Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-04, 21:23   #3811
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Ja mam teraz różowe i czarne Fajne :P
Stary 2007-06-04, 22:29   #3812
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

A ja mam w piątek pierwszą kontrolną wizytę... I też nie wiem na jakie się zdecydować i jakie będą fajnie wyglądać a mam dylemat nad... niebieskimi, różowymi i... turkusowymi a obecnie mam zielone...
Stary 2007-06-04, 23:11   #3813
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
wizytę miałam 22 maja ale dopiero teraz zebrałam się do napisania

Zęby się nie słuchają i jednak nie zdejmę aparatu w lipcu tylko we wrześniu. Szkoda, bo tak bardzo się cieszyłam, że w wakacje już będę miała gładkie zęby. Dobijam więc do 24 miesięcy.

Gumeczki wybrałam różowe, nie odważyłam się na zielone, muszę najpierw oswoić się z kolorkiem. Zauważyłam jednak, że nieznacznie się odbarwiły i w takiej sytuacji nie wiem czy zdecyduję się na limonkę.

Chyba wybiorę się na wcześniejszą wizytę, bo zęby mi się rozjechały i mam taaakie szpary. Nie cieszy mnie to.

hehe kochana to tak jak moje zeby tez robia co chca i zamiast stac jak trzeba sie rozjechaly i tez sciaganie przelozone na kiedy nie wiem orto powiedziala jak sie wyprostuja to zdejmiemy, a wszystko zalezy od zebow ;] mi minelo 15 miesiecy dopiero ;] trawiasty zielony fajny jest ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 05:34   #3814
smv
Zakorzenienie

madziaaa ja mam niebiesko rozowe fajnie wygladaja nawet na moich krzywusach;]
zobacz sama

ps czarno rozowe mi sie by tez podobaly-czy moglabys paulogwiazdo wstawic foto????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 czerwiec.jpg (25,6 KB, 85 załadowań)
Stary 2007-06-05, 06:47   #3815
Lynn
Zakorzenienie

Dzieczyny mam do was ważne pytanie- zaczela mi rosnąc 8- tak że wbija się w policzek z bolu nie mogłam spać , teraz nie moge jesc czy to przejdzie? czy bedzie tak jak z aparatem,że błona sluzowa przyzyczai sie do tego zęba?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 07:44   #3816
jucha
Wtajemniczenie

Byłam wczoraj na kolejnej kontroli. Orto podkręciła mi dół maxymalnie i na dwójki założyła pętelki z drucików, tak aby szybciej się ustawiły w rządku (są nieco bokiem i pochylone). Wcale nie wrzucają się w oczy na moich kryształkach.
Górę też mi podkręciła i spiłowała nadmiar plomby między 1 a 2, która uniemożliwiała ustawienie się zębów i trzymała je mocno ze sobą. Teraz obiecała, że w miesiąc oba ząbki ładnie wyrównają się.
Ale jaka masakra, jak boli, nie mogłam nawet usnąć wczoraj i byłam skłonna wstać po coś przeciwbólowe ale pocieszam się, że to tylko kilka dni męczarni
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 12:17   #3817
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Dzieczyny mam do was ważne pytanie- zaczela mi rosnąc 8- tak że wbija się w policzek z bolu nie mogłam spać , teraz nie moge jesc czy to przejdzie? czy bedzie tak jak z aparatem,że błona sluzowa przyzyczai sie do tego zęba?

Miałam podobnie jakies 2 miesiace temu
Bolało niesamowicie!
Ale wyrosła i przeszło
A jest własnie tak z boku ze drazni czasem policzek ale juz mnie nie boli

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 12:38   #3818
smv
Zakorzenienie

mi sie moje ósemki 2 lata wyrzynały tragedia bylam opuchnieta obolala jesc nie moglam, do dzis nie wyszly do konca na szczescie nie musiala ich usuwac ale jak twoja ósemka rosnie w strone policzka to moze rosnie pionowo do niego?jak robilas zdjecie pantonograficzne czy jak to sie pisze;P to pownnno widac jak rosnie, jesli rosnie pionowo to powinnas wyrwac
Stary 2007-06-05, 12:38   #3819
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
madziaaa ja mam niebiesko rozowe fajnie wygladaja nawet na moich krzywusach;]
zobacz sama

ps czarno rozowe mi sie by tez podobaly-czy moglabys paulogwiazdo wstawic foto????
aaa te wygladają świetnie
ja miałam niebieskie...ale inne ;P znaczy, górę miałam całą niebieską a dół cały pomarańczowy ;D też fajne były, ale jednak wolne turkusik (chociaż teraz mam lila )

Cytat:
w policzek to mi sie nie wbijały 8. ale jak wyrastały to też nie było przyjemnie... myslałam, że mi je wyrwą ... a tu kazali zostawić... wyrwali jakieś inne...4. bodajże... ;p i jest dobrze niestety nie wiem czy to wynik przesuniecia zebów... czy przyzwyczajenia.

haaa... tyle czasu na wizazu i dopiero poznać inne aparatki ... bo tak sobie patrze na date mojego przyjscia tu...i swój nick ... i zaczynam sie zastanawiac czy wlasnie aparat i poszukiwanie informacji o nim nie sklonily mnie do zalogowania sie ;P wysoce prawdopodobna wersja

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 13:34   #3820
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
Miałam podobnie jakies 2 miesiace temu
Bolało niesamowicie!
Ale wyrosła i przeszło
A jest własnie tak z boku ze drazni czasem policzek ale juz mnie nie boli
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
mi sie moje ósemki 2 lata wyrzynały tragedia bylam opuchnieta obolala jesc nie moglam, do dzis nie wyszly do konca na szczescie nie musiala ich usuwac ale jak twoja ósemka rosnie w strone policzka to moze rosnie pionowo do niego?jak robilas zdjecie pantonograficzne czy jak to sie pisze;P to pownnno widac jak rosnie, jesli rosnie pionowo to powinnas wyrwac
Cytat:
Napisane przez magda_aparatka Pokaż wiadomość

w policzek to mi sie nie wbijały 8. ale jak wyrastały to też nie było przyjemnie... myslałam, że mi je wyrwą ... a tu kazali zostawić... wyrwali jakieś inne...4. bodajże... ;p i jest dobrze niestety nie wiem czy to wynik przesuniecia zebów... czy przyzwyczajenia.
dzięki dziewczyny, pocieszylyscie mnie ale tak czy inaczej boli niemiłosiernie- nie moge nawet ust otworzyć szeroko i teraz juz nawet nie wiem czy mnie boli sluzówka czy to miejsce, gdzie sie wyżyna 8. Wyrywac osemek wg mojej orto nie bede, mam wyrwane 4. W ciągu moich 16 miesiecy z aparatem najgorsze co bylo to własnie wyrywanie no i teraz ta 8
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 15:51   #3821
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

smv - twój miks naprawdę super wygląda, widziałam go już wcześniej na fotkach i nawet sie nad takim zastanawiałam... Ale chyba na razie jeszcze zdecyduję sie na jakiś jeden kolorek (chyba coraz bardziej się do niebieskiego przekonuję - będzie mi pasował do koloru oczu ), a jak będzie widoczna poprawa zaszaleję z dwoma kolorkami...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-05, 16:23   #3822
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, pocieszylyscie mnie ale tak czy inaczej boli niemiłosiernie- nie moge nawet ust otworzyć szeroko i teraz juz nawet nie wiem czy mnie boli sluzówka czy to miejsce, gdzie sie wyżyna 8. Wyrywac osemek wg mojej orto nie bede, mam wyrwane 4. W ciągu moich 16 miesiecy z aparatem najgorsze co bylo to własnie wyrywanie no i teraz ta 8
mnie przez to ze osemki mio rosly nie moglam zalozyc aparatu bo i talk wszystko wykrzywily bardziej. dlatego musialam poczekac 2 lata az sie wyrzna i dopiero teraz zakladam aparacik jutro ide na wyrwanie az gaciami trese z bolu. jade z tata wole zeby mnie TZ nie widzial takiej wyplutej hehhe a tata to tata-przynajmniej szybko wroce do domu
ja mialam problemy z osemkami-musieli mi wycinac dziaslo z jednej bo ropiala i bardzo bolalo, wiec looknij sobie na zdjecie i zbacz jak ci rosna osemeczki bo im wczesniej cos zadzialas tym mniej bolu
aha tez tak mialam ze geboli nie moglam otworzyc szeroko i to bylo z winy ze mi osemka rosla
milego dnia wszystkim

ja juz zaczelam dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug o weekend
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 16:29   #3823
smv
Zakorzenienie

ja tez nie suuswlaam 8 na szczescie ale na dole musze usunac bo mi straszne stloczyly zebole;/ a chialabym dół rowniez zalozyc tylko problemem jest forsa ale cos wymysle i zaloze w koncu za swoje wsio zakladam, nie zaluje ze inwestuje w sebie tyle kasy...aczkowleik milo by bylo gdyby rodzice dali calosc no ale;]

a i jak rosna ósemki tosobie masujcie dziąsła najlepiej, sachol w ruch tez niech pojdzie....on troche usmierza ( jakie ż/rz:p??) ból
matko 2 lata angliostyki a ja po polsku juz pisac nie potrafię..szoook:P

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2007-06-05 o 18:33
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 22:02   #3824
Ilena
Zakorzenienie

a ja mam wyrwane osemki i zyje juz opuchlizna schodzi i jest coraz lepiej w piatek zdejmuje szwy ale jestem szczesliwa
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 22:27   #3825
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
hehe kochana to tak jak moje zeby tez robia co chca i zamiast stac jak trzeba sie rozjechaly i tez sciaganie przelozone na kiedy nie wiem orto powiedziala jak sie wyprostuja to zdejmiemy, a wszystko zalezy od zebow ;] mi minelo 15 miesiecy dopiero ;] trawiasty zielony fajny jest ^^
jak nic mamy złośliwe zęby
trawiasty to ciemna zieleń, tak? bo mi już się w głowie miesza
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 05:31   #3826
smv
Zakorzenienie

ileneczka a przy wyrywaniu ósemek to jak to jets? długo sie doktorek meczył z nimi? chce se usunac i miec spokoj z nimi ale jestem ciekawa jak to było
Stary 2007-06-06, 05:53   #3827
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Niestety innych zdjęć nie mam Robiłam kamerką i dlatego taka jakość. Na żywo jest o wiele ładniej wg. mnie .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tempshot0011.jpg (65,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tempshot0020.jpg (59,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tempshot0023.jpg (57,8 KB, 48 załadowań)
Stary 2007-06-06, 09:26   #3828
Katka_krk
Rozeznanie

No i już PO

Mam założony dół
Góry i doliny :P dopiero teraz wida jakie te zeby są krzywe:P
A jak sie porówna z juz prostą góra.....

Przez te prawie 5 miesiecy zapomniałam juz jak to jest miec aparat...a teraz na nowo wszystklo
Czuje jak mnie ciagnie,i wogole drazni a jutro juz wiem ze zeby beda mnie baardzo bolec.

wiadomo do góry juz przyzwyczaiłam sie ze jej nie czuje
Ale to tylko kwestia paru dni.

Wogóle to nie mam pierscieni na dole tylko rurki same.
Zobaczymy jak sie beda przesuwac a jak zle to sie wtedy załozy pierscienie.
W zasadzie to najbardziej sie bałam zakłądania pierscieni a tu niespodzianka ze ich nie bede dzis miec

Dół mi zakładała niecała godzinke

Ale teraz dopiero widac ze ta porcelana troszke żólknie bo góra w porownaniu do dołu ma zupełnie inny teraz odcień

Popołudniu moze wstawie zdjecie jak nie zapomne

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 11:08   #3829
smv
Zakorzenienie

oo katka fajnie fajnie czekamy na fotki) zazdroszcze ci kurcze ze masz juz dół

paulagwiazda to jets rozowy czy pomaranczowy:P bo wyszedl jak pomaranczowy hehe fajny zestaw ale jednak na czarny chyba sue nie zdecyduje;Ptak czarnooo:P ale i tak spoko
Stary 2007-06-06, 13:54   #3830
karolinusienka
Zakorzenienie

iu juz jestem szczerbol jeszcze jeden 18 i bede podwojny szczerbol ehhee
tak tez myslalam,ze nie potrzebnie sie az tak balam chociaz powiem, ze do przyjemnosci to nie nalezy. musialam miec podwojna dawke znieczulenia bo jeden nic nie zadzialal hehe znieczulenie powoli (bardzo powoli) puszcza i zaczyna mnie pobolowec ale kupilam sobie lody wiec nie powinno byc az tak zle

19 pojde do orto zapisac sie na wizyte na pierscionki

buziaki dla wszystkich bo dzisiaj jest Dzien Pocalunku
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 13:59   #3831
paulagwiazda
Wtajemniczenie

To jest różowy ostry dość nawet, ale no jakaś dziwna ta kamerka i brzydkie zdjęcia robi :P .
Stary 2007-06-06, 15:00   #3832
zlosnica85
Raczkowanie

witam drogie aparatki,

już w poniedziałek dołączę do waszego grona. A już dziś czeka mnie rwanie i separacja. trochę się martwię że tak wszystko na raz :-(
mam pytanie jakie wg was założyć gumki do aparatu kryształowego (wiem że część z was go ma ) i jeszcze jedno nie będę miała 2 czwórek na górze i dzisiaj gdzieś wyczytałam że wtedy na te dziury naciąga się pozostałe zęby za pomocą jakiś sprężynek. Ale te sprężynki są metalowe tak? Bo to generalnie będzie straszna lipa jeśli wykosztuję się na aparat kryształowy bo chcę żeby było jak najmniej widać a potem i tak założą mi jakieś żelastwo na zęby :-(
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 16:17   #3833
alufa
Zakorzenienie

dobra. to teraz ja. ta fotka pozostawia pewnie wiele do życzenia, ale może niebawem doczekam się widocznych efektów. mam znacznie wysuniętą górną szczękę. górny łuk mam od lutego a dolny od kwietnia. dół jest już podobno prosty, choć dziś w to powątpiewam. fotka robiona dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.JPG (59,0 KB, 68 załadowań)
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 16:32   #3834
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
jak nic mamy złośliwe zęby
trawiasty to ciemna zieleń, tak? bo mi już się w głowie miesza
trawiasty to taka soczysta zielen taka ze sie wyraze oczo***na ale nie zarowiasta

Cytat:
Napisane przez paulagwiazda Pokaż wiadomość
Niestety innych zdjęć nie mam Robiłam kamerką i dlatego taka jakość. Na żywo jest o wiele ładniej wg. mnie .
heh smiechowe takie a moja orto qrde nie ma czarnych ja nie wiem :P

Apple Girl no jakiegos pecha mamy qrde ale damy rade wytrzymamy a pozniej bedziemy swiecic idealnymi usmiechami ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-06-06, 18:15   #3835
wiatr86
Rozeznanie

Mnie od kilku dni tak szczęka boli po jednej stronie że nie mogę jej całkowicie otworzyć.I tak własnie myslalam,że może mi 8 wychodzić i dzisiaj liczyłam zęby i chyba mam 8 właśnie chociaż ta 8 taka malutka,jakby pół zęba i boję się,że poprostu nie ma gdzie się wybić bo mam tak ściśnięte zeby i taką wąską szczękę.Moim problemem też są krzywe ząbki w dolnej rzuchwie,nosiłam już ruchomy aparat,ale na górnych bo tak zadecydował ortodonta no i zrezygnowałam,bo nie widziałąm efektów i mnie to męczyło.Co do stałego bardzo bym chciała, ale na razie brakuje mi jeszcze kasy.Szczęściary z tych co nie muszą się martwić o kasępozdrawiam
Stary 2007-06-06, 18:28   #3836
morelowa
Zadomowienie

Aparatki napiszcie mi coś o separacji, bo niedługo będę miała zakładaną.

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 19:26   #3837
kate92
Przyczajenie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Hej i ja wkoncu mam aparacik Musialam do niego usunac jedna 4 ;( ale nie bylo tak zle Ja mam ten kosmetyczny tzn 6 pierwszych zebow kosmetycznych a te dalsze ktorych nie widac metalowe Jak narazie mam te przezroczyste gumeczki ale zastanawiam sie nad kolorowymi Tylko nie wiem za bardzo jak one wygladaja w tym kosmetycznym aparacie.. Ma ktoras z was? Jak tak to powiedzcie czy fajnie wygląda Mnie zakladanie aparatu nic nie bolalo ani teraz nie boli.. tzn aparacik mam juz jakies 5 godz. ale zero bolu.. jedynie czuje ze mi sie troche ociera o wargi i jezyk ale nic pozatym.. niewiem czy to dobrze.. Pozdrawiam
kate92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 21:14   #3838
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

@paulagwiazda
Fajne ząbki
Jaką funkcje pełnią takie gumki jak masz na dolnych ząbkach? kiedys juz czytalam o tym na forum (chyba na tym) ale nie pamietam o co chodzilo...
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 21:52   #3839
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez IraKlara Pokaż wiadomość
@paulagwiazda
Fajne ząbki
Jaką funkcje pełnią takie gumki jak masz na dolnych ząbkach? kiedys juz czytalam o tym na forum (chyba na tym) ale nie pamietam o co chodzilo...

to na dole u niej to lancuszek trzyma razem zeby i zaciska szcseliny przynajmniej u mnie do tego sluzy :P

a dziewczyny wyzej o separacji bylo pare stron temu itp czytanie nie boli a powtarzanie 15 raz tego samego zaczyna byc nudne

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-06-06, 22:43   #3840
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Dzięki IraKlara

Nooo ja nie wiem dlaczego Twoja orto nie ma gumek czarnych jak chyba chodzimy do tej samej . C H Y B A do ZG do Pani Ani :P .

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości