|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Przyczajenie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
GAGA! jeśli już tu zajrzysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() martus, naprawde warto kupic ta prostownice ![]()
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
Chomiczka, a myślisz ze nie warto dokładać do tej z regulacją temp??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Przyczajenie
|
Dzięki za doradę - zamówiłam ją
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
a teraz poznacie całą prawdę
![]() ![]() tak więc wszystkie miałyśmy rację ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko teraz pytanie, czy ta ceramiczno- krystaliczna powłoka zamieszczona na ceramice nie bedzie schodzic?? ![]() A właśnie!! Co z diamętami??!! Jak się kiedyś dowiadywałam czym tondeo rozno sie od gamy, to powiedziano mi, ze gama ma powłoke krystaliczną, a tondeo diametowo- krystaliczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
Zgadzama sie z tym ze każda prostownica niszczy włosy ale mimo tego bardzo czesto prostuje wlosy praktycznie codziennie tylko ewentualnie w weekendy nie i regularnie podcinam koncówki u fryzjera oczywiscie uzywam szamponow odbudowujacychji pełno odzwywek do włosów i nawet po tak częstym prostowaniu nadal mam miekkie i blyszczace włosy zapewne to zasluga szamponow ale mysle ze tez dobrej prostownicy
![]()
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
nie wiem jak to jest z tymi powłokami. przedstawiciel tondeo powiedział że o schodzenie nie ma co się martwić, bo płytka ceramiczna to nie to samo co farba ceramiczna ktorą jest poktyte większość prostownic pseudoceramicznych (podających się często za pełnoceramiczne). można to określić tak. warstwa metalowa jest po to, by płytka się szybciej nagrzewała. warstwa ceramiczna służy właśnie do prostowania i jest pokryta dodatkowo tą cieńszą krystaliczną. jeśli coś będzie miało schodzić to najwyżej ta najcieńsza krystaliczna warstwa odsłaniając ceramikę. ale i tak nie powinna. więc chyba możemy być spokojne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Uzywałyscie prostownicy Efalock Master badz Efalock Champ?? jaka jest miedzy nimi róznica oprócz tej jonizacji w tym champie? taka sama moc jej jest i skutecznosc w prostowaniu ktora sie trzyma az do nastepnego mycia wlosow po wczesniejszym wyprostowaniu...
#1691 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cześć Czuczenka! Ja akurat miałam to szczęście, że posiadałam obydwie. Najpierw kupiłam efalocka flat mastera. Byłam nim zachwycona, efekt po wyprostowaniu włosów jest rewelacyjny. Niestety mój zachwyt nie trwał długo, bo po miesiącu zaczęła mi schodzić ceramika. Moja kuzynka kupiła mastera miesiąc po mnie i ceramika zaczęła jej schodzić dopiero teraz, po 5 miesiącach. Dodam, że nie używałyśmy przed prostowaniem żadnych lakierów, czy innych srodków mogących niszczyć ceramikę.
Dzięki uprzejmości Grabci, mogłam wymienić wadliwego mastera, na champa. Mam go od 5 miesięcy. Prostownica działa całkowicie bezawaryjnie. Prostuje tak samo jak master, a ma pełnoceramiczne płytki i mam pewność, że nic mi już nie będzie schodzić. Jedyną różnicę, jaka widze, między tymi prostownicami to ilość wattów master miał 120 a champ chyba 35 i dlatego champ troche wolniej się nagrzewa, no i jonizacja, która sobie cichutko buczy, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Jeśli masz jakieś jeszcze pytania, to pytaj! Odpowiem na każde! |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
|
dodam jeszcze, że moja kuzynka również chce wymienić mastera na champa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
no bo wlasnie sie zastanawiam nad kupnem albo jednej albo drugiej na allegro
![]() ![]() ![]()
#1694 |
Zakorzenienie
|
Czy ta ilosc watów mzoe nie wplywa na dobre wyprsotowanie wlosow?? bo moze to am wplyw na jakos tego wyprostowania im slabsze napiecie tym gorzej wyprostowane? no wlasnie ja nie wiem... nie znam sie tak na tym..., prosze o odpowiedz
![]()
#1695 |
|
Ilość wattów nie ma żadnego wpływu na jakośc wyprostowanych włosów. Najważniejsza jest temperatura do jakiej prostownica się nagrzewa. Doskonałym przykładem jest prostownica Tondeo, która ma tylko 26 Watt (są oczywiście trzy rodzaje tondeo i tylko jedna z nich ma 170Watt) a wszystkie prostują tak samo! Dziewczyny na wizazu sa nią zachwycone!
Co do schodzącej ceramiki.... To nie wiem, jaką miałaś prostownicę, i do jakiej temperatury się ona nagrzewała (bo jesli to taka z marketu, to myślę, że nie wyżej niż 100 stopni) ale master nagrzewa się do 200 stopni i myślę, że sam metal mógłby ci bardzo popalić włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
|
Jeśli chodzi o watty, to może przedstawie ci to bardziej obrazowo... Mamy dwie żarówki, jedna ma tylko 18W a druga 100W, a obydwie święcą tak samo mocno. Po prostu ta która ma 18 Watt, jest bardziej oszczędna, pobiera mniej prądu, ale efekt jest taki sam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Mialam zwykla prostownice a dokaldnie Eldom Scarlet sie nazywa.A na pudełku miala napisane 230V~50Hz no i 30W wiec nie wiem... ale blaszki sluzace do prostowania miala metalowe ktore parzyły przy niechcacym dotknieciu
![]()
#1698 |
|
Czy mówisz o takiej prostownicy za 30-40 zł z marketu??? Bo jeśli tak, to chyba miałam podobną!!! I odkąd mam champa, tej za 30 zł nawet bym już prostownicą nie nazwała. Różnica jest tak kolosalna....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
no w sumie to nie z marketu ale z allegro , ale taka zwykla to ona:
#1700 |
|
Miałam identyczną! Tzn. jeszcze ją mam, gdzieś leży w szafie...
Mam bardzo kręcone, sianiaste włosy. Rzeczywiście, tą prosownicą mogłam jedynie troszke rozprostować włosy, ale nadal były bardzo kręcone. Jak się dotknęło płytki to było czuć, ze są gorące. Prostowanie włosów champem, to zupełnie inna bajka. Po jednym pociągnięciu, włosy są proste jak druty!!! Płytki są tak gorące, że nawet pasmo włosów, po którym przejechałaś prostownicą, może cie poparzyć!!! Nikt w pracy nie chce mi uwierzyć, że mam kręcone włosy!!! (pracuje od niedawna) Jeśli chcesz zobaczyć efekt na moich włosach, to podaj e-maila, a ja ci prześle ci zdjęcia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
no to tu podam , bo chyba na prv nie doszlo bzz8@op.pl
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1702 |
|
Czuczenko, właśnie sprawdziłam swoją starą prostownice, również jest firmy eldom i ma takie same kolory. Więc to jest ta sama. Gwarantuje ci, że efekt prostowania włosów champem przejdzie twoje najśmielsze oczekiwania!!! Czy musze koniecznie teraz wysłać te zdjęcia, czy mogę troszkę później, bo właśnie rozbieram choinkę??? A chyba to już najwyższy czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
No dobra Madzia
![]() ![]() ![]()
#1704 |
|
czuczenko, zdjęcia już wysłałam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
dzikeuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1706 |
Zakorzenienie
|
Madzia mam zdjecia
![]() ![]() ![]() ![]()
#1707 |
Zadomowienie
|
madzia.a dokładnie tak jak piszesz - te Waty nie mają nic do rzeczy.
ponoć efalock flatmaster tak naprawdę ma tylko ceramiczną farbę a nie płytki ceramiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
mam male pytanko: co to za prostownica, ktora ma czarne plytki w srodku (chyba zamontowane na stale a nie wyjmowane) tzn. ta powierzchnia, ktora sie prostuje jest jak czarne lustro (moze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi po tym nieudolnym opisie :| ) intryguje mnie jak taka prostownica sie nazywa i w jakiej jest cenie bo jest genialna. bylam u fryzjera i prostowal mi wlosy na studniowke TŻ, bylam sceptycznie nastawiona bo mam naturalne loki i balam sie ze wlosy sie brzydko pafaluja, ale jednak mile sie zaskoczylam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
|
Czuczenko, bardzo cieszę się, ze mogłam pomóc, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to pisz na gg!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
zdecydowalam sie kupic nowe zelazko do wlosow
![]() Tylko...przeczytalam pare stron tego tematu i... teraz nie moge sie zdecydowac! 1. http://cgi.ebay.de/Babyliss-Profi-Ke...ayphotohosting 2. http://cgi.ebay.de/Efalock-Flat-Mast...QQcmdZViewItem 3. http://cgi.ebay.de/238008-WIGO-Keram...ayphotohosting ktora z tych jest najlepsza w prostowaniu grubych wlosow do ramion ?(chcialabym bez "zabek" bo wtedy zawsze mi sie placza) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.