![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moje Zęby- Koszmar!
Ja też polecam koronki! Zakladanie nieprzyjemne, chociaż wcale nie boli (znieczulenie). Ja miałam z przodu martwe, poczerniałe zęby (górne jedynki i dwójkę) a trójki w postaci wieelkich kłów, teraz mam malutkie, równiutkie (nie zupełnie równe, żeby nie wyglądalo sztucznie) i bielutkie i jestem bardzo zadowolona. Zrobiłam sześć koron - na górne jedynki dwójki i trójki. Koszt...hmmmm. Nie było źle, leczę sie u mojego dentysty od lat więc mnie skasował na 2500zł za wszystko. Niektórzy liczą nawet 600zł za jedną koronę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Aparat na zęby.
Sorki ale naprawdę nie wiem gdzie umiescic ten topik
![]() Mam kilka pytan : czy są tu dziewczyny które noszą druciki ? Ja noszę od prawie dwóch miesięcy, musiałam wyrwać dwie 5, lekarka powiedziała ze to bedzie dłuzsze leczenie, ponad 2 lata. Na początku bardzo mnie rwały zeby, teraz są dni że też czasem bolą. Pojutrze idę na pierwszą wizytę od załozenia, ale szczerze mowiąc ja nie widzę jakiejś oszałamiającej róznicy jak niektórzy sie gdzie indziej wypowiedziali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparat na zęby.
tu zamieszczamy jedynie wątki o modzie
![]() temat który Cię interesuje jest na plotkowym pewnie zaraz ktoś cie przesunie powodzenia ![]()
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Ja noszę już półtora roku
![]() Jeszcze kilka miesięcy temu miałam wątpliwości, czy zęby mi się "zejdą". Miałam wyrwane dwie czwórki. Szparki były konkretne, teraz sa mniejsze bo zęby ciągle "idą". Nie martw się. Wiem, ze jak patrzysz teraz na swoje to to trudno CI uwierzyć, ze coś drgnie ![]() Co do bólu, to po kazdej comiesięzcnej wizycie nie mogę jeść, boli mnie od tego głowa. Wiem jednak, ze niektorzy mają jeszcze gorzej, to normalne jak układ kostny się zmienia. Miałam poszarpane policzki i dziąsła, zęby stały się wrażliwe. Trzeba troszke bardziej o nie teraz dbać, są słabe i bardziej podatne na uszkodzenia, ubytki.. Teraz wydaje mi się, ze jak go ściągnę to sobie nie poradzę ![]() Dwa miesiące to nic, uwierz mi, głowka do góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Koronki pewnie fajna rzecz... tylko mało kogo na nie dzisiaj stać.
Jak to mój Dziadek kiedyś powiedział 'Jedno się Bogu nie udało - zęby' ![]()
#276 |
Raczkowanie
|
Nosisz półtora roku a jeszcze pare miesięcy temu szparki były duze ?? To kiedy one Ci zaczely sie prostować że widzialaś zmiane ? Ja właśnie mam pojutrze pierwszę wizytę od załozenia. I jak narazie własnie patrząc na nie nie wierzę ze sie wyprostują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Nie masz podstaw ku temu by nie wierzyć! wiem, ze załamuje Cię to, ze są duze. Ja tez nie potrafiłam sobie wyobrazić efektu, ale jestem na dobrej drodze
![]() Noszenie aparatu średnio trwa własnie dwa lata. Dwa miesiące to nic wobec 2 lat pracy dentysty. Zwłaszcza, ze na początek masz załozone (jesli masz tak jak ja) słabszy drucik. Gdy robi się to za szybko efekt moze być odwrotny. Lepiej dłuzej poczekać, niz szybko działać nie obserwując jak zachowają się zęby (bo u kazdego inaczej) i iść z powrotem do dentysty bo zęby się nagle same rozchodzą. Noszę połtora roku i mam jeszcze szparki, lecz dopiero pół roku temu zauwazyłam, ze zrastają się szybciej. Musisz być cierpliwa. Zobaczysz, ze za rok, a moze nawet szybciej zmienisz tok myślenia. Ja juz powoli zmieniam. Wypowiadałam się tu, bo chciałam załozyc taki sam wątej jak ty, jednak po 1,5 roku a nie po 2 miesiącach. Rozumiem Cię, ale daj ząbkom czas. Te zmiany potrzebują sporo czasu zeby były trwałe. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75794&page=2 |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem "zadrutowana"
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i trzymaj się! ![]()
#279 |
Przyczajenie
|
Mój aparat nosze od dwóch lat i jednego m-ca i jak na razie nie widze zeby to sie mialo zmienic w ciągu najbliższego półrocza.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i nie każdy z wadą zgryzu kwalifikuje się do leczenia chir., podstawą jest ortodoncja pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
powiem tak... dziwne zeby po 2 miesiacach ci sie zęby wyprostowały...
ja aparat nosiłam... ponad pół roku temu mi ściągnęli ![]() ![]() fakt ze bardzo krzywe nie byly... ale moja ortodontka byla rewelacyjna ;] a co do tego co napisała Edta to sie dziwie... ze po tak długim czasie masz dalej takie zęby ![]() ![]() pozdro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja nosze aparacik od jakiś 5 miesięcy i muszę powiedzieć, że efekty były i nadal są oszałamiające
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Ja wprawdzie jestem juz po leczeniu, ale aparat nosilam 3 lata i 2 miesiace
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Ja mam 17 lat rocznikowo wiec sądze ze jestem w odpowiednim wieku do prostowania ząbków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
ja noszę aparat os 02.07.2005r. i ja już po miesiącu widziałam ogromną różnicę!!! Przez wakacje moje zęby przesunęły się tak bardzo, że jak wróciłąm do domu po 3-tygodniowym obozie, to moja mama była w szoku! A spotkany we wrześniu kolega cały czas mówił mi komplementy na temat mojego nowego uśmiechu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczekam jeszcze troche z tymi zębami, bo mam perspektywę wyprowadzki na Śląsk ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
na mam aparat juz jakies 7 miesiecy. wyrywali mi dolne czwórki...i nie martw sie...wszystko powoli wróci do normy...ja miałam ogromne szpary miedzy zebami przez jakis czas, bo wszystkie sie rozeszły po wyrwaniu czwórek. ale juz powolutku wszystko robi sie ok i powracaja na wlasciwe miejsca. do tego trzeba czasu.
![]() |
#289 |
po prostu Em :)
|
aczy aparat wjmowany, taki nie na stałe, wogóle coś daje? są po nim jakiekolwiek efekty?
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez rok sama się leczyłam takim wyjmowanym ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do noszących stały aparat
jutro ide na założenie aparatu... trzymac za mnie kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Ja bylam wczoraj na wizycie i wymieniła mi gumki i coś tam podkrecila tak że teraz tak ciągnie że żyć nie mogę :/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
wszystkie aparatki zapraszam tutaj
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98404 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mam takie pytanko
![]() Ile dałście za aparacik? ![]() ![]() ![]() ![]() Ps.Widzialam u jednej dziewczyny taki aparat(kolory cielistego) taki cieniutki co go prawie wogole nie było widac wiecie o co mi chodzi?? ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
taki co go nie widać jest porcelanowy i w moim mieście kosztuje coś koło 1800-2000 zł. Ja za swój (góra) dałam 1400zł. - ale mam taki "zwykły" drucikowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
![]()
Kurce drogi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do noszących stały aparat
ja z chęcią bym wkleiła
![]() ![]() ![]() annfas - będzie dobrze ![]() PS. ja noszę aparat tylko na górnej szczęce i dałam za niego 1400zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc Aparatki. Hmmm jak czytam o waszych wadach, skrzywieniach i o dosc szybkich efektach to po prostu Wam "zazdroszcze" jesli mozna tak powiedziec, poniewaz z moimi zebami to BARDZO skomplikowana sprawa gdyz nie mialam zadnej wady zgryzu czy krzywych zabkow ale za to nie wyrosla mi lewa gorna 3 tzn. kieł co powoduje zapadanie sie policzka i dekonstrukcje szczeki...nosze juz swoj aparat prawie 3 lata, mialam juz zabieg hirurgiczny i szykuje sie na nastepny poniewaz moja trojka focha sie i nie chce schodzic..wiem ze bedziecie mialy watpliwosci co do specjalisty ale odrazu moge zaprzeczyc.jest to wspaniala dr n.med. z doswiadczeniem i renoma i nie wiem co by sie ze mna stalo gdybym trafila do tzw.pseudo ortodontow(chociaz na poczatku trafilam, mloda gowniara chciala mi zakladac aparat nie robiac nawet zdejcia rentgenowskiego, juz nie wspomne ze przez tyle lat dentysci nie zauwazyli braku trojki i czworke liczyli jako trojke, nie moge wogole tego zrozumiec co za specjalisci) o losie dobrze ze trafilam wkoncu do specjalisty...takze pocieszam wszystkie zmartwione ktore po 2 miesiacach nie widza efektow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ja mam troszkę inną wade zgryzu mam dosc duże szpary miedzy zebami -i ich niecierpie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.