Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-25, 15:49   #3691
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
Dziewczyny napiszcie prosze jak wyglada zrobienie zdjecia panoramicznego szczeki?
no normalnie, wchodzisz stajesz do takiej maszyny zagryzasz taka koncowke, jezyk na podniebieni i takie cos kreci sie wokol ciebie.. dziwnie sie czułam:P

zgadzam sie z kaskiem juz lepiej wyglada kryształ ale i tak wole moj metalik:P
Stary 2007-05-25, 16:08   #3692
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
no normalnie, wchodzisz stajesz do takiej maszyny zagryzasz taka koncowke, jezyk na podniebieni i takie cos kreci sie wokol ciebie.. dziwnie sie czułam:P

zgadzam sie z kaskiem juz lepiej wyglada kryształ ale i tak wole moj metalik:P
Tia, panorama to jest pikuś ja się najbardziej stresowałam tym żeby ta świetlna kreska była na srodku.... chyba mam pochyloną oś symetrii twarzy bo nijak sobie wycelowac nie mogłam albo lampka byla źle skalibrowana

a co do aparatów, to popieram poprzedniczki, że jeśli chodzi o wybór między porcelana i kryształem to wybrałabym kryształ, ale jestem wierna swojemu metalowi i wybrałabym go ponownie

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 17:31   #3693
kasiek87
Kokon pro

metal zondzi :P hehe no ale jak ktos chce estetyczny to jego sprawa a mnie juz zeby nie bola i szpary mniejsze sa ^^ a zdjecia sa smieszne jezdzi jakies ufo dookola glowy, ale boczne jest smiesznejsze jak wsadzaja jakies cosie do uszu i na nos takie cos zeby sie nie ruszala glowa ja sie czulam jakbym uczestniczyla w jakims horrorze lub filmie science fiction bo tam takie wynalazki mozna zobaczyc :P caly czas smiac mi sie chcialo i kobieta kazala mi sie nie smiac :P no i jeszcze trzeba powyciagac kolczyki do zdjecia, bo podobno jakies smugi moga sie porobic w kazdym razie nie boli za to jest zabawne ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 19:31   #3694
smv
Zakorzenienie

hehe a ja zapomniala wyciganac kolczyka z ucha , wszytsko pozdejmowalam wisiorki, lancuszki kolczyki i zaponialam o jednym bo nigdy go nie zauwazam i babka na mnie sie wydarla;/glupa psitka ale na szczescie na zdjeciu nic nie wyszło:P
mnie sie tam metal podoba ztego wzgledu ze jak w estetycznym wkladaja drut to juz tak ladnie to nie wyglada i nie mozna poszalec zkolorami bo wiadomo ze chce sie zeby wygladalo jka najmniej widoczne w koncu po to sie decyduja ludzie na te krysztaly itp:P taki sam efekt a wiecej forsy...

jeny jestem po cwiczeniach, ledwie zyje;P dzis 3 serie...myslalam ze umre;o
Stary 2007-05-25, 20:17   #3695
kasiek87
Kokon pro

hehehe ja z nosa nie wyjelam bo bylam dosyc swiezo po przekluciu i babka powiedziala ze robie na wlasne ryzyko bo jak zdjecie nie wyjdzie to i tak bede musiala placic i co i wyszlo
heh no wg mnie tez wyglada do dupy ten drut mimo wszytko pozniej jest gruby :P a kolorki widzialam na porcelanie, ale to nie to samo :d

ja mam za to po 10 powtorzen i to dopiero koszmar :P

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-26, 05:12   #3696
smv
Zakorzenienie

no tak tylko malo kiedy ktos na porcelanach decyduje sie na koory bo wlasnie po to bral przezroczysty,mleczny zeby go nie bylo widac wiec wsio jak dla mie mija sie z celem.
metal rządzi;P Rlzzzzzzzzzzzzz;D
Stary 2007-05-26, 07:01   #3697
Katka_krk
Rozeznanie

Hejj!
Dawno nie pisałam ale u mnie sie duuzo dzieje...z aparatem oczywiscie
Wczoraj byłam na wizycie - zmieniła mi łuk na grubszy i ligatury na metalowe ale powlekane tym razem biała emalia.
I hasło: no to jak ? zakłądamy doł a ja cała happy
bo miało to byc o wiele wiele pozniej (zalezało to od tego jak góra bedzie sie prostowac) a tu taka niespodzianka!

A dziś zeby mnie bolaaaaaaaa!!!wrrrrrr

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 08:58   #3698
jazzinho
Raczkowanie

Katka_krk, bardzo ladnie wyglada aparat, nie wiedzialam ze sa malowane
jazzinho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 12:29   #3699
smv
Zakorzenienie

katka tez masz porcelane na dole? wspolczuje ci bolu...3maj sie! i pokaz zdjecie nowego aparaciku;>
Stary 2007-05-26, 13:24   #3700
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jazzinho Pokaż wiadomość
Katka_krk, bardzo ladnie wyglada aparat, nie wiedzialam ze sa malowane
na zdjeciu mam jeszcze wczesniejsze ligatury ktore nie sa pokryte emalia....
na samym poczatku miałam tylko gumki.
Teraz mam znowu metalowe(dobrze ze chociaz białe) i nie wiem czemu mi nie chca dac gumek
A łuk mam o wiele wiele grubszy niz przedtem.

smv na dół 8.06 bede zakłądac tez porcelane i juz na mysl o bolu mi sie cos robi

Zdjecie zrobie jutro mojej zmienionej góry a dół za 2 tygodnie

Stary 2007-05-26, 14:24   #3701
kasiek87
Kokon pro

katka nie wiem czy wiesz, ale ta emalia przewaznie sie sciera i wyglada beznadziejnie bo odpada miejscami. mam nadzieje, ze wynalezli lepsze jakies i ze tobie nie poodpada, bo wyglada to naprawde koszmarnie, ale nie ma sie co martwic na zapas ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-26, 14:54   #3702
agiii
Zadomowienie

ej a piaskowanie to wykonuje się u ortodonty czy w gabinecie stomatologicznym? bo ja tak sobie mysle ze za pół roku sobie pójde na gruntowne oczyszczenie... i bede tak robila so pół roku.... bo troche drogo jak na zabiegi comiesięczne. A takie piaskowanie to co robi oprócz porządnego wyczyszczenia????
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-26, 15:13   #3703
smv
Zakorzenienie

ja slyszlama ze po piaskowaniu to po 2 tyg znow wszytsko zalega w buzce..szkoda chlip
Stary 2007-05-26, 16:41   #3704
kasiek87
Kokon pro

u mojej orto mozna zrobic piaskowanie, ale to zalezy od gabinetu no piaskowanie czysci zabki z osadu

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-26, 20:08   #3705
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
katka nie wiem czy wiesz, ale ta emalia przewaznie sie sciera i wyglada beznadziejnie bo odpada miejscami. mam nadzieje, ze wynalezli lepsze jakies i ze tobie nie poodpada, bo wyglada to naprawde koszmarnie, ale nie ma sie co martwic na zapas ^^

pytałam sie orto bo tez o tym wiedzialam i powiedziala ze nie ...
okaze sie

Stary 2007-05-27, 05:57   #3706
smv
Zakorzenienie

lelel a ja sobie spalamm i caly polik mam obolaly bo ten cholerny aparat sie mi wbił;((( buuuuu tragiedia;P
Stary 2007-05-27, 13:02   #3707
kasiek87
Kokon pro

heh najgorzej jest jak jest suche powietrze to budzisz sie z aparatem przyklejonym do warg i kapciem w ustach ^^ obie z sis i kolezanka tak mialysmy hue hue ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-27, 14:44   #3708
maryska_21
Przyczajenie

A mi juz za miesiac zdejmuja i strasznie sie boje ze zabki moga sie troszke poprzesowac
maryska_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 15:15   #3709
kasiek87
Kokon pro

zazdroszcze ci mi mieli sciagnac i co i jajco bo zeby sie nie ustwaily jak trzeba chlip ... a jak bedziesz nosic retencje to nic ci sie nie poprzesuwa a ile juz nosisz?

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 15:23   #3710
maryska_21
Przyczajenie

w pazdzierniku minelyby dwa lata tez sie nie moge doczekac kidy to mi zdejma ale wlasnie slyszalam ze jak sie regularnie ( czyli 24h/dobe ) nie chodzi w retencyjnych to mozna wszystko spieprzyc :/ a ja mam taka prace ze musze duzo rozmawiac i nie wiem jak to bedzie , mam nadzieje ze nie bedzie mi przeszkadzal tak bardzo a Ty dlugo juz chodzisz ? mi do konca nie udalo sie ich wyrownac ale jest bardzo duza poprawa
maryska_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 15:39   #3711
morelowa
Zadomowienie

czy ktoś z Was ma może aparat bezligaturowy? ;D
niedługo będę miała zakładany aparacik, ale orto do następnej wizyty musi zrobić szkice i pomiary i dopiero wtedy się dowiem czy mogę mieć ten bez gumeczek

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 16:43   #3712
Metalowa Lama
Przyczajenie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Hejo! Jestem tu nowa,więc wiecie... . Mam na imię Weronika i od hm.... piątku jestem metalowcem (wiecie,o co loto.....) . Mój aparacik ma te gumeczki 9ligatury po dentystycznemu) pomarańczowo-żółto-różowe. Nawet supcio wygląda. Bolą mnie ząbki jak niewiem,więc jem jogurciki i wszelkie MIĘKKIE amam. Nie wiece, ile będzie mnie jeszcze bolało??

---------------------------------------------------------------------
Ja to LAMA ty to ŁOŚ, napisz do mnie coś.....
Metalowa Lama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 17:02   #3713
smv
Zakorzenienie

hej Lamka ja nosze od 10 dni i bol nadal jes delikatniusi ale zawsze...szczegolnie te zeby ktore maja sie naprostowac.
ale jest roznica miedzy 2 a 10 dniem oczywiscie pocierpisz jakies tydzien i wroci wsio do normy!
pokaaa zdjecie) ciekawa jestem takiego mixa?
Stary 2007-05-27, 17:35   #3714
Metalowa Lama
Przyczajenie

SMV ok,ale nie wiem które lepsze więc będzie ich kilka ok?? A jeżeli mogę zapytać,to ile masz latek :? //Big Grin Och,zmartwiłaś mnie tym,że będzie mnie jeszcze tydzień bolało.... A tego no.... Niewiem czy to dobrze,bo jedna str. boli mnie bardziej niż dróga....

Ludzie!! Kto ma fokę tych czerwonych ligatur?? A pozatym ogłaszam wystawę fotek WASZYCH aparacików!!

Jestem małolata,bo mam 13 lat A jeżeli nie wejdzie focia,to znaczy,że jest za duża

----------------------------------------------------------------
Ja to LAMA ty to ŁOŚ, napisz do mnie coś!!
Metalowa Lama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 18:33   #3715
smv
Zakorzenienie

metalowa lamko mam 21 latek wiec roznica miedzy nami jest, ciesz sie ze masz apracik teraz anie jak bedziesz juz taka stara jak ja;P mnie wlasnie zaczela bolec nagle trójeczka prawa..czyzby sie ruszała
czekam na zdjecia;-) lub podeslij na maila bo straaasznie jestem ciekawa efektu:P w razie by co moj mail: olexandra@wp.pl

wchodze se elegajsko na poczte a tu prosze panna lamuska wyslala mi fotki hehe kolorowiuski ten aparacik i jak najbardziej fajny tylko ja tam u ciebie wady nie widze....prpste masz zabki chyba ze to wina zdjecia bo jakosciowo to jest slabiuchna z deka;-]
dzieki serdeczne once again;]

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2007-05-27 o 19:57
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 20:03   #3716
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Big Grin Och,zmartwiłaś mnie tym,że będzie mnie jeszcze tydzień bolało.... A tego no.... Niewiem czy to dobrze,bo jedna str. boli mnie bardziej niż dróga....

Mnie bolało tak przez ok. 1,5 tygodnia (i też tak mam że jedna strona boli bardziej niż druga ), ale każdego dnia ból był coraz mniejszy... W poniedziałek mija już 3 tygodnie . Jednak jeszcze teraz odczuwam ból pojedynczych zębów, np. wczoraj bolała mnie 5 dziś już 6 To takie dziwne wrażenie jakby ten ząb miał mi zaraz wypaść . Ale najbardziej bolą te zęby które są krzywe - w moim przypadku m. in. jedynka - więc nią dopiero od kilku dni cokolwiek gryzę ale zauważyłam że rzeczywiście jest już poprawa! Przesunęła się tak minimalnie - ale zawsze i o wiele lepiej wygląda .
No właśnie "przymierzam sie" do zamieszczenia tej fotki, ale trochę się wstydzę moich "krzywusów" Pozdrawiam!
madziaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 20:30   #3717
aaricia8
Zakorzenienie

Odpadł mi zamek na wakacjach... We wtorek następna wizyta. Mam nadzieję, że dokleją i się będzie trzymał.
Często Wam się to przytrafia?
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 22:34   #3718
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez maryska_21 Pokaż wiadomość
w pazdzierniku minelyby dwa lata tez sie nie moge doczekac kidy to mi zdejma ale wlasnie slyszalam ze jak sie regularnie ( czyli 24h/dobe ) nie chodzi w retencyjnych to mozna wszystko spieprzyc :/ a ja mam taka prace ze musze duzo rozmawiac i nie wiem jak to bedzie , mam nadzieje ze nie bedzie mi przeszkadzal tak bardzo a Ty dlugo juz chodzisz ? mi do konca nie udalo sie ich wyrownac ale jest bardzo duza poprawa

hej ja nosze 14 miesiecy, dol mogla mi juz ostatnio sciagnac ale ja chce na perfect te zeby i bede nosic az mi sie efekt bedzie podobal calkowicie i bez zastrzezen :P moja siostra nie nosi tego retencyjnego non stop tylko jak wroci ze szkoly i to nie zawsze no i na noc i juz jest prawie rok po zdjeciu i zeby jak staly tak stoja takze nie martw sie na zapas ^^

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Odpadł mi zamek na wakacjach... We wtorek następna wizyta. Mam nadzieję, że dokleją i się będzie trzymał.
Często Wam się to przytrafia?
a mi przez 14 mieisecy zaden nie odpadl, mojej Sis przez 17 mscy tez nic nie odpadlo, ale ona juz nie nosi :P

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-27, 23:14   #3719
469d98fe3d0549c4e8d1de2ea743070fe404abfb_63f55b0263e57
Konto usunięte

a czy któraś z was uczęszcza do gabinetu ortodontycznego(?) w krakowie na osiedlu moje eldorado? to nowe niedaleko muzeum lotnictwa? albo słyszałyście cos o nim? i czy jesteście zadowolone?
469d98fe3d0549c4e8d1de2ea743070fe404abfb_63f55b0263e57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 04:09   #3720
smv
Zakorzenienie

tela nie radze ci isc do nowo otwartego gabinetu,lepiej pojsc do bradzij uzywanego...ci wszycy nowi lekarze...niby lekarze a umieja guzik;/

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości