|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
ja dziś wyrwałam ósemkę ... znieczulenie było dobre, nic mnie nie bolało... ale została mi jeszcze druga ósemka (tą niestety muszę usunąć chirurgicznie
boję się )... no ale czego się nie robi, żeby mieć proste zęby ... mam nadzieję, że aparacik uda się założyć już pod koniec czerwca...
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Raczkowanie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
smv z kolorkiem lepiej się czuję, i aż chce mi się uśmiechać
a co do gumek, to wydaje mi się,że po nalożeniu wygladają inaczej niż w pudelku.Ale cieszę się,że się jednak zdecydowalam na kolorek. Jak nie wiecie, jaki to, to powiem, że seledynowy ![]() Cytat:
Będzie dobrze, a potem będziesz się z siebie śmiala, że takiego pietra miałas. buziak Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-17 o 12:46 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
sylviontko dziękuję za wsparcie
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
To powiem Ci, Biała Damo, co było dla mnie najgorsze przed założeniem aparatu. Mialam w zasadzie same amalgamaty, więc postanowilam je wymienić, a jak zaplaciłam za zrobieie dwóch ząbków prawie 400 zl (a naliczyłam siedem nowych wypelnień), to postanowilam pojechać do mojego stoma na śląsku, a nie mialam za wiele czasu- 2 dni na 5 wypelnień, więc jednego dnia dwa, drugiego rano dwa i po popoludniu ostatni. Cóż, nie należalam do osób chodzących z chęcią na borowanko, a tu mialam do wyboru- albo cierpieć szybko, albo rozlożyć na dluższy czas i wydać kupę kasy.
Ale przeyżylam, i chyba dobrze, że coś mnie zmobilozowalo do zrobienia od razu ząbków, bo tak pewnie do dnia dzsiajeszego bym się ociągala przed borowaniem. Strach ma wielkie oczy.
|
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
sylviontko kochana napisałam Ci wiadomosc na pw
|
#3577 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cześć Masz fajny ten aparacik. Ja zakładam jutro dół, może też się zdecyduję na taki kolorek. Tylko boję się dużego kontrastu - moje ząbki na dole niestety są krzywe
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
Kasiek wkleisz zdjęcie ząbków z zielonym mixem?
![]() może zaszaleję na wakacje
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz ciemnozielone gumki na dola ale moje zęby są w fatalnym stanie więc wstydzę się wstawić fotę
![]() btw. czy któraś piaskowała podczas noszenia aparatu? jeśli tak, czy czy z własnego widzi mi się czy z polecnia orto? |
|
|
|
#3580 |
|
Kokon pro
|
moge wstawic ale fota robiona ponad rok temu to byly moje pierwsze gumki, wiec zeby sa okropnie krzywe i zdjecie jest slabe, ale ogolnie gumki bardzo fajnie wygladaly
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Kasiek rzeczywiśćie fajnie wyglądają zielone gumeczki
tylko szkoda, że kolory nie są zbyt wyraźne, dzięki ![]() patrzcie co znalazłam: http://www.ortodonta.com.pl/symulator/ kolory są troche nienaturalne, ale tak ortientacyjnie można sobie pokombinować
|
|
|
|
#3582 |
|
Kokon pro
|
wg tego symulatora to mialam limonke z trawiastym pomieszana tylko limonka bardziej zgaszona byla
ogolnie to ten symulator to ze tak powiem kupa bo u orto inaczej te kolory wygladaja najlepiej poszukac na forum np na aparatkach i zobaczyc jak wygladaja kolorki zreszta orto raczje nie zaklada gumek na krzyz znaczy tak zawinietych jak na symulatorze
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
mam mam mam
))mam mixa-rozowy z niebieskim a co!;P
|
#3584 |
|
Rozeznanie
|
heh pokażę wam moje efekty po 5 miesiącach :P niewielkie ale są
pierwsze 3 tyg po założeniu a drugie po prawie 5 miesiącach.
|
#3585 |
|
Przyczajenie
|
czesC wam
dawno nie pisalam przepraszam mam juz aparacik na dol i na gore wzielam sobie mixa czyli zielony z fioletowym efekt jest cool ale po wyjsciu od orto, zauwazylam przebarwnienia na zebach czego wczesniej nie mialam. po umyciu zebow mam mniej ale chyba nadal mam czy to jest mozliwe? moze od kleju albo cos:d? mam jeszcze pytanie ile placicie za wizyte jak macie dwa luki taka kontrolna ?dzis jak mylam zeby spadl mi taki drucik i nie jest w zamku jak na racie zebow tylko pod. czy mam cos z tym robic czy poczekac do nastepnej wizyty chcialam to porawic ale mi nie wychodzi czekam na odpowiedzi na moje wszystkie pytania i dziekuje |
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
oto i moje zebiska;P
kochane koleznaki mam pytanie. mam pierscien i on jest taki wielki ze az na jezyk wchodzi? mam go zacementowanego i tak ze wogole zeba nie widze? czy to sei zetrze??? glupie uczucie nie czuc wlasnego zeba.
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
Smv ile nosisz juz aparat???? bo jestem nowa na watku i nie chce mi sie szukac
A tak z ciekawosci Ja mam jutro o godz 15 wymiane luków i nie wiem jaki wziasc kolorek....hmmmm:rolleyes :
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
sylwezka aparat nosze jakies 3 godziny hehe wiec to dopiero poczatki
|
#3589 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
zalezy co mi tam gmera przy zebach :P a mam 2 luki, na twoim miejscu poszlabym do orto bo moze ci sie ten zab przesunac nie tak jak trzeba i bedzie problem pozniej Cytat:
hyhy gratulacje i jak pytalas o dolny luk? taa ta okropna cementowa rzecz z zebow sie sciera po pewnym czasie i normalnie zeba widac a pierscienie takie juz sa ze czasem draznia i kalecza jezyk, ale pozniej jest ok
|
||
|
|
|
#3590 |
|
Rozeznanie
|
smv świetne te kolorki
![]() Ja cały czas nie wiem jaki zestaw sobie zaserwować, raz miałam róż i mi się odbarwił. Teraz mam w kolorze zęba i tak mi zmienił kolor jak nigdy (jest żółto rózowy czy coś takiego, jednym słowem mówiąc okropny) Chyba wezmę zielony, żeby na maturze uśmiechnąć się kolorowo do komisji ![]() olenka888 ja płacę w granicach 80-120zł |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
dzikei
daje lepsze zdj z komorki bo z komorki ale robione przed momentem
|
#3592 |
|
Przyczajenie
|
właśnie idę do orto.
ciekawe co powie.... |
|
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
smv Kochana aparacik świetny
i wady nie masz wcale takiej duzej ![]() Tez mam jedna jednynek tak cofnieta do tyłu ![]() A jeszcze prawdopodobnie czeka mnie chirurgicznie usuwanie ósemek które jeszcze nie wyszły na świat (Dolne gdzies w wakacje prawdopodobnie )
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
dzis usuwalam chrurgicznie osemke ... bylo nieprzyjemne jak nie wiem co ... rozcial mi to potem wiercil a potem na chama wyszlo zaszyl ... sika mi krew caly czas jestem jeszcze na znieczuleniu ale wzielam proszek mam nadzieje ze sie szybko zagoi
|
|
|
|
#3595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będziesz mogła jeść (albo jeśli już możesz) to koniecznie zafunduj sobie lody! 3maj się!! Jeeeju, ja chcę już 1 czerwca... wtedy idę na zmianę gumeczek Uwielbiam wybierać kolorki
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
czemu lody?
|
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana mnie tez czeka usunięcie ósemek ale az na sama myśl nie wiem czy sie tego podejme przeraza mnie sama myśl ![]() i choć juz wiele przeszłam bo wyrwanie czwórek ale to na pewno pikuś w poruwnianiu z rozceciem dziąsła i w ogole to co Ty teraz przezywasz![]() i Juz chyba wole miec krzywe zabki ![]() kochana jak sobie radzisz?da sie przezyć?bolało? noi moje najwazniejsze wyrwane z kososu pytaniei czy warto było?? Pozdrawiam Cię i przytulam mocno 3maj się kochana ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
sawuś kobitko dzieki serdeczne. dzis jestem na jogircie dwóch serkach danio i tyle.masakra;p moze schudne
![]() co dow ady to tak sie wydaje ja to juz normanie widze jakbymm miala prostsze ale to pewnie zludzenie optyczne ![]() bola mnie zabki bardzio no ale da sie przezyc, nic nie jem wiec jest okej ![]() kiedy ten cement kolo pierscienia mi sie zetrze, brrr glupie uczucie miec cos na zebach;/ a tak w ogole to ledwo moge umyc zeby takie sie wrazliwe zrobily na dotyk...:chlip:
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
sawuś kobitko dzieki serdeczne. dzis jestem na jogircie dwóch serkach danio i tyle.masakra;p moze schudne
![]() co dow ady to tak sie wydaje ja to juz normanie widze jakbymm miala prostsze ale to pewnie zludzenie optyczne ![]() bola mnie zabki bardzio no ale da sie przezyc, nic nie jem wiec jest okej ![]() kiedy ten cement kolo pierscienia mi sie zetrze, brrr glupie uczucie miec cos na zebach;/ a tak w ogole to ledwo moge umyc zeby takie sie wrazliwe zrobily na dotyk...:chlip: ![]() o jej skasujcie ta jedna wiaodmosc!jak to sie stalo?;/
|
#3600 |
|
Kokon pro
|
hrrhr dziewczyny po osemkach dziaslo sie zagoi sladu nie bedzie ^^ tylko dyskomfort i bol przez kilka dni, zreszta moja sis po pierwszej osemce wyszla zaplakana i na maxa wymeczona bol kosmiczny a po drugiej wyszla usmiechnieta a obie byly zatrzymane w kosci ;] wiec nie ma sie co bac na zapas a warto
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

boję się )... no ale czego się nie robi, żeby mieć proste zęby
... mam nadzieję, że aparacik uda się założyć już pod koniec czerwca...

3/3/6-22/7/8