|
|
#3541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Hejka
![]() Można sie dołączyć? Byłam dziś u orto zrobić odcisk szczęki i pewnie niedługo zostanę posiadaczką aparatu na zębach . Fajnie sie z kims podzielić watpliwościami. Przyjmiecie
|
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś byłam u orto... założyła mi takie gumeczki między zęby trzonowe. Miałam mieć wyrywanie 4 zęby (wg innej orto) a tu się okazało, że wcale nie muszę i w ten piątek zakładam aparacik (na górę na razie
)Cieszę się baaaardzo
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
czy ktoras z was ma fotke z zielonymi(ciemnymi)gumkam i????? potrzebuje
![]()
|
|
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
A może ktoś jest z Olsztyna ?
|
|
|
|
#3545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do hax'a to jeśli założysz w październiku to do sesji nauczysz się tak mówić że to seplenienie będzie mało zauważalne a poza tym już się wszyscy do tego przyzwyczają że seplenisz więc na ustnym nie będzie tragedii a poza tym jak strzelisz taki czarujący uśmiech to każdy profesor zmięknie ![]() a co do znajomych to już kiedyś pisałam - to jest test dla nich - będą sie cieszyć jeśli chcą Twojego szczęścia ci którzy nie wykażą zrozumienia nie są warci Twojej przyjaźni... Cytat:
nie gniewaj się - tak wyszło czytam posta że się obłędnie cieszysz z gumek a za chwile czytam jak jęczysz z bólu no nie mogłam się powstrzymać od uśmiechu mnie na szczęście ta wątpliwa przyjemność ominęła
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któras z was nie posiada pierscieni? Bo ja od dzisiaj nie mam pierscieni na górnym łuku
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
DZIEKI DJANKA:d kochana jestes ze pocieszasz ale ja chyba hasa bede teraz zakladala a sesja juz na karku
bo pozwolila mi mimo zalozonego aparacku wyleciec daleko za ocean tylko mam na siebie i na aparacik baaaaaaaaaaardzo uwazac i zdawac relacje telefonicznie ale tak mysle czy moze z tym nie zaczekac bo jak cos sie stanie???to zagraniczni lekarze ztrasznie zdzieraja po kieszeni a to dodatkowy koszt dla mnie![]()
|
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
smv na pocieszenie mogę Ci tylko powiedzieć, że te gumki są bardziej nieprzyjemne od samego aparaciku
|
|
#3549 |
|
Przyczajenie
|
Olciu :d ja chcialam zrobic mixa czyli limonka z fioletem
ale nie wiem czy nie za "drastycznie" jak na pierwszy raZ a ty jakie chcesz kolorki nie martw sie przestanie cie boleC:d mi przeszlo po 2 dniach jak bardzo cie boli to mozesz wciać jakis apap albo cos przeciwbolowego mnie pomoglo (tak mi sie wydaje) Djana ja tez po wyjsciu od orto cieszylam sie ze mam gumkki juz zalozone ale po kilku godzinach strasznie mnie bolaly zeby, nie spodziewalam sie takiego bolu jednych boli mniej drugich bardziej wiec nie wiem co jest w tym takiego smiesznego ze smv cieszyla sie ze ma separacje za soba ale ze ja zaczely bolec zeby bo godzinie?
|
|
|
|
#3550 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam takie skromne pytanie heh bo mam teraz imprezowy okres(osiemnastki
) noi nie wiem czy piwo nie odbarwia tych gumek??;>mam krysztalki...i od kiedy mam ten aparat to tylko wode z nerwow pije zeby nic sie nie odbarwilo czekam na odp
|
|
|
|
#3551 |
|
Przyczajenie
|
Patii
wydaje mi sie ze te gumki ogolnie sie od barwiaja i nie zaleznie czy wypijesz piwo czy wode jak maja sie odbarwic to i tak sie odbawria wiec korzystaj z osiemnastek i pij w duzych ilosciach a pozatym jak moze troszke sie odbarwia to za miesiac bedziesz miala nowe a osiemnastka nie powtorzy sie juz kolezanki czy kolegi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Olenka888 nie chodziło o to żeby się naśmiewać, naprawdę gdybym mogła przytulić żeby przestało boleć to bym to zrobiła, naprawdę. To zestawienie wiadomości było... Ja wiem że to jest ból. W ogóle bóle zębów są straszne... Jedyne co mogę powiedzieć to to co powiedziała Sanya, że aparacik najprawdopodobniej będzie mniej bolesny
Jeżeli ktoś poczuł się urażony moją wypowiedzią to PRZEPRASZAM. SMV mam nadzieję że nie zezłościłam Cię bardzo
|
#3553 |
|
Przyczajenie
|
Hej narazie śledziłam ten wątek ale mam do Was wielką prośbe! Błagam wklejcie jeszcze jakieś swoje fotki mam miec zakładany aparacik i chcialabym zobaczyć jaki mi sie właściwie podoba itp. wklejcie jakieś fotki bede wdzięczna
Pozdrowienia dla wszystkich aparatek
|
|
|
|
#3554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana sciaskam Cię bardzo mocno ![]() bol z czasem minie i ciesz sie ze ktorko noisz gumki sepapracyjne jak niektorzy musza po 2 tyg sprobuj nie zaciskac zebów do konca i jesc lekkie rzeczy a napewno bedzie lzej Pozdrawiam Cię serdecznie![]() I choć sie nie wypowiadam jetstem z Tobą ![]() Zoobaczysz aparacik jest lajtowy ![]()
|
|
#3555 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
SMV dasz rade ^^ te gumki bola bardziej niz aparat ja mialam ciemno zielone gumki pomieszane z jasnymi ale zaraz po zalozeniu wiec zeby na maxa krzywe no i fotka komorka robiona wiec beznadziejnej jakosci ale jak ktos chce to moge wstawic ;] tylko nie odpowiadam za urazy psychiczne wywolane widokiem moich krzywusow :P |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
isenia witaj
zapraszamy![]() a teraz bardzo wszystkim dzikeuje za wsparcie ![]() na szczescie juz jutro sie pozbede tego dziadostwa, okropelny bol nawt jka dotkne zebów jezykiem. cale szczescie ze tlyko po jeden stronie i wczoraj zjadlam kanapki:P o rety nie chce myslec co by bylo jkabym miala jednoczesnie gore z 2 stron i dol;ooo djanko nie zezloscilam sie! tutaj ma panowac weosla i mila atmosfera takze mozemy sobie dokuczac nawet a i tak wiemy co i jak;P z reszta nie odebralam tego 'smiechu' zlosliwie so don't worryasia1992 poszukaj tak na szybkiego lub przy forumowych zalaczkikch maqsz wszytskie zdjecia... lub oto stronka http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=170 chyba wiekszocs ludzi tutaj zaglada;-) olenka888 co do koloru tez chyba mixa sobie strzele a co:P usmiechne sie przy sesji na ustnym i od razu mam 5 he...nie wiem sama...podoba mi sie niebieski z rozowym, niebieski z zoltym, tlyko takie jasne kolory...ale znajac zycie na piewwszy raz wezme jeden kolor, aczkolwiek chcialabym ze 2 ;P zobaczymy!sa stuacje ze orto nie pyta o kolor tlyko zaklada na 1 wizycie srebrne czy to szare...mnie sie nie podobaja bo wtedy aparat wyglada jakby byl caly ze stali... a poza tym snil mi sie koszmar!snilo mi sie ze moja kolezanka chodizla do tej samej orto i miala na zebach aparat ze 3 lata taki zardzewialy i zeby jej na podniebieniu wyrosly masaaakra;P jest 5.52 nie spie od pol godziny.co tu robic?:Pmilego dnia wszystkim!!! )))
|
#3557 |
|
Przyczajenie
|
olenka888 dziekuje za odpowiedz
Heh masz racje trzeba korzystac poki mozna i poki jest sie mlodym Pozdrowionka
|
|
|
|
#3558 |
|
Przyczajenie
|
jak ci sie sni koszmar zwiazany z aparatem to chyba ciagle musisz o nim myslec:d mi sie nic nie snilo wiec tak intensywnie o nim nie mysle
![]() Wlasnie ciesz sie ze nie masz tygodnia lub dluzej jak ja :d Pozdrawiam!! ![]() Dzis aparacik ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#3559 |
|
Przyczajenie
|
czesc wszystkim !
mogę się dołączyć??? dzisiaj byłam u orto, i mówiła że powinnam wyrwać dwie 4 jeśli chce się leczyć stałym. chyba stały jest lepszy niż taki zdejmowany prawda??? aparat 1200zł, wizyty po 80 co 6 tygodni. co się najpierw zakłada? -gumki czy cuś??? jak to wygląda? pozdrawiam wszystkich, buziole p.s jest ktoś z zamościa??? |
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smv dopiero zauwazylam ze to napisalas:P Cytat:
rowniez tu znajdziesz odpowiedz http://aparatki123.p2a.pl/index.phpa ja dzisiaj zakladam luk podnniebieny ciesze sie bo mam miec go krotko
|
||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
hej kwatuszek81 no podana mas ztdsronke wiec poczytasz
ja ma teraz gumki łał ale ból:P ale juz jutro pozbywam sie tego i zakladam druciory i powiem tak: Boje sie! ![]() moja babcia przed momentem rozmawiala z mama i mowi: jakas dziewczyna dziiasaj ja na ulicy zaczepila i miala cos metalowego na zebach to Ola tez takie cos bedzie miala? mama: tak babcia: o Boze! cudownie jest miec wsparcie.. hehe..
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Wklejam zdjątko z gumkami, na które się zdecydowałam http://http://img402.imageshack.us/i...0000659xl8.jpg Niestety nie mam pojęcia, jak się wkleja miniaturki
|
|
|
|
#3563 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
jesli masz wiecej niz kilka lat a podejrzewam ze tak na pewno jest wiec nie ma sensu nosic zdejmowanego, pozniewaz daje on mizerne badz zadne efekty w takim wieku tez mam wizyty co okolo 6 tyg. i tez srednio place 80 zl ;] najpierw zaklada sie separacje przejrzyj watek chocby kilka ostatnich stron to wszyskiego sie dowiesz
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz bardzo ladny aparat moge wykorzystac zdjecie do mojej galerii ?? tutaj http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=170 |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Pewnie,że możesz wykorzystać to zdjęcie |
|
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny, dawno mnie tu nie było bo nie mam za bardzo czasu...
jestem już pod koniec leczenia kanałowego... bardzo sprawnie i o dziwo bezboleśnie poszło ![]() 22 maja idę wypełnić ząbek.... termin APARACIKU dopiero na 2 lipca ale będę mogła sie już uśmiechać na wakacje ![]() pozdrowionka dla wszystkich aparatek i tych które są przed
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
łał sylvionto ale ladny kolorek
bardzo ladnie to wygląda![]() i jka sie czujesZ? kurcze ja sie nie zdecydowałam na kolor jestem 'glupia' w tym momencie;P hehe....a to juz tumoroł matko czy widac ze tak strasznie to przezywam:P ale nie dziwcie sie...tyle lat na taki moment czekalam. ciekawe czy bede ryczala jutro?:P znajac mnie tak bo nie bedzie mi sie nic podobało ot i tak bedzie ;]doradzcie mi co z kolorem...jestem zielooona!!
|
|
#3568 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ja Ci polece na poczatek taki chlodny blekit naprawde swietnie wyglada nawet na mega krzywych zebach ja tez strasznie przezywalam, bo tak samo czekalam ladnych pare lat bo kasy sporo musialam dac na dzien dobry 3200 zl, a wczesniej nie bylo mnie stac na tak duzy jednorazowy wydatek
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Przyczajenie
|
fajne jest to forum
) |
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiek dzieki kobitko! no ja jutro jeszcze sie zastanowie moze faktycznie na good morning wezme jeden kolor a potem zaczne kombinejszyn robic
![]() jak zobacze na wlasne oczy te kolory bo wiaodmo ze wnecie to inne pewnie sa troszeczke to wtedy zadecyduje ale mimo wsio Ukłony dla ciebie![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

)

( jezussssss.......chyba zaraz wyciagne te gumki jeny nie sadzilam ze to Az taki bol!
Jestem idealna
wszak kula to kształt doskonały 

3/3/6-22/7/8