Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-18, 07:17   #4021
nusia2605
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

morelowa i thougful-girl BARDZO WAM DZIĘKUJĘ za odp.Ja też mam problem jaki kolor gumek sobie założyć?Może pomożecie?Pomarańcz,ziele ń,róż.......a czy w trakcie noszenia aparatu mogę sobie co jakiś czas te gumeczki zmieniać na inne kolory? Pozdrawiam.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 08:47   #4022
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Napisane przez thougful-girl Pokaż wiadomość
Ja też chciałabym, żeby mi założyli już ten aparat, ale jeszcze mnie czeka wyrywanie, separacja no i wkońcu aparat
Jejku ja juz czekam tyle lat, a te dwa ostatnie miesiace, ktore mi pozostaja do pierwszej dopiero wizyty, to jak na zbawienie Mam tylko nadzieje ze dlugo na zalozenie nie bede czekala
Stary 2007-06-18, 11:22   #4023
thougful-girl
Zadomowienie

zlosnico ja nie czekam z utęsknieniem na aparat, a na efekty , jakiś czas temu bardzo nie chciałam zakładać aparatu stałego, ale czego się nie robi dla prostych zębów .
MrUfKo ja też czekam dopiero na pierwszą wizytę, aparat będę miała zakładany gdzieś w wakacje. Nie wiem jak w twoim przypadku, ale mnie jeszcze przed separacją zębów czeka wyrywanie, a na końcu aparat
nusia2605 a nie ma za co . Co do koloru gumeczek, tak wymienia się je dość często z tego co wiem, więc będziesz mogła testować różne kolory. Ja będę miała aparat kosmetyczny więc będę nosić przeźroczyste gumki, chociaż widziałam też w aparatach kosmetycznych takie gumki w pastelowych, nie rzucających się w oczy kolorach.

thougful-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 12:21   #4024
BehindHazelEyes
Przyczajenie

GG do BehindHazelEyes

Ja juz sie nie moge doczekac az mi ten aparat zaloza, jeszcze tylko 11 dni dzieki za odpowiedzi . Aaa i powiedzcie mi jeszcze czy 20 minut trwa zakladanie calego aparatu czy, np tylko gory?
BehindHazelEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 12:31   #4025
morelowa
Zadomowienie

ja nie mogę się doczekać separacji, żeby mieć w buzi chociaż coś, co przyczyni się do poprawy ząbków a już o aparacie nie wspomnę...

mam do Was prośbę - jeśli wiecie cokolwiek o aparatach bezligaturowych (damon?), to piszcie. W internecie jest mało informacji na ten temat. Już na najbliższej wizycie orto ma mi powiedzieć, czy będę mogla mieć taki aparat, bo podobno nie dla każdego on jest stworzony
szkoda ,że nie ma gumeczek kojojowych

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 12:31   #4026
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BehindHazelEyes Pokaż wiadomość
Ja juz sie nie moge doczekac az mi ten aparat zaloza, jeszcze tylko 11 dni dzieki za odpowiedzi . Aaa i powiedzcie mi jeszcze czy 20 minut trwa zakladanie calego aparatu czy, np tylko gory?
myślę, że chodzi o tylko jeden łuk

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 12:45   #4027
thougful-girl
Zadomowienie

Ja też myślę, że chodzi o jeden łuk , a co do zakładania aparatu, znalazłam blog, na któym dziewczyna opisała jak wyglądało jej zakładanie http://firewarrior.ownlog.com/785897,komentarze.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 12:57   #4028
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja też myślę, że chodzi o jeden łuk , a co do zakładania aparatu, znalazłam blog, na któym dziewczyna opisała jak wyglądało jej zakładanie http://firewarrior.ownlog.com/785897,komentarze.html
wchodze na ta strone, z nadzieją, ze jeszcze na niej nie byłam.
ale otóż nie - wielkie rozczarowanie. już chyba przejżałam wszystkie serwisy..
zaraz wyjde z siebie i stanę obok, jeżeli nie założa mi aparatu za 5 min!

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 13:05   #4029
BehindHazelEyes
Przyczajenie

GG do BehindHazelEyes

Hmm.. moze jakos tam wysiedze godzine . Kurcze tez juz sie nie moge doczekac, ciagle tylko mysle o tym aparacie, przegladam fora, jakies strony.. a jeszcze aparatu nie mam, wole nie myslec co bedzie jak go bede miec :P. Zaraz wejde na ta stronke i przeczytam
Stary 2007-06-18, 13:18   #4030
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hejka właśnie wróciłam z konsultacji z innymi orto. Jestem pozytywnie zaskoczona. Przede wszystkim faktem, że nie wciskają mi drogiego damona (ja jestem sceptycznie do niego nastawiona). Na konsultacji było obecnych dwóch lekarzy i wytłumaczyli mi wszystko na tyle ile mogli wywnioskować ze zdjęć rtg i oględzin moich zębów. Co więcej, stwierdzili, że nie potrzeba będzie mi zakładać przerzutu podniebiennego, ani piłowanie zębów nie jest potrzebne. Ogólnie jeste miło zaskoczona, ponieważ wg planu leczenia i kosztów który ostatnio mi przedstawiła moja niedoszła orto wychodziło uwaga....11 tysięcy !!!! A oni powiedzieli że najwięcej to sięgnęli do 8000. to spora różnica...Jutro idę na konsultację do jeszcze jednego gabinetu, zobaczę co mi tam powiedzą. Ale wstępnie podoba mi się ten, w którym byłam dzisiaj - tacy rzeczowi i konkretni faceci. W tym jeden dr. nauk medycznych - to wzbudza zaufanie
Stary 2007-06-18, 13:19   #4031
morelowa
Zadomowienie

dokładnie
zwariować idzie.
fajnie by było, gdyby dzisiaj przyszła mama i powiedziala "jutro zakładamy aparat"
nawet nie miałabym czasu na szperanie w internecie..ahhh

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 13:22   #4032
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hejka właśnie wróciłam z konsultacji z innymi orto. Jestem pozytywnie zaskoczona. Przede wszystkim faktem, że nie wciskają mi drogiego damona (ja jestem sceptycznie do niego nastawiona). Na konsultacji było obecnych dwóch lekarzy i wytłumaczyli mi wszystko na tyle ile mogli wywnioskować ze zdjęć rtg i oględzin moich zębów. Co więcej, stwierdzili, że nie potrzeba będzie mi zakładać przerzutu podniebiennego, ani piłowanie zębów nie jest potrzebne. Ogólnie jeste miło zaskoczona, ponieważ wg planu leczenia i kosztów który ostatnio mi przedstawiła moja niedoszła orto wychodziło uwaga....11 tysięcy !!!! A oni powiedzieli że najwięcej to sięgnęli do 8000. to spora różnica...Jutro idę na konsultację do jeszcze jednego gabinetu, zobaczę co mi tam powiedzą. Ale wstępnie podoba mi się ten, w którym byłam dzisiaj - tacy rzeczowi i konkretni faceci. W tym jeden dr. nauk medycznych - to wzbudza zaufanie
bardzo dobrze cieszymy się razem z Tobą!
dlatego, powtórze jeszcze raz () nie mozna opierac się na opinnie tylko jednego orto :P

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 13:24   #4033
thougful-girl
Zadomowienie

Ja też już chcę ten aparat noo, ale jeszcze nawet separatorów nie mam założonych

Stary 2007-06-18, 13:26   #4034
BehindHazelEyes
Przyczajenie

GG do BehindHazelEyes

No to super! Jestesmy z toba;D
.. to chyba bedzie najdluzsze 11 dni mojego zycia.. chce juz ten aparat ;/
Stary 2007-06-18, 13:44   #4035
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja też już chcę ten aparat noo, ale jeszcze nawet separatorów nie mam założonych
to tak jak ja..

*
*
u're my afrodisiac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 13:59   #4036
thougful-girl
Zadomowienie

Maricken to dobrze, że poszłaś do kilku ortodontów, zawsze lepiej porównać kilku specjalistów, przed zdecydowaniem się na zrobienie aparatu u któregoś z nich

Morelowa jakoś wytrzymamy , w przyszłym tygodniu wybieram się do ortodontki

Stary 2007-06-18, 14:02   #4037
morelowa
Zadomowienie

Cytat:

Morelowa jakoś wytrzymamy , w przyszłym tygodniu wybieram się do ortodontki
no jasne, że wytrzymamy!
ja do orto wybieram się w tym, albo w następnym tygodniu. jeszcze ma do mnie dzwonić

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 14:05   #4038
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Maricken to dobrze, że poszłaś do kilku ortodontów, zawsze lepiej porównać kilku specjalistów, przed zdecydowaniem się na zrobienie aparatu u któregoś z nich

Jak sobie zdałam sprawę, że za tą kasę mogłabym mieć samochód...to zaczęłam do tej sprawy podchodzić bardziej drobiazgowo co ciekawe lekarze prawie nie mają skrupułów w naciąganiu pacjentów na różne rzeczy...
Stary 2007-06-18, 14:20   #4039
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

morelowa - też przed moja pierwsza wizyta mnóstwo szukałam o aparacie damon 3 , bo przeczytałam, że powoduje on o wiele mnie bólu, a pomimo tego zęby i tak sie przesuwają, poza tym skraca on czas leczenia nawet do kilku miesięcy, o wiele łatwiej jest go czyścić, bo nie ma pierścieni, a rurki policzkowe no i zamki są mniejsze , działa w nim naturalna siła przesuwająca zęby, a nie tak jak w gumkowym-bardzo mocna . Bardzo sie na niego nastawiłam, jednak cena... 2500 trochę mnie zdołowała. Mam nawet o nim taki film tylko nie wiem z której strony go ściągałam .
Tutaj mam kilka adresów stron, ale przypuszczam, że pewnie już na nich byłaś...
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...616&a=24347616
http://www.damonbraces.com/
http://www.ormco.com/index/damon-the...on3-damoncases
http://www.ormco.com/index/damon-the...on3-advantages
http://www.polorto.com.pl/pl/index.p...ja+dla+lekarza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 14:29   #4040
kasiek87
Kokon pro

o pare dni mnie nie bylo a tu tyle nowych osob witajcie ^^
co do damona to jest tu jeden pan ^^ z tego co wiem damon tez boli :P i nie kazdy moze go miec zalezy od wady no i nie ma w nim ligatur, wiec co to za zabawa:P a jak sie zalozy w zwyklym zamki mini to tez sa malutkie a gumki zmienia sie przewaznie na kazdej wizycie :P

haha a tak btw to moja dolna jedynka juz jest prawie idealnie jeszcze tak z 0.3 mm sie ruszy i juz marudzic nie bede hehe a na gorze cos sie dzieje bo wczoraj mi jedynka jedna marudzila huh nie moge sie doczekac wizyty kiedy to zalozy mi normalny drut bez gratisowych drucikow i w koncu przestane zuzywac szczoteczki w 3 tyg :P

ha od wczoraj mam wakacje z czego bardzo sie ciesze ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 14:31   #4041
thougful-girl
Zadomowienie

Niestety aparaty stałe są dość drogie, ale za to będziemy miały uśmiechy jak z reklamy. Właśnie się dowiedziałam, wizytę u ortodontki mam w przyszłym tygodniu, we wtorek.

Stary 2007-06-18, 14:33   #4042
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaaa21 Pokaż wiadomość
morelowa - też przed moja pierwsza wizyta mnóstwo szukałam o aparacie damon 3 , bo przeczytałam, że powoduje on o wiele mnie bólu, a pomimo tego zęby i tak sie przesuwają, poza tym skraca on czas leczenia nawet do kilku miesięcy, o wiele łatwiej jest go czyścić, bo nie ma pierścieni, a rurki policzkowe no i zamki są mniejsze , działa w nim naturalna siła przesuwająca zęby, a nie tak jak w gumkowym-bardzo mocna . Bardzo sie na niego nastawiłam, jednak cena... 2500 trochę mnie zdołowała. Mam nawet o nim taki film tylko nie wiem z której strony go ściągałam .
Tutaj mam kilka adresów stron, ale przypuszczam, że pewnie już na nich byłaś...
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...616&a=24347616
http://www.damonbraces.com/
http://www.ormco.com/index/damon-the...on3-damoncases
http://www.ormco.com/index/damon-the...on3-advantages
http://www.polorto.com.pl/pl/index.p...ja+dla+lekarza
dziękuję Ci Kochana
na tych zagranicznych nie byłam.
dziękuję Ci za info..
ale jeszcze mam pytanie: damon'y nie mają pierścieni? w takim razie po co orto chce mi zakładać separacje.. chociaż możliwe, że będę miała haasa/hyraxa w ogóle na początku była mowa o aparacie zwykłym metalowym (3000zł), z kolejnym wizytami dochodziły różne pomysły, aż w końcu damon.. który byście poleciły? bo ja sama nie wiem, szkoda mi trochę rodziców, nie chcę ich aż tak bardzo naciągać. wiem, że damon zmienia rysy twarzy, orto powiedziała, że umnie nawet wypadałoby je zmienić.. czy efekty po zwykłym aparacie a damonie bardzo się różnią?

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 14:48   #4043
thougful-girl
Zadomowienie

"czy efekty po zwykłym aparacie a damonie bardzo się różnią?" właśnie też mnie to bardzo interesuje
kasiek witam

Stary 2007-06-18, 14:58   #4044
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelowa Pokaż wiadomość
dziękuję Ci Kochana
dziękuję Ci za info..
ale jeszcze mam pytanie: damon'y nie mają pierścieni? w takim razie po co orto chce mi zakładać separacje.. chociaż możliwe, że będę miała haasa/hyraxa w ogóle na początku była mowa o aparacie zwykłym metalowym (3000zł), z kolejnym wizytami dochodziły różne pomysły, aż w końcu damon.. który byście poleciły? bo ja sama nie wiem, szkoda mi trochę rodziców, nie chcę ich aż tak bardzo naciągać. wiem, że damon zmienia rysy twarzy, orto powiedziała, że umnie nawet wypadałoby je zmienić.. czy efekty po zwykłym aparacie a damonie bardzo się różnią?
Ja nie wierzę w to że damon jest super ekstra cudowny - jakoś do mnie nie przemawia ta cała teoria. A przede wszystkim nie przemawia do mnie cena. Czytałam na forum gazeta.pl że ktoś miał skomplikowaną wadę i damon miał załatwić sprawę i okazało się że niestety nie zdziałał nic. Zmienili mu potem na aparat lingwalby (jeszcze droższy...). Akurat moja wada kwalifikuje się do damona, ale po prostu go nie chcę i już. Wierzę że to samo osiągnę zwykłym metalowym aparatem, co więcej tam gdzie dziś byłam nikt mi tego damona nie sugerował, a jak wymieniłam tą nazwę to się tylko uśmiechnęli. Ani Ci go nie odradzę, ani nie polecę - bo przecież go nie mam na zębach ale hasło "szybkie i bezbolesne leczenie" nie działa na mnie jak magnes mimo wszystko
Stary 2007-06-18, 15:27   #4045
Katka_krk
Rozeznanie

a mi sie pare dni temu znowu na dole odkleiła rurka na 6-tce !! tym razem z drugiej strony!! jestem zła zła zła zła!!!!!!!!!

Dopiero do mojego miasta wybieram sie w piatek.....
Musza mi załozyc pierscienie...nie ma bata...bo jak ja mam sie tak non stop meczyc i uwazac co jem to dziekuje...

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 15:40   #4046
smv
Zakorzenienie

o matko widze ze tu ilka osob nadrabia za nas forum
ale sie cieszycie zupelnie tak ja jak miesiac temu
podejrzewam ze bole we wszytskich aparatch sa i nie da sie tego usunac
katka co tak ci sie ta rurska odkleja...
ja mam rurke i nic sie nie dzieje...ani razunic sie nie odkleilo

co do zakladania aparatu...tutaj jedna zforumowicze miala gore zakldana w 15 minut;] a ja zakladama gore ponad godzine...

liczcie liczcie dni..juz niedlugo;])

mi sie moje zabki uspokoily, stoja w miejscu tylko chwileja sie straszliwei wizyta 4 lipca, biore mixa, wszytskie kolory inne a co ;D
Stary 2007-06-18, 15:49   #4047
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Cytat:
Napisane przez morelowa Pokaż wiadomość
dziękuję Ci Kochana
dziękuję Ci za info..
Z tego co wiem efekty są raczej takie same . No i każdy aparat zmienia rysy twarzy . Ja nie żałuje, że założyłam zwykły,metalowy i przynajmniej mam "zabawę" z kolorem gumek .
W każdym razie kiedy na początku umawiając sie na pierwsza wizytę dzwoniłam do mojej orto sama mi odradzała damona . Powiedziała, ze takie same efekty będę miała po zwykłym, a damon tak naprawdę różni sie tylko tym, ze ma mniejsze zamki itp. no i że damony są o wiele droższe, więc nie ma sensu... . To mnie jakoś tak przekonało (i już tak nie upierałam sie przy damonie jak wcześniej, a nawet całkiem zmieniłam zdanie ) bo w sumie nie ma to jak opinia specjalisty .
Może porozmawiaj jeszcze ze swoją orto i zapytaj czy w grę wchodzi tylko damon?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 16:32   #4048
thougful-girl
Zadomowienie

Katka masz bardzo fajny aparat , mogłabyś powiedzieć ile kosztował ?

Stary 2007-06-18, 16:37   #4049
morelowa
Zadomowienie

W sumie ja też bym wolala zwykly metalowy, bo;
- 'stylow', kolorowy
- tańszy (!)
- mowicie, ze efekty sa takie same
- nie mam 100% pewnosci, ze damon podoła mojej wadzie

Madziaaa21, w gre na pewno wchodzi metalowy a co do damona, to orto powie mi na nastepnej wizycie, ma to jeszcze sprawdzic, czy moja wada bedzie sie do niego kfalifikowac. Ale moja orto jest troche 'cieta' na kaske

*
*
u're my afrodisiac

Stary 2007-06-18, 16:45   #4050
morelowa
Zadomowienie

Dziewczyny, az glupio mi pytac Was po raz 1000000 o kolejna rzecz ..
wytlumaczcie mi, czy hyrax rozni sie od haasa tylko tym, ze nie ma tego akrylu na podniebieniu?
moja ortodontka przedstawiajac mi plan leczenia mowila mi o aparacie zrobionym na plytce akrylowej. Nosi sie go przez kilka miesiecy i rozszerza on szczeke. Chodzilo jej o haasa, tak?
na czym opiera sie cala 'filozofia' dzialania haasa?

*
*
u're my afrodisiac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości