![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bal przebierańców :)
My ze znajomymi od 3 lat wynajmujemy na Mazurach domek na 3-5 dni na Sylwestra i robimy tematyczny bal przebierańców. 3 lata temu była tematyka "obciach party", 2 lata temu "postacie z bajek" a w tym roku "zawody świata". Najlepsze co może byc.
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mąż w zeszłym roku przebrany był za smerfa. Tani koszt i własna inwencja. Miał białe kalesony a na górę niebieską koszulkę, na głowie białą czapkę, w ręku lusterko (smerf Laluś) a twarz wymalowałam mu niebieskimi cieniami do powiek.
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A dla kobiety (tym bardziej blondynki) może przebranie "weneckie"? Tzn. ładna najlepiej prosta sukienka i tylko tego typu maska? Tajemniczo, pociągająco, z pomysłem...
![]()
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ja tez ide na bal.
Postacie z bajek. Zostaly 3 dni..a ja nie mam pomyslu. najlepiej byloby cos stworzyc z wlasnej szafy. Ale co?jak? ![]() Tutaj byly rozdzialy na brunetki/ blondynki. jestem ta pierwsza. Z tym, ze nie chce nic wypozyczac. Boze. poratujcie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Och kurcze...trafiłam na temat dla mnie bardzo na czasie
![]() Wybieram się na sylwestra, na którym wszyscy będą w parach, a więc padło hasło: "przebieramy się za sławne pary" - znaczy się znane charakterystyczne postacie, prawdziwe, filmowe, bajkowe...Jak narazie wymyśliliśmy Morticię i Gomeza Addams (ale mamy wrażenie, że nie jesteśmy jedyni z tym pomysłem ![]() ![]() Może macie jakieś ciekawe pomysły (tudzież pomysły na realizację przebrań)? Bo ja to przyznam się szczerze, że pierwszy raz idę na przebieranego sylwestra ![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
może kosmitka? uczennica? tenisistka? policjantka? królowa? smerfetka? fiona ze shreka? wampirzyca? ;D kurcze jak się tak nad tym zastanowić to dużo rzeczy jest oklepanych ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi postacie z bajek to miałam ten temat w zeszłym roku na sylwetra. Przebrałam się za myszkę miki. Kupiłam tylko komplet: uszy, aksamitka na szyję i ogon - 12zł, na górę założyłam bluzkę czerwoną w białe grochy, na dół czarną spódniczkę, na dół czarne zakolanówki do których przyszyłam na górze czerwone kokradki w białe grochy.
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podoba mi sie pomysł na rodzine Addamsów - bardzo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Pary jakie przychodzą mi na myśl:
- Shrek i Fiona - Piotruś Pan i Wendy (chyba tak miała na imię) :P - Jane i Tarzan - Pocahontas i John Smiths - Bestia i Bella - Alladyn i Dżasmina - Quasimodo i Esmeralda - Robin Hood i Miriam - Fred i Wilma - Barni i Betty - Spider man i Mary Jane Watson - Tristan i Izolda - Harry Potter i Hermiona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
DODAM SMERFETKĘ I SMERFA.
wykonanie nie jest zbyt trudne i drogie.czapkę mozna uszyć samemu.wykroić wg wzoru i zszyć.a reszte to inwencja tworcza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
A może Supermenka?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Wiecie co dzis w pracy wpadlo mi do glowy?
ze cyganka nie bedzie trudna ![]() ide do indyjskiego.. kupuje spodnice, zakladam mnostwo korali na szyje, chustka na glowe ![]() pytanie! jak maluja sie cyganki? ![]() Bardzo mi sie podoba pomysl z Pocahontas ![]() rewelacja! A na mnie w szkole (jak bylam mala) tak mowili ![]() tylko gorzej ze strojem. Skad wziac takie indiańskie 'łachmany'? Bura kocurka pomysl z Adamsami jest rewelacyjny! naprawde! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś z moim TZtem i kolegami na wycieczce po sklepach z ciuchami na wagę, w ppszukiwaniu strojów na bal przebierańców. Tżtowi znalazłam od razu wspanaiły kombinezon jednozcesciowy na narty (wiecie te kolorki różowy, zielony, czarny, cytrynowy), jego rozmiar, zapłacił 14 zł, strój gotowy a wygląda rewelacyjnie ![]() Kolega wział płaszcza a'la Sherlock- 10 zł. Do tego ma kapelusz ,wezmie cygaro bedzie detektyw. Drugi kolega przebiera sie za ksiedza ![]() A ja po dlugim grzebami w ciuchach i różnych pomysłach( piłkarka, bezdomna, totalne kwieciste lata 70-80) znalazlam turkusowe spodnie o nieznanym kroju.jak je przymierzyłam okazało się ,że to szarawary ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj w błyskawicznym tempie wpadłam do lumpka i wzięłam dziecięcą czarną spódniczkę i koszulę też czarną z takiego sztucznego materiału. Wcześniej od koleżanki dostałam sukienkę i takie dziwne coś...jak narzutka jakaś - nie wiem jak to nazwać
![]() ![]() ![]() Brakuje mi tylko takiej cygaretki długiej...nie wiem skąd aż takie długie coś wytrzasnąć ![]() No ale generalnie jestem zadowolona - gorzej mój TŻ, który nie ma ani marynarki w paski, ani wąsów, ani ciemnych włosów...pozostanie charakteryzacja ![]()
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
no i jak po Sylwestrze? ;D stroje się podobały? ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Wyszły super
![]() ![]() A u innych? Jak się udało?
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
U nas teżsuper
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
u mnie tez wyszło super!
w koncu wyszlam jako cyganka. Spodnica ze sklepu indyjskiego, taka chusta na biodrach z monetami, chusta na glowie, kolczyki i mnostwo korali |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
odświeżam wątek:P ide na domowke taka z przebraniami z moim tż nie będzie zbyt wiele osob ale chciała bym miec jakis fajny strój i nie wiem sama jaki ..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja i TŻ urządzamy przebieranego sylwestra w domu
ja będę policjantką strój już mam ![]() Edytowane przez Anastazja86 Czas edycji: 2009-12-19 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Anastazja86 ile łącznie wydałaś na przebranie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Jak już pisałam w innym wątku:
Przebrałabym się za myszkę minnie, strój całkiem łatwy, potrzebna tylko sukienka-pewnie masz, jakieś szpileczki z okrągłymi noskami-pewnie masz, makijaż-dasz radę, plus uszka i ogonek, gotowe ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
potrzebuję pomocy
![]() temat imprezy: superbohaterowie vs antybohaterowie ... impreza za niecałe 2tyg, idę z tżtem, zupełnie nie mam pomysłu na przebranie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
W lumpeksie znajdziesz mnóstwo inspiracji
![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Może kobieta trujący bluszcz Batmana? Zielone wdzianko, czerwona peruka, jakieś listki wczepione, usta na czerwono. Tylko nie wiem czy o takich bohaterów chodzi, ona była akurat czarnym charakterem, ale może by przeszło :P A może
Kobieta kot? jakieś czarne leginsy, obcisła czarna bluzka lub gorset, szpilki, i uszy kocie na pewno do kupienia na allegro, ewentualnie czarna maska na oczy do tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
witam!
Ja również wybieram się na sylwestra, gdzie każdy ma być przebrany. Przeglądam Wasze propozycje, podoba mi się myszka Minnie ![]() myślałam nad diablicą, zakonnicą bądź pielęgniarką. Tylko nei chciałabym wyglądać jak prawdziwa zakonnica- troszkę 'seksu' by się przydało, znalazłam takie oto zdjęcie: http://www.partybox.pl/zasoby/images/small/DG6001.jpg ale nie wiem skąd wziąć nakrycie na głowę ![]() Podoba mi się pokojówka, http://www.maskowybal.pl/cms/files/i...%B3wka%202.jpg ale nie mam pomysłu czym zastąpić ten strój, bądź gdzie znaleźć podobny za niewielką cenę. ciuchollandy- owszem, ale nie sądzę że znajdę czarną sukienkę z koronką na dole ![]() ![]() a może inne propozycje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
podbijam temat.... za 2 tyg idę na bal i brakuje mi pomysłu-a chciałabym coś oryginalnego.... jak nie wymyślę nic to postawię na obciach-to się zawsze sprawdza
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.