|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Cytat:
..wczesniej przed użyciem prostownicy byłam przekonana że mam suche..ale teraz one są lsniące i na pewnio nie moge tego stwierdzić..może wcześniej to była wina tego że takie sianowate..czy któraś tez zauważyła taki efekt? a co do gestości..no to gęste ale bez przesady ..
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
GA.MA vs Babyliss Pro
. Nie wiem sama....
|
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
a moze Tondeo vs Efalock. to tez jest pytanie ....
|
|
|
|
#1628 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a co myślicie o tej:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82998608 czy ma ona płytki w całości ceremiczne czy tylko pokryte powłoką ceremiczną(boję się, żeby powłoka ceramiczna nie odpadała, bo czytałam, że zdarza się to w prostownicach wigo)? czy któraś z Was ma taką prostownicę? |
|
|
|
#1629 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam i szczerze polecam ta niedroga,poreczna profesjonalna prostowniczke
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
wyslalam prostwonice wigo do gwaracji 2 tygodmie temu poniewaz odprysnela mi ceramika, i do tej pory nie otrzymalam prostownicy
|
|
|
|
#1631 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Witam, z mojego doświadczenia moge polecić prostownice Firmy Remington Power Ceramic Straightener. Mam włoski naturalnie falowane i jest ich strasznie dużo, miałam wczśniej prostownicę Rowenty z wymiennymi wkładami albo do prostowanie albo do karbowania poprostu porazka nic a nic nie prostowała moich wlosków szok, a prostuję jzu dobre 4 latata jest wspaniała i niedroga kosztowała 130 zł ale to chyba udało mi się poźniej widziałam za 200zł, naprawdę na prostownicy nie warto oszczędzać jej moc powinna wynosić min. 70W a nagrzewać się powinna w zależności od rodzaju włosków do 200'C. Jak mamy cienkie to az tak wysoka temp nie jets konieczna jak grubsze to 140 naprawdę w moim przypadku wystarcza. I jeszcze jedno nei zapomnijcie o dobrej odżywce która chroni włoski przed działaniem ciepła, uwieżcie mi ani razu perzez te 4 lata fryzjer nie powiedział mi ze mam zniszczone włosy są bardzo wydajne bo w sprayu starczają na ok 6miesiecy w moim przypadku a myję włoski co 2 dni. Jeżeli chodzi o odzywki to mogę polecić CHI- Keratin Mist, spryskujemy włoski przed suszeniem na mokre a dodatkowo przed prostowaniem tez możemy dla większej ochrony a takze tańsza wersję firmy INDOLA designer HEAT DEFENCE thermal protektor kosztuje ok30zł również w postaci mgiełki w sprayu.
----------------------------------------------------------------------- |
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
mokoo - nie ma zasady ze im wieksza moc tym lepsza prostownica. co najwyżej żre więcej prądu
tondeo active cerion nie ma 70 W tylko 25. nagrzewa sie w kilka sekund do temp 190 stopni. no i jest jedna z lepszych prostosnic
|
|
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dolozysz 30zl i masz Ga.me (bez regulacji temp), ktora ma w pelni ceramiczne plytki
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Tobą chomiczka. Zapomniałam o tej ceramice. Czyli wiemy już ze Eafalock odpada
.
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
no nie wiem czy ga.ma ma pełnoceramiczne płytki. ga.me produkuje tondeo. o tondeo tez mowili ze plytki sa pelnoceramiczne - wszedzie spotykam sie z takim opisem a wcale nie sa - na brzegach widac ze sa tylko pokryte ceramiką.
|
|
|
|
#1636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
M@rt@ pamiętaj, że jest jeszcze efalock flat champ który ma pełnoceramiczne płytki!!! A jestem jego szczęśliwą posiadaczką!
|
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
chomiczka - przypomnij jaka masz prostownice. u mnie brzegi sa gladkie ale widac jak sie spojrzy na prostownice od przodu (czyli od wezszej strony) metal. po bokach jest idealnie
|
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
hmm mam pytanko: chce kaupic prostownice ale moge przeznaczyc w tym miesiacu na nia 100 zł. a przdałaby mi sieteraz nowa bo w starej spaliła mi sie grzałka
... a co sadzicie o tych ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82772637 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82446106 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82011534prosze o rade i propozycje innych prostownic |
|
|
|
#1641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
za aktywna jonizacje i powloke krystaliczno-diamentowa
za piękny połysk włosków, błyskawiczne nagrzewanie a zarazem oszczędność energii. tak możnaby wymieniać
|
|
|
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tym sie zgadzam..
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie sie zastanawialam nad kupnem tondeo z aktywna jonizacja, ale przyznam,ze troszke zmartwilyscie mnie informacja, ze nie posiada ona plytek pełnoceramicznych. I nie wiem co teraz robic, bo w sumie troszke kosztuje
|
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
mamonia- ja myślę że to włoskom różnicy nie robi - dla nich ważne żeby dotykały ceramiki a nie metalu - a co jest w środku nie jest istotne. jak narazie nie słyszałam, żeby komuś na powłoka w przypadku tondeo odchodziła, odpryskiwała czy też się zcierała. być może ta powłoka krystaliczno-diamentowa faktycznie jest trwalsza niż zwykła ceramika
osobiście polecam tondeo active cerion- u mnie spisuje się doskonale od wigilii
|
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
Chyba sie na nia zdecyduje, bo na pewno jest o niebo lepsza od mojej poprzedniej, z płytkami metalicznymi, wartej 30 zl, która zreszta nieźle dala popalic (dosłownie) moim włosom
. o000agus a uzywasz jakiegos srodka do prostowania włosów?? |
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
używam hot liss-a oczywiscie wloski sa troche bardziej suche i łamliwe ale nie widzę narazie większych zniszczeń i sianowatości
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
używam hot liss-a loreala oczywiscie wloski sa troche bardziej suche i łamliwe ale nie widzę narazie większych zniszczeń i sianowatości
|
|
|
|
#1649 |
|
Przyczajenie
|
"mokoo - nie ma zasady ze im wieksza moc tym lepsza prostownica. co najwyżej żre więcej prądu
tondeo active cerion nie ma 70 W tylko 25. nagrzewa sie w kilka sekund do temp 190 stopni. no i jest jedna z lepszych prostosnic "Ok, nie będę się sprzeczać take info mam od mojego stylisty, a facet zna się na rzeczy. Ja je potwierdzam z autopsji miałam prostownice o mocy 30 i 100 przy tych drugich, efekt był piorunujący prostownica bardzo szybko niemal w 30 sek. rozgrzała sie a włoski za jednym pociągnięciem zmieniały się w tafle. Zgodzę się ,ze te o mniejszej mocy napewno sa bardziej energooszczędne,ale dziewczyny nasza struktura włosków jest tez nie obojętna; mając cienkie włoski nie trzeba nagrzewać prostownicy na maksa wystarczy w przyp. mojej znajomej do 100-120'C, ja juz potrzebuję min 140'C bo mam dużo gęstsze i mocno falowane. Im mniejsza temp tym częściej musimy przejechac po paśmie włosów, jak jest wystarczajaco nagrzana to po jednym przeciągnięciu bedzie efekt widoczny. Także, niema reguły każda z nas ma inne doświadczenia a pewnie nam wszystkim zalezy na tym,aby jak najszybciej ułożyć (wyprostowac fryzurkę ). A jeśłi chodzi o kondycję włosków to radze nie zabierac się za prostowanie bez dobrego preparatu choniącego włoski przed działaniem ciepła, moje włosy nie sa ani przesuszone ani zniszczone.Pozdrawiam Mokoo Edytowane przez Mokoo Czas edycji: 2006-01-28 o 07:56 |
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
Ale że co, te pełnoceramiczne płytki to pic na wode?? To chyba niemożliwe...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

. powiem Ci czy mi pomoglo na elektryzowanie. wiem ze warto kupic szczotke z wlosia - mi sie po niej o wiele mniej elektryzuja niz po zwyklej plastikowej. no i przy okazji moze to byc dobre rozwiazanie dla Twoich wloskow
tylko ze moj eniestety nie takie geste 

tondeo active cerion nie ma 70 W tylko 25. nagrzewa sie w kilka sekund do temp 190 stopni. no i jest jedna z lepszych prostosnic
... a co sadzicie o tych ??
za piękny połysk włosków, błyskawiczne nagrzewanie a zarazem oszczędność energii. tak możnaby wymieniać