|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Z każdą prostownicą jest tak, że dla jednej dziewczyny to rewelacja a dla innej beznadzieja... Mi akurat tamten Remington zdecydowanie nie przypadł do gustu, dlatego napisałam co o nim myślę, ale jak widać na KWC opinie są baaaardzo różne.
Przejrzyjcie sobie stronę oficjalną Remingtona, tam mają wszystkie modele prostownic, może znajdziecie coś dla siebie ^.^ |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie forumowiczki
![]() Zgadzam się z ChiyoChan ![]() Wszystko zależy od tego jaki kto ma włos - gruby czy cienki, długi czy krótki, podatny na układanie czy nie. Ja akurat mam włosy długie, grube i zupełnie nie podatne na układanie a jeśli już coś wyjdzie to fryz utrzymuje się raptem parę godzin. Skusiłam się na jedwab do włosów z salonu fryzjerskiego KEUNE (jest rewelacyjny) i w połączeniu z prostowaniem prostownicą vidal sasoon (wcale nie drogą - bo mnie np.nie stać na bardzo dobry sprzęt) za 100zł mod.VS5310BE - efekt rewelka! I trzyma się cały dzień fryzurka (loczki zrobione nią też). Nie wiem czy może jest to w dużej mierze zasługa tego jedwabiu ale naprawdę wam polecam tą prostownicę. Wcale nie trzeba wydawać dużej kasy aby uzyskać dobry efekt. P.s Płytki tej prostownicy są pokryte turmalinem Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Przyczajenie
|
Hm.. a jeszcze jedno pytanko mam :P
Miała któraś z Was tą z remingtona S1051? ;> ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Agula79: a do ilu stopni nagrzewa sie ta twoja prostownica?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Raczkowanie
|
Niestety nie miałam z nią styczności osobiście ale koleżanka miała w użytkowaniu remingtona (nie powiem Ci niestety czy był to ten sam model).
Chwaliła ją sobie - z tym że ona ma cienkie włoski ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Do 200stopni ![]()
![]() |
#2075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak, ale już po 2 godzinach nie są takie lekko pozwijane tylko pokrzywione! A końcówkom mojej fryzury daleko do ideału... (może problem tkwi w tym, że włosy strasznie mi się plączą) Mnie też podobają się lekko falowane włosy, niestety moje fale przed prostowaniem nie są takie efektowne, a po prostowaniu hmm... nie przypadają mi w 100% do gustu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka ma Vidal Sassoon VS5324 i nie jest jakoś z niej szczególnie zadowolona. ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Przyczajenie
|
Heh, co każda osoba to inna opinia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
![]() Właśnie dziś przyszła ta moja GHD. Byłam pełna obaw co do tej prostownicy..ale... Po kolei ![]() Wiec tak. Rozpakowałam ja i obejrzałam dokładnie. Gdyby nie podejrzenia o których czytałam, to w życiu nie posadziłabym, ze to podróbka. Zresztą nadal mi w to ciężko uwierzyć. Ma wszystko...etui, klipsy, płytę, nawet książeczkę... ![]() ![]() Wiec podłaczyłam to cacko, wydała dzwiek, po czym świeciła sie lampka na czerwono. Poczekałam troche i lampka wydała kilka pojedyńczych pisków i zaczeła mrógać.... tak ja na jednym z trailerów na youTubie. Wiec zaczełam prostowac i.... masakra!!!! Prostuje o niebo lepiej niz moja prostownica Efalock flat champ. Efekt jest identyczny jak po wyjściu od mojej fryzjerki, która ma CHI Farouk'a. Jak i od WIGO jest także lepsza. Sa proste po jednym przeciagnięciu, gładkie i lśnią. A co najwazniejsze nie sa spuszone!!! ![]() Tak, że mój wniosek jest taki: *250 zł za SWIETNA prostownice to naprawde niewiele. * co z tego, ze to może byc podróbka skoro nie równa sie z wieloma prostownicami z wyzszej półki Nie załuje tego zakupu ![]() Załączam fotki prostownicy. I jedna moja... pół wyprostowałam GHD, a reszta to moje "super" włosy po suszeniu suszarka.... ![]() Sorki, za jakość, ale nie mam obecnie aparatu w domQ ![]()
#2079 |
Raczkowanie
|
aż zachciało mi się GHD
![]() domelcia super włosy ![]() chyba sobię kupie. ![]() Edytowane przez WeroniczQaa Czas edycji: 2009-08-19 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Raczkowanie
|
Ciekawe jak w takim razie działa oryginalna GHD @_@
Domelcia, mi się tam Twoje loczki podobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Raczkowanie
|
Domelcia! Gratuluje odwagi i włosków (są świetne)! Widac, ze naprawdę bardzo dobra podróbka! ;D A jakie są efekty po całym dniu?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie wiem, bo ja dopiero dziś dostałam
![]()
#2083 |
Przyczajenie
|
Chyba się zdecydowałem na Ga.Ma * Nano Tourmaline, CP3 , jakieś za i przeciw?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Raczkowanie
|
Kochane....
![]() Rano włoski są nadal proste ![]()
#2085 |
Raczkowanie
|
domelcia przekonałaś mnie co do GHD
![]() zamawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Przyczajenie
|
No cholera! Też z tą GHD musiałaś się pokazać, teraz nie wiem czy GHD czy tę ga.ma wziąć, ceny podobne, niby GHD lepsza, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Raczkowanie
|
whateveer miałam taki sam dylemat Ga.ma albo GHD
![]() ale jednak skuszę się na GHD ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciałabym sobie kupić prostownice, ale za bardzo nie wiem jaką znalazłam na necie prostownice parową: http://www.hairstore.pl/BaByliss_PRO...2075E-330.html co o niej myślicie ... czekam z niecierpliwością na jakieś odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Raczkowanie
|
Ha ha ha...Kurcze, nie chciałam robić zamętu!!!!
Tylko żeby potem nie było na mnie ![]()
#2090 |
Przyczajenie
|
Też mi się podoba :P a ile ma gwarancji ta prostownica??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Raczkowanie
|
Dziewczeta!!!
![]() Dzis umyłam włoski, nałożyłam wszystkie moje specyfiki- czyli tak ja zawsze robiłam i wysuszyłam je przy użyciu szczotki płaskiej- do prostowania włosków podczas suszenie. Wiec efekt była taki jak na fotce nr 1. A potem wziełam swoja nowa sliczna różowa GHD i wyprostowałam. I tak po 30 min miałam proste włoski ( wczesniej zajmowało mi to ok 45 min i efekt była gorszy)... fotki następne ![]() Mam nadzieje, ze na fotkach bedzie cos widac i że pomoże to w podjęciu odpowiedniej decyzji na jakże nas nurtujace pytanie KTÓRA PROSTOWNICE WYBRAĆ!! ![]() Napisze pod koniec dnia jakie beda włoski, bo ide wieczorem na grilla, to zabaczymy co sie z nimi podzieje ![]() P.S. Mam kompletny brak make-up'a i wygladam strasznie po 6 godzinach nad woda, ale mam nadzieje, że przezyjecie ![]()
#2092 |
Przyczajenie
|
np. ta http://www.allegro.pl/item710438140_...k.html#gallery się różni tylko kolorem?
Podobają mi się Twoje włosy, tzn. efekt jaki uzyskałaś po prostowaniu (taa wiem, dziwnie to brzmi, jeśli wychodzi od faceta), chyba się skuszę na tę GHD http://allegro.pl/item655361060_jedy...l.html#gallery Równie oryginalne co ta wyżej? Tu przynamniej napisała, że cena sklepowa to około 500zł (no, napisała, że 112 funtów, ale to wychodzi na to samo, będę musiał ową panią pomęczyć Edytowane przez whateveer Czas edycji: 2009-08-20 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Raczkowanie
|
domelcia prześliczne włosy
![]() zamawiam tą GHD ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- domelcia jak myślisz czy na moje mocno kręcone włosy wyprostuje ta GHD? :P Bo ty jak widzę masz takie fale ale efekt po prostowaniu jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | ||
Przyczajenie
|
Czytałem właśnie ciekawy wątek, 'wahl cutek vs GHD'. Mówili o oryginalnym GHD i wahlu. No i generalnie tak - jakościowo są podobne, GHD oczywiście lepsza, ale wahl tak bardzo nie odstaje, może efekt się krócej utrzymuje. I każdy prawie pisał, że jeśli fundusze nas nie ograniczają - śmiało sięgać po GHD, a wahl cutek jest BARDZO DOBRĄ alternatywą. No to chyba leci Cutek, bo u mnie cienko z funduszami. Chyba, że ktoś mi hojnie zprezentuje dużą sumę pieniędzy na urodziny. No, poczekam, póki co pożeruję na waszych opiniach o tej podróbce(oryginale) GHD. Bo jeśli faktycznie jest tak samo dobra jak oryginał, to cenowo nie jest taka przepaść jak zagranicą (ten wątek był na jakimś anglojęzycznym forum)
P.S. Jeśli kogoś interesuje http://allegro.pl/item655361060_jedy...l.html#gallery Napisałem do owej Magdaleny na gadu, oto rozmowa Cytat:
Cytat:
co o tym myślicie? Edytowane przez whateveer Czas edycji: 2009-08-20 o 22:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
whateveer => tak, to ta sama prostownica co moja, tylko, że czarna
![]() Dziękuje za komplement- zwłaszcza, ze pochodzi od faceta ![]() Co do wypowiedzi tej dziewczyny z GG. Podobna odpowiedz otrzymałam od dziewczyny od której ja zamawiałam prostownice./pisałam w którym wątku wcześniej/ WeroniczQaa=> Wiesz co, nie wiem jak inne włosy, ale z moimi nie ma żadnego problemu. Jak chcesz to poczekaj do soboty, będę robić włosy mojej przyjaciółce co ma "baranka" na głowie, to napisze ci jaki był efekt ![]()
#2096 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie do osób, które niedawno nabyły jakąś prostownice ;d ile mniej więcej szła Wam przesyłka ?
Jutro mam zamiar zamówić farouka CHI (wpłacać będe na konto) z pro sprzetu i chciałabym aby tak do 31 sierpnia mi doszła .. ;d Edytowane przez nesaya11 Czas edycji: 2009-08-20 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Raczkowanie
|
nesaya11=> mi szła 3 dni...priorytetem:confuse d: Oj nasz Poczta Polska
![]() Krasa=> Kup która chcesz- obydwie sa świetne, i chyba cięzko wybrac, która lepsza. Przynajmniej moim zdaniem ![]() P.S. Prostowałam obiema prostownicami ![]()
#2099 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Piszę pierwszy raz, ale przeglądałam wątek i co nieco przeczytałam. Widzę, że bardzo chwalicie ga.me.. Niby najlepsza ghd, ale mało osób ją ma i w Polsce trudno dostać oryginał.. Ja waham się pomiędzy GA.MA **********.pl/index.php?a=opis&k=56&id= 41 ( z tego co wiem, to nazywa się ona: Ga.Ma CP1 ION Ceramic z regulacją temperatury) a **********.pl/index.php?a=opis&k=55&id= 2 (CERION PLUS z regulacją temp.) Moim zdaniem są identyczne i różnią się jedynie ceną.. Czy któraś ich używała i może polecić? Nie wiem czy na tym pro- sprzet maja oryginalne produkty czy podróby.. Ktoś kupował na tej stronie? Znacie i polecacie inne strony, sprawdzone? A może polecacie inne, lepsze prostownice, do 300zł, bo to już jest max jaki chcę wydać.. Proszę o szybką odpowiedź.. ![]() P.S.: W miejsce *** wpiszcie pro- sprzet, bez spacji Edytowane przez KisseQ Czas edycji: 2009-08-21 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Raczkowanie
|
pro sprzet to jest sklep osoby z allegro grabci78 (albo jej męża) Grabcia nie ma ani jednego negatywa ani neutrala na prawie 10 tys , więc raczej powinny byc oryginalne tym bardziej że sprzedają tylko takie artykuly fryzjerskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.