|
|
#3961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Ja także nie zauważyłam, żeby aparat powodował u mnie nadmiernie ślinienie się.
Zaczynam przyzwyczajać się do moich zielonychh gumek. Ten kolor jest taki soczysty
|
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam smv
wiem ze dziwna jestem ale takie juz mam wszyte w siebie zasady;] ps.Śliczne masz abki i widać ogrmna roznice juz
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
smv no co ty jak nie chcesz to nie trzeba
kobieto poc o az 11 kg chcesz gubic?!anorekcji sie nabawisz...nie warto naprawde! co do reszty to jestem - za i wspieram cie duchowo ![]() ja sie slinie;P hehe bardzo;]
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile bede czekac na efekty jakies
|
|
|
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz, u każdego inaczej to wygląda... u mnie po miesiącu różnica była ogromna
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z emeczka;-)
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja nie moge sie doczekac aparatu
![]() Dzień w dzień wchodzę na te samy strony poswiecone ortodoncji i czytam wszystko po raz 100. Interesuja mnie nawet sklepy internetowe w ktorych mozna zakupic artykuly dentystyczne/ortodontyczne ![]() Najgorsze jest to, że mieszkam w malym miasteczku. Ok 14 tys. i tutaj jest jedna orto, ktora na dodatek dojeżdża.. ![]() Strasznie dużo ludzi do niej chodzi. Zawsze za wizytą muszę czekać ok. miesiąca.. Wyczytalam na Kafeterii, jak niektóre osoby pisały, że już po 3 tyg. od pierwszej wizyty miały zakładany aparat. A ja? Coś ok. pół roku ![]() Teraz będę miała zakladane gumki separacyjne, ktore nosi się kilka dni przed zalozeniem aparatu. Coś czuję, że je długo ponosze. ;/
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekalam miesiac bo musialam wyrywac dwa zębole
![]() nic sie nie martw jak juz bedziesz miec separacje szybko pojdzie ![]() wtrwalosci zycze, jak ja wytrzymalakm to Ty rowniez!
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
. Długo nosiłam aparat ruchomy, jednak orto mi powiedziała, że jeśli chce te moje zęby wyprostować, to już tylko stały wchodzi w grę, no i najpierw wyrywanie zębów (chyba będę musiała wyrwać 4 zęby ), przede mną długa groga do wyprostowania zębów, więc napewno będę was tu często odwiedzać
|
#3972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze mi tez wstyd bylo przed chlopakami i nadal jest, no ale jakos zyje teraz dzieki ciezkiej pracy (niestety za granica) przez ostatni rok zdolalam sobie uzbierac na moj wymarzony aparacik, a przynajmniej tak mi sie wydaje, bo z tego co odloze bede miala ok 8000zl i mam nadzieje ze mi to wystarczy na poczatek. Wracam juz za dwa miesiace i pierwsze co zrobie to wybiore sie do ortodonty i juz sie nie moge doczekac Pozdrawiam Cie i nie lam sie
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
mrufka wow gratuluje uzbieranych pieniazkow
![]() mysle ze problem z zalozeniem aparatu dotyczy chyba kazdego, nie wszystkich jednak stac na wyciagniecie ok 2 tysiecy zł bo dziecko chce....wiec nie ma sie co zloscic ze rodzice nie chca. czasy sa tk okrutne ze nestety dla pocieszenia powiem ze wusa zalozenie drucika kosztuje ponad 3 tys $ to teraz sobie policzcie ile to...
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez myslslam ze az strasznie duzo to nie bedzie razem kosztowac teraz jestem przerazona .. ja mam 17 lat i dolozylam sie 2000 tys.. dlugo je zbieralam ale nadal wszyscy mi wmawiaja ze to glupi pomysl
Koszty: zdjecia(dwa)- 140 zł pierwsza wizyta i wycisk - 140 zl przedstawienie planu leczenia - 50 zl separacja- 50 zl pierscianie - 500 zl treiner - 300 zl luk podnniebieny - 200zl dwa zabki chirurgicznie - 390 zl x2 = 780 zl gorny aparat ( zamki itp) - 1000 zł Razem - 3160 zl a na razie mam tylko gore 2 tygodnie ... jeszcze dol czyli 1500 + separacja 50... po leczeniu wyrwanie osemek na gorze 200zl = 4910 ( koszty moje bez wizyt na samo zalozenie ) |
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki no niestety takie czasy nastaly, ze wiekszosci na to nie stac Ja zawsze sie wsciekalam na mame, ze nie ma na to pieniedzy, a to takie wazne dla mnie, no ale jak patrze na to z jej perspektywy, to juz sie przestaje wkurzac ale teraz chyba juz przyszedl na mnie czas Mam tylko nadzieje, ze dwa miesiace na zalozenie mi wystarczy , bo potem znowu wyjezdzam, tym razem troszke blizej PL zeby moc sie co jakis czas pojawiac na wizyty.A wyobrazcie sobie, ze tutaj w UK takie leczenie to podobno kosztuje ok 4-5 tys £ czyli przeliczajac to na pln to ok 22 do 28 tys zl (tak powiedzial lekarz, ale chyba chodzilo mu o cale leczenie prywatne, bo do 16go roku zycia NHS refunduje aparaciki)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jejku to ja sie juz boje ze mi na wszystko nie wystarczy! ciekawe dlaczego to wszystko takie drogie No ale teraz to juz chyba nic mnie nie powstrzyma Nie mam zamiaru dluzej czekac
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie
a gdy Ci założą aparat, to po miesiącu-dwóch, zęby są prawie proste.. ![]() Btw. Ilena - za dwa zdjęcia płaciłaś 140? miałam szczęście, bo ja 100 ![]() i jeszcze jedno - założenie separacji kosztuje 50 zł, bo już niedługo będę miała i nie wiem czego się spodziewać
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez za dwa zdjęcia płaciłam 100
.A separacja to zależy gdzie . Ja np. miałam płacić 60 zł. a w końcu nie płaciłam nic .
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny strasznie drogo płacicie za te wizyty
gabinecie to już standard)1800zł,ale to chyba tak jak wszędzie Za doklejenie zamka nic nie płace,wizyty 80zł.
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
No to ja za konsultację, plan leczenia itp. zapłaciłam 70,potem rtg - 100, wyciski 60, aparat 1500 i comiesięczne wizyty 120zl
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nic nie mam założonego, ale już mniej-wiecej wiem jakie koszty
![]() Pierwsza wizyta (wyciski, plan leczenia "na oko") - darmowa Jedno zdjęcie - 50zł Plan leczenia - 50zł Jeden łuk (metalowy) - 1500zł Wizyty kontrolne - 50zł Zmiana drucika - 50zł Separacja - nie wiem
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
ja za 1 wizyte nic
zdjecia dwa 70 zł wyciski 30 zł separacja darmowa-ona jest w cenie aparatu nierozumiem dlaczego orto kaza sobie placic aparat 1000 zł za wizyte jeszcze nie wiem...
|
#3984 |
|
Przyczajenie
|
Hmm jakos duzo placilyscie
- pierwsza wizyta - nic - druga wizyta - nic - wyciski - nic - zdjecia 2 - 100zl - separacja - nic - aparat - 1500 (w polowie kosmetyczny) - kolejna wizyta (bo mi drucik wyszedl tam go podkrecila troche i dala mi drugi wosk) - nic -wizyta comiesieczna - 70-100zl |
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
oo, to niedużo
![]() a kolory separatorów są tak samo rózne jak ligaturek? tzn. - mozna sobie wybrac? i jakie byscie polecily ?
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O właśne, też mnie to ciekawi, no ale mnie najpierw czeka wyrywanie zębów , morelowa rozumiem, że jeszcze nie masz założonego aparatu, a jaki będziesz miała metalowy, czy kosmetyczny ?
|
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Witam.Również po raz pierwszy jestem na tym forum.Ja 25lipca również zakładam aparaty.Obydwa na raz.Już jako 9letnie dziecko jeżdziłam 70km.do Wrocławia z rodzicami do ortodonty.Miałam aparat wkładany nie przepadałam za nim i po jakiś 2latach przestałam nosić.To był błąd.Teraz jestem dorosła 27lat i mam kompleks.....Moje ząbki.Ale już nie długo.Ogromnie się cieszę
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę miała metalowy, ew. damona
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
nusia2605 witam
![]() morelowa dzięki
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aparat kosmetyczny, to taki który jest mniej widoczny > http://www.medicus.waw.pl/aparat3.jpg jeden łuk jest znacznie droższy od zwykłego. Aparat zwykły (metalowy) > http://www.medicus.waw.pl/aparat2.jpg łuk kosztuje w granicach 1200-1600zł, zależy od miasta. te kolorowe to są gumeczki (ligatury), zmienia się je co miesiąc na wizycie i są w różnych kolorach. Przy aparacie kosmetycznym nie można zmieniać ligatur na kolorowe.
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

kobieto poc o az 11 kg chcesz gubic?!
Moja orto wciskała mi damona (na którego mnie nie stać), powiedziała żę powinnam miec tenże cudowny przerzut podniebienny oraz TFBC (czyli twin force bite corrector - coś w sylu herbsta chyba,...). Powiedz po wizycie jak tam ten drut na podnebieniu. Bo ja aparatu jeszcze nie mam, ale wiem ze mi to "grozi" (ten przerzut). Ja narazie czekam na konsultacje które sobie umówiłam do orto na Parafialnej i na Poleskiej.

na poczatek. Wracam juz za dwa miesiace i pierwsze co zrobie to wybiore sie do ortodonty
zeby moc sie co jakis czas pojawiac na wizyty.