|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
GHD to mistrzostwo! Cudo
![]() ![]() Zapraszam do wątku użytkowniczki GHD http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=15858467 |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Przyczajenie
|
Witam. Chce kupic dziewczynie prostownice tylko nie znam sie zabardzo na tym. mam nato przeznaczone okolo 200zl. chciała by taką prostownice po ktorej nie elektryzowalyby sie wlosy. zastanawialem sie nad philips hp 4666 albo braun es3
Edytowane przez kazik1252 Czas edycji: 2010-01-02 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z lotionem może być o tyle inaczej, że ma on cięższą konsystencję więc możliwe, że dobrze go stosujesz nakładając go na noc, przed rannym prostowaniem. Ja osobiście wolę włosy wyprostować zaraz po ich umyciu i wysuszeniu, a potem nawet położyć się spać z wyprostowanymi, bo rano chyba jednak lepiej się takie ukladają. Ostatnio moja fryzierka aplikowała przed prostowaniem mi na mokre włosy spray Wella, wysuszyła je po czym znowu spryskała mi włosy tym kosmetykiem, tak więc jest to chyba właściwe użycie tego typu sprayów ochronnych. ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Prostownic Ga.ma używają salony TRENDY, do których zawsze chodzę. GHD mam w domu i używam. Od fryzierki zawsze wychodzę zadowolna, włosy mam prościutkie aż do kolejnego mycia. Ale wiadomo - inaczej (lepiej) jest jak ktoś Ci się włosami zajmie, a jak masz sama sobie prostować. Nie prostowałam sobie sama nigdy włosów Ga.Mą, ale z pełnością mogę polecić GHD do samodzielnego prostowania. Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2010-01-03 o 00:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz dziękuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Przyczajenie
|
hej. mam taki problem. bo zamierzam kupic nowa prostownice ale czytajac te wszytskie opinie zglupialam troszke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
Używałam tej prosto wet&streight i musze powiedzieć, ze bylam bardzo mocno zaskoczona (prostowałam tylko na sucho), ponieważ nigdy wcześniej nie uzyskałam tak prostych drutów! efekt utrzymywał się od wieczora , poprzez spanie i cały kolejny dzień. Naprawdę można być zadowolonym z tej prosto, chociaż ja kupiłam ostatnio rywalkę s1052
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
poszukuje dobrej prostownicy ceramicznej
pasowało by mi tak za 50zł coś kupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
A czy mi ktos doradzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Przyczajenie
|
Witam od kilku tygodni probuje dokonac wyboru pomiedzi kilkoma prostownicami a mianowicie :
REMINGTON S9950 SHINE therapy Braun ES3 REMINGTONS7902 ~ANTIFRIZZ a dodam ze nie mam grubych wlosow ale srednie Prosze pomozcie !! z gory dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
witam,
czy któraś z was miała jakieś doświadczenie z prostownicami ZELMERA? To pytanie na pewno nie padło pierwszy raz, ale wybaczcie, nie dałam rady przebrnąć przez tyle stron ![]()
#2714 |
Zadomowienie
|
Parę miesięcy temu zastanawiałam się między tymi dwoma prostownicami, wybór padł na Brauna. Nie byłam do końca zadowolona, w grudniu sprzedałam ją siostrze a dzisiaj kurier przysłał mi Shine Therapy, napiszę później jak wrażenia w porównaniu do Brauna :P Dodam tylko że gdy kupowałam Brauna to w internecie nie było żadnych recenzji, ciągnęło mnie do ST która była bardzo zachwalana, jednak zdecydowałam się wtedy na Brauna bo miała jonizację. Nie wiem, może znowu źle wybrałam z ST (myślałam jeszcze o Babyliss Pro Radiance 230), ale przejrzałam już wszelkie możliwe recenzje, testy i mam nadzieję że będę zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Przyczajenie
|
A mozesz powiedziec czemu nie bylas zadowolona z Brauna ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zadomowienie
|
Włosy nie były idealnie proste, puszyły się, końcówki się wywijały, po paru godzinach praktycznie nie było widać że je prostowałam, czasami zwiększałam temperaturę bo myślałam że może używam zbyt niskiej, ale efekt nie był wcale dużo lepszy a włosów spalić nie chcę. Nie wiem, może chodzi o moje włosy, na KWC jest tez sporo pozytywnych opinii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2718 |
Przyczajenie
|
hej. na dniach chcialabym kupic nowa prostownice. bardzo zastanawiam sie nad remingtona wet&straight. tylko sa dwa modele: s8002 i s7902. i nie wiem ktory jest lepszy? czy moze polecicie jakas zupelnie inna? zalezy mi na prostownicy ktora bedzie prostowac dobrze i trwale. i zeby wlosy sie nie elektryzowaly. mam krotkie wlosy i dosc cienkie.prostuje codziennie i zalezy mi zebym nie musiala tego robic 2 razy dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
One różnią się tylko szerokością płytek, jeśli masz krótkie włosy to wybierz tą z wąskimi płytkami S7902.
dorocia019>Wieczorem przetestowałam Shine Therapy, jak na razie jestem zachwycona ![]() ![]() Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2010-01-08 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Proszę pomóżcie mi w wyborze, bo do reszty już zgłupiałam ![]() Chcę kupic prostownik ![]() Wybrałam Remingtona- bo chyba najwięcej pochlebnych opinii o nim słyszałam. Nie chcę raczej wydawac więcej niż 100- 150 zł poniewaz nie używam jej zbyt często... Przeważnie prostuję tylko grzywkę i czasem tylko całe włosy. Teraz pytanie w co najlepiej zainwestowac? * Najtansza REMINGTON CS5002 za 83 zł z przesyłką * REMINGTON S7902 Wet2Straight, którą uda mi się byc moze kupic za 120-130 z przesylka? * REMINGTON S1051 też w podobnej cenie co wyżej 120-130 zł. * czy tę, którą polecalyscie przed chwilką ale droższą REMINGTON S9950 SHINE THERAPY za 195 z przes? Pomóżcie proszę, bo bardzo ciężko mi się zdecydowac patrząc na to, że żadnej z nich nie miałam w ręku. Ważnym kryterium jest też to, żeby była wąska- do łatwiejszej obsługi grzywki. Czekam na odpowiedz z niecierpliwoscia ![]()
#2722 |
Przyczajenie
|
Dzieki Jazzlyn za opinie bardzo mi pomoglas. Wczesniej nie bylam zbytnio przekonana do Brauna ES3 ale teraz rezygnuje z kupna tej prostownicy
![]() REMINGTON S7902 Wet2Straight a REMINGTON S9950 SHINE therapy ![]() Edytowane przez dorocia019 Czas edycji: 2010-01-08 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejnym zaskoczeniem był czas prostowania - tutaj w niecałe 15 min wyprostowałam idealnie włosy za łopatki, NAWET na 130*C !!! Myślę, że jeśli nie prostujesz włosów codziennie to extra wybór dla Ciebie, ponieważ tą prostownicą można również w mega łatwy sposób zakręcić włosy (chyba żadną prostownicą tak łatwo nie zakręcisz włosów). Także masz większy wybór stylizacji ![]() Nie wiem jak inne propozycje, fajna jest także wet&streight, ale to już wyższy koszt; jeśli nie zależy Ci na skróceniu czasu suszenia wolałabym (i sama wybrałam) Sleek&Curl. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba wybiorę tę do kręcenia, bo czasem tez mam chęc się zakręcic i przyda się takie podwójnie cacko! Raz jeszcze dzięki ![]()
![]() |
#2725 |
Rozeznanie
|
No , a ja mam wlasnie dylemat ktora wziasc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Tak, dzięki jonizacji włosy nie powinny się puszyć i elektryzować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
dziekuje za odp
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
Wizażanki potrzebuje pomocy..Wyjeżdżam w piątek rano i do czwartku musze mieć prosrownicę, z powodu zepsucia się starej.. I teraz mam dylemat nie mogę się zdecydowac pomiędzy remingtonem shine terapy, a sleek&curl. Z jednej strony ta pierwsza ma ceramiczne plytki, ale jest bez jonizacji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2729 |
Raczkowanie
|
Nad shine terapy terapy też się zastanawiałam, czytałam o niej wiele pochlebnych opini, ale dla mnie też brak jonizacji jest wielkim dylematem, więc ja chyba zdecyduje sie nad braun es2. Do teflonowych płytek nie mam jakoś przekonania podobno powłoka teflonowa może schodzić z czasem, natomiast jeżeli chodzi o przesyłko to myśle, że do czwartku dostaniesz przesyłke jeśli jak najszybciej ją zamówisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Raczkowanie
|
shine therapy nie ma teflonowej powloki chyba ze to do brauna bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.