Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów?
tytanowa 0 0%
ceramiczna 15 100,00%
ceramiczno-grafitowa 0 0%
wszystkie tak samo niszczą wlosy 0 0%
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-15, 21:51   #1531
M4DzI4L3Na
Raczkowanie

GG do M4DzI4L3Na
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wätek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Kaśka W. Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn posiadajacych prostownice GA.MA. dostałam własnie wczoraj moja ga.me z turmalinami,jonizacja i regulacja no i zauwazyłam ze płytki sie ze soba nie stykaja

czytałąm ze to niby normalne jak prostownica jest zimna ale one nie stykaja sie równiez jak jest gorąca. i nie wiem czy mam odesłac ta prostownice czy to sie z czasem wyrobi? czy tak mam po prostu byc?

bardzo prosze o odpowiedz
u mnie było podobnie ale z czasem zaczeły się stykać po kilku użyciach
Stary 2009-04-16, 10:51   #1532
cecylia86
Przyczajenie

Ja mam GA.MĘ CP3 Digital i u mnie jak najbardziej wszystko w porządku,na pierwszy rzut oka to mają leciutką szczelinę ale jak sie lekko dociśnie z włosami przy prostowaniu to jest o.k Jestem z niej bardzo,bardzo zadowolona i z czystym sumieniem mogę ją polecić,mam długie włosy i w przeciągu 2 minut mam prościutkie włoski i trzymają sie do następnego mycia,mimo tego że wiążę włosy w kucyk,i jak je rozpuszczę to jakbym przed chwilą prostowałaPOLECAM.!:ehe m:
cecylia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 10:57   #1533
Aga220487
Przyczajenie

Dot.: Roventa 2 w 1: suszarko-prostownica

witam, ja niestety również miałam okazję przekonać się że doskonałe efekty działania tej suszarki widac tylko na reklamie.... dostałam ja na prezent, bo narzeczony wiedział że to moje marzenie ale niestety po tygodniu sprzedaliśmy ja żałując jedynie tego że za mniejszą cenę niż się kupiło... siano na głowie to nie było to o czym marzyłam....
Aga220487 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:30   #1534
Smallagnes
Przyczajenie

Witam,

Dziewczynki pomocy! Czy prostownica Babyliss Sleek Expert BAB 2072 e jest coś warta? Prawie ją kupiłam ale chciałabym się jeszcze upewnić czy dobrze wybrałam.
Czy ktoś może jej używa i ma jakieś uwagi?!!!
Smallagnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 16:03   #1535
PaulaGaula
Przyczajenie

Dot.: Wybór prostownicy

Ja ma ten sam problem. A ma może któraś z was prostownicę
Philips HP 4638 SalonStraight Active Ion?

Widziałam taką, ale nie wiem co o niej myśleć.
PaulaGaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 18:03   #1536
mme
Raczkowanie

Dot.: Proszę o pomoc, radę ... Pytanie do Wizażanek używających prostownicy lub ...

Cytat:
Napisane przez dalidka Pokaż wiadomość
... najlepiej prostownicy BRAUN SATIN LINER

Otóż... jestem z niej po niesamowicie zadowolona
(moja opinie na jej temat to same "ochy" i "achy" ) ale jedna rzecz nie daje mi spokoju.

Na początku, kiedy ją kupiłam (ok. 2 miesięcy temu) przy włączeniu jonizacji słyszałam taki delikatny dźwięk - ewidentnie było słychać że działa jonizacja...
Teraz od jakiegoś czasu niby wszystko jest ok ale tego nie słyszę...
Hehe... na pewno moje pytanie i wypowiedź wyda wam się głupia... ale nie chcę od razu oddawać do serwisu tego urządzonka bo jest dosłownie niezbędne dla ogarnięcia moich włosków

Proszę, więc o odpowiedź... jak rozpoznać, ze ta jonizacja działa?
(nigdy ta prostownica mi nie spadła itp, ikonka świeci się normalnie)

Ehh... z góry dziękuję za odp.
Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że chyba też nie słyszałam "szumu" jonizacji podczas ostatniego prostowania. Ale - "ostatnie" to było trzecie użycie. Mogłam po prostu nie zwrócic uwagi (na pewno szumiało za pierwszym razem. Następne prostowanie prawdopodobnie w niedzielę; wtedy posłucham czy szumi i napiszę.
Ale moim zdaniem, jeżeli Twoja prostownica rzeczywiście przestała wydawać te dźwięki to prawdopodobnie coś jednak nie działa, więc jeżeli jest na gwarancji to chyba powinnaś reklamować. Poza tym ten model jest teraz w promocji: "gwarantowana satysfakcja" co oznacza, że podobno można ją bez problemu zwrócić?
W każdym razie w opisie prostownicy jest informacja, że jonizacja wydaje delikatny szum.

Edytowane przez mme
Czas edycji: 2009-04-16 o 18:04
mme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:22   #1537
GOCHA1980
Raczkowanie

pierwsze slysze zeby jonizacje bylo slychac
GOCHA1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-16, 22:04   #1538
Sylwia_14
Raczkowanie

http://www.euro.com.pl/search.bhtml?...ica%20Babyliss

jak myślicie, która będzie lepsza?
Sylwia_14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-18, 22:50   #1539
mme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GOCHA1980 Pokaż wiadomość
pierwsze slysze zeby jonizacje bylo slychac
A jednak w prostownicy BRAUN SATIN LINER jonizację słychać.

Dalidka- sprawdziłam, w mojej prostownicy wszystko jest w porządku tzn. słychać lekki szum. Nie mam pojęcia, czy to rzeczywiście dowód, ze jonizacja działa ale skoro ma ja być słychać a u Ciebie cisza to jednak radziłabym reklamować( albo skorzystać z "gwarantowanej satysfakcji" i zwrócić; wtedy będziesz mogła kupić nową)
Stary 2009-04-19, 22:20   #1540
josiex
Raczkowanie

witam
ja od siebie polecam prostownicę Remingtona. bezawaryjna, prostuję codziennie, nawet nie mam zniszczonych włosów. mam ją od roku i jest naprawdę świetna-polecam każdemu
Stary 2009-04-19, 23:12   #1541
Monisia_1331
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez josiex Pokaż wiadomość
witam
ja od siebie polecam prostownicę Remingtona. bezawaryjna, prostuję codziennie, nawet nie mam zniszczonych włosów. mam ją od roku i jest naprawdę świetna-polecam każdemu
A jaki model masz?

"Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live"
Monisia_1331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 07:02   #1542
josiex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monisia_1331 Pokaż wiadomość
a jaki model masz?
s-1031.
Stary 2009-04-20, 09:59   #1543
Lady in Blue
Zakorzenienie

Question Prostownica z tytanowymi płytkami

Witam,

Ostatnio pytałam się mojej fryzjerki jakie są najlepsze prostownice, ona stwierdziła, że najlepsze są te które mają tytanowe płytki ... Czy mogłybyście mi polecić jakąś dobra prostownicę z owymi płytkami? Chodzi mi dokładnie o jakieś dobre marki ...

Pozdrawiam.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 12:32   #1544
Patrilla
Zakorzenienie

Question Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wätek zbiorczy.

witajcie przeanalizowałam wątek i zdecydowałam sie na prostownicę remington jednak widziałam też połączenia z lokówki nie za bardzo chce mi sie kupować osobno prostownice i lokówkę do dużych loków - czy któraś z Was ma może taki model wielofunkcyjny niekoniecznie remingtona
np cos takiego
http://www.allegro.pl/item613204688_...ton_3_w_1.html
dzięki za info pozdrawiam
Stary 2009-04-20, 14:39   #1545
GOCHA1980
Raczkowanie

kazda prostownica ktora ma zaokraglone brzegi zrobisz loki
GOCHA1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 18:31   #1546
pingwinek=]
Zakorzenienie

Chcialabym znalezc prostownice spelniajaca moje wymagania otoz
-ceramiczne plytki
- jonizacja
- plytki czarne lub zoltawe nie biale
-
zeby miala regulacje temp.
-cena do 100 zl
-a no i zeby lekka była :P

Prosze o pomoc bo juz glupialam

o to jeszcze mam pytanie czy plytki lustrzane/szklane sa podobno lepsze od ceramicznych. to moze na ta sie skusic:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/product-pol-22...29-GRATIS.html
??? Prosze o odpowiedzi

Edytowane przez pingwinek=]
Czas edycji: 2009-04-20 o 19:37
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 19:41   #1547
maja2005
Zadomowienie

Dot.: Prostownica z tytanowymi płytkami

Ja mam prostownicę ceramiczno-tytanową BaByliss i mogę Ci ją jak najbardziej polecić. Tu KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27942. Ja swoją kupiłam w Anglii, kiedy była to nowość, a obecnie widziałam już na Allegro. Nie wiem, jak w sklepach, być może jest dostępna.
Prostownic całych tytanowych też jest trochę w ofercie, niestety tej konkretnej nie mogę polecić.
maja2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 20:14   #1548
iza0000
Przyczajenie

Witam
Zaczne od tego że dziś kupiłam prostownice Braun ES3. Przeczytałam cały ten wątek i zastanawiałam sie własnie nad Braunem ,Babylissem oraz Gamą. Moja koleżanka jest fryzjerką i polecała mi Babylissa jednak nie miałam przekonania do tej firmy, ponieważ przeczytałąm tu ze się psują.
Gdyby nie to że byłam dziś na zakupach i tam znalazłam Brauna za 239 zł to dalej pewnie śledziałabym ten wątek. Mam włosy farbowane ,twarde, bardzo niesforne i do tego puszące się . Jeszcze nie prostowałam włosów zrobie to jutro i mam nadzieje że będe zadowolona. Chciałam jeszcze dodać że mam w domu prostownice tanią taką za 30 zł która własciwie oprócz wyrywania i szarpania nic nie była w stanie zrobić z moimi włosami. Jutro napisze jakie są efekty
pozdrawiam
iza0000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 07:43   #1549
2352
Raczkowanie

Dot.: Prostownica z tytanowymi płytkami

Cytat:
Napisane przez maja2005 Pokaż wiadomość
Ja mam prostownicę ceramiczno-tytanową BaByliss i mogę Ci ją jak najbardziej polecić. Tu KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27942. Ja swoją kupiłam w Anglii, kiedy była to nowość, a obecnie widziałam już na Allegro. Nie wiem, jak w sklepach, być może jest dostępna.
Prostownic całych tytanowych też jest trochę w ofercie, niestety tej konkretnej nie mogę polecić.
dokladnie, to jest najlepsza prostownica jaka mialam. lepiej wydac wiecej pieniedzy na cos lepszego.
2352 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-21, 21:49   #1550
iza0000
Przyczajenie

Witam
No więc tak prostowałm dziś włosy nowym sprzętem i jestem bardzo zadowolona . Fryzurka trzymała się cały dzień a włosy były mięciutkie ,gładkie ,z połyskiem i co najważniejsze proste. Co prawda było to moje pierwsze użycie więc nie wiem jak to za czasem bedzie , ale myśle że nie będę narzekać . Włoski bardzo dobrze sie ślizgaja po płytkach , moja stara prostownica wyrywała mi ich całe mnóstwo dlatego rzadko kiedy jej używałam. Jeszcze jedno odnośnie jonizacji otóż w mojej prostownicy ją słychać , przeczytam też w instrukcji że powinno ją być słychać.

pozdrawiam
Stary 2009-04-22, 16:32   #1551
zubee
Raczkowanie

ktorego remingtona wybrac prosze o pomoc

drogie wizazanki planuje zakup nowej prostownicy i sama nie wiem juz jaka wybrac ostatecznie zakonczylo sie na tych trzech prosze o pomoc moze wlascicelki tych prostownic szepną cos o nich
dzieki za pomoc
a wiec
1 remington S2014
2 remington S2013
3 philips HP 4666 SONIC
4 PHILIPS HP 4669
zubee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 17:20   #1552
aneczqaa0
Przyczajenie

Dot.: ktorego remingtona wybrac prosze o pomoc

.

Edytowane przez aneczqaa0
Czas edycji: 2013-05-07 o 16:11
aneczqaa0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 20:47   #1553
szałwia
Przyczajenie

Mam pytanie do osób, które mają Efalock Flat Champ.
Kupiłam ją i mam watpliwości - czy Wasze Efalocki tez tak strasznie brzęczą po włączeniu? Kiedys uzywałam Philipsa i ona tak cichutko drżała, ale nie brzęczała tak głosno.

Poza tym mój Efalock szarpie końcówki włosów i trudno mi nim wyprostować końcówki tak, żeby sie nie rozłaziły w różne strony.

W porównaniu do tego Philipsa, mój Efalock nie jest zbyt zachwycający. I prawie dwa razy droższy :/
szałwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-25, 09:47   #1554
201707171013
Konto usunięte

Mnie się wczoraj popsuła prostownica i zastanawiam się nad tą http://allegro.pl/item608594300_wypr...005_do_ss.html ale nigdy nie miałam nic z tej firmy. Może jest tutaj posiadaczka tego modelu i może się wypowiedzieć?
201707171013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 21:38   #1555
lucy lu
Raczkowanie

Dot.: Roventa 2 w 1: suszarko-prostownica

ja mam podobna ,ale firmy carmen kupilam w uk,dzis wysuszylam i jestem bardzo zadowolona....normalnie mam puch na wlosach,a teraz wlosy sa gladkie...moze nie super proste,ale przyznam,ze zalezalo mi ,zeby nie wygladaly jak siano///jestem zadowolona .......suszarka ma taka koncowke jak ta na zdjeciu ...w sumie dzis suszylam na szybkiego i byle jak ,a i tak efekt bardzo dobry
lucy lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 19:01   #1556
Anulenka
Zakorzenienie

Na KWC najlepsze oceny ma prostownica Braun Satin Liner ES2, natomiastna allegro (bo tam najprawdopodobniej kupiłabym prostownicę) widziałam Braun Satin Liner ES3. Czytałam że iza0000 też kupiła temn właśnie model prostownicy
Czy wiecie może czym różnią się te dwa modele? Który jest lepszy?

Anulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 09:31   #1557
iza0000
Przyczajenie

Witam
Nie wiem jaka jest różnica między tymi dwiema prostownicami w użytku , różnią się chyba tym że ta es3 ma ochrone koloru . Czy tak jest rzeczywiście nie wiem, narazie zbyt krótko ją mam żeby się wypowiadać. Jednak ja jestem zadowolona z mojego zakupu, w końcu mam gładkie i śliskie włosy, co dotychczas było możliwe tylko po wyjściu od fryzjera . Polecam wszystkim te prosownice ponieważ jak układa moje okropne włosy , to pewnie z innymi tez sobie poradzi

pozdrawiam Iza
Stary 2009-04-27, 15:45   #1558
Jazzlyn
Zadomowienie

Es3 jest nowszym modelem, zmienili trochę design i dodali funkcję ochrony koloru, ale prostownice mają taką sama moc i ustawienia temperatury. Posiadam Es3 i jestem zadowolona Trochę sceptycznie podchodzę do funkcji ochrony koloru, w każdym razie nie wiem czy to zasługa farby Koleston czy tej prostownicy, ale kolor trzyma się i lśni jak nigdy i nawet mnie nie kusi żeby znowu farbować włosy. Używam tej prostownicy od 2 miesięcy po 4-5 razy w tygodniu i nie widze praktycznie żadnych zniszczeń. Włosy sie nie puszą, efekt długo sie utrzymuje nawet gdy jest wilgotno. Jedyne co mi sie w niej nie podoba to to że jest troche niestabilna (raz nawet spadła, ale na szczęście jest solidnie wykonana) i że nie można jej zamknąć (kiedys miałam prostownice z pokrętłem które blokowało płytki razem).
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 17:49   #1559
mme
Raczkowanie

Braun ES 3

Wydaje mi się, że funkcja ochrony koloru polega w/g zapewnień producenta na ochronie włosów farbowanych przed utratą wilgoci. Powinna więc być równie dobra dla włosów niefarbowanych. Czy tak jest rzeczywiście? Chyba nikt nie jest w stanie tego naprawdę ocenić i porównać z innymi modelami. Z pewnością za to jest różnica kilkudziesięciu złotych pomiędzy ES 2 i ES 3.
Ja ze swojej ES 3 jestem zadowolona ale podejrzewam, że równie zadowolona byłabym z ES 2 bo rzeczywiście zewnętrznie w zasadzie się nie różnią. Bardzo wygodna jest (w obu) funkcja wyboru temperatury w kilku (chyba po trzy)zakresach do włosów cienkich, normalnych i grubych. Nie trzeba sie więc specjalnie zastanawiać na ile stopni ustawić temperaturę. I wystarczy zrobić to raz, bo prostownica zapamiętuje ostatnie ustawienia. Poza tym dzięki tej "szumiącej" jonizacji, o której juz wyżej była mowa łatwiej wierzyć że to rzeczywiście działa.
Stary 2009-04-27, 19:06   #1560
Evangeline11
Raczkowanie

Ja też jestem od stycznia posiadaczką porostownicy Brauna Satin Liner ES2 i jestem bardzo zadowolona! Po jej użyciu włosy są lśniące, miękkie w dotyku i lekkie, jakbym właśnie wyszła od fryzjera, a samo prostowanie jest wielką przyjemnością. Nie wiem, ale ja osobiście uwielbiam te "syczenie"podczas jonizacji. Ustwienia zapisywane są automatycznie, a i temperaturę można dostosować do swoich włosków.
że jeżeli gdzieś jest niebo,
to tu...
Evangeline11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości