|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Przyczajenie
|
![]()
"
Cytat:
zgadzam się ta pierwsza prostownica do włosków grubych i falowanych czy kręconych się nie nadaje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Hej!
![]() ![]() 1. Babyliss pro new tech 24mm 2. Efalock Champ 3. Efalock Master HeLp ![]() Którą wybrac??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
ja mam dosyć tanią (za 90 zeta była) Babylissa Wet ' n' Dry, ceramiczna, można wilgotne włosy prostować i można nawet na nałożonych preparatach bezpośrednio typu "Sunsilk efekt żelazka" stosować, bo są kanaliki i się para unosi. Nawet nie niszczy mi jakoś włosów bardzo, chociaż na codzień prostuję samą grzywkę tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale czy właśnie te kanaliki nie ciągną włosów przy prostowaniu, albo nie robią jakiś zagięć na włosach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
APFEL - wiesz co ja tez to czytam i czytam i sama nie wiem co kupic!Ale z tego co napisalas wybralabym albo pierwsza pozycje albo drugą bo o masterze cos opinie sie popsuly. I najlepiej kupic pełnoceramiczna prostownice a nie pokrytą powloką ceramiczna bo wczesniej czy pozniej ta powloka zejdzie ale tak sobie mysle ze jak zejdzie to wprowadza znowu "boskie" prostownice i kupi sie nowa!Ja zastanawiam sie na wahl cutek tania ponoc dobra , pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. chyba zdecyduje się na babylissa. Boję się że w masterze zejdzie powłoka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
ja mialam pierwsza prostownice philipsa ,była bezndzijena=/ żeby miec jkao tako proste wlosy musialam siedziec z godzine ;/ a ostatnio sobie kupilam nowa ceramiczą firmy holden pr-41 jes za***ista idealna do mioch wlosow (mam poldlugie i delikatne wlosy ) ,moej kolezanki z kla tez uzywaja i sa zadowolone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
bridget137 mnie natomiast dziwi to , ze watpisz w opinie fachowcow , ktorzy tu w tym watku sie wypowidzieli na temat profesjonalych prostownic...
Sprzet Babyliss PRO na rynku polskim--fryzjerskim jest juz ok 10 lat, (nie chodzi mi o zachwalanie go wlasnie wtym momencie, bo ja i tak po tylu latach sprawdzania wlsnie tego sprzetu a tudziez probowania innych marek, nie wymienie go na inny) na kazdych Targach Fryzjerskich w Polsce i z granica od zawsze istnieje Babyliss PRO!! DZIWIA MNIE WIęC OPINIE TAKICH SPZREDAWCOW!!! nie wiem czy ta " nieznajomość" i udawaniezaskoczenia jest celowa czy wynika tylko z niedouczenia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
ehs. nie bede czytac calych 73 stron, wiec przepraszam, jesli pyt sie powtorzy.
jakas w porzadku prostownice do 150 zl ktos mi poleci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
ja znam taką za 140zeta wahl cutek ale jeszcze nikt jej tu nie polecał tak jak efalocka czy tondeo. A sama zastanawiam sie nad kupnem. Wiec jak cos ktos ci poleci to wal do nas
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ponoć jeszcze lepsze są szklane i lustrzane prostownice, ponoć dokładniejsze niż ceramiczne. ALe ja na moją na serio nie narzekam, mam na stałe nastawioną na najlżejsze nagrzewanie, bo mam dość cienkie jasne włosy i łatwo się palą. i jak mówię - na codzień raczej samą grzywkę prostuję, całość włosów płynami prostującymi czasami - Sunsilka polecam Efekt Żelazka na przykład ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od około miesiąca EFALOCKA FLAT MASTERA
fajna prostownica, druga w moim życiu po babylissie z media markt kupionym na promocji, odkąd znudziły mi się kręcioły ;p Jest to produkt profesjonalny, o niebo lepszy od zwykłych sklepowych prostownic. Zdecydowanie wart swojej ceny, jednak.. Kupowałam ją z myślą o tym że będę miała proste włoski "od mycia do mycia" i tutaj się przeliczyłam. Mam delikatne, cienkie, mniej więcej od połowy długości bardzo kręcone i mimo używania profesjonalnych odżywek poplątane włosy. Sądziłam że profesjonalna prostownica w tej cenie sobie z nimi poradzi i efekt będzie trwalszy, jak przekonywała mnie grabcia (polecam). Jadnak efekt prostych włosów utrzymuje się tylko jeden dzień, a niekiedy pod wieczór lub przy dużej wilgotności powietrza końce włosów wywijają się, tak więc czasami używam jej nawet dwa razy dziennie (gdy wieczorem wychodzę). No i niestety z przykrością stwierdzam, że włoski jednak przesuszają się, nie wiem czy jest to efekt prostowania (używam serii ochronnej do prostowania 123 Babyliss Pro: szampon+odżywka+spray), czy może jest to czym innym spowodowane ale jednak .. ![]() Mimo to cieszę się że ją mam bo jest o wiele lepsza od tego co miałam wcześniej. Może w przyszłym roku zdecyduję się na zakup czegoś droższego, myślę nad GAMĄ lub TONDEO i zobaczymy co z tego wyjdzie. A może ktoś z Was mi poradzi, jakich jeszcze produktów mogłabym używać aby efekt prostowania był własnie taki jakiego oczekiwałam naczytawszy się forum na temat niewiarygodnego działania EFALOCKA ??? Będę wdzięczna za wszelkie porady Pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Rozeznanie
|
Spróbuj to może później jeszcze utrwalić woskiem? Ale powiem Ci, że niestety z cienkimi włoskami tak jest.. Moje też po efalocku sie wywijają na końcach.. Nawet po fryzjerze tak mam (raz nie miałam, ale to były prostowane na wieczorne wyjście i zuzyto mase kosmetyków utrwalających), więc no niestety.. Mojej koleżance, która też ma Efalocka, ma włosy bardziej kęcone od moich, ale grube nie straszna nawet mżawka.. Włoski po jednokrotnym prostowaniu zostają proste już do następnego mycia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
![]()
Dostałam dziś mojego babylissa, ale szczerze mówiąc rozczarowałam się troszkę. Włoski fakt były ladne ale bardzo krótko- jakieś pół godzinki. Póżniej pofalowały się. Nie wspomne już co się z nimi stało kiedy na chwilkę je związałam, . Myślałam że włoski bedą takie jak po fryzjerze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
Ja mam prostownicę Remington CS5000
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
bridget137 Prostownicę kupowałam u Grabci wiec napewno nie jest to podróba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Apfel też tak mam
![]() ![]() holla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Apfel Czas edycji: 2006-07-31 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Killing me softly
|
Apfel, może prostujesz na zbyt niskiej temperaturze? Na jaką cyfrę ustawiłaś wskaźnik?
![]()
#2183 |
Przyczajenie
|
eurolux=TRAGEDIA wydasz tylko pieniadze a prostownice wrzucisz do smietnika najlepiej nie eksperymentuj tylko podejdz do swojej fryzjerki i zobacz na czym pracuje przeciez nie moze to byc jakas lipa bo chodzi o ladne wlosy klientki i czas w jakim sie je robi a co do produktow to na pewno polece prostownice z farouka z seriiCHI albo WAHL cutek no jeszcze jest MOSER a z kosmetyków to napewno nowy jedwab z farouka seria CHI czerwona specjalnie stworzony produkt do wlosow grubych i suchych idealny przed prostowaniem.jest mocniejszy niz ten w bialej butelce na pewno nie nadaje sie do wlosow cienkich suchych bo je obciazy to chyba na tyle czesc
#2184 |
Przyczajenie
|
hej sprobuj użyc coś z TIGI dokladnie z serii CATWALK to na pewno pomoze
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Ej!!!Śłuchajcie coś chyba jest nie tak z waszymi prostownicami bo ja prostowalam prostownicą Wigo i poniej Wahl Cutek bez zadnych wspomagaczy i tak naprawde efekt był boski.Włosy lejące ,śliziutkie super mimo tego że mam siano na głowie!Wasze prostownice droższe i gorsze?cos mi sie tu nie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
dodam ze te dwie prostownice nie mają regulacji temperatury i nagrzewają ponoś do ok.200stopni.Wiec moze powinnyście zwiększyć poprostu temperaturke?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Kochane napiszcie proszę coś na temat dwufazowej Welli... mam zamiar sobie kupić, ale nie wiem czy daje to jakiś efekt...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Bridget137 wg mnie pozatym że słabo prostuje to jest ok
![]() ![]() Kupiłam dziś Hot lissa i zrobię nim włosy w sobotę(i zwiększe temp.) to napiszę później czy jest lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.