|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Przyczajenie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Cytat:
![]() czekam z niecierpliwością na info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Killing me softly
|
Apfel, ja ustawiam podobnie, na ok. 13 i tyle mi wystarcza. Spróbuj wyższej temperatury. Plus środek wspomagający. Hot Liss na początek jest dobry. Ja jednak wolę coś profesjonalnego- chyba wrócę do sprawdzonej Welli.
#2194 |
Przyczajenie
|
hej laski,długo tu nie zaglądałam i widzę,że wątek dalej się rozwija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
Dzięki marciiaa takiej opini potrzebowało moje sumienie, które krzywiło sie na myśl o wydaniu 3stów na prostownice.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Przyczajenie
|
Niedawno kupilam prostownice GA.MA by Tondeo, z regulacją temperatury, po wczesniejszym przestudiowaniu tego watku na forum. Wczesnie nie mialam prostownicy, a wlosy od czasu do czasu prostowala mi zaznajomiona fryzjerka. Nie mam wiec porownania z innymi prostownicami. Z prostownica wszystko ok, ale przeraza mnie czas ktory na to poswiecam --> 40 miniut :O , mam wlosy za ramiona, nie sa grube, ale jest ich bardzo duzo, wiec sporo czasu zajmuje mi oddzielanie poszczegolnych pasm. Mam nadzieje, ze w koncu dojde do wprawy, chociaz watpie abym zeszla do 10 minut :p Pocieszcie mnie, ze niektore z Was tez tyle czasu poswiecaja temu zabiegowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Ja mam grube wlosy do lopatek,prostuje juz prawie dwa lata i 30 min potrzebuje,jak sie streszcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Przyczajenie
|
uff majka, to dobrze, ze nie jestem jedyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Prostowanie wlosow na szczotce,przed uzyciem profesjonalnej prostownicy raczej jest nie potrzebne...
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Killing me softly
|
40 minut? Nieźle
![]() ![]() *majka*- fajny podpis ![]()
#2201 |
Przyczajenie
|
Czytam ten wątek już od paru godzin i musze przyznać że już się w tym wszystkim pogubiłam, więc błagam pomóżcie
![]() - GA.MA by TONDEO z reg. (tu link: http://www.allegro.pl/item111155708_prostownica _ga_ma_by_tondeo_z_reg_od _grabci78_gama.html ) cena 269 zł -TONDEO Z REG.TEMP (tu link: http://www.allegro.pl/item113138278_prostownica _tondeo_z_reg_temp_okazja _od_grabcia78.html ) cena 281 zł - TONDEO AKTYWNA JONIZACJA (tu link: http://www.allegro.pl/item112360834_prostownica _tondeo_aktywna_jonizacja _od_grabcia78.html ) cena 299 zł Pytanie: 1. Czym one w zasadzie (poza ceną :P ) się różnią ? 2. Czy płytki są całe ceramiczne czy tylko mają cienką warstwę ? 3. Czy te 2 pierwsze też mają jonizację czy nie a jeśli tak to jaka jest różnica między nimi a tą trzecia ? 4. Co daje jonizacja ? 5. Jak długo utrzymuje się efekt ? 6. I którą byście mi poleciły ![]() Dodam że mam suche włosy, mało podatne, zniszczone, sianowate, cienkie, ani nie proste ani kręcone - trochę falowane, farbowane (rozjaśniane) – wiem jednym słowem fatalne ![]() Błagam pomóżcie bo już się w tym wszystkim pogubiłam, a chce jak najszybciej którąś z nich zamówić. Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
no cuż ja mam tą prostownice i przyznam się że kupowałam ją troszeczke z niedowierzaniem że może być naprawdę dobra mimo że też się mnustwo na jej temat naczytałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Przyczajenie
|
ja sobie kupiłam prostonice EuroMax i jetem z niej nie zadowlona. Dość że kosztowała 70 zł. to może dlatego ? Te droższe prostownice są lepsze? Ktos już uzywał takliej co ja ?
po pierwszym zastosowaniu wlosy byly takie sobie a le po drugim kompletna szopa. za 3 razem zastosowania bylo juz lepiej . chociasz i tak po jakis 10 minutach koncowki mi sie podkrecaly :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja również na wyprostowanie wlosow potrzebuje 30 minut. Posiadam prostownicę efalock Flat champ, prostuję (niestety) na max temperaturze i musze conajmniej 3 razy przejechać po pasmie aby wlosy były proste.A mam bardzo kręcone i puszyste włosy. Do prostowania uzywam serum termoochronne pantene i jedwab. Czy myślicie że po tondeo bede potrzebowała mniej czasu na wyprostowanie wlosów?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Przyczajenie
|
Piszecie, ze dzielicie wlosy na dwa albo trzy kucyki, ja robie troche inaczej, zbieram wlosy i spinam klamra, zostawiajac niewielka czesc wlosow i tak po kolei wypuszczam troche wlosow i znowu prostuje. Na szczescie wystarczy, ze raz przejade prostownica po danym pasmie. Stad taki dlugi czas prostowania. Aha - temperatura 200 stopni, wlosy faliste - ni to proste, ni krecone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem "szczęśliwą" posiadaczką prostownicy Philips Duometricks straight HP 4645... Włosy (przynajmniej moje) puszą się i elektryzują się. No ale ewekt trzyma sie do nastepnego mycia, przy czym nigdy nie są "idealnie" proste...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Moje też po wyprostowaniu nie są idealnie proste, bo zawijają się lekko na końcach, jest jakiś dobry niedrogi środek ogólnie dostępny który temu zapobiegnie?
![]()
#2209 |
Raczkowanie
|
heh ja zakupiłam dość niedawno wahl cutek nad którą tak sie zastanawiałam.i powiem wam ze raz przejade i sa super 3 dni sie trzymają choć trzeciego lekko juz sie wywijają.jestem bardzo zadowolona bo kosztowala połowe mniej od tondeo a efekt jest super.Jak bede mieć możliwość to załącze wam zdjęcia przed i po ,ale nie obiecuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
ktory model efalocka kupic? oogladam i sa jakies flat master, champ. ktory lepszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
ja mam wigo
![]() ![]()
#2212 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Efalock flat master różnic sie tym od champa, że champ ma płytki pelnoceramiczne, a master tylko powlekane ceramika. Takze z Mastera predzej czy poxniej ta powloka zejdzie, a wtedy taka prostownica jest do wyrzucenia. Champ ma rownież jonizacje, dzieki ktorej mniej niszcza sie włosy.
Bebe jaka ty masz prostownicę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja uzywam Babyliss Pro a do tego mleczko do prostowania Biosilk.Wlosy sa proste blyszcace i musze powiedziec ze prostownica jest swietne, Moja jest akurat dosc szeroka bo mam dlugie wloski ale jest swietna.Mam ja juz 1,5roku i jest jak nowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() a ta: http://www.allegro.pl/item113138205_...grabcia78.html Mozecie mi napisac, ktora firma jest lepsza? i co to jest krystaliczna powłoka jonizująca? |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Nie znam sie na prostownicach ale lubie proste włosy. Kilka lat temu (wtedy jeszcze nie słyszałam o ceramicznych) kupiłam sobie zwykłą prostownice i byłam pod wrażeniem, chociaż prostowanie zajmowało kupe czasu.
Niedawno kupiłam sobie chyba najtańszą jaka może być prostownicę ceramiczną Adler za całe 26,99!!! Tak wygląda: http://www.allegro.pl/item113630030_...d_jksklep.html Narazie jestem zadowolona - prostowanie zajmuje mi ok 5 minutek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Przyczajenie
|
madzia - pisalam wczesniej mam prostownice GA.MA by Tondeo z regulacja temperatury (zakres 160 -220 stopni), kupowalam od grabci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
ja już od roku mam mastera i ceramika jest dokładiew taka sama jak była na początku, a z tego co wiem to w champach bywa tak że psyje sie jonizacja
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.