Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-07, 05:16   #3841
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

alufa ladne masz zabole;-))
paula no to kamerke siup na smietnik;P hehe nie no zartuje

mi sie zaczyna robic dziurka miedzy jedynkami i mnie to wkurza, do 4 lipca to mi sie chyba przerwa totalna zrobi;/

separacja nie boli na poczatku a potem umierasz doslownie, ja juz po 4 godzinach cierpilama...dobrze ze w moim przypadku trwala tylko 2 dni

kate92 jak zakladasz kosmetyczny to musisz sie nastawic na rozności wlasnie w postaci sprezynek itp mnie sie metal podoba przerabialysmy ten temat kilka stron wczesniej. w kosmetycznym to widac wlasnie bardzo te sprezynki no i jka luk masz wymieniany to coraz grubszy, no i gumki ponoc żółkną, ale kolory musze naprawde sper na takim wyglądac tlyko tu chyba sens mija sie z celem sama nazwa mówi: kosmetyczny

pozdrawiam aparaciorki
Stary 2007-06-07, 09:16   #3842
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
dobra. to teraz ja. ta fotka pozostawia pewnie wiele do życzenia, ale może niebawem doczekam się widocznych efektów. mam znacznie wysuniętą górną szczękę. górny łuk mam od lutego a dolny od kwietnia. dół jest już podobno prosty, choć dziś w to powątpiewam. fotka robiona dzisiaj

moim zdaniem masz ladne zabki .. ale jak sie ma aparat to az tak tego nie widac.( tych krzywych zebow).. a jak nie widzialas mocno wychlonej gornej szczeki od dolnej to moze popatrz na moje zabki http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 w pierwszym poscie zdjecie i pod spodem inne linki do zdjec ( trzeba byc zalogowanym )

Cytat:
Napisane przez wiatr86 Pokaż wiadomość
Mnie od kilku dni tak szczęka boli po jednej stronie że nie mogę jej całkowicie otworzyć.I tak własnie myslalam,że może mi 8 wychodzić i dzisiaj liczyłam zęby i chyba mam 8 właśnie chociaż ta 8 taka malutka,jakby pół zęba i boję się,że poprostu nie ma gdzie się wybić bo mam tak ściśnięte zeby i taką wąską szczękę.Moim problemem też są krzywe ząbki w dolnej rzuchwie,nosiłam już ruchomy aparat,ale na górnych bo tak zadecydował ortodonta no i zrezygnowałam,bo nie widziałąm efektów i mnie to męczyło.Co do stałego bardzo bym chciała, ale na razie brakuje mi jeszcze kasy.Szczęściary z tych co nie muszą się martwić o kasępozdrawiam
krzywe zeby masz moim zdaniem troche z natury a troche przez 8 ktore je dodaTKOWO KRZYWIA

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ileneczka a przy wyrywaniu ósemek to jak to jets? długo sie doktorek meczył z nimi? chce se usunac i miec spokoj z nimi ale jestem ciekawa jak to było
nie bylo tak strasznie trwalo to moze 30 minut .. poszlam usiadlam 2 znieczulenia potem czuje ze cos mi rozcina to jak rozcinanie galaretki takie uczucie ... potem odslonil sobie zab i co najgorsze zaczol go wyrywac szarpal sie szarpal az wyszedl otem zaszyl; ladnie lod mi przylozyl i koniec
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 09:41   #3843
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

czesc dziewczyny.I ja sie w koncu odzywam.Wczoraj mialam "pokrecanie"-wizyta u orto. I wiecie co,cos mnie nie pokoi.Bolały mnie ząbki tylko pół godzinki po wyjsciu od niej.Czy moglo mi sie cos w tej mojej bużce samo poluzowac ??/zdarzyło sie wam cos takiego??? myslałam zeby nawet do niej zadzwonic i zapytac,moze cos nie tak.Czy po prostu mnie nie boli i juz.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 11:00   #3844
Katka_krk
Rozeznanie

Obiecane fotki
Widac jakie na gorze krzywulce :P
A na gorze prościutkie po 4 miechach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dol.jpg (34,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dol3.jpg (66,1 KB, 99 załadowań)

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 14:34   #3845
RobertBar7
Raczkowanie

Pekł mi drutw moim damonku. Czy będe musiał płacic za załozenie nowego ?? jak tak to ile miejwiecej ??
RobertBar7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 15:13   #3846
karolinusienka
Zakorzenienie

oj widac roznice, ale wyobraz sobie, ze niedlugo beda one tak samo piekne jak gora

RobertBar7 wydaje mi sie ze nie powinienes nic placic chyba ze tyle co za normalna w\izyte chyba, ze to z twojej winy jest ze ci peklo...
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 15:55   #3847
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez paulagwiazda Pokaż wiadomość
Dzięki IraKlara

Nooo ja nie wiem dlaczego Twoja orto nie ma gumek czarnych jak chyba chodzimy do tej samej . C H Y B A do ZG do Pani Ani :P .

pani Anna H. ? qrde jak bylam to nie miala i ciemnego fioletu tez dlatego poraz kolejny mam turkus, a chcialam czarne bo takie smiechowe sa ale 12 wizyta wiec moze uda mi sie trafic ^^ zeby tak na koncowe leczenie miec lekki hardcore hihi, bo czarne to malo kto zaklada

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-07, 17:40   #3848
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Tak, pani Anna H. .

Ja mam chyba wizytę 26 czerwca. I znowu nie wiem jaki kolor sobie wziąść :P . Dałaś mi pomysł na ciemny fiolet .
Stary 2007-06-07, 18:50   #3849
Sevi
Raczkowanie

To mój pierwszy post na tym forum, więc na wstępie wypada się jakoś przywitać... ^^ Więc - Hej Wam... (;

Niedługo będą mi zakładać stały aparat prostujący ząbki... Ale mam za mało miejsca w paszczęce, więc od paru dni mam aparat poszerzający kość podniebienną (to alternatywa wyrywania czwórek)... Ktoś miał z czymś takim styczność? Od czasu założenia go nie mogę zupełnie nic jeść, najwyżej jakieś jogurty do picia, ew. czyste zupy, strasznie seplenię, potwornie bolą mnie zęby... ;< Codziennie, rano i wieczorem, muszę rozszerzać ten aparat, co wiąże się z ogromnym bólem, zębów i w ogóle głowy, a z każdym podkręceniem jest coraz gorzej... Z powodu tego, jak teraz mówię sporo osób się ze mnie po prostu śmieje - nawet moja 'przyjaciółka'... I tak ma być przez cztery miesiące... ;'( Brakuje mi już motywacji... Ueh, mam już dość tych wszystkich aparatów i zamieszania związanego z nimi ;'[ Chyba w ogóle zrezygnuję, nie chce mi się z tym wszystkim tak użerać...

Wiem, że to trochę żałosne szukać wsparcia w internecie, ale skoro w realnym świecie nieustannie ktoś mnie tylko dobija... ^^''

pozdrawiam... (;

Jak się czyta? ;P
Sevi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 19:34   #3850
smv
Zakorzenienie

sevi kochana koleznako jestemsy tu po to by cie wspierac
faktycznie owy hyrax bo chyba taki masz powoduje wiele nieudogodnie wlasnie problemyu z jedzeniem, lykaniem i mowieniem.
powiem szczezrze ze taka przyjaciolka niech sie w nos pocaluje.pewnie z zazdrosci bo sama by chciala miec taka szanse...
nie umiem sie postawic na twoim miesjcu bo nie mialam luku a mialam wyrywane czwórki..bardzo ci wpsolczuje ale przynajmnije bedziesz miec wszystkie zebole
no i mysle ze do luku tez sie przyzwyczaisz i jesc zaczniesz w miare normalnie, zycze wytrwalosci i pisz jak cos cie bedzie martwilo!

Katka wow ale roznica teraz widac, bardzo ladne zabki i dol juz niedlugobedzie the same

akOchani jutro ma egzamin, 3mta za mnie kciukasy strasznie sie boje...

pozdrawiam aparaciki)
Stary 2007-06-07, 20:21   #3851
Gizelka
Raczkowanie

Mam aparat od 1,5 tygodnia i własnie czarno- czerwone gumkiWygladają super,a tez myslałam,ze będą wygladać jak dziury w zębachwięc zakładajcie smiało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-07, 22:16   #3852
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hej Przebrnęłam przez cały wątek, w celu zdobycia informacji na temat aparatu, żeby nie zadawać po raz setny pytan :P Wszystko wskazuje na to, że niedługo dołączę do grona zadrutowanych, ale przedtem muszę trafić na dobrego orto. Narazie byłam u jednej i jak mi przedstawiła plan i cennik leczenia to mi się odechciało....Pomijam fakt, że mam do usunięcia cztery ósemki, czym sama orto bardzo się nie przejmuje...ona oprócz aparatu chce mi dać jakiś przerzut podniebienny (zapewne to to samo co łuk podniebienny) i uwaga...takie teleskopy jakieś"twin force bite corrector". Mało tego, ta pani sobie życzy za wizytę 150zł. Coś dużo...Jestem załamana ale już dostałam od dziewczyn z tego forum (dzieki ) namiary na ortodontów i chirurgów. Jutro zaczynam się umawiać na konsultacje...tylko jeszcze wycisk muszę zabrać od tamtej kobiety - bo po co robić siedem wycisków jak ten jest z poniedziałku :P Ech...
Stary 2007-06-07, 22:39   #3853
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez paulagwiazda Pokaż wiadomość
Tak, pani Anna H. .

Ja mam chyba wizytę 26 czerwca. I znowu nie wiem jaki kolor sobie wziąść :P . Dałaś mi pomysł na ciemny fiolet .
no tylko ze ciemnego fioletu nie bylo jest za to taka fajna ciemna wisnia baaaaaardzo fajnie wyglada ^^ w ogole ile placisz za wizyty? ja juz w sumie mialam pare gratis, czasem 80 zl (moja sis za kazda tyle placila) czasem 30 zl no i nie wiem co o tym myslec :P

Cytat:
Napisane przez Sevi Pokaż wiadomość
To mój pierwszy post na tym forum, więc na wstępie wypada się jakoś przywitać... ^^ Więc - Hej Wam... (;

Niedługo będą mi zakładać stały aparat prostujący ząbki... Ale mam za mało miejsca w paszczęce, więc od paru dni mam aparat poszerzający kość podniebienną (to alternatywa wyrywania czwórek)... Ktoś miał z czymś takim styczność? Od czasu założenia go nie mogę zupełnie nic jeść, najwyżej jakieś jogurty do picia, ew. czyste zupy, strasznie seplenię, potwornie bolą mnie zęby... ;< Codziennie, rano i wieczorem, muszę rozszerzać ten aparat, co wiąże się z ogromnym bólem, zębów i w ogóle głowy, a z każdym podkręceniem jest coraz gorzej... Z powodu tego, jak teraz mówię sporo osób się ze mnie po prostu śmieje - nawet moja 'przyjaciółka'... I tak ma być przez cztery miesiące... ;'( Brakuje mi już motywacji... Ueh, mam już dość tych wszystkich aparatów i zamieszania związanego z nimi ;'[ Chyba w ogóle zrezygnuję, nie chce mi się z tym wszystkim tak użerać...

Wiem, że to trochę żałosne szukać wsparcia w internecie, ale skoro w realnym świecie nieustannie ktoś mnie tylko dobija... ^^''

pozdrawiam... (;
hej poczatki z tym gownem ze sie tak wyraze brzydko sa koszmarne (moja przyjaciolka miala to 9 miesiecy -jej orto to partaczka byla ale pomijam), ale z czasem nauczysz sie mowic i jesc tez tylko musisz wypracowac odpowiednia technike nie martw sie bedzie tylko lepiej a po zalozeniu aparatu juz z gorki bedzie nie poddawaj sie ^^

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hej Przebrnęłam przez cały wątek, w celu zdobycia informacji na temat aparatu, żeby nie zadawać po raz setny pytan :P Wszystko wskazuje na to, że niedługo dołączę do grona zadrutowanych, ale przedtem muszę trafić na dobrego orto. Narazie byłam u jednej i jak mi przedstawiła plan i cennik leczenia to mi się odechciało....Pomijam fakt, że mam do usunięcia cztery ósemki, czym sama orto bardzo się nie przejmuje...ona oprócz aparatu chce mi dać jakiś przerzut podniebienny (zapewne to to samo co łuk podniebienny) i uwaga...takie teleskopy jakieś"twin force bite corrector". Mało tego, ta pani sobie życzy za wizytę 150zł. Coś dużo...Jestem załamana ale już dostałam od dziewczyn z tego forum (dzieki ) namiary na ortodontów i chirurgów. Jutro zaczynam się umawiać na konsultacje...tylko jeszcze wycisk muszę zabrać od tamtej kobiety - bo po co robić siedem wycisków jak ten jest z poniedziałku :P Ech...
gratuluje wytrwalosci i witam hyh twin force sluzy do wysuwania zuchwy do przodu i robi to dosyc szybko za to wyglada jak narzedzie tortur :P ale co racja to racja idz do innego orto i opisuj jak wrazenia ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 22:45   #3854
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Sevi olej takich ludzi. Ja miałam hyraxa od maja tamtego roku do grudnia i było ok ^^ . Ból po kilku dniach się zmniejszy A jeśli bardzo boli to weź jakąś tabletkę przeciwbólową .

I po jakimś czasie nauczysz się jeść wszystko prócz bardzo twardych rzeczy Musisz tylko trochę poćwiczyć taktykę .

W sumie hyrax nie jest taki zły jakim się wydaje. I tak najgorsze jest na końcu. Nigdy nie zapomnę ściągania mi hyraxu .
Stary 2007-06-07, 22:47   #3855
paulagwiazda
Wtajemniczenie

kasiek - też pare wizyt mialam darmo xP A tak to 80 zł... ;/

I tak mam jeszcze czas na wybór kolorku xP .
Stary 2007-06-08, 10:29   #3856
tulipek
Raczkowanie

odkad mam aparacik to mniej jem bo nie chce mi sie ciagle zebow myc, nie podjadam miedzy posilkami tak jak kiedys co mnie cieszy, nie jem rowniez slodyczy. wiec i diete latwiej utrzymac
tulipek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:09   #3857
zlosnica85
Raczkowanie

kurcze ta seperacja strasznie boli :-(
nigdy w życiu nie przeżyłam jeszcze takiego bólu... ja już nie mogę
gdybym wiedziała że tak będzie to nigdy w życiu nie zdecydowałam się na aparat...
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:13   #3858
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Spokojnie zlosnica... Ból przejdzie. A jak nie mozesz wytrzymac to wez tabletke przeciwbolowa .
Stary 2007-06-08, 13:44   #3859
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

A ja już jestem po wizycie chyba ze dwa tygodnie zastanawiałam sie czy wziąć niebieskie czy różowe gumki i... w końcu wzięłam fioletowe . Orto mi takie doradziła bo niebieski był jasny i słabo go widać. No i rzeczywiście te fioletowe są spoko. Baaaardzo fajnie wyglądają! Może wieczorem uda mi sie zamieścić fotkę
Pozdro dla wszystkich!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 15:03   #3860
smv
Zakorzenienie

ja przy aparacie schudlam juz 3 kg ;] do tego robie a6w wiec jakos to idzie ;P '
jestem po egzmainie a zeby szlak tego glupiego debila trafil;/
Stary 2007-06-08, 16:27   #3861
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ja przy aparacie schudlam juz 3 kg ;] do tego robie a6w wiec jakos to idzie ;P '
jestem po egzmainie a zeby szlak tego glupiego debila trafil;/
Ja też liczę na to że schudnę ale co do cwiczen to jestem leniuch trochę
Uczę się teraz do sesji i poprawiam pracę mgr i myślę dokładnie to co Ty smv
Udało mi się umówić na uwaga bezpłatną konsultację z orto (Carmen dzięki za namiar ) ogólnie cennik ma zdecydowanie lepszy niż ta od której uciekam Umówiłam się też na konsultację z chirurgiem na NFZ (tu dziękuję za namiar Junikat ), wprawdzie na lipiec ale u mnie nie ma potrzeby natychmiastowego wyrywania tych ósemek. Ależ to forum pomocne, bez Was bym przepadła w tym drucianym biznesie....bo chyba skończyłoby się na tym, że zrezygnowałabym w ogóle ze wzgledow finansowych , a tak to działam w tej sprawie i to dzięki Wam
Stary 2007-06-08, 16:28   #3862
paulagwiazda
Wtajemniczenie

A ja przytyłam chyba z 5 kg Tutaj nie ma reguły, że jeśli się założy aparat to się będzie mniej jadło czy coś :P Nie ma tak dobrze... Też myślałam, że schudnę

Nom...

Odkleiły mi się zamki i wnerwiają mnie :P Muszę czekać do 26 czerwca na wizytę ... xP
Stary 2007-06-08, 19:03   #3863
devi
Raczkowanie

ja schudłam 8 kilo ale głównie dlatego że przez 4 miesiace nosiłam hyrax i nie umialam nic jeść wiecv bylam na jogurtach i sokach
i 9 lipca ściągam aparat
devi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 19:10   #3864
smv
Zakorzenienie

devi niezle cirkawe do ilu ja dobije ogolnie podoba mi sie to ze troche zgubie do tego regularne cwiczonka i lajt...
Stary 2007-06-08, 19:37   #3865
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Ja jak na razie (przez 5 tygodni) schudłam 2 kg. Ale liczę na jeszcze przynajmniej... kolejne 2 .
Stary 2007-06-08, 19:39   #3866
Ines-ka
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak wygląda leczenie wady zgryzu? Dolna jest trochę za bardzo w prawo. Zęby są już proste i to nie rzuca się w oczy, ale zastanawiam się czy trzeba będzie to dalej prostować
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 20:34   #3867
kate92
Przyczajenie

Jejq jak sie patrze na te wasze ząbki w aparacikach to normalnie wam zazdroszcze Gdybym ja takie miala to bym chyba nawet nie pomyslala o aparacie Jednak mnie ząbki bolą ;( Smv o co chodzi ze sprezynkami? wiem ze to sie w sumie mija z celem ale są wakacje i moze cos sprubuje z tymi kolorkami Szczerze mowiac to moja mama byla bardziej za tym kosmetycznym niz ja.. mi to bylo bez roznicy Pozdrawiam cieplutko
kate92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 20:36   #3868
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate92 Pokaż wiadomość
Jejq jak sie patrze na te wasze ząbki w aparacikach to normalnie wam zazdroszcze Gdybym ja takie miala to bym chyba nawet nie pomyslala o aparacie
Ale tutaj większość zdjęć jest już po jakimś czasie noszenia aparatu gdzie widać widoczną poprawę. Chyba nikt z tego wątku nie zakładał aparatu przez zachciankę.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 20:39   #3869
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
moim zdaniem masz ladne zabki .. ale jak sie ma aparat to az tak tego nie widac.( tych krzywych zebow).. a jak nie widzialas mocno wychlonej gornej szczeki od dolnej to moze popatrz na moje zabki http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 w pierwszym poscie zdjecie i pod spodem inne linki do zdjec ( trzeba byc zalogowanym )
ja mam podobne do Twoich widać czy nie widać ta górna szczena nachodziła mi na wargę. mało tego "klikało" mi w stawie żuchwowym i podgryzałam sobie policzki od wewnątrz. trzeba było działać. teraz te zęby już sporo się cofnęly, ale pamiętam moją fote panoramiczną, po zobaczeniu której zamarłam. na mailu mam fotkę robioną w dzień założenia aparatu (coś nie chce się wrzucić)

aha. od 3ech miesięcy boli mnie lewa górna szóstka i od trzech miesięcy jem tylko prawą stroną. CZY TO ŹLE?
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 20:53   #3870
Katka_krk
Rozeznanie

załozyli mi w srode doł a juz dzis byłam u orto bo.... odpadła mi jedna rurka ktora mam na szóstce......... przykleiła i zrobiła wszystko ok i tak mnie bola zeby ze to jest masakra!! boje sie teraz jesc zeby znowu sie nie popsuło...:/
ale powiedziała ze jak jeszcze raz mi sie odklei to załozymy jednak piercienie... wlasciwie to nie wiem dlaczego wczesniej mi tego nie zrobiła bo na gorze pierscienie mam.

Może ktos wie?? czym sie to rozni?

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości