![]() |
#3691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() zgadzam sie z kaskiem juz lepiej wyglada kryształ ale i tak wole moj metalik:P ![]()
![]() |
#3692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do aparatów, to popieram poprzedniczki, że jeśli chodzi o wybór między porcelana i kryształem to wybrałabym kryształ, ale jestem wierna swojemu metalowi ![]() ![]()
![]() |
#3693 |
Kokon pro
|
metal zondzi :P hehe no ale jak ktos chce estetyczny to jego sprawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
hehe a ja zapomniala wyciganac kolczyka z ucha , wszytsko pozdejmowalam wisiorki, lancuszki kolczyki i zaponialam o jednym bo nigdy go nie zauwazam i babka na mnie sie wydarla;/glupa psitka ale na szczescie na zdjeciu nic nie wyszło:P
mnie sie tam metal podoba ztego wzgledu ze jak w estetycznym wkladaja drut to juz tak ladnie to nie wyglada i nie mozna poszalec zkolorami bo wiadomo ze chce sie zeby wygladalo jka najmniej widoczne ![]() jeny jestem po cwiczeniach, ledwie zyje;P dzis 3 serie...myslalam ze umre;o
#3695 |
Kokon pro
|
hehehe ja z nosa nie wyjelam bo bylam dosyc swiezo po przekluciu i babka powiedziala ze robie na wlasne ryzyko bo jak zdjecie nie wyjdzie to i tak bede musiala placic i co i wyszlo
![]() heh no wg mnie tez wyglada do dupy ten drut mimo wszytko pozniej jest gruby :P a kolorki widzialam na porcelanie, ale to nie to samo :d ja mam za to po 10 powtorzen i to dopiero koszmar :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zakorzenienie
|
no tak tylko malo kiedy ktos na porcelanach decyduje sie na koory bo wlasnie po to bral przezroczysty,mleczny zeby go nie bylo widac wiec wsio jak dla mie mija sie z celem.
metal rządzi;P Rlzzzzzzzzzzzzz;D
#3697 |
Rozeznanie
|
Hejj!
Dawno nie pisałam ale u mnie sie duuzo dzieje...z aparatem oczywiscie ![]() Wczoraj byłam na wizycie - zmieniła mi łuk na grubszy i ligatury na metalowe ale powlekane tym razem biała emalia. I hasło: no to jak ? zakłądamy doł a ja cała happy ![]() bo miało to byc o wiele wiele pozniej (zalezało to od tego jak góra bedzie sie prostowac) a tu taka niespodzianka! A dziś zeby mnie bolaaaaaaaa!!!wrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Raczkowanie
|
Katka_krk, bardzo ladnie wyglada aparat, nie wiedzialam ze sa malowane
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
katka tez masz porcelane na dole? wspolczuje ci bolu...3maj sie! i pokaz zdjecie nowego aparaciku;>
![]()
#3700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na samym poczatku miałam tylko gumki. Teraz mam znowu metalowe(dobrze ze chociaz białe) i nie wiem czemu mi nie chca dac gumek ![]() A łuk mam o wiele wiele grubszy niz przedtem. smv na dół 8.06 bede zakłądac tez porcelane i juz na mysl o bolu mi sie cos robi ![]() Zdjecie zrobie jutro mojej zmienionej góry a dół za 2 tygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Kokon pro
|
katka nie wiem czy wiesz, ale ta emalia przewaznie sie sciera i wyglada beznadziejnie bo odpada miejscami. mam nadzieje, ze wynalezli lepsze jakies i ze tobie nie poodpada, bo wyglada to naprawde koszmarnie, ale nie ma sie co martwic na zapas ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Zadomowienie
|
ej a piaskowanie to wykonuje się u ortodonty czy w gabinecie stomatologicznym? bo ja tak sobie mysle ze za pół roku sobie pójde na gruntowne oczyszczenie... i bede tak robila so pół roku.... bo troche drogo jak na zabiegi comiesięczne. A takie piaskowanie to co robi oprócz porządnego wyczyszczenia????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
ja slyszlama ze po piaskowaniu to po 2 tyg znow wszytsko zalega w buzce..szkoda chlip
![]()
#3704 |
Kokon pro
|
u mojej orto mozna zrobic piaskowanie, ale to zalezy od gabinetu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pytałam sie orto bo tez o tym wiedzialam i powiedziala ze nie ... okaze sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Zakorzenienie
|
lelel a ja sobie spalamm i caly polik mam obolaly bo ten cholerny aparat sie mi wbił;((( buuuuu tragiedia;P
#3707 |
Kokon pro
|
heh najgorzej jest jak jest suche powietrze to budzisz sie z aparatem przyklejonym do warg i kapciem w ustach ^^ obie z sis i kolezanka tak mialysmy hue hue ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Przyczajenie
|
A mi juz za miesiac zdejmuja i strasznie sie boje ze zabki moga sie troszke poprzesowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Kokon pro
|
zazdroszcze ci mi mieli sciagnac i co i jajco bo zeby sie nie ustwaily jak trzeba chlip ... a jak bedziesz nosic retencje to nic ci sie nie poprzesuwa a ile juz nosisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Przyczajenie
|
w pazdzierniku minelyby dwa lata
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zadomowienie
|
czy ktoś z Was ma może aparat bezligaturowy? ;D
niedługo będę miała zakładany aparacik, ale orto do następnej wizyty musi zrobić szkice i pomiary i dopiero wtedy się dowiem czy mogę mieć ten bez gumeczek ![]()
#3712 |
Przyczajenie
|
![]()
Hejo! Jestem tu nowa,więc wiecie... . Mam na imię Weronika i od hm.... piątku jestem metalowcem (wiecie,o co loto.....) . Mój aparacik ma te gumeczki 9ligatury po dentystycznemu) pomarańczowo-żółto-różowe. Nawet supcio wygląda. Bolą mnie ząbki jak niewiem,więc jem jogurciki i wszelkie MIĘKKIE amam. Nie wiece, ile będzie mnie jeszcze bolało??
--------------------------------------------------------------------- Ja to LAMA ty to ŁOŚ, napisz do mnie coś..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
hej Lamka
![]() ale jest roznica miedzy 2 a 10 dniem oczywiscie ![]() ![]() pokaaa zdjecie ![]() ![]()
#3714 |
Przyczajenie
|
SMV ok,ale nie wiem które lepsze więc będzie ich kilka ok?? A jeżeli mogę zapytać,to ile masz latek :?
![]() Ludzie!! Kto ma fokę tych czerwonych ligatur?? A pozatym ogłaszam wystawę fotek WASZYCH aparacików!! Jestem małolata,bo mam 13 lat ![]() ---------------------------------------------------------------- Ja to LAMA ty to ŁOŚ, napisz do mnie coś!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
metalowa lamko
![]() ![]() czekam na zdjecia;-) lub podeslij na maila bo straaasznie jestem ciekawa efektu:P ![]() wchodze se elegajsko na poczte a tu prosze panna lamuska wyslala mi fotki hehe ![]() ![]() dzieki serdeczne once again;] ![]()
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2007-05-27 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Raczkowanie
|
Big Grin Och,zmartwiłaś mnie tym,że będzie mnie jeszcze tydzień bolało.... A tego no.... Niewiem czy to dobrze,bo jedna str. boli mnie bardziej niż dróga....
Mnie bolało tak przez ok. 1,5 tygodnia (i też tak mam że jedna strona boli bardziej niż druga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie "przymierzam sie" do zamieszczenia tej fotki, ale trochę się wstydzę moich "krzywusów" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
Odpadł mi zamek na wakacjach...
![]() Często Wam się to przytrafia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hej ja nosze 14 miesiecy, dol mogla mi juz ostatnio sciagnac ale ja chce na perfect te zeby i bede nosic az mi sie efekt bedzie podobal calkowicie i bez zastrzezen :P moja siostra nie nosi tego retencyjnego non stop tylko jak wroci ze szkoly i to nie zawsze no i na noc i juz jest prawie rok po zdjeciu i zeby jak staly tak stoja takze nie martw sie na zapas ^^ a mi przez 14 mieisecy zaden nie odpadl, mojej Sis przez 17 mscy tez nic nie odpadlo, ale ona juz nie nosi :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Konto usunięte
|
a czy któraś z was uczęszcza do gabinetu ortodontycznego(?) w krakowie na osiedlu moje eldorado? to nowe niedaleko muzeum lotnictwa? albo słyszałyście cos o nim? i czy jesteście zadowolone?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
tela nie radze ci isc do nowo otwartego gabinetu,lepiej pojsc do bradzij uzywanego...ci wszycy nowi lekarze...niby lekarze a umieja guzik;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.