|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
To nie tak,że przeczytałam strony od 1 do 113, chyba nie moglabym nic innego robić, tylko czytać. Przeskakiwalam trochę, ale musialam zapoznać się z tematem przed założeniem aparatu, a teraz w końcu znalazłam czas, że jestem na str. 113 i moglam się przywitać
Jak macie tę stronkę, na której można dobierać kolory gumek, to plisssssssss,bo jakoś nie uśmiecha mi się szperanie od początku
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
dzieki kasiula za info ale to taki strach nie wiem przed czym
mam nadzieje ze po zalozeniu aparaciku bedzie juz tylko wszystko dobrze i z gorki i te dwa latka szybko mina wam wszystkim tez zycze powodzonka w noszeniu aparaciku i szybkiego zdjecia jego![]() A moze ma ktos jakies foteczki z aparacikiem has??? i kolorki gumeczek albo jakas stronke???
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-10 o 15:26 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=170 tu sa fajne foteczk"
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
dzieki smv za stroneczke
przyda to mi sie w wyborze gumeczek
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
tewunia a kiedy zakladasz aparacik??
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
po niedzili ide na wyciski
i powiedzila mi ze wtedu to juz krociutko, ale mam tez problemik bo zamierzam za granice wyjechac na wakacje i moja orto nie chce mi go zalozyc teraz tylko po powrocie choc ja bym wolala teraz bo to byloby pol roczku juz do przodu noszenia a ty 15 zakladasz czy zdejmujesz??ojoj 17
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-10 o 15:26 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
zakladam
ja od wyciskow czekalam miesiac bo wyrywalam 2 zeby ojoj co ja sie strachu najadlam to aparatki stad mnie pocieszaly i faktycznie bylo okej![]() co do wyjazdu to faktycznie troche lipka...no ale wiaodmo ze wuizty musza byc co miesiac takze odpada w twoim przypadku.
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
to juz tobie tez malutko zostalo
ja to na szczescie nie bede musiala wyrywac zabkow tylko nosic aparacik dodatkowo na rozszerzenie szczeki w takim razie przed toba tez dwa latka
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
no jak nie lepiej bo szpary musza sie zejsc
ale juz soe doczekac nie moge moje marzenie comes true ![]() ktos szukal zdjec z wyciagniem zabka z dziasel to jest hardcor!!;P
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-10 o 15:27 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
o kurde...pierwszy raz cos takiego widze. Tak właściwie może mi ktoś wyjaśnić co to jest i w ogóle
) że ząb to widzę ale tak dokładniej
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedys takie cus sie nosilo
pamietam na filmach amerykanckich hehe...niech ktos polaczy moje posty pojecia nie mam jak to zrobic czekoladko zabek wyrosl na podniebieniu...niestey ale sa takie przypadki! i nawet na taki bajer da sie cos zrobic takze to co my mamy to pryszcz ze sie tak wyraze
|
#3402 |
|
Kokon pro
|
hej ja za separacje nic nie placilam
a tak w ogole noszenie aparatu po wyrwaniu zebow jest krotsze niz noszenie aparatu z poszerzaniem szczeki hihi ^^ a mnie zeby ciagna od tego wczorajszego lancuszka ale jakos mozna jesc w sumie a za 2 tyg znow wizyta tym razem planowana hu ha moze jutro uda mi sie u TŻ-ta fotki zrobic to wstawie a szpary juz praktycznie nie ma, za to bol jest a co witam nowe osobki ^^ |
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
moja pierwsza noc z apratem i spać nie mogłam tak bolało.Dziewczyny czy Was tez tak bolało na pocątku???
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie pamiętam, aby mnie bolało, więc chyba nie bylo tak strasznie.Zresztą ja lubię ten ból
![]() Wstawiam link, jak mi się uda, moich ząbków po 2 mscach noszenia aparatu. http://img181.imageshack.us/img181/1825/z2jv9.jpg |
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja normalnie spałam ;P
Tylko jeść nie mogłam xDD I do tego jeszcze z tym głupim hyraxem... Dobrze, że to już minęło xD
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Smv no własnie mnie czeka za kilka miesiecy ściąganie zeba tak jak na tym zdjeciu,z tym ze ja mam niewidoczny lekarz natnie mi kośc a ortodontka podepnie pod drucik.
Bolą zabki,robią mi sie rany wewnątrz buzi (od aparatu) kupiłam Sahol masc,moze bedzie pomagac.Pozdrawiam was
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Tak, jak już było tutaj tyle razy napisane, na to nieprzyjemne uczucie od aparatu, obtarcia, najlepszy jest wosk. Ja przez pierwszy tydzień, nim mój pyszczek przyzwyczaił się do żelastwa, nakładam go i tak chodziłam.
Niektórzy piszą, że odpada, ja takiego problemu nie mialam, nawet z nim jadłam, a on nadal się trzymał. Więc jeżeli masz taki wosk, to nałóż na zamki tam, gdzie najbardziej Cię obciera. Trzymaj się cieplutko |
|
|
|
#3408 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
jesli mocno naciagneli ci drucik to moze tak bolec, mnie tylko raz tak bolalo ze spac nie moglam i mialam ochote wyrwac to doslownie i wyrzucic, mozesz posmarowac dziasla sacholem troche znieczula tez, albo wes apap czy cokolwiek, bedzie juz tylko lepiej wytrzymasz
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam CI POMÓC! Dziekuję tam komuś za odpowiedź.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
nic tak nie poprawia humorku jak zmiana gumek
aż się chce uśmiechać ![]() widziałam też dzisiaj dziewczynę z czerwonymi gumkami bosski, za miesiąc też sobie zażyczę taki kolorek Pozdrawiam i uśmiecham się wiosennie |
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
dostalam taki wosk od ortodontki. Jak sie go nakleja ??? napiszcie troszeczke dokladniej. Dziękuje
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Ten wosk musisz rozgrzać w dłoni. Później oklejasz nim zamki - właściwie to na nie go nalepiasz - tam, gdzie Ci dziąsło drażni. Ja go używałam na pierścienie, ale doszłam do wniosku, że muszę swoje przecierpieć, bo nie ma co. :P
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
I najlepiej, jak nie będzie na zębach za dużo śliny- wtedy ładnie się trzyma. I jak już go ogrzejesz w palcach,że będzie miękki jak plastelina, wtedy naklejaj na zamki, ja nawet wpychałam w zamek.
powodzenia |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeżeli ta którą masz jest za twarda, to przed nałożeniem pasty do zębów potrzmaj ją trochę pod strumieniem ciepłej wody z kranu tak długo aż włosie zmięknie ja tak robię jak mam nową szczoteczkę, a później jest już ok |
|
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka - super gumeczki
chyba sobie takie założe na następnej wizycie Karmen biedulko nie wiem jak Cie moge pocieszyć, ciągnąć musi(może drucik za mocno naciągnięty? na to proszki PB sa dobre) ale to przejdzie, a co do zamków to tak jak dziewczyny pisały - wosk Ci pozostaje i jak mniej mówisz i się mniej śmiejesz to też pomaga serio, a potem śluzówka się przywyczaja Musisz to przetrwać. Wspieram Cie duchowo ![]() Sylwia wydaje mi sie że już całkiem ładny łuk masz, jeszcze troche ta 3 wystaje, ale w końcu to dopiero początek a jaką miałaś wadę?? masz jakieś problemy ze zgryzem?AppleGirl dzieki za rade właśnie jak dziś zęby mylam to się zastanawiałam czy tej szczoteczki orto jakoś się zmiękkczyć nie da zaglądam a tu odpowiedź telepatiaj jakaś czy co?? ![]() miłego popołudnia
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
emeczka ale walnelas sobie mix'a
) bardzo ladnie!!! )
|
#3418 |
|
Przyczajenie
|
Hej mam pytanko.. pewnie ono juz gdzies padlo ale zależy mi na dosc szybkiej odpowiedzi a nie mam czasu przegladac wszystkich stronek..
chcialabym sie dowiedziec czym aparat kosmetyczny rozni sie od metalowego? Czy są jakies wady? Bo jestem nastawiona na kosmetyczny poniewaz mniej go widac ale wiele osob mi odradza a niewiem dlaczego..
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
kosmetyczny PONOC zaklda sie kiedy jets mniejsza wada ale tak tlyko slyszalam, z kosmetycznym to jets tak ze faktycznie go nie widac jest drozszy no i nie poszalejesz kolorkami jka w przypadku metalowego...chodza rozne pogloski na temat kosmetycznych i metalowych a to ze jeden szybciej dziala albo ze czesciej sie cos tam odkleja. rozne opinie ortodontów tez duza mowia. czasami orto niby doradza ale tez patrzy jakby tu wiecej kasy zgarnac ale oczywiscie jesli zalezy ci na kosmetycznym to wyebirz sie do orto pogadaj popytaj...najlepsza droga.
pozdrawiam!
|
#3420 |
|
Raczkowanie
|
Djana, moim problemem był, jak to mówiłam, kwadratowy uśmiech- ząbki do kielków, a reszta w glębi, no i dół mam koszmarnie koślawy
i tyłozgryz i ogólnie malutkie ząbki. Powiem szczerze, nienawidzilam swojego uśmiechu, i wiele lat musialam czekac, aby w końcu bylo mnie stać na aparat, wobec czego wzięlam sobie metalowy, aby bylo go widać http://img110.imageshack.us/my.php?image=z1tw4.jpghttp://img261.imageshack.us/img261/2096/z3uw7.jpg mniej więcej tak to wyglądalo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

mam nadzieje ze po zalozeniu aparaciku bedzie juz tylko wszystko dobrze i z gorki i te dwa latka szybko mina
i szybkiego zdjecia jego
Szymuś- mój skarbek <3

3/3/6-22/7/8
moja pierwsza noc z apratem i spać nie mogłam tak bolało.Dziewczyny czy Was tez tak bolało na pocątku???
bosski, za miesiąc też sobie zażyczę taki kolorek 
wszak kula to kształt doskonały