|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Raczkowanie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Ja juz zwariowałam...
![]() ![]() ![]() Czytam ten temat już koło 40minut i zgłupiałam... Już sama nie wiem. Najlepsze prostownice ceramiczne, porcelanowe czy lustrzane? Obecnie używam jakiejś Philipsa za 150zl, ktorą kupiłam "na szybko", a była najlepsza w najbliższym sklepie... teraz chcę przeznaczyć na prostownicę ok 300zl, bo jak ktos napisał "prostownica uzależnia" oooo taaakkk... Nie wyobrażam sobie życia bez niej, dziekujemy za ten wynalazek ![]() ![]() ![]() No i wszystkim dziewczynom, które używają prostownicy codziennie lub prawie codziennie polecam szampon Lorea'l Repair (dostępny na allegro i w sklepach, salonach fryzjerskich) oraz maskę do włosów z tej samej serii. Warto. Pozdrawiam! I czekam na odp
#1862 |
Przyczajenie
|
udało mi się przebrnąć ostatnio przez ten wątek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
Zamów w sklepie internetowym lub na allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
witam was wszystkie serdecznie
![]() mam pytanie do znawczyn prostownic poniewaz ja jestem raczej obeznana WCALE ![]() co sadzicie o tych prostownicach? http://allegro.pl/item92165980_megap...del_2045c.html model 2045C babyliss. oraz http://allegro.pl/item92535137_hit_p..._babyliss.html czy warto kupic taki tani rodzaj prostownicy tej firmy? nie wyobrazam sobie niestety wydac na to cudowne urzadzenie jakim jest prostownica ok 300zl ![]() z gory dziekuje za odp i pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Przyczajenie
|
Witaj ,
jeżeli moge wyrazić swoją opinie na temat prostownic to moim skromnym i n ieskromnym zdaniem polecam z pełną odpowiedzialnością prostownice firmy Remington www.remington.co.uk, ja używam modelu Remington CS-1000 Power Ceramic Straighteners jesy juz z tych cienkich naprawde polecam nie posiada takich bajerów jak wskaźnik temperatury ale moge powiedzieć że używają jej profesjonaliści w salonach fryzjerskich, ja jestem bardzo zadowolona używam jej 2 lata a wogule włoski prostuję ok 4 i niemam zniszczonych wogule bo stosuję odżywkę którą stosuje się przed prostowaniem i która chroni włoski przed działaniem ciepła a dodam iż moje włoski sa kręsone naturalnie a po wyprostowaniu są super płaskie i lśniące pozdrawiam Mokoo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
Mokoo!!
A jakiej odżywki używasz? Bardzo jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z was używa prostownicy z tytanowymi płytkami?? Które płytki są lepsze tytanowe czy ceramiczne. Na allegro znalazlam taką Euroluxa jest bardzo tania ale kolezanka ją ma i bardzo sobie chwali. Tyle tylko ze ona ma z ceramicznymi płytkami. No i tak sie wlasnie zastanawiam z jakimi plytkami wybrac dla siebie??
A tu link i do tytanowej http://www.allegro.pl/item90902474_tytanowa_pro stownica_z_regulacja_temp _eurolux.html i do ceramicznej http://www.allegro.pl/item90694087_c...p_eurolux.html Dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Przyczajenie
|
No ja też się zastanawiam nad Euroluxem i nad rodzajem płytki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
piti za 40zl nie kupisz dobrej prostownicy. i moim zdaniem miedzy tanimi prostownicami nie ma wielkiej różnicy...
Mialam prostownicę za 40zl (miesiąc), później kupiłam Philipsa za 150zł, a teraz chcę się "przerzucić" na jakąś za około 300zł... Apropo... co z moimi pytankami?
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
oKarola: tak ok 300zł to możesz kupić KayFlat'a. Jest naprawdę boski. O ile prostownica uzależnia, to Kayflat uzależnia totalnie...
![]() Słyszałam też, że rewelacyjne są prostownice Farouk'a. Ale miałam nimi włosy prasowane tylko w salonie, przez fryzjera, więc nie wiem, jak sprawdzają się w użytku domowym ![]()
#1873 |
Przyczajenie
|
Hej,
ja zastanawiałam sie 3 dni nad kupne prostownicy, przeczytałam całe forum i zdecydowałam się na BABYLISS Pro 35 mm, dałam za nią 244 zł. Myślałam o droższych, jednak doszłam do wniosku, że nie będę przepłacać jeśli chcę zmieniać fryzurę, mam kręcone włosy, z których nie zamierzam rezygnować. Jednak proste to super odmiana. Prostowice kupiłam u męża p. Grażynki - http://www.babylispro.bazarek.pl/, dostawa ekspresowa, kontakt rewelacyjny. Czy się podoba? Jestem zachwycona ![]() Pozdrawiam, Justyna |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Rozeznanie
|
eee dziołchy, a jak ja mogłabym sobie sama pocieniować włosy, bo tak bym se poeksperymentować chciała
![]() ![]()
#1875 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Enessi,ja kupilam prostownice Tondeo na allegro u bardzo uczciwego sprzedawcy.Mam gwarancje,a w razie zepsucia (oby NIGDY!!!) zamieniaja na nowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Przyczajenie
|
[quote=piti]Dokładnie wyjęłaś mi to z ust. Studiuje ten temat juz ponad godzinę i dalej jestem głupi. A chcę kupić prostownicę na prezent. I właśnie się zastanawiam nad tymi i dalej nie wiem czy lepiej ceramiczną czy tytanową. A może lepsza jest euromax: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=90834567 . Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi.[/quo
Ja mam pelnoceramiczne plytki,nie mam pojecia,czy ta,o ktorej piszesz ma tylko powlekane ceramika,czy tez wlasnie pelnoceramiczne.A roznica jest taka,ze powloka na tych plytkach powlekanych juz po miesiacu moze sie zdzierac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
dziewczyny miałabym do Was pytanie - nie chce duzo płacic za prostownice, bo znając moje lenistwo po pierwszym szale nowego zakupu używałabym jej raz na miesiąc. no i kurcze nie wiem - czy taka by sie nadawała? czy za 40 zl bedzie prostować?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Raczkowanie
|
Witam!!! Mam pytanie do dziewczyn które używają prostownicy Euromax. Czy polecacie mi zakup tej prostownicy? Mam zamiar, ale po przeczytaniu tego obszernego wątka wacham się
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Używam odżywki w sprayu firmy Indola dostępna jest w hurtowniach fryzjerskich, jest bardzo wydajna jej pojemność to 300ml starcza w zalezności jak kto intensywnie używa 3-5 m-cy. Odzywka ta jest środkiem zabezpieczającym włosy przed działanie ciepła, ja ją stosuję na mokre włoski przed wysuszeniem można jeszcze raz spryskać każde pasemko przed prostowanie ale naprawdę nie ma takiej potrzeby a odżywke polecił mi mój fryzjer i nie rozstaję się z nią juz od ponad 2 lat a moje włoski sa w super kondycji i nadal są lśniące nie ozdwajają się końce a włoski nie przypominają sianka pozdrawiam Mokoo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Raczkowanie
|
Dzięki za info Mokoo
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Wiecie co czytam i czytam i czytam i im wiecej czytam ten watek to tym mniej wiem ![]() Prosze powiedzcie mi czy ktos ma ta prostownice i jaka jest , czy to tylko powloka ceramiczna czy cala plytka ![]() Bede wdzieczna za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Voll z niemieckiego ,to chyba to samo ,co full z angielskiego ??;> Jezeli tak,no to chyba pelnoceramiczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Rozeznanie
|
Ja wiem co znaczy "voll" ale wiesz jak jest czasami jedno pisza a okazuje sie inaczej , dlatego pytam czy ktos mial albo ma taka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
![]()
I znowu nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie, więc zadam je jeszcze raz: która prostownica jest lepsza, albo czym się różnią płytki tytanowe od ceramicznych???
![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91436039 a eurolux: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91250513 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=91242932 i to by było chyba na tyle, a jeszcze jedno, te prostownice sa oczywiście tanie i wiem, że większość ich nie poleca, ale jeśli bede używać do takiej prostownicy spray czy innego środka do prostowania firmy babyliss pro, czy efekt bedzie równie dobry jak przy prostownicach za 200 - 300 zł
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
REMINGTON S 2002 Co o niej sądzicie? niszczy włoski? myślicie ze warto ją kupić za cene 90,- ? Jest w promocji w Media. Zastanawiam sie bo ta ma płytki ceramiczne z powłoką teflonową i ciekawa jestem czy ta powłoka szybko sie nie zetrze. A tak BTW to jakie płytki w prostowniecach sa najlepsze? tzn najmniej niszczą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Tondeo. Mam ją od około pół roku i spisuje się swietnie! Włoski się jak narazie nie zniszyły a sam efekst prostych włosów trzyma się naprawde do następnego myciaa samo prostowanie zajmuje kilka minut. A pomimo prostowania fajne loczki nią wychodzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Raczkowanie
|
Tak płytki w 100% ceramiczne są najlepsze! Oczywiście to zawsze jest b. wysoka temperatura, która nie wpływa dobrze na włosy
![]() I ja też mam tondeo i tez polecam. Jest naprawdę super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.