|
|
#4081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
Hehe no kochana musze musze schudnać bo własnie tyle mam nadwagi tylko najbardziej sie boje ze przgram z sama soba ze poprostu mi sie nie da tego osiagnac;(a anoreksji to i tak sie nie nabawie ani zadnych tam bulimi hehehe dla mnie podstawa nie chodzić głodnym zdrowe jedzonko +cwczenia=efekt i szczesliwa ja;] a i dziekuje za reszte ze mnie wspierasz;*
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
APARATKI
otoż z nadchodzaca nowiną nadejscia wakacji życze Wam z calego serducha: Dobrego wypoczynku ogrzanego słońcemmiłych śpotkań okazji do wielu chwil wartych wspomnień ![]() Duuzo radochy duzo miłosci zero smutków zero złośći no kurde jednym słowem nie uczta się,włóczta się róbta co chceta;]]
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze jeden egzamin mam ech
ale już jutro idę na wycisk, czyli do aparatu już niedługo ;-)
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
ja aparat bede miala zakladany na poczatk lipca
![]() na razie dolny.
|
#4085 |
|
Przyczajenie
|
Maricken, a u którego orto będziesz zakładać aparat? Tez jestem z Wrocławia i mam zamiar w najblizszym czasie też pójść założyc aparat, a wolałabym u kogoś sprawdzonego...
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz tylko się modlę żeby mi nie wyskoczyli z jakąś szaloną sumą w tym kosztorysie ale jestem dobrej myśli
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piątek zakończenie roku, a wtorek wizyta u ortodontki
|
|
#4088 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje, dużo osób poleca gabinet na parafialnej także w pierwszej kolejności tam sie wybiorę... narazie
|
|
|
|
#4089 |
|
Kokon pro
|
http://www.sexsonorthodontics.com/orthotips.htm
hej ktos pytal o expander na tej stronce jest na dole o expanderach ogolnie i jest fotka
|
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Kasiek
![]() Gdy zdejmą mi 'rozszerzacz' będę miala zakładane rotatory. ![]() Później jakieś wyciągi. Matko.. ile tego żelastwa w buzi. A wyciągi to nie są czasami takie gumki, które zahacza się na górnych i dolnych zębach? A rotatory to przepraszam bardzo do czego? ![]() W ogóle jestem troche zla na moją orto z każdą wizytą (były 4) zmieniał się "plan leczenia" (na szczęscie jest już ostateczny). Ostatnio mowiłam Wam o ekspanderze, a teraz dowiedziałam się, że w lipcu będę miała zakładanego haasa.W sumie to rozumiem, bo te pierwsze przypuszczenia były "na oko", teraz dowiedziałam się już o kosztach, czasie leczenia i o tym, co będzie zakładane po kolei. Ortodontka stwierdziła, że jestem pacjentem z trudną wadą, moje zdjęcia i wyciski konsultowała z jakimś profesorem.
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() dawno mnie tu nie było.. pamietacie mnie jeszcze? byłam juz na kanałowym i nie bolało... termin wizyty 2 lipca ![]() jeszcze zdążyłam wyleczyc nadprogramowo jednego ząbka na dole kanałowo (ale na dlo aparaciku nie bedzie :P ) jeszcze 11 dni ![]() tak sie zastanawiam czy mi załorzą separatory czy od razu aparacik.. mam nadzieje ze aparacik hi hiw koncu pani orto zarezerwowała godzinę tylko dla mnie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
ja dwa tygodnie jeszcze poczekam
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
fajnie że macie już wakacje
ja dzisiaj byłam po ostani wpis na studiach licencjackich i się okazało że mi babka projektu nie zaliczyła (podobnie zresztą jak 30 innym osobom). Teraz będe miała pierwszą w życiu poprawkę :-( i to na tydzień przed obroną ![]() Ja to nie rozumiem takich profesorek. Kurcze menopauza ciężka rzecz ale nie trzeba się od razu wyżywać na studentach. |
|
|
|
#4094 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
hmm rotator cos mi mowi ale nie pamietam ^^ a wyciagi to te gumeczki, ktore sie nosi miedzy szczekami do ulozenia zgryzu prawidlowo
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze 3tyg.poczekam na ten aparat i wiecie co nie mogę się doczekać jak każda z Was
.Życzę miłego wypoczynku i wszystkiego dobrego.
|
|
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
ja wakacji nie mam... jedynie tygodniowy urlop na przyzwyczajenie sie do aparatu...eh
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
) wrrocilam komputerek dziala jak nowiuski![]() no i mamy wakacje rownziez zycze wszystkim udanych i slonecznych wakacji ja jade nad morze z TŻ Juz sie nie mofe doczekac;-))
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2007-06-22 o 19:36 |
|
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
|
moze ktos mi pomoc. zalozylam aparat staly jakies 3 tygodnie temu . Ortodonta powiedzial ze mam byc na wizycie za okolo 4 tyg od zalozenie maxymalnie 6 tygodni. A co sie stanie jak sie nie zjawei na wizycie do tego czasu ale po dwoch miesiacach. Mieszkam za granica a bilety teraz sa strasznie drogie.
nie iwecie czy to tylko chodzi o to zeby efekt sie nie opoznil i wszytsko szlo zgodnie z planem czy moze mi sie cos przekrzywic za bardzo i w ogole ze aparat bedzie do wyrzucenia ? nie iwem co robic nie chce zeby na marne poszly te 4k. Zaznace ze mam mala wade. 4 wysuniete lekko. |
|
|
|
#4099 |
|
Kokon pro
|
to nie rozumiem po co go zakladalas skoro nie mozesz pojawiac sie na wizytach kiedy trzeba, w aparacie wazna jest systematycznosc raz ze opozniasz leczenie dwa ze cos moze pojsc nie tak jak trzeba i bedzie kiszka, a skoro wiedzialas ze nie mozesz byc na wizytach kiedy trzeba to trzeba bylo wczesniej pogadac z orto i znalezc odpowiednie rozwiazanie no chyba ze masz ochote nosic aparat bog wie ile czasu moj ex nosil ponad 5 lat przez wlasnie zaniedbania wlasnie z terminami wiec zalezy czy to jednorazowy incydent czy jak, najlepiej zadzwon do orto i pogadaj
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdy ja chciałam przełożyć termin zakładania łuku podniebiennego, to dr powiedziała ostro, że przedłużać nie można ![]() smv nie ma się czego bać, aż taka strasznie zabrzmiało to co napisałam? Dziewczyny powiem Wam tyle, że jak ja miałam zakładać aparat, to praktycznie nic o nim nie wiedziałam. Gdy orto na pierwszej wizycie powiedziała, że później będzie zakładać mi łańcuszki, to ja sobie wyobraziłam metalowe łańcuchy w mojej buzi w pomniejszonej wersji Sądzę, że tłumaczenie typu "nie chcę zakładać w ciemno" jest bez sensu, ponieważ otro i tak lepiej zna się od nas i na pewno nie założy czegoś "niepotrzebnego", nawet jeśli nam się tak wydaje. |
|
|
|
|
#4101 |
|
Przyczajenie
|
a ja za 2 tyg. ściągam!! <jupiiii>
![]() warto warto było. jedyne co mnie martwi, to że po jednej stronie mi się 2 ząbki nie nachodzą całkiem na siebie w zgryzie;/ ale tego nie widać, a mi to nie przeszkadza to chyba nie będzie z tym problemu...a nosiłam aparat tylko rok
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4103 |
|
Kokon pro
|
ha ja jak zakladalam to moja przyjaciola juz dlugo nosila i moja sis juz rok w trakcie byla wiec, ze ja jestem taka, ze wszysto wiedziec musze to sporo wiedzialam i wyszperalam w necie co sie dalo
a ze mna do gima chodzila dziewczyna co nosila tylko 3 miesiace, bo miala tylko zeby lekko do przodu wysuniete, ale rowne a ze rodzice kupe kasy mieli, no to sobie zaplacila wtedy jeszcze grubsze pieniadze za wsuniecie doslownie o 1-2 mm zebow,w ogole tego widac nie bylo no ale coz rozni ludzie rozne potrzeby :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
A mi się wydawało, że ja góre też krótko będe nosić, bo właściwie to prawie proste mam górne zęby tylko właśnie jedynki mi się do przodu wysuwają, a za to dół mam strasznie pokręcony, a się okazało, że górę muszę przesunąć 10mm , a dół 6mm i moja orto powiedziała mi żebym sie nie łudziła, że po roku ściągne, bo nie ma takiej opcji, że wcześniej jak za 1.5 roku i to lepiej żebym sie nie nastawiała
|
|
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
A ja miałam zakładamyaparat przed wczoraj i powiem szczerze że boli mnie to przy jedzeniu ale z dnia na dzien ból jest coraz mniejszy
) plusy które dostrzeglam to to ze terza bede musiala myc zeby po kazdym posilku i dobrze, przynajmniej ten nawyk wpoi mi sie i bede tak robila po zdjęciu aparatu ) bo tak to mylam zeby rano i wieczór a teraz zdarza sie nawet ze myje 8x
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez orto powioedziala z emniej niz 1.5 roku nie da rady...
kasiek bo ty tez usuwalas czwórki, ille juz nosisz swoj aparacik?? ps jesli chodzi o a6w-chyba mi zaszkodzilo;/ boli mnie zaj* kregoslup i chrupie mi na wysokosci piersiowej i dziwnie wystaje;/maskara odpuszczam sobie cwiczenia na jakis czas a szkoda 30 dni dobiłam
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
Hej Hej Aparatki
Ja aparat stały na górną szczekę nosze już 6 miesięcy. Problem miałam taki że wystawały mi kły i 2 jedynki lekko na siebie nachodziły, miałam tez jakoś zablokowaną chyba dolną szczękę i nie równała sięz górną czy coś . Efekty widziałam już po pierwszym miesiacu. Wizyty mam co miesiąc i mam już 5 łuk. A jak tam u was? Dziś byłam na wizycie u orto
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po zdjęciu aparatu mam zamiar sobie kupić elektryczną szczoteczkę, żeby zęby były idealnie czyste, białe i zdrowe
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
i nosze juz 15 miesiecy i gdyby nie to ze moje zeby zeswirowaly pod koniec leczenia to juz bym byla bez zlomu, a ze zeswirowaly to tak ze 4 miechy jak dobrze pojdzie szkoda gadac jedynka nie chce sie obrocic jak trzeba ale dam rade a ja sobie kupilam szczoteczke elektryczna jakies 3 dni temu i jest super lepiej czysci niz ta zwykla szorowac licznik ma wiec wiem kiedy 2 min mijaja srednio szoruje 4 min bo lubie ^^ ogolnie to naprawde duzo fajniej i dokladniej czysci, a zwykla to szorujesz i szorujesz i pupa :P tej jednopeczkowej dalej uzywam i nici tez a plyn mi sie skonczyl i zanim sie rusze po nowy to zapewne troche minie a schiza na mycie po kazdym posilku juz mi przeszlo, bo za czesto jem :P
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Własnie ja mam elektryczną brauna, i myślicie że będzie dobra jak mi założą aparat? Czy jednak trzeba kupić te końcówki specjalne? Poza tym nie wyobrażam sobie już teraz szorowania zwykłą szczotką bo bym się czuła "niedomyta" :P Ech we wtorek idę po "wyrok" w sprawie mojego leczenia
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

kobieto poc o az 11 kg chcesz gubic?!
no kochana musze musze schudnać bo własnie tyle mam nadwagi tylko najbardziej sie boje ze przgram z sama soba ze poprostu mi sie nie da tego osiagnac;(a anoreksji to i tak sie nie nabawie ani zadnych tam bulimi
hehehe dla mnie podstawa nie chodzić głodnym zdrowe jedzonko +cwczenia=efekt i szczesliwa ja;] a i dziekuje za reszte ze mnie wspierasz;*

otoż z nadchodzaca nowiną nadejscia wakacji
ogrzanego słońcem

ale już jutro idę na wycisk, czyli do aparatu już niedługo ;-)

3/3/6-22/7/8
z każdą wizytą (były 4) zmieniał się "plan leczenia" (na szczęscie jest już ostateczny). Ostatnio mowiłam Wam o ekspanderze, a teraz dowiedziałam się, że w lipcu będę miała zakładanego haasa.