|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
no i znowu spadł mi zamek :/ to już drugi raz (noszę aparat od 2 miesięcy).
za pierwszym razem sama sobie zasłużyłam (nauczona doświadczeniem nie będę już jadła chrupiego muesli ). ale tym razem to stało się w nocy ;/ orto powiedziała że zgrzytam zębami! czy ja mogę coś zrobic żeby temu zapobiec? i czemu ja to robie?
|
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojecia... Tobie spadają zamki, a ja juz dwa razy straciłam pierscienie
Za pierwszym razem jadłam kanapkę! z bialym serkiem, a za drugim ciągnącą się krówkę. Wnioski wyciągnijcie same .
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszym tygodniu straciłam 2 zamki
Od tej pory mam spokój I nie jadłam nic twardego (bo mnie ząbki bolały ) Teraz jem wszystko, nawet snickersy I nic mi nie jest Wszystkie części mam na miejcu
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Nie straszcie
![]() Mi (odpukać) jeszcze nic nie odpadło ![]() Grrr...
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja aparat mam od marca a jak na razie straciłam tylko jedną gumkę, nie wiem jakim cudem mi ona pękła
|
|
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Mi podczas mycia zębów więc jestem to jeszcze w stanie zrozumieć, ale jakoś sobie nie wyobrażam odklejania sie zamków czy wypadnięcia pierścienia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym wyrównać moje górne zęby (nie mam dużej wady) i myślałam o założeniu aparatu ruchomego, ale dentysta powiedział mi, że w tym wieku to zakłada się stały
Wiecie coś może na ten temat? Mam 21 lat.
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarz ma racje.Miałam taki sam problem - na szczęscie aparat nosiłam tylko 10 miesięcy.
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, pamiętam
Jeszcze 1 gumkę zgubiłam Patrzę w lustro i na lewej jedynce nie mam gumki Wizyta za dwa tygodnie I co zrobiłam? Widelcem ściągnęłam gumkę z piątki i przełożyłam na jedynkę Miałam takie piękne żółte, więc brak z przodu dziko wyglądał Pewnie ją połknęłam
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście jeszcze (odpukać :P) nie miałam takiej "przyjemności" zgubienia gumki z aparatu...Zamki też są w nienaruszonym stanie
![]() 25 października mój aparacik miał dokładnie 1 roczek... hehehe ![]()
|
#912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chcę być niemiła, ale życzę mu jak najkrótszego życia :p tak samo jak swojemu
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę się nad nim pastwiłam, ale do dzisiaj mam spokój niezłe z nas ortodontki miałyście jeszcze jakieś ciekawe "przeżycia" z aparatem?
|
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczas referowania mojej pracy na geografii tak głośno mówiłam i gestykulowałam, że gumeczka pękła i spadła na biurko nauczycielki
. Była niebieska i wszyscy widzieli maleństwo wylatujące z moich ust, więc był niezły ubaw .
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pomysł z cążkami naprawdę niezły
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Maggie_90 ze tez sie z toba nie ucze
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(styczeń/luty) więc długo nie pożyje ![]() ![]() Maggie_90 wow ale akcja
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Najśmieszniejsze było to, że ona myślała, że wypadła mi z buzi guma do żucia
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, mój aparat też jakoś na koniec pażdziernika ma roczek
Kupię mu nowy wyciorek
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój na górze 17 listopada skończy 1,5 roku, a na dole 30 listopada 2 lata
Chyba mam najdłuższy staż
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, czy któraś z was orientuje się ile kosztuje aparat zakładany tylko np. na noc i czy on jest w stanie skorygowac mi leciutką przerwe pomiędzy jedynkami? Zęby i zgryz mam bardzo dobry lecz od pewnego czasu denerwuje mnie ta lekka przerwa , mogłabym dać sobie z nią spokój ale jeśli dałoby rade skorygować to apratem takim na noc to chętnie bym go zrobiła.
Oraz czy nie jest za późno - mam 26 lat.... Nie chce męczyć się z aparatem stałym i mieć taki wydatek jeśli reszta zębów jest ok ale niewiem czy taki na noc poradzi sobie z tym... |
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Agi80 gdzies czytalam o aparacie zakladanym tylko na jedynki (od tylu) w celu ich zsuniecia. Koszt zapewne bedzie odpowiednio nizszy w porownaniu do stalego, a efekt zapewne trwalszy i szybszy niz w przypadku aparatu ruchomego.
Co do cen aparatow ruchomych to niestety nie orientuje sie, bo mam staly |
|
|
|
#923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: aparacik - sporo pytań :)
mam wielką prośbę do kogoś kto zna TANIEGO ORTODONTĘ w mieście Warszawa lub Poznań. Chodzi mi o zrobienie aparatu ruchomego bo stały mam już za soba... Proszę o pomoc!!
|
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was chodzi do ortodonty w Krakowie?
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie narazie plan z aparatem zostal przesuniety na lipiec 2007
no trudno sie mowi, musze kaske sobie uzbierac, bo ta co mialam juz prawie uzbierana to na lozko poszlo hhehhe moglabym wziac od rodzicow, ale wole sama zaplacic za aparat a oni (niech im juz bedzie ) funduja mi kazda wizyte narazie postanowilam zadbac o moje zabki zeby byl bez dziurek i kamienia i byly biale wiec wedruje co 2 tyg do dentysty i lecze ![]() co do ortodonty to robie rozeznanie wprawdzie bylam juz u dwoch ale zawsze brakowalo kaski, zeby zaplaic za aparat i dupa blada wiec juz wiem jak to jest na pierwszych wizytach zawziecie czytam sobie ten wateczek, z mysla ze w przyszlym roku dolacze do was kochane ![]() co do ortodonty w lodzi to moze ktos slyszal o dr Wilku albo o dr Globalnym? slyszalam, ze ten drugi jest dobrym ortodonta tylko nie wiem gdzie przyjmuje
|
|
|
|
#927 |
|
Przyczajenie
|
czesc
jestem posiadaczką aparatu już od 3 miesiecy dobrze sie nosi i już widać efekty, miałam gumeczki koloru zielonego, potem dwa odcienie niebieskiego (na przemian jasny i ciemny)a teraz jasny niebieski, prawie biały i świetnie to wygląda, ale wiecie co dziś dentystka dała mi coś nawet nie wiem co, drut taki pofałdowany, żeby rozrzeszyć szczeke czy co,nie wiem, bo po nałozeniu tego czegos nie moglam juz o nic zapytac:/nie moge jesc, polykaca jak mowie to seplenie:/mam to nosic 4miesiace:/ Wy tez to nosiłyscie???kiedy bede normlanie mowic i powroci wszystko do normy??pozdrawiam![]() ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
a ja licze juz tylko dni
10 dnii.. i ciezko mi sie bedzie rozstac z aparatem.. ehh przyzwyczailam sie do niego ;P ale ja to chyba mialam najkrotszy staż ;> 5 miesiecyyyy pozdrawiam 'aparatki' ;*
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

(nauczona doświadczeniem nie będę już jadła chrupiego muesli
). ale tym razem to stało się w nocy ;/ orto powiedziała że zgrzytam zębami! czy ja mogę coś zrobic żeby temu zapobiec? i czemu ja to robie?

Wiecie coś może na ten temat? Mam 21 lat.

miałyście jeszcze jakieś ciekawe "przeżycia" z aparatem?