![]() |
#3661 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Sylwia A6W to aerobowa 6 Weidera - zestaw 6 ćwiczeń na mięśnie brzucha, wykonuje się je w cyklu 42 dni, co 4 dni odpowiednio zwiększając wysiłek... poniżej zamieszczam schemat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SMV ja wczoraj ledwie z podłogi wstałam a jestem dopiero przy 8 dniu, nie wyobrażam sobie co to będzie za kilka dni jak liczba powtórzeń wzrośnie do 24 x 6 x 3 ![]() ![]() PS. SMV dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
#3662 | |
Kokon pro
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
hyhy dzis bylam na wizycie ale o tym zaraz :d no wiec te krzywe zeby z przodu sie prostuja, tym samym przesuwaja sie troche do tylu i ustawiaja jak trzeba, a te tylne zeby orto zacznie przyciagac do przodu :P ja mialam usunieta jedna 4 dwie 5 i jedna 6 ![]() ja a6w juz dzis 10 powtorzen umre :P zaczelam robic bo robila kolezanka i kiedys moja sis ![]() a dzis bylam u orto i dol mogla mi dzis sciagnac juz ale stwierdzilam ze chce zeby mi dolna jedynke jeszcze przesunela o jakies 0.5 mm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Raczkowanie
|
hey mam takie małe pytanko...
ile średnio wynosi teraz stały aparat na ząbki (np. sama góra) i wizyta u ortodonty? domyslam się, ze ceny mogą być różne... i na jak długo przeważnie zakłada się aparat? wiem, że głupie pytanie bo są różne wady... ale w przypadku nie dużego zgryzu? (ząbki mam proste na szczęscie ![]() z góry dzieki. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Raczkowanie
|
* nie dużej wady zgryzu
![]() dokłądnie to lekko wysuniętej górnej szczęki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Rozeznanie
|
Olya wyszukiwarka nie boli. Dziewczyny mówiły już kilkanaście razy o cenie aparatu. Przejrzyj wątek albo http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=3354064
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkich
![]() a wiec nadszedl ten dzien i karolka byla wczoraj na 1 wizycie u orto ![]() zdaje relacjie i tego czego sie dowiedzialam ![]() bylam u Pani Agaty na Piotrkowskiej 147 w Łodzi (bardzo miła ortodontka, i pytala sie skad ja wzielam a ja ze z internetu, bo taka jest prawda wiec nie klamalam ![]() ![]() ![]() adres juz znacie, ale sie powtorze Piotrkowska 147 Łódź pierwsza wizyta kosztowała 100 zł ( wtym sa odciski i plan leczenia ![]() zdjecie szczeny - 40 zł w szpitalu stomatologicznym na Pomorskiej (robiłam tam bo miałam usowane dziaslo z 8 wiec bylo mi potrzebne ![]() zdjecie czachy-50 zł (rog kosciuszki i zielonej ![]() aha-aparat Damon costam hehhe ,bede miala z tymi mniejszymi zamkami w cenie 1500zl, istnieje mozliwosc rozlozenia kwoty na 3 raty, mozna sie dogadac czy co miesiac czy jakos inaczej, bo powiedziala, ze jest bardzo ugodowa w tych sprawach ![]() i chyba wszystko ![]() okazalo sie ze noiestety bez ekstrakcji sie nie obedzie (potwierdza to juz 3 orto wiec widocznie trzeba rwac-ta,k mi powiedziala orto, ze na 90% bede rwala ale moze...moze...hehe zobaczymy. mam sie zgloscic 30 maja, zeby dowiedziec sie jaki jest plan leczenia i sie wszystkiego dowiem.,...wiec kochane moze za jakis miesiac (a moze i wczesniej ![]() ![]() ale sie rozpsalam hehehhe ale musialam sie nagadac ![]() cieplusiego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zakorzenienie
|
Djanka ja sonbie wlasnie ten zesawik drukenlam, powiem tak ze jakies 2 lata temu cwiczylam regularnie nozyce i brzuszki 100 dziennie i naprawde widzialam efekty
![]() ![]() pozdrawiam! ![]() karolinusienka jak juz 3 orto potwoierdza znaczy sie ze trza rwac;P ja rwałam 2 ząbki czwórki górne ![]() ![]()
#3669 |
Raczkowanie
|
Hej, tu mozecie zobaczyc roznice miedzy aparatem szafirowym a porcelanowym, bo pamietam ze ktos pytal
![]() ela http://images.google.pl/imgres?imgur...3D10%26hl%3Dpl |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie z jednego zamka z dwojki wypadla mi gumeczka ( chyba tak to sie nazywa ;-D ) w łuku dolnym .. Czy to jakoś wpłynie na prostowanie się zębów..?
![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ![]()
#3671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3672 |
Kokon pro
|
na ten zab luk nie bedzie wywieral nacisku, czyli po polsku aparat nie dziala na ten zab
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ja mało wiedziałam o aparatach zanim poszłam się leczyć... nie wiem czy dziś wybrałabym tą samą lekarkę... ale nie dlatego że jest zła ![]() ![]()
![]() |
#3674 |
Rozeznanie
|
To ja sie pytałam o różnicę miedzy zamkami porcelanowymi, a metalowymi
![]() ![]() ![]() A u mnie plan wygląda tak : na Dzień Dziecka chirurg szczekowy z magicznym wyrażeniem "pewnie trzeba będzie dłutować..." Powiedziałam, że może mi zacząć to wyjaśniać po, a nie przed... Potem 05.06 separacja i 12.06 aparat. Kurcze, aż mnie zaczęły wszystkie zęby boleć to chyba z wrażenia.... brrrr Trzymajcie kciuki, szczególnie za Dzień Dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
dłutowac?? czyli ze co?? chirurg szczekowy.... omg... juz mnie wszystko boli
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
ja mam chrurkicznie usunieta osemke ( dlutowana ) i powiem szczerze ze na poczastku bylo strasznie ale nie bolalo az tak separacja jest gorsza ... mam szwy teraz opuchlizna mi zeszla ... na zdjecie szwow ide w piatek
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zadomowienie
|
Isenia pyskula jesteś
![]()
#3678 |
Kokon pro
|
aa jeny jak mnie zeby bola z jednej strony tam gdzie mam metalowy lancuszek jak po zalozeniu chrumcikos :P normalnie ałłła
![]() 3mta sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zadomowienie
|
bylam dzisiaj u orto. Mam blekitne gumki
![]() PS. kupilam u niego te tabletki (4szt. za 6zł) ktore odbarwia mi niedomyte zęby i tam musze wtedy czyscic dokładniej.... no ale przeciez nie potrafie wyczyscic miedzy zebami bo mi tam nawet nie wchodzi najmniejsza szczoteczka!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Raczkowanie
|
A wiec aparat juz jest, narazie tylko gora, mniej boli przynajmniej niz jak mialam te gumki wcisniete miedzy zeby :P dziwnie troche bo na gorze mnie uwiera a na dole nie.. ;-) mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje szybko, teraz tylko szczoteczki, plyn do plukania jamy ustnej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zadomowienie
|
szczerze mowiac tez tak mialam pierwszego dnia. obiecalam sobie po kazdym kęsie jedzenia biegac do łazienki myc zeby... niestety nic z tego nie wyszło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Krakowa czy moglybyscie mi napisac namiary na waszych ortodontow (tu albo pw) plisss. Bo szukam kogos na juz a ci do ktorych dzwonilam (np Zalewska. Mycek, Kapera) maja terminy na wrzesien.
#3683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I nawet miałam Wam o tym pisać ale wtedy tak z tą uczelnią wyszło, a potem niedziela... i w końcu albo zapominałam albo jak pamiętałam to czasu nie było ![]() ![]() a teraz już nynu... Kolorowych snów ![]() ![]()
![]() |
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez bede wyrywac czworke,ale tylko jedna z prawej strony a z lewej bedzie piatka, bo dziura sie robi , wiec akurat sie jej pozbede ![]() ![]() ![]() zmykam spac, bo kiedys w koncu trzeba sie polozyc ![]() dam znac jak sie dowiem, jaki mam plan leczenia ![]() pozdrawiam i duuuuuzo słoneczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Raczkowanie
|
A pytałaś o termin u dr. Luberdy (orthopraxis)? Ja się u niej lecze i jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | ||
Wtajemniczenie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() Tak więc nadal płacę po 200zł za wizyty, ale za to zadaję masę pytań podczas każdego spotkania, bo moja orto nad-wyraz szczędzi język ![]() Cytat:
![]() a czy Twój orto sprawdza Ci dokładnie uzębienie, poza zamkami i wymianą gumek? bo moja się nie wysila, a chyba powinna przejrzeć od czasu do czasu...poza tym piszecie o piaskowaniu - czy mam sama ją zapytać czy jakby była taka potrzeba, to by mi zaproponowała? i normalnie zapytam ją o te magiczne tabletki ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-25 o 09:52 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę o poradę. 4-go lipca zakładam aparat na górną szczękę.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
a ja mam smak wiśniowy
![]() ![]() jucha mi orto specjalnie przeglądu ząbków nie robi... tez nie wiem dlaczego... gumki zmienia zawsze. Ale chyba sie wkoncu upomnie o przegląd... Dobrze ze ty tez tak mialas bo juz myslalam ze moj orto zapomnial ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny napiszcie prosze jak wyglada zrobienie zdjecia panoramicznego szczeki?
![]() |
#3690 |
Kokon pro
|
orto nie robi przegladow same powinnyscie o to zadbac chodzac do stomatologa
![]() GUNIA z tego co widzialam to wez krysztal bo jest przezroczysty a ta porcelana to tak nie bardzo wyglada, wiec jak chcesz estetyczny to wg mnie duzo lepiej wyglada na zebach krysztal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.