|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przed/Po, czyli jak minerały zmieniają nasz LOOK :)
A oto i ja.
Trochę dziwnie jest mi wstawiać moje zdjęcia bez makijażu bo raczej nikt poza domem nie widzi moich podkrążonych oczu (na zdjęciu nie widać tego ze mam na brodzie i na czole ciut ciemniejsze plamy bo aparat sie nastawiła na "podkowy"). Zdjęcia z makijażem są minimalnie prześwietlone bo robione w bardzo mocnym słońcu. opis: buzia - pod oczy i na plamy różowy i bezowy korektor Pixie (wymieszane bo sam beż jest za ciemny) - primer Prime Me Powder Touch of Beige PIXIE - podkład 2 warstwy Cover de Luxe Pixie kolor Breena 1 - wykończenie puder ryżowy CS - róż Poppy Lumiere - rozświetlenie niemineralne Meteoryty nr 02 - usta Juicy Tubes nr 43 + mika Ruby CS oczy - mika Sunstone CS cała powieka, Love Letters EDM zewnetrzne kaciki, kreska przy rzęsach Mauve Quartz CS, pod łukiem brwiowym Queen Anne's Lace EDM, - tusz niemineralny Cover Girl Eyelights nr 710 - brwi EDM Medium Brown (jak widać jest niedopasowany bo ma za duzo nut czerwonych) - brwi są moja "zmora" bo są naturalnie takie mikre EDIT: powodem edycji jest wstawienie fotek które znikneły w wyniku awarii wizażu.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2011-01-25 o 16:56 |
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem efekt jest super.. Cera aż promienieje i wygląda bardzo naturalnie
Edytowane przez Yasinisi Czas edycji: 2010-10-20 o 07:57 |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam normalnie taką zielono-szaro-żółtą cerę a Breena jest lekko różowawa i świetnie skorygowała mi zielone nuty (ale np. w podkładach EDM z różowymi tonami wyglądam koszmarnie). Natomiast Tinkerbell który powinien mi pasować jako oliwkowy tylko zielono-szarość pogłębia i wyglądam jak ofiara zatrucia pokarmowego.
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Eenax, ja sie powtorze, bo to samo sugerowalam Alimie, ale jak sama piszesz medium brown ma za duzo czerwieni - wiec polecam Ci sprobowac silver grey, on wbrew nazwie wcale az taki szary nie jest, to raczej szarawy braz. Silk Naturals tez ma nieczerwone brazy do brwi
Poza tym - SLICZNIE wygladasz.
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
agneiw: Bardzo dziekuję. Jestem poczatkujaca w minerałach i bardzo miło jest słyszeć ze się dobrze wygląda.
To utwierdza mnie w przekonaniu ze dobrze zrobiłam wybierając minerały. Dziękuję bardzo za informacje. Silver grey jest ciut za jasny wiec poszukam w SN.
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Primer: Perfecting Primer Lumiere
Poklad: Medium Neutral VV Róż: Fresh Roses Lumiere
|
|
#1299 |
|
Konto usunięte
|
Też mam piegi pod oczami
. Bardzo ładnie wyleczyłaś sobie buźkę
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Eenax ,ale roznica! pieknie Ci to wyszlo.. wygladasz tak zdrowiutko i swiezutko
![]() mnie tez sie oberwalo od Agneiw za ten EDM do brwi hehe, ale racje ma Anecko ogladalam kiedys Twoje wczesniejsze foty i rzeczywiscie pieknie wyleczylas buzie, bardzo ladnie wygladasz w Lumiere ![]() Capuccino kiedy Cie zobacze ??
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz tak delikatnie i naturalnie. Cytat:
Ano ma
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
hej
minerały to dla mnie nowość... po wcześniej wypróbowanych próbkach dzisiaj doszło do mnie opakowanie podkładu pixie Cover de Lux w kolorze Breene 2 i zielony korektor (chyba błąd bo nie potrafię się nim posługiwać i trzeba było wziąć beżowy...) dodatkowo mam próbkę korektora żółtego również pixie.... Więc wklejam zdjęcia, chyba nienajlepszej jakości i w nienajlepszym świetle, ale ciężko mi to wszystko ogarnąć. Na twarzy z rana tylko płyn micelarny i krem. Widać że mam przesuszoną skórę (staram się z tym walczyć). teraz patrząc na zdjęcia zastanawiam się czy nie za jasny ten kolor, ale uczę się używać różu czy bronzera, więc zobaczymy. Na zdjęciach jestem ubrana tylko w podkład i korektory o których pisałam. Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-11-13 o 11:28 |
|
|
|
|
#1304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze dobry
wydaje Ci sie jasny dlatego ze wiesz jak Twoja twarz wyglada bez czyli jest zaczerwieniona tu i tam wystarczy zetrzec z ust podklad i polalowac oko i gedzie git
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
nabrałam troszke odwagi... i myśle że czas na mnie
![]() na poczatek musze powiedziec ze mineraly mi sluzą glownie do wizualnego ulepszania cery, nie zalezy mi na bardzo kryjacym super wyspasionym makijazu, kamuflującym wszystkie slabosci mojej cery i urody , ona ma pozostać sobą ale w nieco lepszym wydaniu co zresza widac na zalaczonych obrazkach. Za przykładem Anecki, pokazuje co mozna zrobić z biedną buzią za pomocą minerałów btw jestem w trakcie kwaszenia sie wiec cera jest troche zmeczona i wysuszona. W pierwszym załaczniku fotka przed i tuż po aplikacji, drugi załącznik to fotka po 4h od aplikacji (po wyprawie na zakupy i innych przyjemnościach , do tej pory efekt lepszego leżenia minerałów w miare upływającego czasu utrzymuje sie wylacznie przy proszkach AwGM, meow i blusche w tym wzgledzie jakos słabiej wypadają)primer- puder perłowy korektory - pod oczy cudo wg receptury Adusi ![]() podkład AwGM hope 3.5 puder supreme smoothing powder (golden tint) AwGM policzki - meow skinny dippers medium ocicat oczy - meow crystalline powder canary diamond (jasny) + samoróbka ciemnobrązowy cień, tusz oriflame wonder brown, brwi astor eyebrow pencil 081 brown usta - wazelina, mika tibetan ochra CS .... no i jak dziewczyny?
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Brawo, ślicznie!!!!
![]()
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja także nie potrzebuję od minetałów super mega kamuflowania, nawet uważam, że bardziej naturalnie wyglądam jak mam lekko zaczerwienionego jednego pryszczyka |
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niemalże jest to iluzja doskonała
|
|
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
Julianka zrobiłaś super tapetkę, ciekawa jestem ile czasu poświęcasz na jej wykonanie
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
sante, mniej niż 1o minut.
Na początku zabawy z minerałami, gdzieś w lutym zabierało mi to całą godzinę... a efekt nawet w polowie nie byl tak satysfakcjonujący ![]() Tapetkę powiadasz?? ![]()
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że są nowe zdjęcia w tym wątku (po dzisiejszej wizycie u fotografa, która okazała się totalną klapą biorąc pod uwagę moje rozgoryczenie), gdyż obecnie mam zwątpienie minerałowe (podkład Lumiere VV, korektor zielony Pixie, róż Poppy Lumiere).
Julianka, ładne krycie, tylko gryzie mnie w oczy odznaczanie się podkładu przy ustach, mianowicie efekt suchości, można inaczej rzecz "tynku", ale to tylko w tym miejscu |
|
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
Tapetkę w dobrym znaczeniu,chodziło mi o krycie
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnych miejsc nie umiem przeskoczyć a zwlaszcza tych po gulach o tym miejscu nad górną wargą mówisz tak? bo przy kąciku ust to efekt suchości ujawnia sie dopiero przy lekkim uśmiechusante
|
|
|
#1315 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
przeglądam ten wątek za każdym razem z dużym zaciekawieniem i uwagą - jak to możliwe że wyglądacie tak ładnie. Dziś i ja postanowiłam sobie zrobić małą sesję. poeksperymentowałam z "ciemnymi oczami", bo mój codzienny makijaż przy tym, ledwo co widać. Wybrałam trzy fotki, przed, po i po z poprawionymi oczami (dodałam czerwono-różowo-pomarańczowego - Devil Dog MEOW) Użyłam: Pod spód primer Meow do skóry tłusyej + Snow White LUCY (żeby zneutralizować zaczerwienienia. Dalej podkład Meow Abyssinian 2 FF, trochę różu Lumiere Ditto O. Oczy - na początku Butterfly Kisses EDM, dalej Raisin LUCY, Sunkissed LUCY, liner Plum LUCY i na koniec dodałam Devil Dog MEOW. Brwi - Blondie LUCY, a na Ustach trochę cienia Devil Dog I teraz pytania zasadnicze: 1. czy nie jestem za blada 2. czy mogę się malować tak "ostro" (na żywo jeszcze bardziej niż na fotkach), 3. mam straszne kości policzkowe - jak je ukrywać/akcentować??? A tak w ogóle przepraszam za jakość, bo już zrobiło się ciemno i musiałam przejść do łazienki |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, no właśnie tego się obawiałam, że będzie za "ostro".
A co do skóry - kurcze to miło usłyszeć, że jest "ładna" - ponieważ tak jak sporo z was kiedyś miałam niezły trądzik. Na szczęście jest tak jak jest ;-) i to bez wiekszych kuracji, po prostu samo przyszło, samo poszło (a najlepiej możecie mi wierzyć lub nie, pomogły "stosunki" małżeńskie ;-) A co do siły krycia - może nie mam zabardzo co, ale mam tłustą skóre i po innych szybko i bardzo się świecę, nawet z primerami Edytowane przez lilianatoja2 Czas edycji: 2010-11-14 o 21:01 |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakby namalowac na gornej powiece kreske i ja lekko "przypudrowac" cieniem lekko rozcierajac
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazlam kilka ciekawych makijazy, ktore moga stanowic inspiracje; To makijaze z akcentem na wydatnych kosciach policzkowych (na zdjeciach 4-7 Natasha Poly). Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-12-06 o 02:04 |
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

. Bardzo ładnie wyleczyłaś sobie buźkę
Więc nie mogę bez makijażu, bo z korektorem to byłby już makijaż

co zresza widac na zalaczonych obrazkach.