Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2004-11-23, 20:37   #241
greeneyes
Raczkowanie

Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

a czy ktos moglby to wszystko podsumowac bo mam straszny zamet w glowie
greeneyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-11-25, 09:22   #242
aniagg
Przyczajenie

Dziewczyny aktualnie, trwa licytacja EFALOCKA - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35737982
wind33 napisał(a):
> Podałam wczesniej link do aukcji Efalocka i do tego sprzedawcy, ale zrobie to raz jeszcze .
> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34314132
> Pozdrawiam
>
> ewelas napisał(a):
> > a od kogo kupiłas ta prostownice? jesli na allegro, to podaj mi prosze nazwe sprzedawcy. z gory dziekuje.
aniagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-09, 08:53   #243
anytsuj
Zadomowienie

Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW-

Czy mógłby mi ktoś pomóc bo mam kompletny mętlik w głowie. Otóż byłam wczoraj w hurtowni fryzjerskiej Eurokos i pytałam się o najtańszą prostownicę ceramiczną i pani powiedziała że jest po 120 zł. tylko nie zrozumiałam firmy ( cibus czy sibus- pewnie coś źle usłyszałam ) bez funkcji pary tylko tyle że jest ceramiczna. POMÓŻCIE. Warto ją brać dodam jeszcze że mam bardzo cienkie i delikatne włosy .
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-09, 08:56   #244
mimi123
Raczkowanie

Najlepsza prostownica to WIGO z plytkami ceramicznymi, do kupienia tylko w sklepie fryzjerskim, poprostu rewelacja!
mimi123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-09, 12:56   #245
koralowka
Przyczajenie

GG do koralowka
Re: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW-

hej pomoge ci !!! anytsui !!!! najpierw kupilam prostownice ELTA za 35 zeta i bylam zadowolona dopuki nie zobaczylam ze sa inne nowosci lepsze, wiec kupilam na allegro BABYLISS z para ale nie byla to prost profesjonalna tylko ze zwyklego hipermarketu i nie dawala super efektu-wlosy byly suche po wyprostowaniu i niezdrowo wygladaly. az do chwili kiedy zakupilam WIGO 25mm NA ALEGRO ZA 177 ZETA I SIUPER JEST JA TEZ MAM DELIKATNE WLOSKI I NAPRAWDE POLECAM,NAWET SIE NIE KRECA NA WILGOCI. SIUUUUPERRRRRRRRR !!!
koralowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-09, 16:35   #246
ewela_s
Przyczajenie

CZY KTOS MOZE MI DORADZIC JAKICH KOSMETYKÓW UZYWAC LUB CO ZROBIC, ABY WŁOSY PO UZYCIU PROSTOWNICY BYŁY BŁYSZCZACE. DODAM, ZE PROSTOWNICE MAM DOBREJ JAKOŚCI. Z GÓRY DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZ
ewela_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-09, 19:51   #247
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

a ja uwazam ze wszystkie prostownice ceramiczne są cudowne <babyliss,gama,wigo,efalo ck> ja np mojej uzywam prawie codziennie <gama>,ale to w zasadzie są takie poprawki i nie widze zeby stan moich wlosow sie pogorszyl,a w przpadku remingtona <OSTRZEGAM przed tymi prostownicami,ale tych takich co maja tylko powloke teflonowa-niemale pieniadze wyrzucone w bloto> to remington mi strasznie zniszczyl wlosy tym calym teflonem... My z kolezankami wpadlysmy na pomysl zeby do prostowania uzywac jakiegos olejku-ja np uzywam serum z avonu na zniszcz. koncowki i efekt jest naprawde ok.Moja kolezanka uzywa jakiegos innego ale nie pamietam nazwy i tez jest ok Wyglad prostowania zalezy w duzej mierze od rodzaju wlosa,wiadomo ze od fryzjera bedzie wygladac inaczej a jak sobie sama wyprostujesz to bedzie inaczej... Mojej kolezance wloski sie falowaly po efalocku na nastepny dzien... Ja mam game i wlasciwie nie narzekam ale mam zamiar sprowadzic sobie tego efalocka z niemiec <bo mozna tam kupic za ok 200zl> Mam obsesje na punkcie prostowania hehe.Ale polecam prostownice ceramiczne
baby_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-12-09, 20:01   #248
aniagg
Przyczajenie

A ja mam efalocka i uważam , że jest to najlepsza prostownica. Włosy sobie robię lepiej niż fryzjer i mam proste aż do następnego mycia (nawet przy wilgotnej pogodzie się nie kręcą) a mam naprawdę grube i kręcone włosy.
aniagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-11, 16:10   #249
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

dziewczyny ta prostownica efalock to jest ta sama co na zdjeciu ktore zalaczam tak?? bede wdzieczna za odpowiedz
Stary 2004-12-13, 01:50   #250
kajka_sen
Przyczajenie

Chciałabym kupić prostownicę, ale nie stać mnie na zakup profesjonalnej (np. Babelyss) ponieważ nie stać mnie na wydanie jednorazowo takiej kwoty, chcę wziąć ją na raty (a Babelyss nie jest dostępny "w takiej formie płatności").
Zastanawiam się więc na dwoma modelami: Remington SC1000 lub Remington S1002. Ponieważ przeczytałam tu wiele złego o innych modelach Remingtona, chciałabym wiedzieć czy zakup jednej z nich nię będzię największą katastrofą mojego życia. Który model będzie lepszy?
Będę dźwięczna za wszelką pomoc.
Kajka Sen
kajka_sen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-13, 06:03   #251
koralowka
Przyczajenie

GG do koralowka

kajka sen !!! szczerze ci powiem ze nie masz co pchac sie w zakup remingtona czy jakis takich nieprofesjonalnych bo wyrzucisz tylko pieniazki i stwierdzisz z e lepiej bylo poczekac uzbierac kase i kupic np: WIGO 25mm za 177zeta na allegro nowiutka od przedstawiciela ja taka kupilam i naprawde jestem zadowolona a wczsniej mialam takie zwykle z hipermarketu i kapa byla. !!! caluski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-12-13, 07:14   #252
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

A na www.estyl.pl , ten sam płyn kosztuje 13zł taniej - 44 PLN. Zresztą już kilka sprzedałam, wiec ceny mam chyba atrakcyjne.

http://www.estyl.pl/sklep/customer/p...cat=412&page=1

Buźka

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-13, 16:38   #253
mysza1
Przyczajenie

Witam dziewczyny,jezeli ktoras bylaby zainteresowana kupnem prostwnicy ceramicznej EFalock(mam pare sztuk),to piszcie na e-mail,pozdrawiam,Maja
mysza1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-13, 17:21   #254
iza84
Raczkowanie

Maja? prostownica ceramiczna? za ile zl? i gdzie ten adres mailowy?
Maja napisał(a):
> Witam dziewczyny,jezeli ktoras bylaby zainteresowana kupnem prostwnicy ceramicznej EFalock(mam pare sztuk),to piszcie na e-mail,pozdrawiam,Maja
iza84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-13, 17:46   #255
mysza1
Przyczajenie

Ok,sorki,tu masz adres:kitty.82@op.pl,jak jestes zainteresowana to napisz.Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-12-14, 10:40   #256
anytsuj
Zadomowienie

Byłam dzisjaj w hurowni fryzjerskiej Eurokos-Plus i widziałam prostownice ceramiczną z grzebykiem w kwocie 120 zł. typ prostownicy " STRETTA - SIBEL " Czy ktos o nie słyszał ? Proszę pomóżcie.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-14, 12:03   #257
Blondzia
Raczkowanie

Ja uzywam Holdena i jestem bardzo zadowolona. Dodatkowo ma karbownice i grzebyczek rozczesujacy wlosy podczas prostowania/karbowania. ;P

Coco Chanel
Blondzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-14, 16:05   #258
Mordeczka
Przyczajenie

Marta? W jakiej cenie był ten Holden? Pierwszy raz słysze ta naze ale jak mówisz ze jestes zadowolona to moze i ja sie przymierze do tego typu.
Mordeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-14, 16:34   #259
natuska17
Zakorzenienie

Ja mam profesjonalną prostownicę Babyliss PRO 2035C (tą ze zdjęcia) i nie narzekam. Dałam za nią 180zł, a w jej zakupie pomogła mi kochana Grażynka*
Myślę, że to czy włosy po prostowaniu puszą się na dworze (deszcz, wilgotne powietrze) nie jest spowodowane marką prostownicy, a kosmetykami jakich do tego prostowania używamy. Jeżeli efekt w domu po prostowaniu jest super, a na dworze się psuje, to nie zwalajmy winy na prostownicę a na nasz rodzaj włosów, ich pielęgnację oraz pogodę.
Osobiście używam serii wygładzającej Garniera (szampon + odżywka + serum), a także żelu do prostowania włosów Goldwella (ten z kolei zakupiłam w internetowej hurtowni fryzjerskiej), ale nie jestem z niego zbytnio zadowolona. Włosy prostuję praktycznie codziennie (jak ich nie rozpuszczam, to prostuję tylko kitkę, bo bardzo mi się puszy). Wielkiego zniszczenia włosów nie zauważyłam (puszyły się zanim poznałam słowo prostowanie włosów). Niszczą się tylko koncówki, ale te można przecież co jakiś czas obcinać. Myślę, że jeśli zainwestujemy nie tylko w dobrą prostownicę, ale i dobre kosmetyki, to efekt prostowania powinien być zadowalający. Obecnie zbieram kasę na OSIS iron serum 200 C Schwarzkopf'a - ponoć świetne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babyliss.jpg (33,9 KB, 48 załadowań)

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-12-14, 17:25   #260
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

zawsze to podkreslam , ze wazna jest stylizacja i pielegnacja(ciesze sie ze spzrecik sie sprawdza )
ossis jest barzdo fajny , bardzo dobrze wloski na nim sie prostuje!
Stary 2004-12-14, 21:00   #261
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl

no wlasnie Pani Grazynko jak to jest ja tez tak mam ze mi sie troszke podkrecaja wloski jak wyjde z domu i nie ma takiego super efektu <tez zamierzam kupic osis to serum> Dziewczyny tu piszą ze po efalocku im sie wlosy nie kreca ze sa super proste,a ja mam troche zniszczone wlosy i mi sie proste takie super druty nie chca utrzymac.Nawet pisza ze prostują bez zadnych srodkow,ja tam wierze w moc takich preparatow i zamierzam kupic jeszcze tego efalocka zeby sprawdzic,choc wydaje mi sie ze te prostownice ceramiczne wigo,babyliss,gama czy efalock są takie same i efekt prostych wlosow wlasnie zalezy od kondycji wlosa i od srodkow do stylizacji ale ja tam wole zapytac profesjonalistki
Stary 2004-12-14, 21:34   #262
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

dzialanie ceramicznych ,( tych z wkladami , a nie z powloka)
w zasadzie jest takie same, roznica polega na wykonaniu i latwosci uzywania, porecznosci,jezeli chodzi o sprzet,im bardziej porfesjonalny tym lepszy, natomiast jezeli do tego dodamy , jak juz wiesz, od rodzaj wlosa , stopien jego skrecenia, oraz srodki wspomagajace to mamay dosc ulatwiony efekt
j nie wiem od czego zalezy to dlaczego Tobie czy innym dziewczynom wlosy po wyprostowaniu sie nie trzymaja, ja nie mam takich problemow choc mam mocno krecone wlosy, juz tez o tym pisalam, ani moje klientki nie narzekaja , wlosy sie trzymaja uzywam roznych srodkow tez tu juz pisalam , ossisa, renee blanche, welli
Stary 2004-12-18, 11:11   #263
Ines1985
Zakorzenienie

PROSTOWNICE DO WŁOSÓW - KWC

Nie chcialam zakladac oddzielnego wątku wiec pisze tutaj.
Moze by tak pododawac prostownice do KWC do akcesoriów? Na stronie glownej KWC przy kategorii akcesoria kosmetyczne jest napisane ze mozna dodawac takie rzeczy jak depilatory, lokówki, prostownice... A o ile sie nie myle to zadnej rzeczy tego typu tam nie ma.

"Akcesoria kosmetyczne (114)

Najróżniejsze sprzęty nieodzownie związane z artystycznym rytuałem makijażowym i pielegnacją urody czyli pęsetki, pilniczki, pędzle, pacynki, puszki, gąbeczki, szczotki, wałki, papiloty, prostownice, gofrownice, lokówki, depilatory itp."

Mysle ze to by ulatwilo wielu dziewczynom znalezienie odpowiedniej prostownicy. Ten watek jest ogromny i jak ktos szuka informacji na temat jednego konkretnego zelazka fryzjerskiego to ma problem

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-18, 16:54   #264
mysza1
Przyczajenie

Dziewczyny,niestety ogloszenie o efalocku juz nieaktualne,ale jesli bylybyscie zainteresowane,to zapraszam na Allegro w styczniu.Pozdrawiam
Stary 2004-12-21, 16:02   #265
summer18
Raczkowanie

Re: PROSTOWNICE DO WŁOSÓW - KWC

A wiecie moze co to jest za prostownica??? I jak ją oceniacie?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37445136
summer18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-21, 16:24   #266
summer18
Raczkowanie

Muszę wam zadać jeszcze jedno pytanko: lepiej kupić prostownice BABYLISS PRO za 340 zł(trzecia prostownica od góry na samym początku wątku- tą cieniutka) czy zachwalanego przez was Efalocka za 309????

Pytam bo po przeczytaniu całego wątku całkowicie straciłam orientacje (zaaa duzo tu tego ) a za takie pieniądze chciałabym dokonać jak najlepszego wyboru. Poza tym pierwszy raz spotykam się z tą firmą - Efalock... To jak myślicie, która będzie lepsza??
summer18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-21, 22:04   #267
Agna_Iolanthe
Raczkowanie

Mam ten sam dylemat. Może ktoś nam doradzi?
Dodam, że ja mam włosy lekko falujące i skłonne do puszenia się, ale stosunkowo podatne, długie do ramion (+). Chciałabym prostownicę ceramiczną, z regulacją temperatury i wygodną do samodzielnego prostowania (chyba nie bardzo szeroką, raczej wąską lub średnią). I żeby była lekka.
Czyli Efalock, BaByliss z płytkami New Tech, czy jeszcze coś innego?
Agna_Iolanthe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-12-22, 07:50   #268
koralowka
Przyczajenie

GG do koralowka

DO AGNY !! ja uzywam WIGO 25mm , jest lekka , mała i poreczna. swietnie prostuje wloski bo moje tez sie lubia puszyc. jestem bardzo zadowolona.kupilam ja na allegro od przedstawiciela handlowego za 177 zł. pozdrawiam
Stary 2004-12-22, 15:24   #269
nie
Przyczajenie

Re: PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Wiem że na pewno już macie wszyscy dość czytania tego typu pytań, ale chciałabym uzyskać odpowiedź na takowe pytanie:
Jaką prostownicę polecxicie dla osoby ze średnio długimi, mocno puszącymi sie, gęstymi włosami. Mam włosy dosyćprzesuszone więc nie chciałabym pogorszyćich stanu.
Więc lepsza by byla dla nich prostownica z "parą" czy może bez?

Jeśli możecie to podajcie konkretne modele prostownic .

Aha ni i jeszcze
Jakie środki są najlepsze do prostowania włosów( też prosze o konkrety)

Z góry dzięki
nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2004-12-22, 16:43   #270
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl
Re: PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

dziewczyny najlepsze prostownice to prostownice ceramiczne,ja uzywam takiej profesjonalnej bardzo czesto juz ok 3 miesiecy i specjalnego zniszczenia wlosow nie zauwazylam,gorsze szkody narobily te bazarowe prostownice wrrrr.... ja polecam prostownice gama mozna nabyc u renaII na allegro za 250zl,warta pieniedzy i prostuje bez zarzutu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości