![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Ja też bardzo źle wspominam wyciski. To nieprzyjemne mocno jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam kryzys
![]() ![]() Nawet jak patrzę w lustro, to widzę jakbym coś miała w buzi "wypchane". Z górą tak nie miałam, wszystko było ok....do tej pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dla poprawy humorku pomyśl jak ślicznie będziesz się uśmiechać jak ząbki będą już równiutkie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Narzeczony też mnie pociesza, że za moment się przyzwyczaję, ale.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
Oj tak... pamiętam... Siedziałam z lusterkiem i przyglądałam się mojemu profilowi na początku... A jak mówiłam to... się plułam!
![]() Będzie dobrze! ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
kasiek co ci powiem to ci powiem ale zdjecia juz umiesz robic
![]() ![]() ![]() ktos pytal o jablka i gumy do zucia: otoz moje kolezanki jablka kroily a gumy zuly i balony mega bycze robily:P ja nie wiem jak to bedzie w moim przypadku, okaze sie za kilka dni ![]() witam nowe forumowiczki ![]()
#3487 |
Raczkowanie
|
czesc Kobietki
![]() ![]()
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
a nie lepiej wyleczyc 6tke kanalowo niz ja usuwaC? skzoda wytrywac zdrowego zeba, no chba ze to zalecenie orto...
![]()
#3489 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() smv ktore zeby musialas wyrywac? (moze wczesniej wspomialas nie wiem bo nie czytalam wszystkich watkow, przepraszam) bo ortodontka z mojego miasta kazala mi usunąć dwie gorne 4 bo mi wystaja ( wygladam jak wampir) i powiedziala ze nie ma na nie miejsca w szczece, juz prawie mialam usuwac te zeby ale umuwilam sie na wizyte u innego ortodonty i co sie okazalo to nie musze ich wyrywac. Czy kontaktowalas sie z innymi ortodontami? bo mi by bylo szkoda wyrywac zdrowych zebych chyba ze musialas to ok ![]() Ja aparacik bede miala zakadany 16. 05 A i mam pytanie bo ja mam miec zakladany aparat na dol i na gore jednego dnia ale podobno nie mozna? czy to prawda jak tak to czemu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
czesc moja imienniczko Olciu
![]() ja tez wyrywałam górne 4....tyle ze u mnie sytuacja inna, moja górna szczeka byla wysunieta o 10 mm do przodu od dolnej. gdyby to bylo do 7 mm nie musialabym usuwac, no ale juz po krzyku!usunelam. nie kontaktowalam sie z innym ortodonto bo w moim miescie jest tylko ona i wszyscy do niej chodza.poza tym to jest moja znajoma wiec jakos jej ufam i wierze ze bedzie okej. i widze ze tak samo zakladamy apoaraciki! ja 17 co prawda ale bedziemy mialy o czym gadac;P co do zakladania góry i dołu....nie wiem, zazwyczaj jest to roznica 3-6 miesiecy jak sie zakalda, ponoc latwiej jest ustalic plan leczenie góry względem dołu ale głowy nie dam. witam cie Olenko wsrod nas ![]() karmen rozumiem, to fakt tez bym woala usunac 6tke ![]()
#3492 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
hehe ale mi slodzisz ^^ a zebole bede musiala odkamieniaczem potraktowac hehe ;] aparat jest fajny na pewno Ci sie spodoba ^^ a jablka to fakt kroje na cwiartki i wtedy normalnie jem ale jak mam sie wgryzc to nie dziekuje bo zaczynaja mi dziasla krwawic a co do gumy to mozna zuc tylko trzeba znalezc taka ktora nie klei sie do zamkow ^^ na mordoklejki tez jest sposob trzeba je do podniebienia zamocowac i lizac ssac badz co kto lubi ale nie polecam gryzenia bo mozna sie zakleic i urwac zamek :P Cytat:
ja mialam normalnie dwa luki naraz nie wiem kto ci powiedzial ze tak nie mozna, tak sie czesto robi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie aparatki
![]() ![]() Kilka dni temu jadłam suszone bananyi wtedy peknął mi pierscien. Jak myslicie, bede musiala zapłacic za nowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Przyczajenie
|
ortodontka z mojego miasta tak mowila
![]() ![]() teraz mam zalozone gumki separacyjne na poczatku moje zeby byly jakies "nabrzmiale" i podatne na bol teraz jest lepiej ale mam wrazenie ze one mi spadna(gumki) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() co do dolu i góry naraz to chyba zalezy od warunkow finansowych moze;p nie znam sie...moja orto mowila z epo 3 miesiach juz mozna zakaldac ale jak widac zaklada sie naraz oba ![]() ![]()
#3497 |
Przyczajenie
|
wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
olenka888 np. ja miałam od razu dwa łuki zakładane, nie wydaje mi się żeby istniały jakieś przeciwskazania.
Moim zdaniem jeśli ma się oba łuki zakładane mniej więcej w tym samym czasie, to można łatwiej zgrać ząbki górne z dolnymi tzn. ustwić dobry zgryz. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Przyczajenie
|
wiem o co ci chodzi apple girl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
Ja nosze aparat od pazdziernika doł i góre. Najpierw miałam zakladaną góre a pozniej za miesiac dopiero doł.Dlatego zebym sie przyzwyczaiła
![]()
#3501 |
Zakorzenienie
|
a ja juz zaczynam sie stresowac. zakladam w czwartek a juz mysle jak to bedzie heh chyba typowe dla kazdego..
pelno obaw i w ogole...to bedzie hardcore nikt mi nie powie ze nie;] brr... ![]()
#3502 |
Przyczajenie
|
ja nie mam obaw
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
hehe no wez nie gadaj;Pbo jeszcze zrezygnuje;P ja dopiero jutro ide na separacje...i w czwartek druciory ciekawe jak ja bede wygladala;Pzeby tlyko Tż sie nie zniesmaczył;/
#3504 |
Zakorzenienie
|
wiecie co? ja mam problem natury psychicznej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
alufa moze ci sie tylkow ydaje..orto czesto piluje zbey zeby je wyrownac, one sa roznej dlugosci ale na pewno sa rowne i stoja w rzedzie jak nalezy. nie martw sie i nie przejmuj bo takim zamarwtaianiem sie jeszcze bardziej potegujesz w sobie takie obawy. albo moze umow sie do orto i powiedz ze ci sie to nie podoba...nie wiem kurcze nie nosze jszcze aparatu wiec nie jestem ze tak powiem w temacie..
3maj sie i nie nerwuj!i na penwo nie wyrzules pieniazko w bloto! ![]()
#3506 |
Raczkowanie
|
Bez obaw alufa! Moja orto często mi powtarza, że zwykle bywają momenty podczas leczenia, gdy jest gorzej niż na początku! Możliwe, że zęby są trochę nierówne, ale napewno orto to widzi i się tym zajmie w swoim czasie!
![]() Także nie przejmuj się i ciesz się wizją równych ząbków, bo już niedługo napewno będziesz takie mieć! ![]()
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
hej.... ja jestem ostatnio troche taka niezadowolona...bo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wszystko to zależy jak bardzo jesteś wrażliwa na ból. Mnie nic nie bolało następnego dnia po tym jak założyła mi moja orto aparat. Tylko dziwne uczucie kiedy coś jesz - to wszystko, ale to się utrzymuje może przez tydzień. Bez problemu przez to przejdziesz. Ja się bardzo szybko przyzwyczaiłam do aparatu. Nie mam żadnych problemów z czymś takimi jak obtarcia i krwawienia. Trzymam kciuki i nic się nie martw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() chciałam się zapytać i prosić o polecenie jakiegoś dobrego i co ważne niedtrogiego ortodonty w Opolu albo we Wrocku. Kiedyś nosiłam sciągany aparacik i ząbki były OK... teraz wyrosły mi cztery 8 i wszystko mi sie pokrzywiło z przodu... szczególnie wystaje mi górna jedynka... ![]() proszę o pomoc.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
to dziękuje za pocieszenie... ja zawsze z góry zakładam gorszy scenariusz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.