Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-20, 19:55   #2161
Caroline18stka
Przyczajenie

Smile Dot.: Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

"
Cytat:
Napisane przez miss_kate
Hej! Ja mialam do czynienia z dwoma prostownicami firmy Remington. Jedna z nich - C1100 (zdj 1) nie zdala egzaminu. Zle slizgala sie na wlosach i do wlosow grubych jak moje w ogole sie nie nadawala. Mam bardzo zle wspomnienia co do niej. W ogole nie prostowala. A jesli juz to po n-tym przejechaniu po wlosach.
Natomiast teraz mam inna - Remington S3000 (zdj 2). Jest fantastyczna. Ma bardzo szerokie płytki powlekane teflonem, regulator temperatury 110-190stC, rozczesujące nakładki grzebieniowe. Pieknie prostuje juz po pierwszym razie. POLECAM..
Czy niszczy wlosy?? Ja jakis wielkich zmian nie zauwazylam u siebie. Ale na pewno wlosy moje sa teraz bardziej suche. Ratuja mnie jednak odzywki i sprawa zalatwiona. Wlosy dalej blyszcza, a na prostych wlosach jeszcze bardziej http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon12.gif
"

zgadzam się ta pierwsza prostownica do włosków grubych i falowanych czy kręconych się nie nadaje... nie polecam jej !!
Caroline18stka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-20, 20:26   #2162
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Hej! Ptrzebuje pomocy. Przeczytałam Wasze wypowiedzi i teraz juz całkowicie nie wiem co mam zrobić, wszystko mi się pomieszało. Chcę kupić prostownice, mam na to mało czasu a nie mam zielonego pojęcia która jest dobra. Zastanawiam się nad trzema:

1. Babyliss pro new tech 24mm
2. Efalock Champ
3. Efalock Master

HeLp
Którą wybrac???
Apfel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-20, 21:51   #2163
miss dare
Raczkowanie

ja mam dosyć tanią (za 90 zeta była) Babylissa Wet ' n' Dry, ceramiczna, można wilgotne włosy prostować i można nawet na nałożonych preparatach bezpośrednio typu "Sunsilk efekt żelazka" stosować, bo są kanaliki i się para unosi. Nawet nie niszczy mi jakoś włosów bardzo, chociaż na codzień prostuję samą grzywkę tylko.
miss dare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 08:53   #2164
bridget137
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miss dare
ja mam dosyć tanią (za 90 zeta była) Babylissa Wet ' n' Dry, ceramiczna, można wilgotne włosy prostować i można nawet na nałożonych preparatach bezpośrednio typu "Sunsilk efekt żelazka" stosować, bo są kanaliki i się para unosi. Nawet nie niszczy mi jakoś włosów bardzo, chociaż na codzień prostuję samą grzywkę tylko.

Ale czy właśnie te kanaliki nie ciągną włosów przy prostowaniu, albo nie robią jakiś zagięć na włosach?
bridget137 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 08:58   #2165
bridget137
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
bridget137 , moja siostra ma wersję Wet& Dry, to też dobra prostownica
Co do New Tech 35 mm, jest bardzo wygodna w obsłudze, poręczna, lekka i wcale nie taka szeroka. Mam gęste włosy, więc potrzebowałam prostownicy, którą będę mogła szybko ułożyć włosy- i taka grubość jest w sam raz. Podejrzewam, że trochę nieporęczna mogłaby być np. Wigo 57 mm- ale to pewnie i tak kwestia przyzwyczajenia.
Nie wiem, jaką szerokość ma Efalock? Ale też nie słyszałam skarg co do kłopotliwej obsługi
dzięki za odpowiedź, efalock ma chyba coś ok. 30 mm, ale nie jestem pewna, na początku miałam kupić efolocka flat mastera, bo miał świetnie opinie, ale potem dziewczyny pisały, że nie ma pełnoceramicznych płytek i że im powłoka odpada bądź się ściera, no a Babyliss Pro to już chyba na bank ma pełnoceramiczne płytki, bo jeśli okaże się że jednak nie to już chyba zwątpię we wszystko
Stary 2006-06-21, 09:11   #2166
vikx
Raczkowanie

GG do vikx

APFEL - wiesz co ja tez to czytam i czytam i sama nie wiem co kupic!Ale z tego co napisalas wybralabym albo pierwsza pozycje albo drugą bo o masterze cos opinie sie popsuly. I najlepiej kupic pełnoceramiczna prostownice a nie pokrytą powloką ceramiczna bo wczesniej czy pozniej ta powloka zejdzie ale tak sobie mysle ze jak zejdzie to wprowadza znowu "boskie" prostownice i kupi sie nowa!Ja zastanawiam sie na wahl cutek tania ponoc dobra , pozdrawiam
vikx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 12:23   #2167
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel

Dzięki za odp. chyba zdecyduje się na babylissa. Boję się że w masterze zejdzie powłoka Chodziaz Grabcia napisała mi że babyliss jest bardziej awaryjny he zobaczę jeszcze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-21, 13:22   #2168
lolek =)
Przyczajenie

ja mialam pierwsza prostownice philipsa ,była bezndzijena=/ żeby miec jkao tako proste wlosy musialam siedziec z godzine ;/ a ostatnio sobie kupilam nowa ceramiczą firmy holden pr-41 jes za***ista idealna do mioch wlosow (mam poldlugie i delikatne wlosy ) ,moej kolezanki z kla tez uzywaja i sa zadowolone wystarczy ze raz przejade prostowniac i sa proste a nie jak poprzednia ze z 4 ;/ baradzo goraco polecam
lolek =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 16:19   #2169
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

bridget137 mnie natomiast dziwi to , ze watpisz w opinie fachowcow , ktorzy tu w tym watku sie wypowidzieli na temat profesjonalych prostownic...
Sprzet Babyliss PRO na rynku polskim--fryzjerskim jest juz ok 10 lat, (nie chodzi mi o zachwalanie go wlasnie wtym momencie, bo ja i tak po tylu latach sprawdzania wlsnie tego sprzetu a tudziez probowania innych marek, nie wymienie go na inny) na kazdych Targach Fryzjerskich w Polsce i z granica od zawsze istnieje Babyliss PRO!! DZIWIA MNIE WIęC OPINIE TAKICH SPZREDAWCOW!!!
nie wiem czy ta " nieznajomość" i udawaniezaskoczenia jest celowa czy wynika tylko z niedouczenia....
gaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-21, 21:52   #2170
bridget137
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gaga
bridget137 mnie natomiast dziwi to , ze watpisz w opinie fachowcow , ktorzy tu w tym watku sie wypowidzieli na temat profesjonalych prostownic...
Sprzet Babyliss PRO na rynku polskim--fryzjerskim jest juz ok 10 lat, (nie chodzi mi o zachwalanie go wlasnie wtym momencie, bo ja i tak po tylu latach sprawdzania wlsnie tego sprzetu a tudziez probowania innych marek, nie wymienie go na inny) na kazdych Targach Fryzjerskich w Polsce i z granica od zawsze istnieje Babyliss PRO!! DZIWIA MNIE WIęC OPINIE TAKICH SPZREDAWCOW!!!
nie wiem czy ta " nieznajomość" i udawaniezaskoczenia jest celowa czy wynika tylko z niedouczenia....
gaga, ja nie wątpię że Babyliss Pro to sprzęt profesjonalny, ale chyba mam prawo się dziwić skoro dzwonię do sklepu fryzjerskiego (nie cukierniczego ani spożywczego) i słyszę takie rzeczy, burzy to całą moją wiedzę o prostownicach, a zapewniam że przeczytałam cały wątek; jak mam kupić dobrą prostownicę skoro w sklepie fryzjerskim (dokładnie dwóch) nie mogę liczyć na fachową poradę, ja wiem o prostownicach tylko tyle co tu przeczytałam, cieszę się że odnalazłam tą stronę bo już prawie kupiłam prostownicę w media markt lub rtv euro agd dopiero po przeczytaniu tego wątku dowiedziałam się że warto zainwestować w sprzęt profesjonalny, byłam już zdecydowana na Babyliss Pro New Tech 35 mm i w sklepach do których się zwróciłam nie słyszeli o tym modelu (mieszkam w Warszawie, a sklepy są na ul. Koszykowej) i stąd moje zdziwienie i zwątpienie co mam kupić), już nie wiem czy pani po prostu chciała mnie naciągnąć na efolocka za 1000 zł, czy pan w drugiem sklepie chciał mi wcisnąć podobno gamę 4USE 030, bo może mu się źle sprzedają
Stary 2006-06-21, 22:01   #2171
goldenka
Raczkowanie

GG do goldenka Send a message via Skype™ to goldenka

ehs. nie bede czytac calych 73 stron, wiec przepraszam, jesli pyt sie powtorzy.
jakas w porzadku prostownice do 150 zl ktos mi poleci?
goldenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-22, 06:35   #2172
vikx
Raczkowanie

GG do vikx

ja znam taką za 140zeta wahl cutek ale jeszcze nikt jej tu nie polecał tak jak efalocka czy tondeo. A sama zastanawiam sie nad kupnem. Wiec jak cos ktos ci poleci to wal do nas
Stary 2006-06-22, 16:00   #2173
miss dare
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bridget137
Ale czy właśnie te kanaliki nie ciągną włosów przy prostowaniu, albo nie robią jakiś zagięć na włosach?
one są po bokach jakoś, sama powierzchnia która prostuje jest całkiem gładka.

a ponoć jeszcze lepsze są szklane i lustrzane prostownice, ponoć dokładniejsze niż ceramiczne. ALe ja na moją na serio nie narzekam, mam na stałe nastawioną na najlżejsze nagrzewanie, bo mam dość cienkie jasne włosy i łatwo się palą. i jak mówię - na codzień raczej samą grzywkę prostuję, całość włosów płynami prostującymi czasami - Sunsilka polecam Efekt Żelazka na przykład
miss dare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 16:03   #2174
lalaith
Zakorzenienie

Ja mam od około miesiąca EFALOCKA FLAT MASTERA
fajna prostownica, druga w moim życiu po babylissie z media markt kupionym na promocji, odkąd znudziły mi się kręcioły ;p
Jest to produkt profesjonalny, o niebo lepszy od zwykłych sklepowych prostownic. Zdecydowanie wart swojej ceny, jednak..
Kupowałam ją z myślą o tym że będę miała proste włoski "od mycia do mycia" i tutaj się przeliczyłam.
Mam delikatne, cienkie, mniej więcej od połowy długości bardzo kręcone i mimo używania profesjonalnych odżywek poplątane włosy. Sądziłam że profesjonalna prostownica w tej cenie sobie z nimi poradzi i efekt będzie trwalszy, jak przekonywała mnie grabcia (polecam). Jadnak efekt prostych włosów utrzymuje się tylko jeden dzień, a niekiedy pod wieczór lub przy dużej wilgotności powietrza końce włosów wywijają się, tak więc czasami używam jej nawet dwa razy dziennie (gdy wieczorem wychodzę).
No i niestety z przykrością stwierdzam, że włoski jednak przesuszają się, nie wiem czy jest to efekt prostowania (używam serii ochronnej do prostowania 123 Babyliss Pro: szampon+odżywka+spray), czy może jest to czym innym spowodowane ale jednak .. Więc boję się że tak częste prostowanie je zniszczy, a od kiedy zmieniłam fryzurkę jest ono konieczne, mam grzywkę w której świetnie się czuję ale bez prostowania nie da się jej nosić.
Mimo to cieszę się że ją mam bo jest o wiele lepsza od tego co miałam wcześniej. Może w przyszłym roku zdecyduję się na zakup czegoś droższego, myślę nad GAMĄ lub TONDEO i zobaczymy co z tego wyjdzie.
A może ktoś z Was mi poradzi, jakich jeszcze produktów mogłabym używać aby efekt prostowania był własnie taki jakiego oczekiwałam naczytawszy się forum na temat niewiarygodnego działania EFALOCKA ???
Będę wdzięczna za wszelkie porady

Pozdrawiam wszystkie wizażanki
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 17:06   #2175
tutusia
Rozeznanie

Spróbuj to może później jeszcze utrwalić woskiem? Ale powiem Ci, że niestety z cienkimi włoskami tak jest.. Moje też po efalocku sie wywijają na końcach.. Nawet po fryzjerze tak mam (raz nie miałam, ale to były prostowane na wieczorne wyjście i zuzyto mase kosmetyków utrwalających), więc no niestety.. Mojej koleżance, która też ma Efalocka, ma włosy bardziej kęcone od moich, ale grube nie straszna nawet mżawka.. Włoski po jednokrotnym prostowaniu zostają proste już do następnego mycia..
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-26, 19:36   #2176
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel
Question Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Dostałam dziś mojego babylissa, ale szczerze mówiąc rozczarowałam się troszkę. Włoski fakt były ladne ale bardzo krótko- jakieś pół godzinki. Póżniej pofalowały się. Nie wspomne już co się z nimi stało kiedy na chwilkę je związałam, . Myślałam że włoski bedą takie jak po fryzjerze Pocieszam się tym,że prostowałam je bez żadnej odżywki więc może będzie lepiej kiedy ją kupie. Jeśli i to nie pomoże to będe żałowała tylko kasy ( ciężko zresztą zarobionej ) bo po zwykłej prostownicy(czyli metalowym badziewiu) efekt był bardziej trwały
Stary 2006-06-26, 21:30   #2177
sylia
Rozeznanie

Ja mam prostownicę Remington CS5000 Jest super ja mam normalnie na głowie totalne siano i jakieś pofalowane włosy i wywinięte we wszystkie strony :/ Czyli koszmar! A prostownica spisuje się na medal! Nagrzewa się w minutkę, jednak ja czekam troszkę dłużej Przeciągam po włosach maksymalnie 3 razy i mam prościutkie włoski, efekt utrzymuje się nawet 3 dni(można sobie spać na tych włosach), z tym,że troszkę końcówki się mogą wywinąć, ale właściwie to wygląda jakby tak miało być Kupiłam przez neta za 95zł Aha prostownica jest ceramiczna, żeby nie było ;P

sylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-27, 08:53   #2178
bridget137
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Apfel
Dostałam dziś mojego babylissa, ale szczerze mówiąc rozczarowałam się troszkę. Włoski fakt były ladne ale bardzo krótko- jakieś pół godzinki. Póżniej pofalowały się. Nie wspomne już co się z nimi stało kiedy na chwilkę je związałam, . Myślałam że włoski bedą takie jak po fryzjerze Pocieszam się tym,że prostowałam je bez żadnej odżywki więc może będzie lepiej kiedy ją kupie. Jeśli i to nie pomoże to będe żałowała tylko kasy ( ciężko zresztą zarobionej ) bo po zwykłej prostownicy(czyli metalowym badziewiu) efekt był bardziej trwały
Normalnie jestem w szoku!!! Żeby po Babylissie był tak marny efekt, może jakaś podróba Ci się trafiła a jakie masz włoski, bardzo niesforne i trudne do stylizacji? Z tego co pamiętam to kupiłaś Babyliss Pro New Tech 24 mm? Ja chcę tego 35 mm, ale jak słyszę taka opinię to nabieram wątpliwości
Stary 2006-06-27, 13:29   #2179
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel

bridget137 Prostownicę kupowałam u Grabci wiec napewno nie jest to podróba Moje włosy nie są bardzo pokręcone, poprostu falują się, ale są cienkie i troszke zniszczone więc może dlatego taki efekt. Naprawdę mam nadzieję, że po jakimś kosmetyku do prostowania będzie lepiej. W ostateczności mogę też zwiększyć temperaturę ale i tak prostowałam na wysokiej jak na moje włosy. I ja też mam babylissa 35mm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-27, 15:23   #2180
KitiPunk
Raczkowanie

GG do KitiPunk

Apfel też tak mam Tylko, że ja kupiłam Gamę by tondeo (droga była 230 zl od Grabci na allegro). Podobno to przez upały (ciało sie poci, wtedy włosy robią się wilgotne). Prostuje po wcześniejszym użyciu dwufazowej Welli. Nie wiem już co mam zrobić
holla
KitiPunk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-27, 16:08   #2181
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel

Cytat:
Napisane przez KitiPunk
Apfel też tak mam Tylko, że ja kupiłam Gamę by tondeo (droga była 230 zl od Grabci na allegro). Podobno to przez upały (ciało sie poci, wtedy włosy robią się wilgotne). Prostuje po wcześniejszym użyciu dwufazowej Welli. Nie wiem już co mam zrobić
holla
No to mnie pocieszyłaś Od zawsze miałam problem z włosami- nigdy mi sie nie podobały i myśłałam że ta prostownica mi pomoże. Myśłałam nad tą Wellą dwufazową. ale na razie muszę zadowolić się czymś tańszym, zastanawiam się nad Hot lissem(nie wiem czy dobrze napisałam)

Edytowane przez Apfel
Czas edycji: 2006-07-31 o 21:01
Stary 2006-06-27, 16:27   #2182
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Apfel, może prostujesz na zbyt niskiej temperaturze? Na jaką cyfrę ustawiłaś wskaźnik?
Stary 2006-06-27, 19:31   #2183
frik
Przyczajenie

eurolux=TRAGEDIA wydasz tylko pieniadze a prostownice wrzucisz do smietnika najlepiej nie eksperymentuj tylko podejdz do swojej fryzjerki i zobacz na czym pracuje przeciez nie moze to byc jakas lipa bo chodzi o ladne wlosy klientki i czas w jakim sie je robi a co do produktow to na pewno polece prostownice z farouka z seriiCHI albo WAHL cutek no jeszcze jest MOSER a z kosmetyków to napewno nowy jedwab z farouka seria CHI czerwona specjalnie stworzony produkt do wlosow grubych i suchych idealny przed prostowaniem.jest mocniejszy niz ten w bialej butelce na pewno nie nadaje sie do wlosow cienkich suchych bo je obciazy to chyba na tyle czesc
Stary 2006-06-27, 19:36   #2184
frik
Przyczajenie

hej sprobuj użyc coś z TIGI dokladnie z serii CATWALK to na pewno pomoze
Stary 2006-06-27, 20:54   #2185
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Apfel, może prostujesz na zbyt niskiej temperaturze? Na jaką cyfrę ustawiłaś wskaźnik?
Prostowałam tak różnie. Ogólnie pomiędzy 10 a 15. Nie znam się, ale wydaje mi się, że to sporo jak na moje włosy
Stary 2006-06-28, 06:52   #2186
vikx
Raczkowanie

GG do vikx

Ej!!!Śłuchajcie coś chyba jest nie tak z waszymi prostownicami bo ja prostowalam prostownicą Wigo i poniej Wahl Cutek bez zadnych wspomagaczy i tak naprawde efekt był boski.Włosy lejące ,śliziutkie super mimo tego że mam siano na głowie!Wasze prostownice droższe i gorsze?cos mi sie tu nie podoba
Stary 2006-06-28, 06:54   #2187
vikx
Raczkowanie

GG do vikx

dodam ze te dwie prostownice nie mają regulacji temperatury i nagrzewają ponoś do ok.200stopni.Wiec moze powinnyście zwiększyć poprostu temperaturke?
Stary 2006-06-28, 08:11   #2188
Biała Dama
Zakorzenienie

Dziewczynki Kochane napiszcie proszę coś na temat dwufazowej Welli... mam zamiar sobie kupić, ale nie wiem czy daje to jakiś efekt...
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 10:40   #2189
bridget137
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Apfel
bridget137 Prostownicę kupowałam u Grabci wiec napewno nie jest to podróba Moje włosy nie są bardzo pokręcone, poprostu falują się, ale są cienkie i troszke zniszczone więc może dlatego taki efekt. Naprawdę mam nadzieję, że po jakimś kosmetyku do prostowania będzie lepiej. W ostateczności mogę też zwiększyć temperaturę ale i tak prostowałam na wysokiej jak na moje włosy. I ja też mam babylissa 35mm
A poza tym, że efekt jakoś specjalnie Cię nie powala to jest wygodna, lekka i poręczna w użyciu? Jesteś w stanie sama wyprostować czy musisz prosić kogoś o pomoc? Napisz za jakiś czas czy coś się poprawiło czy nadal jest do kitu. Pozdrawiam.
Stary 2006-06-28, 11:37   #2190
Apfel
Raczkowanie

GG do Apfel

Bridget137 wg mnie pozatym że słabo prostuje to jest ok Raczej daje sobie radę i sama robię całe włoski. Chyba że w poblirzu jest siostra to ona prostuje mi z tyłu, ale i bez niej jest oki I jest poręczna i wmiarę lekka. Ja mam porównanie tylko do zwykłej metalowej prostownicy, którą było trudniej coś zrobić.
Kupiłam dziś Hot lissa i zrobię nim włosy w sobotę(i zwiększe temp.) to napiszę później czy jest lepiej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości