|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wätek zbiorczy.
dziewczyny pomozcie, planuje kupic sobie nowa prosotwnice i chyba zdecyduje sie na brauna es2 czy to dobry wybor ??
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Rozeznanie
|
Pewnie ta prostownica jest świetna (na Wizażu tylko jedna recenzja!), ale po pierwsze, mam jeszcze czas na zakup (nie tak szybko!), a po drugie, wolę nieużywaną. Chyba zdecyduję się na Cuteka, stosują je w salonach fryzjerskich...
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie, mam długie raczej cienkie włosy, jaką prostownice kupić z szerokimi czy wąskimi płytkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Przyczajenie
|
ja proponuje z szerokimi płytkami, jeśli masz długie włosy
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- wie ktoś może gdzie można kupić prostownice cera magic ? bo z tego co się dowiaduje to najlepsza prostownica, ale trudno dostępna ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Moja prostownica niestety zakończyła swój żywot i zastanawiam się nad kupnem nowej. Nie spodziewałam się tego, że tak szybko ją stracę, dlatego nie jestem w stanie kupić sobie teraz czegoś za ponad 200zł. (Jak planowałam) - A czekać nie mogę. Proszę, oświećcie mnie, którą lepiej wybrać. Zelmera - http://zelmer.pl/pielegnacja-ciala/s...ca-ion-effect/ czy może Bosch'a - http://www.bosch-agd.pl/?5=PHS2105&26=6651 Zastanawiam się dlatego, że moc tej pierwszej to 40 W, a drugiej aż 170 W! Będzie to miało duży wpływ na jakość prostowania? Którą z nich byście wybrały? Będę wdzięczna za odpowiedzi. (A przy okazji; Miałam zamiar zakupić sobie prostownicę Braun z serii Satin Hair Colour. Czy byłby to dobry wybór?) |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prostownica - Bosch, czy Zelmer
Cytat:
![]() Co do Brauna, to ten o którym piszesz to ES3, kilka postów wyżej dziewczyny, które go mają, pisały że są bardzo zadowolone ![]() Jest też model Brauna ES2 na allegro za ok.155zł i ma świetne opinie na KWC! Wogóle na aukcjach z tą prostownicą zauważyłam że wiele osób ją kupuje. Widziałam też starszy model Brauna - ES1 - ponad 100zł na allegro. Ja sama zamierzam kupić ES2 - sądząc po opiniach cena jest adekwatna do jakości tej prostownicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja juz charakteryzowalam ja jakies kilka stron temu ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
ja dziś zamówiłam Wahl cutek . zobaczymy czy sie sprawdzi, mam nadzieje że nie będe żałować
![]() |
#1629 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Prostownica - Bosch, czy Zelmer
Cytat:
![]() EDIT No nic... Jutro zobaczę co w sklepie jest za towar. Będę sobie odkładać na http://www.hairstore.pl/BaByliss_PRO...2075E-330.html - Z pewnością jeszcze przez długi czas będę prostować włosy, więc uważam, że "inwestycja" powinna się opłacić. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Beati Czas edycji: 2009-05-11 o 20:19 Powód: Do |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Raczkowanie
|
kupilam prostownice i plytki nie stykaja sie idealnie reklamacja ?
Witam
kupilam prostownice philips hp 4666 sonic i plytki nie stykaja sie idealnie tylko na poczatku prostownicy zeby dokladnie sie dotknely musze naprawde bardzo mocno scisnac a pod koniec plytek ten odstep miedzy nimi jest naprawde duzy czy to normalne tak na poczatku moze sie jeszcze wyrobi czy powinnam ja reklamowac dodam ze kupilam ta protownice na allegro prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Przyczajenie
|
Witam !!
Dziewczyny potrzebuję porady ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item623876407_..._4_styler.html myślicie ze to oryginał ? i czy ktoś może kupował u Tego sprzedawcy? Mam jeszcze małe pytanko czytałam że w tej prostownicy nie ma regulacji temperatury...i nie wiem czy będzie dobrze prostować ? Bardzo dziękuję za przeczytanie moich bazgrołów ![]() ![]()
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś czas temu rozmawiałyśmy na wizażu na temat podróbek GHD z allegro, nie chcę oskarżać tego sprzedawcy o nieuczciwość, ale przecież nikt by nie sprzedawał ze stratą dla siebie.. Już wcześniej o tym pisałyśmy że nawet na oficjalnej stronie GHD ostrzegają przed podróbkami i żeby miec pewność że prostownica którą kupiłyśmy jest oryginalna, należy ją zajerestrować na stronie GHD, tzn wpisać kod z naklejki przyczepionej do kabla od prostownicy ![]() Całkiem niedawno też bardzo chciałam kupić GHD i prosiłam niejednego sprzedawcę z allegro o podanie tego kodu z naklejki na kablu prostownicy, niestety ani razu się o to nie doprosiłam ![]() Szczerze wątpie w to że na allegro są oryginalne GHD ![]() Ja tam wole zainwestować 160zł w Brauna ES2 i mieć pewnośc że to nie podróba. Dodam, że ma on b. dobre opinie na kwc ![]() A GHD kupię sobie jak pójdę do pracy ![]() Ale wybór należy do Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Raczkowanie
|
A co do prostownicy brauna es3, dziewczyny możecie mi powiedzieć czy można nią kręcić włosy? Zastanawiam sie nad jej kupnem. Bardzo prosze o odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
jestem posiadaczka prostownicy GAMA LASER ION i powiem szczerze, ze jestem srednio zadowolona... jesli mam troszke wilgotne wlosy to ciezko jest mi je idealnie wyprostowac, gdzie kumpeli prostownica robie to bez najmniejszego problemu. poza tym zauwazylam, ze po innych prostownicach <np u fryzjera czy wlasnie od kolezanki> wlosy nie dosc, ze sa proste jak druty to i jedrne gdzie po mojej GAMIE takiego efektu nie ma :/ mysle nad zbieraniem pieniedzy na nowa, tylko jaka? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy wolalbym za tre cene kupic farouka/chi i miec pewnosc,ze to oryginal... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Raczkowanie
|
Gdzie mozna kupic prostownice profesjonalne oprocz internetu?
#1638 |
Rozeznanie
|
w sklepach fryzjerskich
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
a teraz nie na temat, ale testowałam prostownice mpm i powiem, że porównywalna do tego remingtona CS5002, tylko droższa o jakies 10-20 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Przyczajenie
|
Witam,
czytam, czytam i czytam chyba od tygodnia rozne opinie nt. roznych prostownic, mialam rozne typy ale niektore odrzucilam (np. remingtona ze wzgledu na czesto gesto odchodzacy teflon) mialam momenty kiedy chcialam zaszalec i wydac ok 300 zl na prostownice (np. ta http://www.allegro.pl/item638441760_...line_gama.html), ale pozniej stwierdzilam ze jednak musze tez cos jesc... ![]() ![]() tak wiec powrocilam do ceny wyjsciowej czyli max 150zl (albo nawet i mniej) i teraz prosba, co lepsze http://www.allegro.pl/item621683520_...kosmetyki.html http://www.allegro.pl/item636009955_...s_pro_230.html musi byc regulacja temperatury koniecznie, mam grube ale wycieniowane i dosyc dlugie wlosy, niemniej jednak regulacja musi byc (pewnie siora bedzie tez uzywac ![]() mozecie polecic cos z lepszych firm za ok 200zl, ale regulacja temp to podstawa (od 120-140st)! pozdrawiam m. |
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma ta prostownica i regulację temperatury i ceramiczne płtyki i przystępną cenę oraz dobre opinie na kwc ![]() Lub nowszą wersję ES3 : http://www.allegro.pl/item629979271_...ak_gratis.htmlhttp://www.allegro.pl/item629979271_...ak_gratis.html też ma dobre opinie ![]() Sama zamówiłam Brauna ES 2 ![]() Niedługo powinien przyjść - zobaczymy jak się spisze na moich włosiskach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Raczkowanie
|
Wybierając sprzęt fryzjerski do idealnie gładkich i prostych włosów, powinno się zwrócić szczególną uwage na typ włosów klienta. Do włosów mocnych, zdrowych i niepokornych polecane są prostownicę z płytkami aluminiowymi. Z kolei do wlosów słabych i zniszczonych zabiegami chemicznymi idealnym rozwiązaniem są urządzenia z powłoką ceramiczną lub teflonową. Płytki tytanowe przeznaczone są do włosów grubych, sztywnych i szczególnie niepodatnych na układanie. Natomiast urządzenia wykorzystujące technologie turmalinową nadają się do każdego typu włosów.
#1643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! Spedzilam ogolnie na forum ok godzine i z roku 2004 dowiedzialam sie ze jednak najlepsza byla Tondeo. Jednak mam pytanie do tych osob ktore juz kupile tondeo czy wogole jest taka super jak na poczatku? Ja chce jupic prostownice dobra i moze kosztowac do 350 zl. Nie mam bradzo trudnych wlosow do prostowania bo sa dosc podatne ale jednak prostuje codzinnie przyjamniej grzywke. Za jakakolwiek podpowiedz bylabym wdzieczna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
[B] PROSTOWNICA PHILIPS HP - 8331
Unikalna kompaktowa konstrukcja i bardzo wąski kształt prostownicy umożliwiają precyzyjne układanie włosów i ułatwiają jej przechowywanie oraz przenoszenie. Urządzenie to doskonale się sprawdza w przypadku fryzur krótkich, cieniowanych i grzywek. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=636531397 myslicie ze warto,jestem nowicjuszka w tych sprawach a potrzebuje dobrej prostownicy do fryzurki bob ![]() ![]()
#1646 |
Raczkowanie
|
dziewczyny- planuję kupić prostownicę Farouka Chi nano. Wiele dobrego się o niej nasłuchałam, sama też ją sprawdziłam na swoich własach a właściwie zrobiła do fryzjerka. I zastanawiam się nad dwoma kwestiami:
- znalazłam oferty na allegro za 350 zł i zastanawiam się czy nie są to jakieś podróbki bo przecież w normalnej cenie to ta prostwonica kosztuje nawet 800 zł... Sprzedawcy nie mają negatywnych opinii, ale to trochę dziwne nie sądzicie? Jak sprawdzić czy to nie bubel? A może poszukać w jakimś bardziej profesjonalnym sklepie internetowym? - mam kręcone, niesforne włosy, zniszczone końcówki, trochę sianowate. Po prostowaniu jest o niebo lepiej, z tym że taki efekt osiągam tylko po wyżej wymienionej prostownicy. I tu pojawia się kolejny problem, bo nie miałam możliwości żeby użyć jej samodzielnie, a wiadomo jak to jest u fryzjera- tona kosmetyków, nabłyszczaczy, lakierów i dlatego jest taki efekt. Ogólnie- chciałam zapytać czy mogę po tej prostownicy uzyskać podobny efekt co u fryzjerki (wiadomo, nie identyczny). Zaznaczam, że nie używałabym jej codziennie ze względu na to, żeby nie zniszczyć włosy. I jeszcze jedno pytanie- czy taka profesjonalna prostownica mniej niszczy włosy niż tańsza? Z góry dziękuję
#1647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie czy są może w saturnie prostownice braun ES2? może ktoś kupował albo widział? jeśli tak to ile kosztowała? z góry dzięki za odp
![]()
#1649 |
Raczkowanie
|
Polecam prostownicę Ga.ma ceramic tourmaline 170w
Zanim przystąpisz do wygładzenia włosów: - umyj (włosy czyste bez śladu po innych zabiegach) - wysusz wlosy ( nie należy używać do włosów mokrych tylko wilgotnych - powinny być w około 80% suche ) - stosuj kosmetyki zabezpieczające przed ciepłem ( chronią przed utratą wilgotności i wygładzają je na całej długości ) - kontroluj czas i temperaturę ( podziel włosy na pasma o odpowiedniej grubości i szerokości dostosowanej do wymiarów powierzchni grzejnej) - lepiej jest kilkakrotnie wyprostować kosmyk, niż trzymać długo prostownicę w jednym miejscu - temperatura powinna być dostosowana do rodzaju włosów i ich kondycji Powodzenia.
#1650 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wczoraj zepsula mi sie prostownica i oczywiscie piersze co zrobilam to zaczelam szukac na wizazu jaka jest polecana ![]() http://allegro.pl/item633867208_pros...alin_gwar.html co o tym sadzicie? wydawalo by sie ze jest dobra ale cena nie jest bardzo wygorowana wiec mnie to zastanawia... jesli juz byla kiedys o niej mowa to przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.