Przeklinanie :P - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-28, 17:18   #61
M@yk@20
Zadomowienie

GG do M@yk@20
Dot.: Przeklinanie :P

Tak brat ją pewnie bije a Marcin mówi: no zamknij się już qrwa- heheeh- fajnie by to wyglądało....
Stary 2005-09-28, 18:03   #62
morwa74
Rozeznanie

ja ogolnie przeklinam tylko w pracy a tak poza tym sporo ludzi przeklina taka jest poprostu nasza polska gwara
morwa74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-28, 18:46   #63
lain
Zakorzenienie

prawie w ogole nie klne, moze tylko w sytuacjach wielkiej frustracji, a tak to nie - wyleczylam sie, bo za szkolnych czasow duzo klnelam - chyba przez towarzystwo, bo u mnie w domu przeklenstw sie nie uswiadczy.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 20:31   #64
Zmijka
Zakorzenienie

A ja niestety za duzo przeklinam, kiedys jeszcze w domu sie powstrzymywałam, a teraz juz nie moge I nie wiem jak przestac. Szczegolnie ze mam bardzo stresowe zycie Nawet kolezanki przy mnie zaczeły przeklinac
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 20:32   #65
Biała Dama
Zakorzenienie

zdarza mi się... oj zdarza
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 20:34   #66
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

No ja przeklinam - czasem duzo i mam tak od dziecka - zwyczajnie lubie (wiem ze dziwnie brzmi), a jak juz trafi mnie szlag konkretny to zdarza mi sie taka pokazna wiazanke puscic.

Staram sie jednak ograniczac i potrafie mowic bez uzycia wspomagaczy co wcale nie jest tak oczywiste. Mam kolezanke - ja bywam wulgarna - ona - to juz przegiecie, ostatnio ktos kazal mi posluchac jak mowi i faktycznie jak sie skupilam na tym to mnie porazilo... naprawde, z lapa na sercu co drugie slowo to k... a zdanie skladalao sie z wielu innych znanych polskich przeklenstw. wiec jest moja idolka - przeklenstwa okraszac przeklenstwami umie tak ktos jeszce?

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 20:48   #67
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
No ja przeklinam - czasem duzo i mam tak od dziecka - zwyczajnie lubie (wiem ze dziwnie brzmi), a jak juz trafi mnie szlag konkretny to zdarza mi sie taka pokazna wiazanke puscic.

Staram sie jednak ograniczac i potrafie mowic bez uzycia wspomagaczy co wcale nie jest tak oczywiste. Mam kolezanke - ja bywam wulgarna - ona - to juz przegiecie, ostatnio ktos kazal mi posluchac jak mowi i faktycznie jak sie skupilam na tym to mnie porazilo... naprawde, z lapa na sercu co drugie slowo to k... a zdanie skladalao sie z wielu innych znanych polskich przeklenstw. wiec jest moja idolka - przeklenstwa okraszac przeklenstwami umie tak ktos jeszce?
Ja tak czasem robie dla smiechu, ale raczej rzadko.
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 20:54   #68
zizou
Zakorzenienie

owszem. przeklinam. ale tylko wtedy, kiedy jestem porzadnie wkurzona wtedy to nawet jak zul spod budki z piwem a tak normalnie tos taram sie wypowiadac czysta polszczyzna, raczej potoczna - nie literacka; ale bez laciny podworkowej
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 20:59   #69
atka83
BAN stały

Ja również przeklinam,ale to musze być nieźle i bardzo wkurzona.Przez tą moją ostatnią sytuacje,teraz często/zbyt często klne :/
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 21:02   #70
bloondyna
Zakorzenienie

przeklinam jak głupia
sama nie wiem czego

z nerwów
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 21:10   #71
coccinelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
ja tez kocham przeklinac. moje ulubione slowo w jezyku polskim to dupa.
na codzien przeklnam malo-tata mnie w dziecinstwie niezle tresowal pod tym wzgledem, bo bylam jego ukochana coreczka z kokardka i tlukl mi do glowy, ze mi nie wypada. w dodatku chodzilam do przedszkola katolickiego, gdzie chodzily dzieci z dobrych domow i gdzie trzeba bylo spiewac piosenki o jezusku (moj najgorszy koszmar z dziecinstwa-czasem mowie rodzicom, ze ich nadal za to przedszkole nienawidze, ale wtedy w innych przedszkolach nie bylo miejsca). i tam jak ktos powiedzial brzydki wyraz to szedl na wiele godzin do kata...no i stalam w tym kacie z mina buntownika-nikt mi nie zabroni mowic dupa i gowno))

teraz...dalej traktuje to jako cos niedozwolonego i sprawia mi to przyjemnosc, daje satysfakcje i przysiegam-ubolewam nad tym, ze nie wymawiam r i nie moge w sposob dosadny wypowiedziec szlachetnego slwa na k)
coccinelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 21:28   #72
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez coccinelle Pokaż wiadomość
ja tez kocham przeklinac. moje ulubione slowo w jezyku polskim to dupa.
na codzien przeklnam malo-tata mnie w dziecinstwie niezle tresowal pod tym wzgledem, bo bylam jego ukochana coreczka z kokardka i tlukl mi do glowy, ze mi nie wypada.
No przy ojcu tez raczej nie klne - tzn zdarza mi sie przyklac w ramach podkreslenia ale wiazany odpadaja, ojciec zwyczajnie nie klnie.

Z mama nieraz jak gadamy to potrafimy sobie niezle pouzywac Moja mama nie klela - smieje sie ze nauczyla sie ode mnie, moze to prawda. Ja uzwam (znow glupio zabrzmi) ze jezyk polski ma cudowne przeklenstwa, ktore potrafimy my polacy skladac w takie nowe kombinacje i do tego nigdy nie brakuje nam inwencji

Fakt faktem jedni ludzi przeklinaja z naturalnoscia a inni tak do tego pasuja jak swini siodlo - np moja kolezanka z liceum - jedynaczka z dobrego domu pamietam jak kiedys do kogos w ramach nerwow juz ogromnych chciala odpyskowac komus uzywajac polskiego 'idz sobie pobiegaj' i z jej ust wyszlo to tak sztucznie ze pol godziny nie moglam przestac sie smiac....

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 21:40   #73
Karolynka
Zakorzenienie

Ja przeklinam tylko wtedy kiedy bardzo się wkurzę i tylko wtedy gdy akurat jestem sama Publicznie czasem też mi się zdarzy "rzucić mięsem" ale bardzo rzadko bo uważam że to niekobiece
Stary 2007-01-01, 21:47   #74
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

A ja właśnie nie przeklinam
Czasami, jak jestem maksymalnie wkurzona, ale nigdy nie rzucam wiązanek, raczej klnę sobie pod nosem

Moi znajomi pewnie bardzo by się zdziwili, gdyby usłyszeli z moich ust jakieś przekleństwo typu: k**, sp**, wyp**,

razi mnie używanie takich słów jako "przecinków", natomiast nie mam nic przeciwku ich sporadycznemu użyciu przez inne osoby, w końcu po coś one w naszym języku są a czasem trafnie podkreślą "o co chodzi"
ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 22:43   #75
taszkin
Zakorzenienie

Czasem wulgaryzm jest mi potrzebny by oddać w pełni istotę sytuacji. Gdy emocje wezmą górę, też dla mocniejszego wyładowania się 'przyklnę' (podobno najbardziej wyładowują te z "r" w środku, nie sposób się nie zgodzić).
Nie nadużywam przekleństw, nie jest to dla mnie wielką walką ze sobą, choć czasem zbiegnie się sytuacja 'nagłej potrzeby' z sytuacją wymagającą powstrzymania się. Szacunek dla otoczenia - czyt. zawsze można przeprosić ale niektórzy tego nie czują...cóż.
Nadużywania (5xch, 3xqw w zdaniu i pogodzie) nie lubię. Człowiek, którego od tej strony poznam wypada na starcie w oczach mniej korzystnie - nic na to nie poradzę (mówię tu o tych 'drastycznych' przypadkach nadużywania, nie o wkurzonym, przeklinającym panu, którego poznałam wjeżdżając mu w samochód - na przykład).
Czasem w bliskim gronie, w rodzinie, żartujemy sobie dosadnie przeklinając, przekręcając wulgaryzmy ('klnięcie' dla 'klnięcia'- typowy bezsens)...trochę to niebezpieczne, bo prędzej czy później mały nawyk wyjdzie np. w rozmowie z bratem w kolejce przy kasie

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2007-01-01 o 23:04
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 22:56   #76
agness86
Zakorzenienie

Czasami A jak to wygląda to zależy od okoliczności i miejsca w którym się znajduję
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 23:46   #77
blueania
Zakorzenienie

dokladnie to zalezy od miejsca w ktorym sie znajduje a tak ogolnie jak mam stresowa sytuacje lub mowie o czyms co mnie denerwuje to sie zdarza
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 00:07   #78
tripka
Wtajemniczenie

ogólnie nie przeklinam,no chyba ,że porządnie się wścieknę na TŻ-ta
Stary 2007-01-02, 08:15   #79
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

staram się nie przeklinać i raczej tego nie robię, nie lubię tez jak ktoś przeklina w mojej obecności, drażni mnie to szczególnie u kolażanek

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 09:02   #80
asiulka123
Zakorzenienie

ja nie przeklinam, nawet jak jestem bardzo zdenerwowana, uważam że przeklinanie nie przystoi kobiecie i nie lubię, gdy moje koleżanki klną jak szewc
asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 09:13   #81
anestet-ka
Wtajemniczenie

Staram się nie, ale czasami sie zdarza, szczegolnie jak jestem zdenerwowana.
Nigdy natomiast nie przeklinam w obecności osób obcych i rodziny.
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 10:31   #82
magdalenazz
Rozeznanie

GG do magdalenazz Wyślij wiadomość przez MSN do magdalenazz

Tak jak większość...czasem zdarza mi się siarczyście zakląć...jednakże staram się tego nie robić choć, kiedy jestem baaaardzo wkurzona to nie mogę się powstrzymać.
Mój TŻ dla odmiany nie przeklina nigdy...zadne przekleństwo z jego ust nie wyjdzie i dlatego jak mi się zdarzy to mnie "tresuje"...za co jestem mu niezmiernie wdzięczna.
Nie ma nic gorszego niż wypowiedź z co drugim słowem na k lub ch...ble.
Stary 2007-01-02, 10:56   #83
Sysska
Zadomowienie

Bardzo rzadko zdaża mi się przeklinać, u mnie w domu nie używa się brzydkich słów

Zazwyczej przeklinam jak sę baaaardzo zdenerwuję
Stary 2007-01-02, 12:34   #84
SanDru
Zadomowienie

oj zdarza mi się , zdarza...aczkolwiek tak gdy coś mi nie wyjdzie jest "kuTwa" tak przez T albo "KURNA" a tak to hmm...czasami zdarzy się ostrzej ...ale to tylko od sytuacji i gdy naprawdę ktoś mnie wkurzy
SanDru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 13:08   #85
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

ja przeklinam duzo - bo lubie ale nie jest to za dobre, bo kiedy naprawde sie zdenerwuje, to nie ma juz takich przeklenstw, ktorymi moglabym sobie ulzyc zdarzalo mi sie isc i mowic sobie non stom "k...a, k...wa, k...wa..." i tak bez przerwy, a to nic nie dawalo i bylam jeszcze bardziej wkurzona przez to
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 13:13   #86
sanetka
Zakorzenienie

czasme mam taki okres ze bardzo czesto a czasem nie przeklinam wcale. to jakdziewczyna przeklina bardzo denerwuje mojego tz wiec staram sie powstrzymywac
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 13:15   #87
muron
Zakorzenienie

czasem jasne, ale kiedy slysze, ze to jedyne slowa, ktore ktos zna to rece mi opadaja. Teraz jestem za granica i czasem az wstyd, uszy wiedna, chce uciekac na druga strone jak nasi rodacy przeklinaja, ba w ogole jakim jezykiem sie posluguja. Z postawa-ja jestem k...lepszy. Zgroza

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-06, 10:23   #88
kleo14
Zakorzenienie

zdarza mi sie to, zwłaszcza gdy sie zdenerwuje niestety czasem nie umiem sie powstrzymac
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-06, 10:31   #89
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Raczej nie przeklinam, a już napewno nie uzywam przeklenstw jako przecinka. Jedyne sytuacje kiedy ich uzywam to kiedy kogos cytuję albo naprawde porzadnie sie wscieknę.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-06, 13:47   #90
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Klne - z klasa (tak, da sie).
Lubie, to czesc mnie.

Gdyby nie klniecie, nie bylabym ta Jow.
Lubie i nie uwazam sie mimo to za kobiete wulgarna.

Nie kazdemu pasuje - mi tak.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości