![]() |
#4081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
Hehe ![]() ![]()
![]() |
#4082 |
Rozeznanie
|
APARATKI
![]() ![]() życze Wam z calego serducha: Dobrego wypoczynku ![]() ![]() miłych śpotkań ![]() okazji do ![]() ![]() wielu chwil wartych wspomnień ![]() Duuzo radochy ![]() ![]() duzo miłosci ![]() zero smutków ![]() zero złośći ![]() no kurde jednym słowem nie uczta się,włóczta się róbta co chceta;]] ![]() ![]()
#4083 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze jeden egzamin mam ech
![]()
#4084 |
Zadomowienie
|
ja aparat bede miala zakladany na poczatk lipca
![]() na razie dolny.
#4085 |
Przyczajenie
|
Maricken, a u którego orto będziesz zakładać aparat? Tez jestem z Wrocławia i mam zamiar w najblizszym czasie też pójść założyc aparat, a wolałabym u kogoś sprawdzonego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4088 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje, dużo osób poleca gabinet na parafialnej także w pierwszej kolejności tam sie wybiorę... narazie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Kokon pro
|
http://www.sexsonorthodontics.com/orthotips.htm
hej ktos pytal o expander na tej stronce jest na dole o expanderach ogolnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
Dzięki Kasiek
![]() Gdy zdejmą mi 'rozszerzacz' będę miala zakładane rotatory. ![]() Później jakieś wyciągi. Matko.. ile tego żelastwa w buzi. A wyciągi to nie są czasami takie gumki, które zahacza się na górnych i dolnych zębach? A rotatory to przepraszam bardzo do czego? ![]() W ogóle jestem troche zla na moją orto ![]() W sumie to rozumiem, bo te pierwsze przypuszczenia były "na oko", teraz dowiedziałam się już o kosztach, czasie leczenia i o tym, co będzie zakładane po kolei. Ortodontka stwierdziła, że jestem pacjentem z trudną wadą, moje zdjęcia i wyciski konsultowała z jakimś profesorem. ![]()
#4091 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() dawno mnie tu nie było.. pamietacie mnie jeszcze? byłam juz na kanałowym i nie bolało... termin wizyty 2 lipca ![]() jeszcze zdążyłam wyleczyc nadprogramowo jednego ząbka na dole kanałowo (ale na dlo aparaciku nie bedzie :P ) jeszcze 11 dni ![]() tak sie zastanawiam czy mi załorzą separatory czy od razu aparacik.. mam nadzieje ze aparacik ![]() w koncu pani orto zarezerwowała godzinę tylko dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
ja dwa tygodnie jeszcze poczekam
![]()
#4093 |
Raczkowanie
|
![]()
fajnie że macie już wakacje
![]() ![]() Ja to nie rozumiem takich profesorek. Kurcze menopauza ciężka rzecz ale nie trzeba się od razu wyżywać na studentach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Kokon pro
|
Cytat:
hmm rotator cos mi mowi ale nie pamietam ^^ a wyciagi to te gumeczki, ktore sie nosi miedzy szczekami do ulozenia zgryzu prawidlowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze 3tyg.poczekam na ten aparat i wiecie co nie mogę się doczekać jak każda z Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Raczkowanie
|
ja wakacji nie mam... jedynie tygodniowy urlop na przyzwyczajenie sie do aparatu...eh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() ![]() no i mamy wakacje rownziez zycze wszystkim udanych i slonecznych wakacji ![]() ![]()
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2007-06-22 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Raczkowanie
|
moze ktos mi pomoc. zalozylam aparat staly jakies 3 tygodnie temu . Ortodonta powiedzial ze mam byc na wizycie za okolo 4 tyg od zalozenie maxymalnie 6 tygodni. A co sie stanie jak sie nie zjawei na wizycie do tego czasu ale po dwoch miesiacach. Mieszkam za granica a bilety teraz sa strasznie drogie.
![]() nie iwem co robic nie chce zeby na marne poszly te 4k. Zaznace ze mam mala wade. 4 wysuniete lekko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Kokon pro
|
to nie rozumiem po co go zakladalas skoro nie mozesz pojawiac sie na wizytach kiedy trzeba, w aparacie wazna jest systematycznosc raz ze opozniasz leczenie dwa ze cos moze pojsc nie tak jak trzeba i bedzie kiszka, a skoro wiedzialas ze nie mozesz byc na wizytach kiedy trzeba to trzeba bylo wczesniej pogadac z orto i znalezc odpowiednie rozwiazanie no chyba ze masz ochote nosic aparat bog wie ile czasu moj ex nosil ponad 5 lat przez wlasnie zaniedbania wlasnie z terminami wiec zalezy czy to jednorazowy incydent czy jak, najlepiej zadzwon do orto i pogadaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
gdy ja chciałam przełożyć termin zakładania łuku podniebiennego, to dr powiedziała ostro, że przedłużać nie można ![]() smv nie ma się czego bać, aż taka strasznie zabrzmiało to co napisałam? ![]() Dziewczyny powiem Wam tyle, że jak ja miałam zakładać aparat, to praktycznie nic o nim nie wiedziałam. Gdy orto na pierwszej wizycie powiedziała, że później będzie zakładać mi łańcuszki, to ja sobie wyobraziłam metalowe łańcuchy w mojej buzi w pomniejszonej wersji ![]() Sądzę, że tłumaczenie typu "nie chcę zakładać w ciemno" jest bez sensu, ponieważ otro i tak lepiej zna się od nas i na pewno nie założy czegoś "niepotrzebnego", nawet jeśli nam się tak wydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Przyczajenie
|
a ja za 2 tyg. ściągam!! <jupiiii>
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4103 |
Kokon pro
|
ha ja jak zakladalam to moja przyjaciola juz dlugo nosila i moja sis juz rok w trakcie byla wiec, ze ja jestem taka, ze wszysto wiedziec musze to sporo wiedzialam i wyszperalam w necie co sie dalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Rozeznanie
|
A mi się wydawało, że ja góre też krótko będe nosić, bo właściwie to prawie proste mam górne zęby tylko właśnie jedynki mi się do przodu wysuwają, a za to dół mam strasznie pokręcony, a się okazało, że górę muszę przesunąć 10mm , a dół 6mm i moja orto powiedziała mi żebym sie nie łudziła, że po roku ściągne, bo nie ma takiej opcji, że wcześniej jak za 1.5 roku i to lepiej żebym sie nie nastawiała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Raczkowanie
|
A ja miałam zakładamyaparat przed wczoraj i powiem szczerze że boli mnie to przy jedzeniu ale z dnia na dzien ból jest coraz mniejszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
mi tez orto powioedziala z emniej niz 1.5 roku nie da rady...
kasiek bo ty tez usuwalas czwórki, ille juz nosisz swoj aparacik?? ps jesli chodzi o a6w-chyba mi zaszkodzilo;/ boli mnie zaj* kregoslup i chrupie mi na wysokosci piersiowej i dziwnie wystaje;/maskara odpuszczam sobie cwiczenia na jakis czas a szkoda 30 dni dobiłam
#4107 |
Raczkowanie
|
Hej Hej Aparatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po zdjęciu aparatu mam zamiar sobie kupić elektryczną szczoteczkę, żeby zęby były idealnie czyste, białe i zdrowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() a ja sobie kupilam szczoteczke elektryczna jakies 3 dni temu i jest super lepiej czysci niz ta zwykla szorowac licznik ma wiec wiem kiedy 2 min mijaja srednio szoruje 4 min bo lubie ^^ ogolnie to naprawde duzo fajniej i dokladniej czysci, a zwykla to szorujesz i szorujesz i pupa :P tej jednopeczkowej dalej uzywam i nici tez a plyn mi sie skonczyl i zanim sie rusze po nowy to zapewne troche minie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zadomowienie
|
Własnie ja mam elektryczną brauna, i myślicie że będzie dobra jak mi założą aparat? Czy jednak trzeba kupić te końcówki specjalne? Poza tym nie wyobrażam sobie już teraz szorowania zwykłą szczotką bo bym się czuła "niedomyta" :P Ech we wtorek idę po "wyrok" w sprawie mojego leczenia
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.