|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
hej aparatki i aparaty
hehe dzisiaj sie dowiedzialam pare rzeczy nt aparaciku i takie tam u Agaty Sujecka-Brzóska z ul.Piotrkowska 147/2 w Łodzi ![]() moze kogoś tozainetesuje więc pisze czego się dowiedziałam ![]() cena aparatu metal. 1500zl za 1 luk cena aparatu kosmet. ok 2500zl za 1 luk istnieje możliwość rozłożenia kosztu zakupu aparatu na 3 równe raty ![]() I wizyta (odcisk i takie tam, oczywiscie bez zdjec ) kosztuje 100zł kolejne wizyty w granicach 100-120zl (na tych wizytach zmieniane sa luki i inne *******y )cena gumek 80zl i tyle jak sie czegos wiecej dowiem o ktoryms z orto w lodzi to napisze ![]() aha mam prosbe do innych wizazanek, jak wiecie jakie sa ceny aparatow i wizyt i innych takich tam u innych orto piszcie bedzie to ulatwienie dla przyszlych aparatek ktore szukaja odpowiedniego orto ![]() booziaki |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz jadę do orto ściągać aparat... ;]
|
#1293 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pod dr Brzóska podpisujemy się z krooliczką wszystkimi zębami Ogólnie życzę szybkiej kuracji
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Ja zakładam aparat kosmetyczny we wtorek... juz coraz bliżej, a im bliżej tym mój strach jest większy... ale juz nie moge sie doczekać kiedy swobodnie się uśmiechnę nie zakrywając ust rękoma... mam nadzieję, że do wakacji ząbki będę miała w miare wyprostowane bo wesele siostry mnie czeka
hehe A może ktoś z was leczył sie u dr Maksym w katowicach w MED-CENTRUM? albo ogólnie w med-centrum? za aparat kosmetyczny płace 2000zł to chyba cena przystepna prawda?? Długo wam zajmuje mycie ząbków? Juz się nie mogę doczekać ajjj Pozdrawiam |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba w moim "rankingu" wygra Pani dr Brzóska
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się nie mogłam doczekać swojego aparatu
Stresowałam się nie samym faktem zakladania, tylko tym ze byly straszne korki i sie bałam ze sie spoznie na wizyte![]() Zabki po miesiącu nie są dużo prostsze, ale dla mnie różnica jest zauważalna. Myślę ze do pol roku beda juz ustawione w ladnym luku ![]() A jak dlugo myje zabki? W zwiazku z tym ze mam zalozony tylko na jeden luk aparat, to nie schodzi mi tak dlugo jak tym osobom ktore maja aparat na 2 łukach. Ale mysle ze u mnie 8 minut to standard. Nie chce miec pozniej przebarwien czy zoltych zabkow, o ktorych niektore wizazanki pisaly.A na noc o bowiazkowo płucze jeszcze zabki takim plynem do plukania elmex |
|
|
|
#1297 |
|
Przyczajenie
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
sorki, no więc: Kochane Aparatki i ... Aparaty
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Juz za 144h będę mieć aparat hihihi
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Ściąganie aparatu poszło szybko, mimo porcelanowych zamków (które trzeba ściągać każdy z osobna). Musiałam zamknąć oczy, bo gdy się ściąga te zamki to czasem odłamki "latają" po gabinecie ;P:P W zasadzie nic nie bolało, pozostaje jak zawsze to dziwne uczucie, jak przy dokręcaniu itp
Mimo "mocnej" wady, moim ząbkom wystarczyło tylko trochę ponad roczne noszenie aparaciku Teraz mam prześliczne, prościutkie ząbki... ;] I jakoś nie mogę uwierzyć, że medycyna potrafi zdziałać takie cudo
|
#1302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po zakonczeniu leczenia tez wkleje, ale to dopiero za jakies 10 miesiecy
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Raczkowanie
|
Aparat stały...
Hej!
Chce sie Was poradzic co do aparatu stalego... Chodzi o to, ze ja wcale nie mam bardzo krzywych zebow, raczej sa zdrowe itd. Ale chcialabym miec je bardziej proste i lepjej ulozone. Co mi pochodzic w nim te 2 lata, jak cale zycie przede mna <chyba>. Slyszalam, ze po aparacie stalym zeby sie plombuje i sie niszcza... To prawda? Tylko ci co musza powinni go nosic? Czy w ogole jest sens i mozliwosc, abym zalozyla sobie aparat jesli ortodata nie zalecil? Jaki Wy macie stosunek do stalego aparatu?- bedzie mi milo jesli opowiecie
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
ktos wczesniej napisal, ze myje zeby 8 min. oo rany, to ja jestem poczatkujaca aparatka (mam go od 3 dni) i myje zeby tylko ok 2 min! i tez mam aparat tlyko na jednym luku! w ogole i tak mnie wkurza ze doslownie po kazdym kazdym posilku trzeba myc te zeby. dlatego sie ograniczam z jedzieniem, bo jak pomysle ze zaraz np. po byle budyniu czy byle jogurcie musze leciec do lazienki i myc zeby to mi sie odechciewa juz jesc.
a propos jedzienia, to co jedliscie na poczatku noszenia paratu ? a kiedy zaczeliscie jesc takie rzeczy ktore juz trzeba gryzc? bo ja narazie na samych jogurtach i samych takich papkach:/ chociaz o dziwo jak narzie zeby mnie praktycznie nie bola, tylko czuje ze sa takie napiete jakby |
|
|
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskavo, skoro zęby Cie nie bolą, to nie rozumiem, czemu jesz tylko papki i jogurty?
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
przednie zeby mam jakby napiete, takie odretwiale i nawet nie ma mowy zebym nimi gryzla cokolwiek. tylnymi w sumie moglabym gryzc ale narazie mam chyba jakas blokade, bo np. ostatnio kawaleczek smazonego mieska sobei ukroilam i chcialam ugryz to nic z tego nie wyszlo:| chyba sie boje ze cos mi odpadnie albo cos w tym stylu.
|
|
|
|
#1307 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
16ego stycznia będzie miesiąc odkąd stałem się aparatem.A...co do mycia zębów i zatracania smaku budyniu, mięska, zupki itp... Przez to właśnie, że jak pomyślałem, że zaraz stracę ten smak schudłem ponad 5kg A jeśli masz ciężkie warunki i nie możesz umyć zębów to płyn do płukania ELMEX zielony
|
|
#1308 |
|
Przyczajenie
|
WitamOd miesiąca jestem szczęśliwą szafirową aparatką i bardzo sobie to chwalę. Aparacik jest prześliczny, niewidoczny i co najśmieszniejsze uśmiecham się z aparatem częściej niż wcześniej.
Co do Katowic Ja trafiłam do dr Musiała w Katowicach po tym jak zobaczyłam jakie cuda zrobił koledze z zębami- a ponieważ obserwowałam owe ząbki przed aparatem, w trakcie noszenia oraz obecnie po i wciąż nie mogę wyjść z podziwu. Kolega nosił aparat metalowy i mimo wieku wtedy 23 lata był zniego bardzo dumny. metalowy 1700 kryształowy 2500- ceny na koniec 2006 Pierwsza wizyta, dla mnie, była szokiem cenowym- 400 zł ze zdjęciami, no ale nie żałuję. Pozdrawiam aparatki i aparatów. |
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Haylee, ja miałam metalowy i też zamek miałam ściągany każdy z osobna
![]() Truskavo, jeśli będziesz myła tak krótko zęby, to musisz liczyć się z dużym reperowaniem ząbków po ściągnięciu i przebarwieniami.
|
#1310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli CIę pocieszę, to na początku noszenia aparatu wolałam nie jeść, bo świadomość mycia zębów po raz enty mnie denerwowało. A teraz...przyzwyczaiłam się i do mycia ząbków bo wiem, ze to dla mojego dobra. Zęby przecież narażone są teraz bardziej na próchnice i przebarwienia niż wtedy kiedy nie nosiłam aparatu. A jeśli chodzi o jedzenie. Od początku starałam się jeść prawie wszystko (oprócz twardych i niezalecanych pokarmów). Jeśłi tylko ból przejdzie spróbuj sie przekonac , zameczki tak szybko nie odpadną ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
z jedzeniem mam dokładnie to samo
narazie tylko na górze, już od poniedziałku gryzę wszystko normalnie...ale jak mam ochotkę coś przegryźć w pracy szczególnie, to rezygnuję, jak pomyślę, że po raz n-ty będę lecieć szorować ząbki. Więc skupiam się na głównych posiłkach, mam nadzieję, że nie schudnę z tego powodu
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
ile kosztuje u was sciaganie kaminia i czyszczenie z osadu??/
zapraszam na forum pomozcie sie nam rozkrecic http://aparatki123.p2a.pl/index.php MY i aparat ortodontyczny i reszta naszego ciała |
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
ojć wczoraj zalozyli mi wyciagi - gumeczki laczace gorna i dolna szczeke.. nie dosc ze wygladam okropnie to jeszcze boli mnie cala buzia..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparat stały...
posluchaj. Ja nosze aparat stały juz 2 lata i za rok zdejmuje. (ale ja mialam straszne zęby.)
Skoro mowisz ze twoje są w miare proste, to nie bedziesz nosic go długo. Bo moje zęby dolne poprawiły sie w 2miesiące.! jednak potem jeszcze trzeba to utrwalic i takie tam. A pytałaś juz ortodonty, bo moze powinnas miec tylko taki aparat 'wkaladany na noc'. on w prawdzie nie pomaga tak dobrze, ale moze tobie stały nei jest potrzebny. Jednak mi podoba sie stały. dodaje ze tak powiem 'uroku', dzieki temu wszyscy zapamietają cie. ( tak jak mnie) a co do niszczenie zebow po zdjeciu aparatu to nie weim, bo go jeszcze nosze... ale za rok moge ci napisac ;p
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kontynuuję 3 rok (jak to zleciało ) i póki co nie mam żadnych ubytków itp. Przesadnym dbaniem o zęby też nie mogę się pochwalić ![]() (mój kolega nawet w trakcie imprezy biegał do toalety i po każdym drinku dokładnie szczotkował zeby )
|
|
#1316 |
|
żona
|
MI sie strasznie podoba aparat stały
![]() Ale mój ortodonta powiedział zebym nie wymyslala, bo mam dobre zeby i nie ma co ich narażać... czyli chyba coś tam z nimi robi... Proste mam w miare zeby chociaz dwójka po lewej stronie u góry troszke mi do tyłu uciekła... a wiecie moze ile kosztuje taki aparat na noc?? |
|
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
Ojoj, to brzmi strasznie.
A po co się to zakłada? |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
a po herbacie, kawie, coli tez myjecie zeby ? moja kuzynka tez nosila swego czasu aparat i tez myla zeby ok 2-3 min i jakos zadnych przebarwien ani niczego takiego sie nie nabawila.
oo, a jeszcze jedno pytanko mi sie przypomnialo: jak nigdy mam podraznione dziasla, szczegolnie przy jedynkach. wydaje mi sie ze to wlasnie od tego czestego mycia szczoteczka. tez tak mieliscie? moze zmienic paste do zebow? bo slyszalam ze pasta tez moze w koncu podrazniac jak sie czesto myje nia zeby :| |
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakładam w lutym/marcu
Nie mogę się już doczekać
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może pójdź na konsultację do innego ortodonty? Ja zanim znalazłam właściwego odwiedziłam wcześniej trzech (w tym jeden chciał wyrywać mi "problem" czyli krzywego zęba, brrr...). Noszę aparat: góra od 13 miesięcy i dół od 5 miesięcy. Góra już wyprostowana. No i lepsze samopoczucie i samoocena... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

hehe
)

hehe A może ktoś z was leczył sie u dr Maksym w katowicach w MED-CENTRUM? albo ogólnie w med-centrum? za aparat kosmetyczny płace 2000zł to chyba cena przystepna prawda?? Długo wam zajmuje mycie ząbków? Juz się nie mogę doczekać ajjj
....