|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Ja mam teraz różowe i czarne
Fajne :P
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam w piątek pierwszą kontrolną wizytę...
I też nie wiem na jakie się zdecydować i jakie będą fajnie wyglądać a mam dylemat nad... niebieskimi, różowymi i... turkusowymi a obecnie mam zielone...
|
#3813 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
hehe kochana to tak jak moje zeby tez robia co chca i zamiast stac jak trzeba sie rozjechaly i tez sciaganie przelozone na kiedy nie wiem orto powiedziala jak sie wyprostuja to zdejmiemy, a wszystko zalezy od zebow ;] mi minelo 15 miesiecy dopiero ;] trawiasty zielony fajny jest ^^ |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
madziaaa ja mam niebiesko rozowe
fajnie wygladaja nawet na moich krzywusach;]![]() zobacz sama ![]() ps czarno rozowe mi sie by tez podobaly-czy moglabys paulogwiazdo wstawic foto????
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny mam do was ważne pytanie- zaczela mi rosnąc 8- tak że wbija się w policzek
z bolu nie mogłam spać , teraz nie moge jesc
|
|
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj na kolejnej kontroli. Orto podkręciła mi dół maxymalnie i na dwójki założyła pętelki z drucików, tak aby szybciej się ustawiły w rządku (są nieco bokiem i pochylone). Wcale nie wrzucają się w oczy na moich kryształkach.
Górę też mi podkręciła i spiłowała nadmiar plomby między 1 a 2, która uniemożliwiała ustawienie się zębów i trzymała je mocno ze sobą. Teraz obiecała, że w miesiąc oba ząbki ładnie wyrównają się. Ale jaka masakra, jak boli, nie mogłam nawet usnąć wczoraj i byłam skłonna wstać po coś przeciwbólowe ale pocieszam się, że to tylko kilka dni męczarni
|
|
|
|
#3817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam podobnie jakies 2 miesiace temu Bolało niesamowicie! Ale wyrosła i przeszło ![]() A jest własnie tak z boku ze drazni czasem policzek ale juz mnie nie boli |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie moje ósemki 2 lata wyrzynały tragedia bylam opuchnieta obolala jesc nie moglam, do dzis nie wyszly do konca na szczescie nie musiala ich usuwac ale jak twoja ósemka rosnie w strone policzka to moze rosnie pionowo do niego?jak robilas zdjecie pantonograficzne czy jak to sie pisze;P to pownnno widac jak rosnie, jesli rosnie pionowo to powinnas wyrwac
|
#3819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam niebieskie...ale inne ;P znaczy, górę miałam całą niebieską a dół cały pomarańczowy ;D też fajne były, ale jednak wolne turkusik Cytat:
niestety nie wiem czy to wynik przesuniecia zebów... czy przyzwyczajenia.haaa... tyle czasu na wizazu i dopiero poznać inne aparatki ... i zaczynam sie zastanawiac czy wlasnie aparat i poszukiwanie informacji o nim nie sklonily mnie do zalogowania sie ;P wysoce prawdopodobna wersja
|
|
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale tak czy inaczej boli niemiłosiernie- nie moge nawet ust otworzyć szeroko i teraz juz nawet nie wiem czy mnie boli sluzówka czy to miejsce, gdzie sie wyżyna 8. Wyrywac osemek wg mojej orto nie bede, mam wyrwane 4. W ciągu moich 16 miesiecy z aparatem najgorsze co bylo to własnie wyrywanie no i teraz ta 8
|
|||
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
smv - twój miks naprawdę super wygląda
, widziałam go już wcześniej na fotkach i nawet sie nad takim zastanawiałam... Ale chyba na razie jeszcze zdecyduję sie na jakiś jeden kolorek (chyba coraz bardziej się do niebieskiego przekonuję - będzie mi pasował do koloru oczu ![]() ), a jak będzie widoczna poprawa zaszaleję z dwoma kolorkami...
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro ide na wyrwanie az gaciami trese z bolu. jade z tata wole zeby mnie TZ nie widzial takiej wyplutej hehhe a tata to tata-przynajmniej szybko wroce do domu ![]() ja mialam problemy z osemkami-musieli mi wycinac dziaslo z jednej bo ropiala i bardzo bolalo, wiec looknij sobie na zdjecie i zbacz jak ci rosna osemeczki bo im wczesniej cos zadzialas tym mniej bolu ![]() aha tez tak mialam ze geboli nie moglam otworzyc szeroko i to bylo z winy ze mi osemka rosla ![]() milego dnia wszystkim ![]() ja juz zaczelam dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug o weekend
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie suuswlaam 8 na szczescie ale na dole musze usunac bo mi straszne stloczyly zebole;/ a chialabym dół rowniez zalozyc tylko problemem jest forsa ale cos wymysle i zaloze w koncu za swoje wsio zakladam, nie zaluje ze inwestuje w sebie tyle kasy...aczkowleik milo by bylo gdyby rodzice dali calosc no ale;]
a i jak rosna ósemki tosobie masujcie dziąsła najlepiej, sachol w ruch tez niech pojdzie....on troche usmierza ( jakie ż/rz:p??) ból ![]() matko 2 lata angliostyki a ja po polsku juz pisac nie potrafię..szoook:P
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2007-06-05 o 19:33 |
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wyrwane osemki i zyje juz opuchlizna schodzi i jest coraz lepiej w piatek zdejmuje szwy
ale jestem szczesliwa
|
|
|
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trawiasty to ciemna zieleń, tak? bo mi już się w głowie miesza
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
ileneczka a przy wyrywaniu ósemek to jak to jets? długo sie doktorek meczył z nimi? chce se usunac i miec spokoj z nimi ale jestem ciekawa jak to było
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety innych zdjęć nie mam
Robiłam kamerką i dlatego taka jakość. Na żywo jest o wiele ładniej wg. mnie .
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
No i już PO
![]() Mam założony dół ![]() Góry i doliny :P dopiero teraz wida jakie te zeby są krzywe:P A jak sie porówna z juz prostą góra..... Przez te prawie 5 miesiecy zapomniałam juz jak to jest miec aparat...a teraz na nowo wszystklo ![]() Czuje jak mnie ciagnie,i wogole drazni a jutro juz wiem ze zeby beda mnie baardzo bolec. wiadomo do góry juz przyzwyczaiłam sie ze jej nie czuje ![]() Ale to tylko kwestia paru dni. Wogóle to nie mam pierscieni na dole tylko rurki same. Zobaczymy jak sie beda przesuwac a jak zle to sie wtedy załozy pierscienie. W zasadzie to najbardziej sie bałam zakłądania pierscieni a tu niespodzianka ze ich nie bede dzis miec ![]() Dół mi zakładała niecała godzinke ![]() Ale teraz dopiero widac ze ta porcelana troszke żólknie bo góra w porownaniu do dołu ma zupełnie inny teraz odcień ![]() Popołudniu moze wstawie zdjecie jak nie zapomne
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
oo katka fajnie fajnie czekamy na fotki
) zazdroszcze ci kurcze ze masz juz dół![]() paulagwiazda to jets rozowy czy pomaranczowy:P bo wyszedl jak pomaranczowy hehe fajny zestaw ale jednak na czarny chyba sue nie zdecyduje;Ptak czarnooo:P ale i tak spoko
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
iu juz jestem szczerbol
jeszcze jeden 18 i bede podwojny szczerbol ehheetak tez myslalam,ze nie potrzebnie sie az tak balam chociaz powiem, ze do przyjemnosci to nie nalezy. musialam miec podwojna dawke znieczulenia bo jeden nic nie zadzialal hehe znieczulenie powoli (bardzo powoli) puszcza i zaczyna mnie pobolowec ale kupilam sobie lody wiec nie powinno byc az tak zle![]() 19 pojde do orto zapisac sie na wizyte na pierscionki ![]() buziaki dla wszystkich bo dzisiaj jest Dzien Pocalunku
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest różowy ostry dość nawet, ale no jakaś dziwna ta kamerka i brzydkie zdjęcia robi :P
.
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
witam drogie aparatki,
już w poniedziałek dołączę do waszego grona. A już dziś czeka mnie rwanie i separacja. trochę się martwię że tak wszystko na raz :-( mam pytanie jakie wg was założyć gumki do aparatu kryształowego (wiem że część z was go ma ) i jeszcze jedno nie będę miała 2 czwórek na górze i dzisiaj gdzieś wyczytałam że wtedy na te dziury naciąga się pozostałe zęby za pomocą jakiś sprężynek. Ale te sprężynki są metalowe tak? Bo to generalnie będzie straszna lipa jeśli wykosztuję się na aparat kryształowy bo chcę żeby było jak najmniej widać a potem i tak założą mi jakieś żelastwo na zęby :-(
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
dobra. to teraz ja. ta fotka pozostawia pewnie wiele do życzenia, ale może niebawem doczekam się widocznych efektów. mam znacznie wysuniętą górną szczękę. górny łuk mam od lutego a dolny od kwietnia. dół jest już podobno prosty, choć dziś w to powątpiewam. fotka robiona dzisiaj
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
Apple Girl no jakiegos pecha mamy qrde ale damy rade wytrzymamy a pozniej bedziemy swiecic idealnymi usmiechami ^^ |
||
|
|
|
#3835 |
|
Rozeznanie
|
Mnie od kilku dni tak szczęka boli po jednej stronie że nie mogę jej całkowicie otworzyć.I tak własnie myslalam,że może mi 8 wychodzić i dzisiaj liczyłam zęby
pozdrawiam
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Aparatki
napiszcie mi coś o separacji, bo niedługo będę miała zakładaną.
|
#3837 |
|
Przyczajenie
|
Hej
i ja wkoncu mam aparacik Musialam do niego usunac jedna 4 ;( ale nie bylo tak zle Ja mam ten kosmetyczny tzn 6 pierwszych zebow kosmetycznych a te dalsze ktorych nie widac metalowe Jak narazie mam te przezroczyste gumeczki ale zastanawiam sie nad kolorowymi Tylko nie wiem za bardzo jak one wygladaja w tym kosmetycznym aparacie.. Ma ktoras z was? Jak tak to powiedzcie czy fajnie wygląda Mnie zakladanie aparatu nic nie bolalo ani teraz nie boli.. tzn aparacik mam juz jakies 5 godz. ale zero bolu.. jedynie czuje ze mi sie troche ociera o wargi i jezyk ale nic pozatym.. niewiem czy to dobrze.. Pozdrawiam |
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
@paulagwiazda
Fajne ząbki Jaką funkcje pełnią takie gumki jak masz na dolnych ząbkach? kiedys juz czytalam o tym na forum (chyba na tym) ale nie pamietam o co chodzilo... |
|
|
|
#3839 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
to na dole u niej to lancuszek trzyma razem zeby i zaciska szcseliny przynajmniej u mnie do tego sluzy :P a dziewczyny wyzej o separacji bylo pare stron temu itp czytanie nie boli a powtarzanie 15 raz tego samego zaczyna byc nudne
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki IraKlara
![]() Nooo ja nie wiem dlaczego Twoja orto nie ma gumek czarnych jak chyba chodzimy do tej samej . C H Y B A do ZG do Pani Ani :P .
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

Fajne :P

a mam dylemat nad... niebieskimi, różowymi i... turkusowymi 

3/3/6-22/7/8
z bolu nie mogłam spać , teraz nie moge jesc
... i zaczynam sie zastanawiac czy wlasnie aparat i poszukiwanie informacji o nim nie sklonily mnie do zalogowania sie ;P wysoce prawdopodobna wersja

pozdrawiam