Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-31, 14:49   #3751
olenka888
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

wlasnie ja tez nie mam na 3-ce drucika i myslalam ze moze mi spadl przy myciu zebow ale gumka jest wiec wypasc nie mogl wiec ona sama tak zalozyla? a dlaczego?
olenka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 15:54   #3752
smv
Zakorzenienie

no wlasnie czemu drucik nie idzie przez wszytskie zabki??
mnie juz zabki nie bola (ciekawe jka dlugo:P) ale kurcze mecze sie sama ze soba bo specjalnie nagryzam mocniej zeby i tak chrubocze mi (jka przy rwaniu zebow)
zeby mi sie ruszaja, oie jedynki i dwojka i chyba trójka tez;o dziwne uczucie
jestem dzis po egzaminie;/ ledwo zyje nie mam sil sesja mnie zabije;/
no i na dworze tez zimno i w ogole ale od jutra ma sie poprawiac i temperaturka tez ma podskoczyc wiec sie nie martwmy!
Stary 2007-05-31, 16:42   #3753
Isenia
Rozeznanie

No to kiobitki trzymajcie kciuki, za godzinę dwumetrowy chirurg z rękoma jak bochny chleba, będzie grzebał mi w buzi i znęcał się nad moją szóstką... brrr....

Nogi już mam jak z waty ...

Właśnie ktoś mi powiedział, że po znieczuleniu nie można prowadzić samochodu, wiecie coś na ten temat ?
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 17:29   #3754
smv
Zakorzenienie

no raczej nie jest to wskazane moze soie w glowie zakrecic i w ogole, co prawda ja nie prowadze ale po znieczuelniu bylam jak zabita;/ wiec radze wybrac sie autobusem lub zeby ktos cie podwiozl
pamietam ze mi jak dano znieczulenie na moja czwóreczke to poczulam sie chwle jakbym latała xD
Stary 2007-05-31, 18:11   #3755
Isenia
Rozeznanie

Kurcze, aż żałuje, że nie zostałam dentystą... 3min = 100zł Ząbek wyszedł jak marzenie, więcej było strachu niz samego wyrywania.

Ja się odważyłam na dojechanie autem, ale to fakt w głowie mi się z lekka kręci

Twarz mam jakaś taką pokręconą, dobrze , że moge tu coś napisać, bo na żywo gadanie mi wychodzi średnio
Stary 2007-05-31, 18:18   #3756
Isenia
Rozeznanie

A tak na marginesie, to najpierw umówiłam się na to wyrywanie z kasy chorych do szpitala, ale jak zobaczyłam tą wychudzoną, rozczochraną lekarkę w wielkiej sali przypominającą bardziej rzeżnie niż przytulny gabinet, to wymiękłam i poleciałam do gabinetu prywatnie...

Przeraża mnie, że oddaje tyle wypłaty na przeróżne podatki, a jak przychodzi co do czego to idę do lekarza prywatnie, bo albo widok jest przerażjący, albo trzeba czekać dwa miesiące albo takie tam....
Stary 2007-05-31, 18:36   #3757
Ilena
Zakorzenienie

mam od wczoraj aparat na gore
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-31, 18:50   #3758
Isenia
Rozeznanie

Kurde, albo został mi jakis kawałek w buzi, albo się gryzę w policzek.....

Fajnie Ci Ilena ja juz też chciałabym miec ten moment za sobą...
Stary 2007-05-31, 19:13   #3759
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

A ja sie dziś trochę wystraszyłam... wczoraj bolała mnie 5 i 6 - pomyślałam - przesuwają się pewnie Ale dziś... bolą mnie nie zęby, ale właśnie to dziąsło i zauważyłam, że jest na nim jakaś taka nie wielka opuchlizna powodująca ból . To samo mam na dolnej szczęce (też po prawej stronie) - chociaż nie mam na niej aparatu A może jest coś nie tak...?
Stary 2007-05-31, 19:57   #3760
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaaa21 Pokaż wiadomość
A ja sie dziś trochę wystraszyłam... wczoraj bolała mnie 5 i 6 - pomyślałam - przesuwają się pewnie Ale dziś... bolą mnie nie zęby, ale właśnie to dziąsło i zauważyłam, że jest na nim jakaś taka nie wielka opuchlizna powodująca ból . To samo mam na dolnej szczęce (też po prawej stronie) - chociaż nie mam na niej aparatu A może jest coś nie tak...?
wszystko jest ok za parę dni powinno Ci przejśc też tak miałam, ale nie wiem od czego tak się robi
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 20:35   #3761
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Dzięki bardzo za odpowiedź . Też mam nadzieję, że mi przejdzie, a jak na razie stosuję sachol - zawsze mi pomaga na takie dolegliwości . Tylko mam jeszcze takie wrażenie, że zęby przy tym dziąśle jakieś ciemniejsze sie zrobiły . wiem... jestem panikara , ale mam bardzo słabe szkliwo (jak byłam mała brałam żelazo na anemię itp.) i ponoć miedzy innymi to od tego tak mi sie zęby osłabiły, więc teraz - podczas noszenia aparatu muszę dbać o nie 10 razy bardziej...
Stary 2007-05-31, 21:32   #3762
Ilena
Zakorzenienie

dobrez ze mam duze usta... to potrafie nie pokazywac aparatu za bardzo... i przeszkadza mi troche w calowaniu
Stary 2007-05-31, 22:51   #3763
kasiek87
Kokon pro

Ilena dawaj fotke ^^ ej aparatem to sie chwalic trzeba i szczerzyc do swiata ^^ a calowanie jak przyzwyczaisz sie do nowego obiektu w ustach to pozniej juz jest ok

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 23:41   #3764
karolinusienka
Zakorzenienie

ja tez po znieczuleniu jechalam autkiem przez pol Łodzi ale co tam, wazne ze dojechalam cala i nie mialam zadnego incydentu po drodze
jutro ide sie zapisac na wyrwanie zeboli...pewnie bede trzasc gaciami jak mi date wyznaczy
trudno.....mam nadzieje, ze wyjdzie gladko i nie bedzie nic bolec
zycze milej nocki
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 05:31   #3765
smv
Zakorzenienie

czekamy na zdjatka
nie martwcei sie tym wyrywaniem, hehe spoko majonez;-)
co do NFZtu to sie nie oplaca. chodzic do dentysty na szpital czy przychodni to ja juz wole zaplacic i miec wyklarowana sytuacje. w takich 'gabinetach' daja najtansze materialy, nawet znieczulenie nie dziala tak jak powinno/..
brrr w zyciu bym nie poszla do takiego gab:P
Stary 2007-06-01, 09:17   #3766
mika.z
Raczkowanie

mam juz zdjecia do porownania
DSC00290.JPG

DSC00470.JPG
mika.z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 09:20   #3767
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mika.z Pokaż wiadomość
Załącznik 936148

Załącznik 936149
no no no roznica jest duza nawet zauwazylam, ze inaczej ukladasz usta jak sie usmiechasz
ja dzisiaj jade sie zapisac na wyrwanie i taks ie wlasnie zastanawiam na kiedy sie wyznaczyc mhmmm moze jakos przed bozym cialem mhmm zbym mogla dojsc do siebie i odespac znieczulenie
Stary 2007-06-01, 09:27   #3768
mika.z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
no no no roznica jest duza nawet zauwazylam, ze inaczej ukladasz usta jak sie usmiechasz
ja dzisiaj jade sie zapisac na wyrwanie i taks ie wlasnie zastanawiam na kiedy sie wyznaczyc mhmmm moze jakos przed bozym cialem mhmm zbym mogla dojsc do siebie i odespac znieczulenie
Mnie tylko piłowała, nie musiałam wyrywać...ale będzie dobrze, a potem pomyśl sobie, jakie będziesz miała proste ząbki
mika.z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 11:18   #3769
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

AAłłłłłłłłłłłłłłaaaaaa!! ale mi orto dała do wiwatu wczoraj nic nie bolało, adziś to nawet 5 boli i nic jeść nie mogę nawet owsiankę ledwie przełknęłam ujj, to ja sobie teraz pocierpie za to że separacji nie miałam no i kolorków też nei mam bo mam metalowe ligaturki... może za 10-15 tygodni będe znów miec gumeczki....

MIKA śliczne ząbki

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 13:51   #3770
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 936148

Załącznik 936149
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 14:30   #3771
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

byłam dzisiaj u orto i powiedziała że starsznie wolno prostują mi się zeby, załozyła mi sprężynki na kły żeby zaczeły się przesuwać , teraz jak się usmiechnę to wyglądam jak zombi.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-06-02 o 21:36
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 15:31   #3772
smv
Zakorzenienie

wow karolcia niezle kurde!! )
ja to jestem ciekawa kiedy zaczna mi sie dziury zaklejac mija dzis 15 dni od zalozenia;P ehe i juz nie moge sie doczekac kiedy szparek bedzie brak po czwórkach
poki co to mi sie zeby tak ruszjaa z eboje sie cokolwiek jesc bo masakra;/
Stary 2007-06-01, 16:15   #3773
Isenia
Rozeznanie

A ja dostałam krwotoku i wylądowałam na zabiegowym i mam trzy szwy :/ i miałam okazję poznać na własnej skórze różnice między znieczuleniem przywatnym i panstwowym... te drugie nie działa... A wczoraj tak przykładałam lód że chyba sobie odmroziłam policzek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-01, 19:11   #3774
smv
Zakorzenienie

D;latego jak chodzic do learza to tlyko prywatnie., trudni placimy ale opieka jaka nam oferuje Panstwo jest po prpstu smieszna., to samo dotyczy wszelkich lekarzy ginekologów, internistów, dermatologów, okulistów

oni tylko wypisuje recepty bez zadnych wywiadów, badan, nic...byle tlyko recepta byla bo tyle sie liczy
ile recept tyle dochodu
Stary 2007-06-01, 20:32   #3775
MonikaGalway
Przyczajenie

GG do MonikaGalway Send a message via Skype™ to MonikaGalway

Ja mam pytanie, czy stałym aparatem można przedłużyć lekko zęba? tzn. moje jedynki nie są równe jeden ząb jest widocznie krótszy.
MonikaGalway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 21:39   #3776
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
D;latego jak chodzic do learza to tlyko prywatnie., trudni placimy ale opieka jaka nam oferuje Panstwo jest po prpstu smieszna., to samo dotyczy wszelkich lekarzy ginekologów, internistów, dermatologów, okulistów

oni tylko wypisuje recepty bez zadnych wywiadów, badan, nic...byle tlyko recepta byla bo tyle sie liczy
ile recept tyle dochodu
i tu sie nie zgodze znam 2 gabinety dent do ktorych chodze ja i moja rodzinka i robilam zeby na nfz i swietna i mila obsluga gabinety tez super wyposazone i nie czeka sie dlugo na wizyte, mozna doplacic np i miec swiatloutwardzalna plombe ja tak robilam ale moja sis miala robione zwykle i naprawde super ;]
moja dermatolozka tez zla nie byla po prostu trzeba znalezc porzadny gabinet a nie isc do pierwszego lepszego jaki sie nawinie ;] tak samo chirurg szczekowy dlutowal 2 osemki mojej sis nie zaplacila nic dostala instrukcje i leki przeciwbolowe gdyby bolalo jak zejdzie znieczulenie mily facet konkretny wszystko wytlumaczyl ;] takze nie jest regula ze jak panstwowy to zly, bo mozna trafic na prywaciarza partacza i chama i tyle :P u okulisty tez bylam na badaniach msc temu tak po prostu nie mam problemow ze wzrokiem ale chodze co roku na badania kobieta mila wszystko zrobila jak nalezy gabinety tez nowe wyposazenie dostali nowy budynek wiec to naprawde nie regula :P

choc zdarzylo mi sie trafic na chamow idiotow i w ogole ludzi chyba z przypadku ale wiecej do nich nie poszlam :P

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 05:58   #3777
smv
Zakorzenienie

no kasiek tez sie z toba zgodze, wszytsko naprawde zalzy od podejscia lekarza do pacjenta, ale w wiekszosci przypadkow to wyglada to tak: NAsTEPNY prosze...

Milego weekendu!;-)
Stary 2007-06-02, 09:30   #3778
Ilena
Zakorzenienie

dzis zrobie fote to wam pokaze.. ale nie bede sie na niej mocno usmiechac bo jestem cala opuchnieta ( mialam chirurgicznie usuwana druga osemke ) .. ale da sie przezyc
Stary 2007-06-02, 12:36   #3779
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tylko piłowała, nie musiałam wyrywać...ale będzie dobrze, a potem pomyśl sobie, jakie będziesz miała proste ząbki
wiec tak mhmmm wczoraj pojechalam sie zapisac na wyleczenie i wyrwanie zeboli i co sie dowiedzialam....najblizsz y termin jest na 21 czerwca leczenie a wyrwanie na 3 lipca az mi szczena opadla ze takie terminy sa
wiec zostaje mi prywatny gabinecik i nadzieja, ze nei bedzie komplikacji przy wyrywaniucoz...nadzieja matka glupich podobno
ide w poniedzialek sie zapisac bo dzsiaj zamkniete nie dam sie juz wysiudac i bede miec przed bozym cialem mega szpare miedzy 4 a 6 hehehe
oczywiscie zdam relacjone po wyrwaniu
milego dnia, ide odespac wczorajdze juwenalia
Stary 2007-06-02, 15:36   #3780
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

A ja właśnie wróciłam od mojej ortodontki, a ... właściwie dentystki . I odetchnęłam z ulgą . Jakieś dwa dni temu spoglądając w lusterko zauważyłam, że moje dolne zęby (od 1 do 6) totalnie zżółkły, jakoś tak się odbarwiły, dziwnie wyglądały, a ponieważ są słabe (w dwóch mam lekarstwo bo leczę je biologicznie-są martwe) od razu zaczęłam sobie czarny scenariusz układać , że to coś groźnego itp. . Bo one to w ogóle wyglądały jakby za chwile miały mi wypaść . Więc dziś się wybrałam i... okazało się, że na szczęście nic się nie dzieje, wszystko jest w porządku a wszystko przez... Meridol! Kilka osób mi go polecało (bo wcześniej używałam Elmexu), więc go kupiłam...
O i moja stomatolog mówiła, że już którąś z kolei osobę widzi, która miała takie "dolegliwości" po Meridolu .

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości