![]() |
#3811 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Ja mam teraz różowe i czarne
![]()
#3812 |
Raczkowanie
|
A ja mam w piątek pierwszą kontrolną wizytę...
![]() ![]() ![]() ![]()
#3813 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hehe kochana to tak jak moje zeby tez robia co chca i zamiast stac jak trzeba sie rozjechaly i tez sciaganie przelozone na kiedy nie wiem orto powiedziala jak sie wyprostuja to zdejmiemy, a wszystko zalezy od zebow ;] mi minelo 15 miesiecy dopiero ;] trawiasty zielony fajny jest ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
madziaaa ja mam niebiesko rozowe
![]() ![]() zobacz sama ![]() ps czarno rozowe mi sie by tez podobaly-czy moglabys paulogwiazdo wstawic foto????
#3815 |
Zakorzenienie
|
Dzieczyny mam do was ważne pytanie- zaczela mi rosnąc 8- tak że wbija się w policzek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj na kolejnej kontroli. Orto podkręciła mi dół maxymalnie i na dwójki założyła pętelki z drucików, tak aby szybciej się ustawiły w rządku (są nieco bokiem i pochylone). Wcale nie wrzucają się w oczy na moich kryształkach.
Górę też mi podkręciła i spiłowała nadmiar plomby między 1 a 2, która uniemożliwiała ustawienie się zębów i trzymała je mocno ze sobą. Teraz obiecała, że w miesiąc oba ząbki ładnie wyrównają się. Ale jaka masakra, jak boli, nie mogłam nawet usnąć wczoraj i byłam skłonna wstać po coś przeciwbólowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam podobnie jakies 2 miesiace temu Bolało niesamowicie! Ale wyrosła i przeszło ![]() A jest własnie tak z boku ze drazni czasem policzek ale juz mnie nie boli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
mi sie moje ósemki 2 lata wyrzynały tragedia bylam opuchnieta obolala jesc nie moglam, do dzis nie wyszly do konca na szczescie nie musiala ich usuwac ale jak twoja ósemka rosnie w strone policzka to moze rosnie pionowo do niego?jak robilas zdjecie pantonograficzne czy jak to sie pisze;P to pownnno widac jak rosnie, jesli rosnie pionowo to powinnas wyrwac
#3819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam niebieskie...ale inne ;P znaczy, górę miałam całą niebieską a dół cały pomarańczowy ;D też fajne były, ale jednak wolne turkusik ![]() ![]() Cytat:
![]() haaa... tyle czasu na wizazu i dopiero poznać inne aparatki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Raczkowanie
|
smv - twój miks naprawdę super wygląda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mialam problemy z osemkami-musieli mi wycinac dziaslo z jednej bo ropiala i bardzo bolalo, wiec looknij sobie na zdjecie i zbacz jak ci rosna osemeczki bo im wczesniej cos zadzialas tym mniej bolu ![]() aha tez tak mialam ze geboli nie moglam otworzyc szeroko i to bylo z winy ze mi osemka rosla ![]() milego dnia wszystkim ![]() ja juz zaczelam dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug o weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie suuswlaam 8 na szczescie ale na dole musze usunac bo mi straszne stloczyly zebole;/ a chialabym dół rowniez zalozyc tylko problemem jest forsa ale cos wymysle i zaloze w koncu za swoje wsio zakladam, nie zaluje ze inwestuje w sebie tyle kasy...aczkowleik milo by bylo gdyby rodzice dali calosc no ale;]
a i jak rosna ósemki tosobie masujcie dziąsła najlepiej, sachol w ruch tez niech pojdzie....on troche usmierza ( jakie ż/rz:p??) ból ![]() matko 2 lata angliostyki a ja po polsku juz pisac nie potrafię..szoook:P
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2007-06-05 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
a ja mam wyrwane osemki i zyje juz opuchlizna schodzi i jest coraz lepiej w piatek zdejmuje szwy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trawiasty to ciemna zieleń, tak? bo mi już się w głowie miesza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
ileneczka a przy wyrywaniu ósemek to jak to jets? długo sie doktorek meczył z nimi? chce se usunac i miec spokoj z nimi ale jestem ciekawa jak to było
![]()
#3827 |
Wtajemniczenie
|
Niestety innych zdjęć nie mam
![]() ![]()
#3828 |
Rozeznanie
|
No i już PO
![]() Mam założony dół ![]() Góry i doliny :P dopiero teraz wida jakie te zeby są krzywe:P A jak sie porówna z juz prostą góra..... Przez te prawie 5 miesiecy zapomniałam juz jak to jest miec aparat...a teraz na nowo wszystklo ![]() Czuje jak mnie ciagnie,i wogole drazni a jutro juz wiem ze zeby beda mnie baardzo bolec. wiadomo do góry juz przyzwyczaiłam sie ze jej nie czuje ![]() Ale to tylko kwestia paru dni. Wogóle to nie mam pierscieni na dole tylko rurki same. Zobaczymy jak sie beda przesuwac a jak zle to sie wtedy załozy pierscienie. W zasadzie to najbardziej sie bałam zakłądania pierscieni a tu niespodzianka ze ich nie bede dzis miec ![]() Dół mi zakładała niecała godzinke ![]() Ale teraz dopiero widac ze ta porcelana troszke żólknie bo góra w porownaniu do dołu ma zupełnie inny teraz odcień ![]() Popołudniu moze wstawie zdjecie jak nie zapomne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
oo katka fajnie fajnie czekamy na fotki
![]() ![]() paulagwiazda to jets rozowy czy pomaranczowy:P bo wyszedl jak pomaranczowy hehe fajny zestaw ale jednak na czarny chyba sue nie zdecyduje;Ptak czarnooo:P ale i tak spoko ![]()
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
iu juz jestem szczerbol
![]() ![]() tak tez myslalam,ze nie potrzebnie sie az tak balam chociaz powiem, ze do przyjemnosci to nie nalezy. musialam miec podwojna dawke znieczulenia bo jeden nic nie zadzialal hehe ![]() ![]() 19 pojde do orto zapisac sie na wizyte na pierscionki ![]() buziaki dla wszystkich bo dzisiaj jest Dzien Pocalunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Wtajemniczenie
|
To jest różowy ostry dość nawet, ale no jakaś dziwna ta kamerka i brzydkie zdjęcia robi :P
![]()
#3832 |
Raczkowanie
|
witam drogie aparatki,
już w poniedziałek dołączę do waszego grona. A już dziś czeka mnie rwanie i separacja. trochę się martwię że tak wszystko na raz :-( mam pytanie jakie wg was założyć gumki do aparatu kryształowego (wiem że część z was go ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
dobra. to teraz ja. ta fotka pozostawia pewnie wiele do życzenia, ale może niebawem doczekam się widocznych efektów. mam znacznie wysuniętą górną szczękę. górny łuk mam od lutego a dolny od kwietnia. dół jest już podobno prosty, choć dziś w to powątpiewam. fotka robiona dzisiaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() Cytat:
Apple Girl no jakiegos pecha mamy qrde ale damy rade wytrzymamy a pozniej bedziemy swiecic idealnymi usmiechami ^^ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Rozeznanie
|
Mnie od kilku dni tak szczęka boli po jednej stronie że nie mogę jej całkowicie otworzyć.I tak własnie myslalam,że może mi 8 wychodzić i dzisiaj liczyłam zęby
![]() ![]()
#3836 |
Zadomowienie
|
Aparatki
![]() ![]()
#3837 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
@paulagwiazda
Fajne ząbki ![]() Jaką funkcje pełnią takie gumki jak masz na dolnych ząbkach? kiedys juz czytalam o tym na forum (chyba na tym) ale nie pamietam o co chodzilo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Kokon pro
|
Cytat:
to na dole u niej to lancuszek trzyma razem zeby i zaciska szcseliny przynajmniej u mnie do tego sluzy :P a dziewczyny wyzej o separacji bylo pare stron temu itp czytanie nie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki IraKlara
![]() Nooo ja nie wiem dlaczego Twoja orto nie ma gumek czarnych jak chyba chodzimy do tej samej ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.