozdrawiam
Loquilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-07, 19:05   #1474
2-B
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka-a
podsumowując z tego co wyczytałam:
- lepiej jak są szersze
- podczas prostowania ma iśc para
według mnie szerokość płytek zależy od tego jakiej długości są włosy, jeżeli długie, to podobno lepsze (wygodniejsze) będą szersze płytki, a dla krótkich wąskie, chociaż ja mam długie włosy, ok. połowa pleców, nawet dłuższe, a mam prost. z wąskimi płytkami i mi to nie przeszkadza, bo taką prostownicą wszędzie można ,,dojść" i tym samym lepiej wyprostować.

boże, a jak z mojej prostownicy szła para przy prostowaniu to ja się tak bałam że mi sie włosy palą chociaż podobno ceramiczną prost. trudno spalić włosyno ale...przynajmniej teraz wiem, że to zaleta i tak ma być.
Stary 2006-01-07, 22:15   #1475
bethi
Raczkowanie

Czy ktoras z Was ma tondeo??
Chodzi o to,ze ta ceramika nie dochodzi do konca prostownicy i ta przerwa miedzy krawedzia a plytka haczy wlosy gdzy za szerokie pasmo sie wezmie Czy ktoras z Was tez ma ten problem??Piszcie prosze!!
bethi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-07, 23:48   #1476
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka

Cytat:
Napisane przez bethi
Czy ktoras z Was ma tondeo??
Chodzi o to,ze ta ceramika nie dochodzi do konca prostownicy i ta przerwa miedzy krawedzia a plytka haczy wlosy gdzy za szerokie pasmo sie wezmie Czy ktoras z Was tez ma ten problem??Piszcie prosze!!
bethi, ja co prawda mam ga.me (ktora wyglada identycznie jak niektore modele tondeo-ten sam producent) i mi nie haczy ona wlosow, nikto do tej pory nie skarzyl sie na tondeo

Stary 2006-01-08, 10:07   #1477
gizela
Raczkowanie

bethi-miałam tondeo i ją zwróciłam ponieważ bardzo szarpała mi przy prostowaniu włosy,teraz mam włoskiego Kayloka czyli mercedesa wśród prostownic jest rewelacja nic nie szarpie i nic nie ciagnie ,a włosy trzymią się jak blacha do następnego mycia
gizela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-08, 11:37   #1478
M@RT@
Raczkowanie

gizela a mogłabyś podać więcej danych dotyczących Twojej prostownicy?? Pierwszy raz spotykam sie z tą firmą. Loquilla a czy babyliss nie bedzie szarpał mi włosów? bo troche sie tego obawiam. Uzywam prostownicy z grzebykiem.
M@RT@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 12:14   #1479
Chomiczka
Rozeznanie

GG do Chomiczka

Cytat:
Napisane przez M@RT@
gizela a mogłabyś podać więcej danych dotyczących Twojej prostownicy?? Pierwszy raz spotykam sie z tą firmą. Loquilla a czy babyliss nie bedzie szarpał mi włosów? bo troche sie tego obawiam. Uzywam prostownicy z grzebykiem.
M@RT@, kaylook reklamowany jest na e-stylu, zajrzyj tam, powinien byc opis, z tego co wiem, to prostownica ta nazywana jest "mercedesem wsrod prostownic", cene tez ma niemala...

Stary 2006-01-08, 15:36   #1480
M@RT@
Raczkowanie

Faktycznie cena Kaylooka jest niemała. Zastanawiam się tylko czy naprawde jest ona taka fantastyczna? Musze wreszcie zamówić tego Babylissa
Stary 2006-01-08, 17:12   #1481
M@RT@
Raczkowanie

Czy ktoś może zamwiał u Grabci?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-08, 17:54   #1482
berata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M@RT@
Czy ktoś może zamwiał u Grabci?
Ja zamawiałam i wiele innych wizażanek również. Polecam, wszystko super.

berata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 18:58   #1483
M@RT@
Raczkowanie

Tak właściwie to czym się różni Babyliss New Tech 35 mm od 24 mm?? Czy tylko szerokością płytek?? Bo słyszałam ze moc (35 ma 150 W, a 24 ma 80) nie ma wpływu na efekt prostowania, a moc jest mniejsza bo są płytki weższe.
Stary 2006-01-08, 19:22   #1484
gizela
Raczkowanie

M@rt@jeśli chodzi o Kayloka to jest naprawdę fantastyczna mogę ja porównać do global beauty,na punkcie wyprostowanych włosów mam bzika a Kaylok sprawił ,że są idealnie wyprostowane ponieważ wkłady pełnoceramiczne działaja jak amortyzatory w sumie jest to moja piąta i ostatnia prostownica oczywiście do póki sie nie zużyje i tylko ta ostatnia się sprawdziła,a zaczynałam od najzwyklejszej za 50 zł poprzez Philipsa ,MPM ,Tondeo no i Kaylook dał mi ten efekt włosów prostych jak blacha
gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 19:30   #1485
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

na temat prostownic Babyliss PRO powiedzialam juz wszystko co mozliwe na tym forum prosze przeczytaj dokladnie watek to sie pzrekonasz
gaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 19:41   #1486
marcelina73
Wtajemniczenie

A ja dołączam do zwolenniczek tondeo - mam ten najprostszy model - eco cerion - bez regulacji temperatury no i bez aktywnej jonozacji, ale uważam, że jest naprawdę super! Moje włosy to największe wyzwanie dla prostownicy. Fryzjerzy nie mogą dać sobie z nimi rady bez prostownicy i zawsze się dziwią co mam na głowie, to znaczy tak było zanim nie znalazłam naprawdę dobrej fryzjerki, i jej już nie zmieniam. Mam sztywne włosy bardzo trudne do ułożenia, sianowate, suche, każdy sterczy w inną stronę, najdziwniejsze jest to, że każdy z nich jest niby prosty ale pokręcony wokół własnej osi, zawsze wyglądają jakby popalone, po trwałej albo jak sztuczne w bardzo starej i zużytej peruce - takie mam od zawsze niestety mimo właściwej ich pielęgnacji - taka ich "uroda". Ale po dokładnym przestudiowaniu wątków na wizażu wreszcie odkryłam lekarstwo na to coś, co mam na głowie T O N D E O to jest to!!!! Polecam z czystym sumieniem, jeśli poradziła sobie z moimi włosami to z każdymi chyba sobie poradzi. Prostowanie wspomagam Osis lub biosilkiem i efekt trzyma się do nastęonego mycia - 4,5 dni. A kupiłam ją na allegro u j.legowik - polecam tego sprzedawcę. M
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-08, 22:09   #1487
M@RT@
Raczkowanie

Jestem zdecydowana Babyliss PRO, ale nie wiem czy 24 mm, czy 35 mm.
Stary 2006-01-09, 11:27   #1488
Seagirl
Zadomowienie

Dziewczyny,
jak często uzywacie prostownicy? Mimo tego że kupujemy ceramiczne profesjonalne, i używamy różnych srodków, to włosy chyba też się niszczą? ja po 3 miesięcznym używaniu Tondeo co drugi dzień, już widzę ich zniszczenie, jak jest u was? Jak je chronicie?
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 12:55   #1489
monikax
Raczkowanie

A może używała któraś z was prostownicy Melissa Ceramic? Słyszałam o niej ostatnio duzo pozytywnych opini i myślę o jej kupnie. Dodam, że kosztuje nie wiele.
monikax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-09, 13:01   #1490
kasjopeja
Raczkowanie

mój głos na vidal sassoon (http://ceneo.pl/155661#productLevel
)

mam już rok i jest bardzo wygodna w użyciu i świetnie prostuje moje pofalowane na codzień włosy
kasjopeja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 13:03   #1491
M@RT@
Raczkowanie

No ja niestety uzywam codziennie . A najgorsze jest to ze mam zwykła metalową. dlatego miałam nadzieje ze jak kupie profesjonalną prostownicę ceramiczna to moje włosy beda sie mniej niszczyc, ale widze , po tym co napisałaś , ze to jest zbyt piękne zeby mogło być prawdziwe. Nadal pytam co lepsze 24 mm czy 35 ?
Stary 2006-01-09, 13:59   #1492
2-B
Rozeznanie

hmm...według mnie to każda prostownica niszczy włosy, tylko metalowe szybciej i bardziej, a np. ceramiczne profesjonalne, mniej i powoli, ale to nie jest tak, że jak się ma pro, to już włosy będą piękne, a nawet ich stan się poprawi, w bajki nie wierzę, może jakoś strasznie się nie zniszczą jakby to mogło być przy zwykłej prost. ale nie sądzę żeby się polepszyło, w końcu jak negatywne odziaływanie prost. choćby najlepszej ( w końcu to duża temp. a tak jeszcze codziennie...) na pewno nie wpłynie pozytywnie na włosy. Takie jest moje zdanie.
Stary 2006-01-09, 14:12   #1493
o000agus
Zadomowienie

ja mam tondeo active cerion - niby miala byc pelna ceramika - faktycznie wystaje kawalek metalu ktory na poczatku chaczyl - teraz nauczylam sie uzywac tak zeby nie chaczyc i jest rewelacja - chociaz nie sa jak druty i nie trzymaja sie do nastepnego mycia. nie to zeby wrocily do poprzedniego stanu. poprostu wywijaja sie delikatnie koncowki - ale i tak jestem zadowolona - sa blyszczace i jak narazie nie wydaje mi sie zeby zniszczyla moje wloski (pewnie troche tak ale tego nie widac). nie uwyzalam jak dotad zadnych srodkow ochronnych dopiero zamierzam kupic loreal hot liss
o000agus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 14:30   #1494
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

tu nie chodzi o to czy pro czy nie pro, tylko o plytki z pelonej ceramiki, i chyba nikt nie pisal ze te prostownice, naprawiaja wlosy, ale ze po zastosowaniu odpowiednich kosmetykow nie niszcza ich
ja wiem ze watek jest bardzo dlugi, ale tu zostalo juz powiedziane wszystko co mozliwe i srodkach wspomagajacych tez.....wystarczy poczytac dokladnie, i nie powtarzac pytan...
gaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 16:06   #1495
M@RT@
Raczkowanie

Ja nie oczekuje po ceramicznej prostownicy (Babylissie PRO) tego że nagle bede miała piękne wyleczone włosy, ale jestem pewna że przy jej uzyciu zredukuje ich niszczenie do mninimum. Wiadomo że to jest wysoka temperatura itp. no ale nie wydaje mi sie żeby profesjonalne prostownice były porównywalne do tanich, metalowych niszczycieli włosów. Od wczoraj szukam odpowiedzi w tym wątku co lepiej czy Babyliss Pro 35 mm, czy 24 i jeszcze sie nie doczytałam. Jejku, ten wątek jest ogromny!!
Stary 2006-01-09, 16:08   #1496
M@RT@
Raczkowanie

mile widziny przyblizony numer strony na której znajde odpowiedz na swoje wczesniej zdane pytanie
Stary 2006-01-09, 16:36   #1497
mp2088
Raczkowanie

M@RT@ - ja mam 35mm.. i coz.. jak sie ma grube i srednie/dlugie wlosy to lepiej chyba 35 bo pojdzie to szybciej a 24 no to do krotkich moze i rzadkich wlosow i niby "wszedzie mozna sie nia dostac" ale.. ja jakos nie mam problemow z 35..

nie wiem co jeszcze moge na ten temat napisac
mp2088 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-09, 18:35   #1498
brain
Przyczajenie

GG do brain

Cytat:
Napisane przez M@RT@
.. i jeszcze sie nie doczytałam. Jejku, ten wątek jest ogromny!!
ej, no co Ty; ja czytalem tylko okolo 4h
brain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 20:34   #1499
M@RT@
Raczkowanie

mp2088 ja mam włoski do ramion średniej grubości, loczki, wiec chyba ta 35 bedzie dobra?
Stary 2006-01-09, 20:35   #1500
M@RT@
Raczkowanie

brain skoro tak szybko ci to poszło to na której stronie mam szukac o tym co lepsze, czy 24 mm czy 35mm?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości