Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-17, 14:29   #1861
oKarola
Raczkowanie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Ja juz zwariowałam...
Czytam ten temat już koło 40minut i zgłupiałam...
Już sama nie wiem. Najlepsze prostownice ceramiczne, porcelanowe czy lustrzane?
Obecnie używam jakiejś Philipsa za 150zl, ktorą kupiłam "na szybko", a była najlepsza w najbliższym sklepie... teraz chcę przeznaczyć na prostownicę ok 300zl, bo jak ktos napisał "prostownica uzależnia" oooo taaakkk... Nie wyobrażam sobie życia bez niej, dziekujemy za ten wynalazek
No i wszystkim dziewczynom, które używają prostownicy codziennie lub prawie codziennie polecam szampon Lorea'l Repair (dostępny na allegro i w sklepach, salonach fryzjerskich) oraz maskę do włosów z tej samej serii. Warto.
Pozdrawiam! I czekam na odp

„Jedno jest w życiu szczęście: kochać i być kochanym.”
George Sand

oKarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-17, 22:25   #1862
enessi
Przyczajenie

GG do enessi

udało mi się przebrnąć ostatnio przez ten wątek i jestem już zdecydowana na prostownice ga.ma z regulacją temperatury albo tondeo, ale co z tego jak nie wiem gdzie mogłabym ją dostać byłam już w hurtowni art. fryzjerskich w Katowicach na ul. Gliwickiej i nie mają jej wogole podobno na brynowie też jest gdzieś hurtownia ale też nie mają tych prostownic tylko babyliss pro a zakup na allegro odpada i stąd mam pytanie do posiadaczek tych prostownic z okolic Katowic gdzie udało wam się dostać tą prostownice z góry dziękuje za odpowiedź
enessi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 10:42   #1863
o000agus
Zadomowienie

Zamów w sklepie internetowym lub na allegro .
o000agus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 12:40   #1864
zuzaankaaa
Raczkowanie

witam was wszystkie serdecznie

mam pytanie do znawczyn prostownic poniewaz ja jestem raczej obeznana WCALE w tym temacie

co sadzicie o tych prostownicach?
http://allegro.pl/item92165980_megap...del_2045c.html

model 2045C babyliss.

oraz

http://allegro.pl/item92535137_hit_p..._babyliss.html

czy warto kupic taki tani rodzaj prostownicy tej firmy?
nie wyobrazam sobie niestety wydac na to cudowne urzadzenie jakim jest prostownica ok 300zl

z gory dziekuje za odp i pozdrowionka
zuzaankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 14:41   #1865
Mokoo
Przyczajenie

Witaj ,
jeżeli moge wyrazić swoją opinie na temat prostownic to moim skromnym i n ieskromnym zdaniem polecam z pełną odpowiedzialnością prostownice firmy Remington www.remington.co.uk, ja używam modelu Remington CS-1000 Power Ceramic Straighteners jesy juz z tych cienkich naprawde polecam nie posiada takich bajerów jak wskaźnik temperatury ale moge powiedzieć że używają jej profesjonaliści w salonach fryzjerskich, ja jestem bardzo zadowolona używam jej 2 lata a wogule włoski prostuję ok 4 i niemam zniszczonych wogule bo stosuję odżywkę którą stosuje się przed prostowaniem i która chroni włoski przed działaniem ciepła a dodam iż moje włoski sa kręsone naturalnie a po wyprostowaniu są super płaskie i lśniące pozdrawiam Mokoo.
Mokoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 15:49   #1866
marli
Raczkowanie

Mokoo!!

A jakiej odżywki używasz? Bardzo jestem ciekawa , bo ja właśnie jestem na etapie poszukiwania dobrej odżyki niwelującej skutki działania prostownicy?
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 20:10   #1867
anukla
Raczkowanie

A czy któraś z was używa prostownicy z tytanowymi płytkami?? Które płytki są lepsze tytanowe czy ceramiczne. Na allegro znalazlam taką Euroluxa jest bardzo tania ale kolezanka ją ma i bardzo sobie chwali. Tyle tylko ze ona ma z ceramicznymi płytkami. No i tak sie wlasnie zastanawiam z jakimi plytkami wybrac dla siebie??
A tu link i do tytanowej
http://www.allegro.pl/item90902474_tytanowa_pro stownica_z_regulacja_temp _eurolux.html
i do ceramicznej
http://www.allegro.pl/item90694087_c...p_eurolux.html
Dzieki
anukla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-20, 09:04   #1868
FELIMENA
Przyczajenie

GG do FELIMENA

No ja też się zastanawiam nad Euroluxem i nad rodzajem płytki - więc rówinież będę wdzięczna za info
FELIMENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 12:38   #1869
phoebe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez o000agus
phoebe - twoje włoski są łądne i bez prostowania masz taki rodzaj fal/lokow ktory mi sie podoba u mnei niestety część była proste, część poskręcana w całości a część tylko od połowy

Dzięki Tylko dlaczego wszystkim się podobają a ja ich nie akceptuje hehehee

Moje Aniołki wiem, że kiedyś się spotkamy [*]

phoebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 17:16   #1870
piti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anukla
A czy któraś z was używa prostownicy z tytanowymi płytkami?? Które płytki są lepsze tytanowe czy ceramiczne. Na allegro znalazlam taką Euroluxa jest bardzo tania ale kolezanka ją ma i bardzo sobie chwali. Tyle tylko ze ona ma z ceramicznymi płytkami. No i tak sie wlasnie zastanawiam z jakimi plytkami wybrac dla siebie??
A tu link i do tytanowej
http://www.allegro.pl/item90902474_tytanowa_pro stownica_z_regulacja_temp _eurolux.html
i do ceramicznej
http://www.allegro.pl/item90694087_c...p_eurolux.html
Dzieki
Dokładnie wyjęłaś mi to z ust. Studiuje ten temat juz ponad godzinę i dalej jestem głupi. A chcę kupić prostownicę na prezent. I właśnie się zastanawiam nad tymi i dalej nie wiem czy lepiej ceramiczną czy tytanową. A może lepsza jest euromax: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=90834567 . Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.
piti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 17:40   #1871
oKarola
Raczkowanie

piti za 40zl nie kupisz dobrej prostownicy. i moim zdaniem miedzy tanimi prostownicami nie ma wielkiej różnicy...
Mialam prostownicę za 40zl (miesiąc), później kupiłam Philipsa za 150zł, a teraz chcę się "przerzucić" na jakąś za około 300zł... Apropo... co z moimi pytankami?

„Jedno jest w życiu szczęście: kochać i być kochanym.”
George Sand

oKarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 18:42   #1872
wunia83
Zadomowienie

oKarola: tak ok 300zł to możesz kupić KayFlat'a. Jest naprawdę boski. O ile prostownica uzależnia, to Kayflat uzależnia totalnie... Ma takie jakby mini-amortyzatorki, dzięki którym nie szarpie włosów. Płytki ceramiczne, wyświetlacz LCD.

Słyszałam też, że rewelacyjne są prostownice Farouk'a. Ale miałam nimi włosy prasowane tylko w salonie, przez fryzjera, więc nie wiem, jak sprawdzają się w użytku domowym
Stary 2006-03-21, 08:28   #1873
justynka94
Przyczajenie

Hej,

ja zastanawiałam sie 3 dni nad kupne prostownicy, przeczytałam całe forum i zdecydowałam się na BABYLISS Pro 35 mm, dałam za nią 244 zł. Myślałam o droższych, jednak doszłam do wniosku, że nie będę przepłacać jeśli chcę zmieniać fryzurę, mam kręcone włosy, z których nie zamierzam rezygnować. Jednak proste to super odmiana. Prostowice kupiłam u męża p. Grażynki - http://www.babylispro.bazarek.pl/, dostawa ekspresowa, kontakt rewelacyjny. Czy się podoba? Jestem zachwycona , łatwością używnia i skutecznością, wygląd jest niesamowity, dokłądnie taki jaki po wizycie u fryzjera, nagrzewa się espresowo, dobrze leży w ręku. Gorąco POLECAM!!!

Pozdrawiam,
Justyna
justynka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 10:21   #1874
2-B
Rozeznanie

eee dziołchy, a jak ja mogłabym sobie sama pocieniować włosy, bo tak bym se poeksperymentować chciała no jak...jakoś brać kosmyki odzielnie i ciachać, tak żeby ładnie wyszło
Stary 2006-03-21, 10:40   #1875
rozchwytywana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez enessi
udało mi się przebrnąć ostatnio przez ten wątek i jestem już zdecydowana na prostownice ga.ma z regulacją temperatury albo tondeo, ale co z tego jak nie wiem gdzie mogłabym ją dostać byłam już w hurtowni art. fryzjerskich w Katowicach na ul. Gliwickiej i nie mają jej wogole podobno na brynowie też jest gdzieś hurtownia ale też nie mają tych prostownic tylko babyliss pro a zakup na allegro odpada i stąd mam pytanie do posiadaczek tych prostownic z okolic Katowic gdzie udało wam się dostać tą prostownice z góry dziękuje za odpowiedź

Enessi,ja kupilam prostownice Tondeo na allegro u bardzo uczciwego sprzedawcy.Mam gwarancje,a w razie zepsucia (oby NIGDY!!!) zamieniaja na nowa.
rozchwytywana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 10:47   #1876
rozchwytywana
Przyczajenie

[quote=piti]Dokładnie wyjęłaś mi to z ust. Studiuje ten temat juz ponad godzinę i dalej jestem głupi. A chcę kupić prostownicę na prezent. I właśnie się zastanawiam nad tymi i dalej nie wiem czy lepiej ceramiczną czy tytanową. A może lepsza jest euromax: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=90834567 . Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.[/quo

Ja mam pelnoceramiczne plytki,nie mam pojecia,czy ta,o ktorej piszesz ma tylko powlekane ceramika,czy tez wlasnie pelnoceramiczne.A roznica jest taka,ze powloka na tych plytkach powlekanych juz po miesiacu moze sie zdzierac
Stary 2006-03-21, 11:32   #1877
bemolka
Zakorzenienie

Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

dziewczyny miałabym do Was pytanie - nie chce duzo płacic za prostownice, bo znając moje lenistwo po pierwszym szale nowego zakupu używałabym jej raz na miesiąc. no i kurcze nie wiem - czy taka by sie nadawała? czy za 40 zl bedzie prostować? http://www.allegro.pl/item91676994_p...m_c_od_ss.html
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 12:21   #1878
cicha25
Raczkowanie

GG do cicha25

Witam!!! Mam pytanie do dziewczyn które używają prostownicy Euromax. Czy polecacie mi zakup tej prostownicy? Mam zamiar, ale po przeczytaniu tego obszernego wątka wacham się A może inną kupić ale do 50zł. Za dużo informacji na tym wątku można ześwirować Pozdrawiam i czekam na propozycje dla mnie
cicha25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 17:06   #1879
Mokoo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marli
Mokoo!!

A jakiej odżywki używasz? Bardzo jestem ciekawa , bo ja właśnie jestem na etapie poszukiwania dobrej odżyki niwelującej skutki działania prostownicy?
Marli...

Używam odżywki w sprayu firmy Indola dostępna jest w hurtowniach fryzjerskich, jest bardzo wydajna jej pojemność to 300ml starcza w zalezności jak kto intensywnie używa 3-5 m-cy. Odzywka ta jest środkiem zabezpieczającym włosy przed działanie ciepła, ja ją stosuję na mokre włoski przed wysuszeniem można jeszcze raz spryskać każde pasemko przed prostowanie ale naprawdę nie ma takiej potrzeby a odżywke polecił mi mój fryzjer i nie rozstaję się z nią juz od ponad 2 lat a moje włoski sa w super kondycji i nadal są lśniące nie ozdwajają się końce a włoski nie przypominają sianka pozdrawiam Mokoo.
Mokoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-22, 21:02   #1880
marli
Raczkowanie

Dzięki za info Mokoo, poszukam gdzieś w necie
Pozdrawiam
Stary 2006-03-22, 21:51   #1881
fredziunia
Rozeznanie

Witam

Wiecie co czytam i czytam i czytam i im wiecej czytam ten watek to tym mniej wiem

Prosze powiedzcie mi czy ktos ma ta prostownice i jaka jest , czy to tylko powloka ceramiczna czy cala plytka bo pisze ze "voll ceramik"
Bede wdzieczna za odpowiedz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4f_1_b.jpg (15,7 KB, 22 załadowań)
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-23, 08:05   #1882
rozchwytywana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fredziunia
Witam

Wiecie co czytam i czytam i czytam i im wiecej czytam ten watek to tym mniej wiem

Prosze powiedzcie mi czy ktos ma ta prostownice i jaka jest , czy to tylko powloka ceramiczna czy cala plytka bo pisze ze "voll ceramik"
Bede wdzieczna za odpowiedz

Voll z niemieckiego ,to chyba to samo ,co full z angielskiego ??;> Jezeli tak,no to chyba pelnoceramiczna
Stary 2006-03-23, 09:51   #1883
fredziunia
Rozeznanie

Ja wiem co znaczy "voll" ale wiesz jak jest czasami jedno pisza a okazuje sie inaczej , dlatego pytam czy ktos mial albo ma taka i mogl by mi powiedziec jaka jest
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-23, 11:07   #1884
Skruczuś
Raczkowanie

Question Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

I znowu nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie, więc zadam je jeszcze raz: która prostownica jest lepsza, albo czym się różnią płytki tytanowe od ceramicznych??? I czy firma holden jest warta uwagi???
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91436039
a eurolux:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91250513
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91242932 i to by było chyba na tyle, a jeszcze jedno, te prostownice sa oczywiście tanie i wiem, że większość ich nie poleca, ale jeśli bede używać do takiej prostownicy spray czy innego środka do prostowania firmy babyliss pro, czy efekt bedzie równie dobry jak przy prostownicach za 200 - 300 zł
Stary 2006-03-23, 11:11   #1885
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fredziunia
Ja wiem co znaczy "voll" ale wiesz jak jest czasami jedno pisza a okazuje sie inaczej , dlatego pytam czy ktos mial albo ma taka i mogl by mi powiedziec jaka jest
Jak vollkeramik to powinna byc pelnoceramiczna
Stary 2006-03-23, 11:15   #1886
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skruczuś
I znowu nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie, więc zadam je jeszcze raz: która prostownica jest lepsza, albo czym się różnią płytki tytanowe od ceramicznych??? I czy firma holden jest warta uwagi???
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91436039
a eurolux:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91250513
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91242932 i to by było chyba na tyle, a jeszcze jedno, te prostownice sa oczywiście tanie i wiem, że większość ich nie poleca, ale jeśli bede używać do takiej prostownicy spray czy innego środka do prostowania firmy babyliss pro, czy efekt bedzie równie dobry jak przy prostownicach za 200 - 300 zł
Jak sama juz napisalas,wiekszosc wiazazanek nie poleca tanich prostownic...zawsze madrzej jest zainwestowac w droszy sprzet,chociaz taki tez nie gwarantuje w 100 % zadowolenia...
Pozdrawiam
Stary 2006-03-23, 22:49   #1887
zuza81
Raczkowanie

REMINGTON S 2002 Co o niej sądzicie? niszczy włoski? myślicie ze warto ją kupić za cene 90,- ? Jest w promocji w Media. Zastanawiam sie bo ta ma płytki ceramiczne z powłoką teflonową i ciekawa jestem czy ta powłoka szybko sie nie zetrze. A tak BTW to jakie płytki w prostowniecach sa najlepsze? tzn najmniej niszczą?
zuza81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 08:35   #1888
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuza81
A tak BTW to jakie płytki w prostowniecach sa najlepsze? tzn najmniej niszczą?
w pelniceramiczne plytki sa najbezpieczniejsze
Stary 2006-03-24, 09:09   #1889
kicia_87
Przyczajenie

Ja polecam Tondeo. Mam ją od około pół roku i spisuje się swietnie! Włoski się jak narazie nie zniszyły a sam efekst prostych włosów trzyma się naprawde do następnego myciaa samo prostowanie zajmuje kilka minut. A pomimo prostowania fajne loczki nią wychodzą decydowanie polecam
kicia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-24, 13:39   #1890
marli
Raczkowanie

Tak płytki w 100% ceramiczne są najlepsze! Oczywiście to zawsze jest b. wysoka temperatura, która nie wpływa dobrze na włosy . (niestety)

I ja też mam tondeo i tez polecam. Jest naprawdę super i warto było wydac na nia prawie 300zł.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości