|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
ciekawe jak bedzie u mnie,w koncu to nie moja wina bedzie ze zamek odpadnie..obynic sie nie dzialo
![]() pewnie sie rozplacze na fotelu jak zobacze siebie w lusterku bo beksa jestem, jak mi moiwla ze mam dwa zeby wyrwac to mialam lzy w oczach pamietam ze przed dentsyta jakis chlopczyk plakal i tez mi lzy w oczach stanely.. hehe ale wioska bedzie jka taka baba jak ja zacznie ryczec;]
#3362 |
Rozeznanie
|
A ja jestem już po wizycie u orto... 1 min siedzenia an fotelu i 50zł nie moje ehh no ale wiem, że warto... zmieniała mi ligaturki i moja pętelkę na jedynkach podkręciła i przerwa jest minimalna... bardzo się z tego cieszę
![]() ![]() ![]()
#3363 |
Zadomowienie
|
ja tez tak kiedys mialam.... 1minuta na fotelu a on mi kasuje niezle.... a nic prawie nie zrobil tylko cos poradzil..ale cos
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Rozeznanie
|
no właśnie myślałam, że będę miec przezroczyste a wydają mi się białe.. no nie wiem czemu tak...
#3365 |
Zadomowienie
|
aaa...ja wzielam bezbarwne ale chyba blad... najpierw super ale teraz (za 2 tyg. wizyta) sa juz przebarwione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Przyczajenie
|
![]()
Nio ja od dzisiaj mam te cale gumki separacyjne a w czwartek aparat<boje sie> aaa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() uuu, miałam dziś niemiły wypadek - gdy kichałam przygryzłam sobie język pierścieniem - łezki mi w oczach stanęły ![]()
![]() |
#3368 |
Raczkowanie
|
Hej. Mam do was takie pytanko.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Kokon pro
|
hu ha moja szpara juz sie prawie zamknela uf uf okropna byla :P jak to orto powiedziala "gigantyczna" chrum ciekawe ile jeszcze bo juz mi sie znudzilo posiadanie aparatu qrcze :P
ewunia to jest tak ze jak go nie widac to rozcinaja dziaslo podlaczaja zamek i sciagaja do łuku ogolnie z tego co wiem nic strasznego ;] zawsze moglo byc gorzej ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
jutro o 12,40 bede miec zalozony luk podniebieny.... boje sie podobno przeszkadza i sporo osob z nim sepleni ... zgadzam sie na wszystko bo wiem ze bedzie lepeij ... niedlugo wakacje do tego czasu mi zdejma luk i bede miec aparat na zabkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki kasiu za podtrzymanie na duchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Zadomowienie
|
wpadłam na genialny pomysl
![]() ![]() ![]()
#3373 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
bylam dzis zalozyla mi pierscienie 500zl i dala trainer za 300 zl luku nie zalozyl;a podnniebienego poniewaz powiedziala ze potrzebuje o silniejszym nacisku (* 1,9 czy cos takiego )
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
to jak sie nosi aparat nie da obgryzac paurków? dobrze by było bo jestem nałogowcem w czasie stresu moje palce siedza tylko w gebie i gryze i gryze..moze to mnie oduczy?
jak bylo u was?
#3376 |
Raczkowanie
|
nie ma szans na obgryzanie paznokci, serio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
hihi to mnie bardzo cieszy naprawde bo ja tylko gryze...ale nawet z górnym łukiem nie ma szans?? ale bymmszczesliwa była
![]()
#3378 |
Raczkowanie
|
Mam aparacik(1300 zł)
![]() Musze zrobic przeswietlenie 6-stki dolnej i chyba ją do wyrwania, i zakladamy dół.Dwa dlugie lata przedemną ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3379 | |
Kokon pro
|
Cytat:
z tego co wiem to normalnie masz aparat zalozony robi miejsce na tego zabka zeby miala go gdzie wcisnac jak sie zrobi miejsce masz zabieg i do zeba zostaje podlaczony zameczek i drucik i przyciaga sie go do luku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Przyczajenie
|
siemka! nosze aparat już 7 miesięcy.. ale zawsze mam gumki jednolite :| powoli mnie to nudzi . Dziewczyny poradzcie jaki można zrobić mix kolorów na lato , zeby zaszaleć? Jeśli noszę górę i dół jakie kolory robią fajny kontrast? pliska odpisujcie szybko !!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie aparatki i aparatów.
Nareszcie dobrnęłam do ostatniej strony i mogę się przywitać ![]() Aparat noszę od 13 marca i już widzę poprawę ![]() Ale co tam będę Was zanudzać szczegółam, skoro mnóstwo tu tego ![]() Ogólnie, jest ok i jestem zadowolona. Mam go nosić 2 lata z haczykiem. Zdjątka jakieś wstawię, jak znajdę chwilkę czasu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
hej sylvionto i ciamciara
![]() co do mixów...heh mi sie podoba fiolet+zółty+zielony+rozo wy:P widzialam na zdjeciu i kiedys taki mix sobie zrobie ![]() sylvionto czekmay na foteczki ![]() karmen fajnie ze masz druciki jak ja wam zazdroszcze... pytanie:po ilu godzinach mam sie spodziewac ewentualnego bólu po zalozeniu?? czy za separacje placilyscie?? zpomnialam zapytac mojej orto i nie wiem czy szykowac sie z kasą czy nie... jeszcze tydzien:P JuPi jUpi:P
#3383 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Widzę że mamy aparat prawie tyle samo ![]() ![]() ![]() Co do czytania wątku... serio przeczytałaś wszystko do samego początku??!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak że jeszcze raz ukłony w stronę Twojej wytrwałości ![]() ![]() ![]() ![]() Djana ![]()
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz mam górę jasnozieloną a dół ciemnocielony orto spiłowała mi ten felernie wystający spod zamków klej i powiedziała, że ząbki na dole już są w równej linii (tak mi się też wydawało, ale nie przypuszczałam, że zęby mogą się naprostować w miesiąc) teraz mam wyszuwać dolną żuchwę do przodu ![]() Edit: z rozpędu nie zdąrzyłam powitać nowych aparatek. koryguję błąd : DZIEŃ DO-BRY! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Zakorzenienie
|
hehe miesiac nie miesiac i tak bedziesz nosila dlugo jeszcze....
![]() djanka ja czytalam całe forum od strony 1 do 76 lub 86 bodajze, potem to juz sie podlaczylam do forum ![]() wiec dla mnie tez plose uklony hehe ![]() ![]() ![]() pożdrawiam
#3386 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do obgryzania pazurków to szans nie ma na obgryzanie w drucikach ![]() ![]() ![]() Witaj ciamciara ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
HEHE UZYWAłAM GORZKIEGO PALUSZKA...nic.mialam tylko całe jedzenie wstretnie gorzkie..juz nie wiem co robic:P
zrobilam nawet tipsy ale 3 tygodnie wytrzymałam...potem je odgryzłam z pazurków;p wiem strasznie brzmi no ale kurcze jak ktos jets taki nerwuuus jak ja to uwierzcie takie rzeczy tez sie robi ![]() poki sie nie stresuje to zapuszcze co stam na tych moich lapach a przyjdzie mi napisac kolokwium i już....am am am:P
#3388 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja zaczęłam czytać od początku ale mnie zniechęcało że już niektóre linki nie działały i fotek nie było i że dość stare posty są i nieaktualne mocno niektóre i dlatego zaczęłam czytać chyba posty od początku roku do końca ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
hehe no widzisz ale my kobitki wytrwale jestesmy!
djanka a swoja droga to pokaz no nam swoje zabki bo nie pokazalas;P
#3390 |
Raczkowanie
|
Witaj SMV
Ja separacji nie mam, bo moja orto stwierdziła,że mi niepotrzebna. Po założeniu aparatu dostałam jakiś cienki drucik i praktycznie bolało tylko przy jedzeniu twardych rzeczy. Miesiąc temu dała mi chyba grubszy, bo czuję i widzę,że zęby się prostują, i dalej boli mnie ta strona, którą nie jem. Coś mi się wydaję, że te zalecenia, aby nie jeść twardych rzeczy nie są z palca wyssane. Zauważyłam,że na stronie, którą gryzę ( a jem wszystko) nie ma poprawy, a ta druga-lewa, jest o niebo ładniejsza. Może się mylę, a może tak jest w rzeczywistości. Co do koloru gumek- dwa razy mialam srebrne- metalowy aparat- teraz 15 maja może zaszaleję i założę kolor. Co do chudnięcia... niestety miałam nadzieję,że aparat będzie super dietą na zrzucenie paru kg, a tu nic. Jak już wcześniej napisałam jem wszystko, a raczej pochłaniam, bo jedzenie to jeden z moich nałogów. Skoro już się tak rozpisałam, to jeszcze popiszę ![]() Obgryzanie paznokci - nie da się, podobnie ze skórkami- namiętnie je obgryzałam, teraz próbuję, jak mogę, a niewiele mogę i nie wiem, jak to będzie, gdy założą mi aparat na dół. Co jeszcze?? Temat finansowy tak ważny dla wiekszości z nas... Mieszkam w wwie, więc leczenie zębów i wymianę plomb tutaj sobie darowałam , kiedy za zrobienie dwóch zębów zarządano ode mnie 390 zl ![]() resztę plomb wymienialam na śląsku - za 5 plomb 390 zeta. Różnica widoczna, prawda?? Zdjęcia szczęk- ok 162 zl za dwa pierwsza wizyta... muszę sprawdzić w wyciągach, abym nie oklamala Was- 150 zeta - robione zdjęcia aparatem cyfrowym, wycisk, skierowanie na zdjęcia, i takie tam pogaduchy założenie aparatu 1400 zl comiesięczne wizyty 200 zl z full serwisem, czyli podklejenie zamka, piaskowanie i cokolwiek się stanie. Wosk 20 zl symulacja kosztów leczenia - 150 zl jeżeli będę chciala na pamiątkę wycisk krzywusów - ok 150 zl Ceny chyba normalne na Warszawę, pani orto bardzo mila. To chyba wszystko ![]() pozdo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.