Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-18, 16:28   #511
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: Jaki stały aparat?

Cytat:
Napisane przez futas84
Na kzadej wizycie bede miala zmieniany tylko łuk.
.
Jak na każdej wizycie zmieniany łuk?! Chyba, że chodzi Ci o dokręcanie aparatu....
Ja płaciłam trochę ponad tysiąc złoty za jeden łuk, za porcelanowe kostki... nosze już ponad pół roku i jakoś zęby nie wyglądają na żółte, kostki nie przebarwiają się...
A kolor to dobierz taki, jaki Ci się będzie podobał, każdy lubi co innego
pozdrawiam
Stary 2006-06-19, 12:20   #512
Ninedin
Zakorzenienie

To gumki przebarwiają się przy aparatch to są wymienne cześci wiec nie ma problemu wymienia się je co 3 tyg Pozdrawiam
Stary 2006-06-19, 22:05   #513
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

A ja mam rózowe gumeczki...jasneHmmm u mnie w miescie zapłaciłam po 1250 od górnego i dolnego lukufuks
sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-19, 22:12   #514
pa-ti
Raczkowanie

Co do bezbarwnych gumeczek, ktore nabieraja brzydkiego zoltego odcienia- ja zeby ograniczyc i spowolnic ten proces uzywalam takiej zwyklej pasty "niby" wybielajacej.
pa-ti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-22, 18:10   #515
futas84
Raczkowanie

"Jak na każdej wizycie zmieniany łuk?! "
łuk taki ktory "siedzi" na zameczkach. U mnie w miescie na kazdej wizycie jest on zmieniany na slabszy badz mocnijeszy w zaleznosci od planu leczenia;
futas84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-23, 12:57   #516
kaaziaa
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to kaaziaa
Dot.: wszystko o stałych aparatach i adresy

czako ma racje ten kto przezyl, bedzie mowil to samo, że nie boli. Ja mam tylko aparat częściowy ( tylko na 4ząbki ) dziwnie to wyglada musze przyznac.. ale nie bylo sesnu zakladac na wszystkie, skoro mam proste i jest wszsytko ok. i potrzebuje tylko przy jedynkach zamknac 'szparke' i tylko pół roczku bede go nosila 5 czerwca zakladalam, 850 zl.. ehh.. nic a nic mnie nie bolało i nadal nie boli

PS. miała któraś z Was czarne gumkeczki ? slyszalam ze wtedy wydaja sie bielsze ? :P
LOVE IS A WAR,
LOVE
IS A GROWING UP....
LOVE IS CANVAS FURNISHED BY NATURE AND EMBROIDERED BY IMAGINATION.
kaaziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-23, 15:11   #517
Haylee
Zakorzenienie

pierwsze słysze (no dobra - widzę :P) że ktoś to tak nazywa....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-23, 21:17   #518
futas84
Raczkowanie

Smile Dot.: Jaki stały aparat?

Cytat:
Napisane przez Haylee
pierwsze słysze (no dobra - widzę :P) że ktoś to tak nazywa....
chodzi Ci o łuk??dobra troche inaczej jest to metalowy drucik, polkole. nio nie wiem jak mam to inaczej nazwac w nazewnictwie med. tak to sie nazywa
Stary 2006-06-26, 10:44   #519
kaaziaa
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to kaaziaa
Dot.: wszystko o stałych aparatach i adresy

sie bielsze zęby poprawiam *
LOVE IS A WAR,
LOVE
IS A GROWING UP....
LOVE IS CANVAS FURNISHED BY NATURE AND EMBROIDERED BY IMAGINATION.
kaaziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 09:25   #520
thaitii
Rozeznanie

Ja polecam czarne lub granatowe gumki Fioletowe też moga być
thaitii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-28, 11:14   #521
Hera 16
Przyczajenie

Witam wszystkich! JA dzisiaj jade zakładać stały aparat i troche sie denerwuje...ponoć potem bardzo zeby bolą No ale coś za coś Jak wróce to napisze jak było! Pozdrówka
Hera 16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-28, 21:57   #522
sylwoonia1
Raczkowanie

też noszę aparat, tlkyo że mój nie jest stały efekty wbrew pozorom nie są gorsze, jeśli ktoś nosi w miarę możliwości często, także polecam
Stary 2006-06-28, 22:06   #523
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

hahahaha no własnie dziewczyny ze stałymi aparatami"Pociesze" was po aparacie stałym przez ok 3 lata aparat ruchomy na noc zeby efekt sie ustablilizował i nic sie nie cofneło
Stary 2006-06-29, 17:16   #524
narita
Przyczajenie

GG do narita
Red face Dot.: Stały aparat na zęby.

Cytat:
Napisane przez shachownica
to zależy od gabinetu tak naprawdę, musisz dzwonić i dopytać się. ale z tego co się orientuje to jest chyba możliwa opcja z ratami.
ja mam stały aparat na ząbkach koszt 1500zł jeden łuk pozdrawiam
Stary 2006-06-29, 22:02   #525
Haylee
Zakorzenienie

to zależy od wcześniejszej wady... niekiedy zakładane są takie specjalne aparaty od środka zębów, jakoś na podniebieniu... kumpeli niedawno ściągali stały aparat i dali jej własnie taki...
Stary 2006-06-30, 19:32   #526
futas84
Raczkowanie

płytka retencyjna jest na gore (podobna do aparatu ruchomego) , a na dol przyklejany jest retajner (czy jakos tak ) Ja takie cuda bede nosic gdzies za ok 2,5 roku tak mnije wiecej, narazie czekam na ekstrakcje zabkow tz. zbieram sily (
Stary 2006-07-01, 12:44   #527
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

hej mam pytanko, ja juz dawno powinnam nosic aparat, bo mam krzywe ząbki tzw. królicze no i na dole też są troszke pokrzywione... ale juz mam 19 lat.. no i słyszałam ,ze w tym wieku to ząbki juz nie chca tak szybko sie prostowac
Stary 2006-07-01, 15:31   #528
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

E tam nie chcąAparat ich zmusi,ja mam 18 lat i nosze i mi sie prostują...ludzie maja po 20 i noszą...Nie bój sie i nie zastanawiaj tylko smigaj do ortodontki..im szybciej Ci zainstaluja to cudo tym szybciej bedziesz miała proste ząbki
Stary 2006-07-02, 19:13   #529
futas84
Raczkowanie

Za pozno naewno nie jest, wiadomo im wczesniej tym lepiej. znam sosoby ktore zalozylu sobie po 28. i zabki sie wyprostowaly napewno stawialy opory ale sie udalo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-03, 14:51   #530
Karina_K
Przyczajenie

Ja nosze aparat od roku (a mam juz przeszlo 22 lata) i efekt jest super. Juz po 3 miesiacach moja wada znikla, usmiecham sie teraz czesciej niz przed jego zalozeniem Teraz nosze dla utrwalenia zmiany i dla poprawy wady kosmetycznej, ktora dostrzegla moja lekarz. Naprawde warto zainwestowac kazde pieniadze! Az dziwie sie jak ogladam stare fotki... Pozdrawiam
Karina_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 18:30   #531
izusia15
Raczkowanie

GG do izusia15

A ja sie balam ze aparat to obciach. Za 2-3 miesiace tez mnie to czeka. Fajnie, ze nie jestem sama. A o co chodzi z tymi kolorami? Ja nie widziałam nic takiego. U mnie jeden łuk kosztuje 1000, wiec caly aparat 2 tys. No i trzeba doliczyc wizyty co miesiac.
Stary 2006-07-03, 19:05   #532
shikai
Raczkowanie

jeej ja mam takie brzydkie zęby (w sensie nierówne, bo zdrowe jeszcze są) a nie stać mnie wydać tyle kasy na aparat i jeszcze długo będę musiała się z nimi męczyć jakie to przykre , że inni to mogą mieć a ja nie.. ( to nie zazdrość, lecz żal.. )

a właśnie.. DLACZEGO te aparaty są takie drogie ??

z drugiej strony, aparat naprawdę fajnie wygląda u mnie w mieście standardowa góra kosztuje 1200-1500 + co 1,5 miesiąca 30-50 zł
shikai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-03, 19:54   #533
Karina_K
Przyczajenie

Ja tez dlugo czekalam na zalozenie (w sensie zbieralam fndusze, teraz sobie mysle ze moglam wczesniej, ale prawda jest taka ze bylo to bez szans... Bardzo chcialam aparat jezykowy (zakladany od wewnatrz) - ale ten to granice 3500 zl za luk wiec zeszlam oczko nizej i uparlam sie na przezroczysty Stanelo na tym, ze gorny luk mam porcelanowy (i faktycznie od roku zadnego przebarwienia), a dol metalowy. Rozwiazanie kompromisowe i w kieszeni 500 zl zostalo
A jesli chodzi o kolorki to dotyczy humeczek wokol zamkow i wybor kolorow jest ogromny. Przyznam szczerze, ze ja nie kombinowalam, ale jeszcze caly rok przede mna)
Karina_K jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-03, 21:52   #534
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

no... teraz studia mnie czekają.. dzienne :/ wielki wydatek, wiec jeśli z kasą jakos bedzie lzej, to może zainwestuje... dzięki za rade. Pozdrawiam i zycze szybkich efektów
Stary 2006-07-04, 19:59   #535
izusia15
Raczkowanie

GG do izusia15

Ja jak bede miec to raczej metalowy, bo ten kolorowy sie za bardzo rzuca w oczy.
Stary 2006-07-05, 14:22   #536
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

ja zakładam 20 lipca tylko górę bo dół mam prosty.Zdecydowałam się na metalowy,nie ze względu na cenę tylko na opinie znajomych którzy noszą lub nosili aparaty. Te przeźroczyste podobno wcześniej czy później żółkną (i nie mówię tu o gumkach tylko o kleju na obwódkach zamków) i nie zależy to od palenia (bo przy paleniu to baaaaardzo szybko) ani jedzenia czy picia. Dlatego wolę mieć metalowy ale estetyczny niż przeźroczysty na początku, a żółto-brązowy po jakimś czasie Nie mówię że tak jest zawsze (dziewczynki,którym nic się nie dzieje z porcelanowymi-cieszcie się ) 13go natomiast mam ekstrakcję górnej prawej czwórki,ale się booooję
Stary 2006-07-05, 14:30   #537
kasiek87
Kokon pro

hehe ja mialam wyrywane 3 zeby w sumie to 4 bo mialam za mala szczeke a w moim przypadku nie mozna bylo rozszerzac ;] nie jest tak zle naprawde a do tego miejsce sie zrobilo i osemki mi rosna takze zebow bede miec tyle co wczesniej tyle ze teraz proste ;] hmm 3 lipca minely 4 miechy od kiedy mam aparat oba luki metalowy i zeby sa juz prawie calkiem rowne hehe poleceam robienie zdjec co miesiac widac efekty a od orto dostalam odcisk gipsowy swoich zebow i tez moge porownywac kupa kasy ale warto inwestowac

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-05, 14:42   #538
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

o ósemkach juz nic nie mówię.czeka mnie ich dłutowanie nie ważne kiedy,może to być i dopiero po zdjęciu aparatu,ale albo je wydłutuję albo będę musiała całe życie nosić drut retencyjny ;/ ponieważ po zdjeciu go,jeśli ósemki zaczną się pchać na świat,zęby znowu mi się stłoczą i będzie można bawić się od nowa ;/ aleee to zrobię na pewno po zdjęciu aparatu.
Stary 2006-07-05, 19:41   #539
pIWONIA
Zadomowienie

Ehh...ja zakładam w sobote <albo w piątek ehh..już nie pamiętam bo się dawno umawiałam, coby przez sesje nie zakładać> Będe miała aparat pół-przezroczysty(przezroczys ty tylko na przednich zębach,na tylnych metalowy), jeden łuk w Krakowie tam gdzie robie kosztuje 1800 zł...Troche sie stresuje, bo podobno 2 tyg mam wycięte z życiorysu - tylko leżeć i cierpieć I do tego kompletnie nie wiem co mnie czeka Na przezroczystych aparatach też się zakłada kolorowe gumki? I Wy piszecie że macie porcelanowe, czyli że przezroczyste są z porcelany? Zielona w temacie ehh... I palę to pewnie po miesiącu będe miała żółty aparat <sic!>
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-05, 19:59   #540
karolinusienka
Zakorzenienie

czesc dziewczyny tak sobie czytam i czytam ten watek i sama juz nie wiem czy zakladac czy nie. znaczy sie na pewno zaloze jak uzbieram chociaz polowe kaski na aparat a najlepiej calosc bo wtedy rodzice beda mi finansowac kazda wizyte aby wyprostowac sobie zabki trzeba miec neistety troche kaski na dzien dobry ale z tego co czytam warto.
zatem chcialabym sie dowiedziec wszystkiego jak to jest przed i w trakcie leczenia. jakies 2 lata temu juz bylam na 2 wizytach u ortodonty i nawet mialam odcisk wziety i w ogole wszystko szlo po dobrrej mysli ale niestetykaski nie mialam zeby zaplacic za aparat i musialam zrezygnowac. chcialabym sie dowiedziec czy jakas lodzianka zna dobrego (nie naciagacza!) otodonte ktory zna sie na swoim fachu i pracuje w nim odpowiednia ilosc lat, poniewaz ja mam pewne problemy i musze byc pod bardzo wielka opieka lekarzy jesli by np chodzilo o wyrwanie zeba itp. dziewczyny ile wizyt przed zalozeniem aparatu mielyscie? czy trzeb miec wyleczonye wszystkie zabki zeby zalozyc aparat? z gory dziekuje za odpowiedzi
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości